Juha od graška - odličan izvor proteina idealna za ručak ili večeru. Pravi se od odmrznutog sirovog graška.
No, znam da će se neki zabrinuti što jedu sirovi grašak jer spada u mahunarke za koje se tvrdi da su vrlo toksične ako se ne skuhaju. Mahunarke doista ne treba jesti neskuhane, jer kao takve sadržavaju lektin, tvar koja je toksična i može uzrokovati ozbiljne probavne probleme. Lektin je jednostavno zaštita koje mahunarke imaju da bi odbile životinje i štetočine. One je mogu namirisati, mi ne. ;-)
No na sreću grašak ima drugu vrstu lektina i pokazao se poptuno bezopasan za upotrebu u sirovom stanju. Osobito ako ga blendate jer se opna, koja onim posebnom osjetljivim može uzrokovati probleme, u potpunosti "razbije" tj. pripremi za varenje.
Ako inače imate poteškoće pri varenju skuhanih mahunarki probajte sa pasiranjem i obavezno bacite vodu u kojoj ste namočili grah i prvu vodu od kuhanja. To bi trebalo pomoći.
Željana Kunoš
Oznake: Volim sirovo, : Juha od graška
< | srpanj, 2017 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Domaći lijekovi, prirodni pripravci, korisni savjeti!
Modro-zelene AFA alge
Ekstrakt maslinovog lista
Portal za pisce
Zarada na Internetu
Portal za Zagrepčane
Portal za knjižničare
100%besplatni oglasnik
Knjige za djecu
Sve o Bibliji
Necenzurirani portal
Portal za umjetnike
Portal za životinjoljupce
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">