spiza

petak, 25.05.2007.

domaći sladoled....

...već sam spomenila da iman dvoje dice.
e to dvoje dice skupa samnon i mojim mužem poila bi hrpu sladoleda,bilo lito ili zima...
stoga san dobila ovaj recept za sladoled od moga rođaka koji plovi, a njima na brodu je sladoled pravija "kogo" oli ti ga kuvar...

za ovaj sladoled od 3 litre koje dobijete na kraju van je potrebno:

2 vrećice ledenog deserta po želji potrošaća (ja volin čokoladu)
4 dl mlika
3 žlice cukra oli ti ga šećera
sve zajedno dobro izmješati prema uputama i staviti u jednu veliku plastičnu posudu ili teću (padelu).


4 jaja
5-6 žlica cukra
istući u šato (možeš posebno tući žimanjak i posebno bjelanjak) ja tućem sve zajedno oko 5 minuti ,da se dobro stisne,toliko da se vide tragovi lopatica od miksera...

1/2 litre slatkog vrhnja
2 žlice cukra
istuci prema u putama

SVE DOBRO IZMJEŠATI U JEDNOJ POSUDI I DODATI 1 ŽLICU RUMA(prema želji)

NEKA U ŠKRINJI BUDE MINIMALNO 4-5 SATI!!!!!!!


u slast!!!!!!!!!!!!!

Image Hosted by ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
U sladoled možete možete ubaciti svježe voće npr.jagode,mrvice čokolade...
a možete ga prilikom serviranja samo politi preljevom od čokolade...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

25.05.2007. u 11:45 • 13 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.05.2007.

....carppacio od inčuna i rokula

...ispričavam se svim mojim posjetiteljima što nisam duga napisala niti jedan novi recept.(nisam imala vremena)...
uglavnom kako je došlo ovo prekrasno vrime ja sam samo vanka i niko me ne može zadržati u kući....pijace su pune svakakvog povrća,voća ,ribe...jedino meso isto(osim janjetine)...
Pošto sam veliki obožavatelj salata za danas vam predlažem:

...rokula sa carppaciom od inčuna.....

carppacio od inčuna:

očistite inčune od kostiju na filete.To je jednostavno .otkinete inčunu glavu i prstom izvadite utrobu,nakon toga također prstima ostranite središnju kost....ispočetka to ide malo teže ,ali kasnije sve bolje i bolje..uglavnom ne odustajte....
operite inčune i stavite u jednu posudu ,posolite i pokrijte sa kvasinom....vinskim octom...
NEKA ODLEŽI 6. SATI!

Nakon toga procjedite ih ,isperite i malo posušite....
U jednu lijepi posudu poredajte inčune,posolite ih malo,popaprite,pospite isjeckanim peršinom i češnjakom,pouljite maslinovim uljem i sokom limuna...
i tako tok god ne potrošite inčune....

Image Hosted by ImageShack.us

Ostavite preko noći i sutradan uživajte u inčunima....

Poslužite salatu tako da očistite rukolu(ja osobno volim divlju jer mi ima jači okus), sjeckanu pomidor,začinite je po volji, stavite malo na pijat ,na vrh salate filete inćuna,naribajte još malo parmezana i u slast....


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

14.05.2007. u 20:01 • 5 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

kad nemaš ideju svrati na moj blog ,skuvaj neki od mojih recepata i komentiraj.
Ako ti nešto nije jasno,pitaj....



myspace layouts, myspace codes, glitter graphics

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr


Music Lyrics - Free Music


njaminjaminjaminjaminjaminjami

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se