Dokumetni Frame

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Rim, 25. srpnja 2004.
Blagdan Sv. Jakova Apostola

Nacionalnim vijećima Franjevačkoga svjetovnoga reda
Nacionalnim vijećima Franjevačke mladeži

Okružnica br. 16/02-08

Drage sestre i braćo: Gospodin vam dao mir!

Na svršetku Generalnoga kapitula 2002. godine sastalo se Povjerenstvo za Franjevačku mladež kako bi posuvremenilo dokumente za odgovorne, za animatore i za duhovne asistente Frame:

Franjevačka mladež: Put franjevačkoga poziva;

Program formacije u Franjevačkoj mladeži;

Model Statuta Nacionalnoga bratstva Franjevačke mladeži.

Ti su dokumenti odobreni na sastanku Predsjedništva koji je trajao od 24. travnja do 1. svibnja 2004. godine. Nudimo ih svima Vama, nakon što su prevedeni na službene jezike MVFSR-a.

Prije izdavanja dokumenata Povjerenstvo i Predsjedništvo vodili su računa o kriterijima i smjernicama Generalnoga kapitula za sva bratstva mladih franjevaca koja postoje ili nastaju među mnogim narodima, kao i o onima koje moramo poticati i razbuditi. Tako je i prethodna Generalna ministra uz prijašnje dokumente napomenula da im "nije namjera iscrpiti sve što se tiče Franjevačke mladeži", opisati njen razvoj i prikladne metode formacije, budući da moramo ostaviti prostor nužnim prilagodbama, kako bismo odgovorili na konkretne prilike svakoga Nacionalnoga bratstva, u odnosu na mnogovrsnost i različitost okruženja, te socio-kulturnih, ekonomskih i crkvenih prilika u kojima žive Franjevački svjetovni red i Frama. Na primjer, taj je kriterij prilagodljivosti dobro došao do izražaja kod određivanja najviše dobi za pripadanje Frami, budući da emancipacija i dostizanje zrelosti u Africi nije na istoj razini kao u Europi ili Sjevernoj Americi.

Želimo da podanašnjenje tih smjernica, koje je s ljubavlju i osjećajem odgovornosti pripravio najmlađi dio naše svjetovne Franjevačke obitelji, bude prihvaćeno s povjerenjem, te bude na korist svima - mladima i starijima, svjetovnjacima i redovnicima, kako bi radosnom i obnovljenom nadom ponudilo i mladome svijetu duhovnost sv. Franje Asiškoga.

Danas, na blagdan Sv. Jakova Apostola, žestokog i mladog "prijatelja Gospodinova", molim da on posreduje za nas kako bismo bili u stanju s uvjerenjem i odlučnošću promicati životnost i širenje Franjevačke mladeži - Frame.

Vaša sestra i ministra,

Encarnación del Pozo

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se