Vodiški vatrogasci

ponedjeljak, 30.06.2008.

Novi-tjednik u 30.6.2008 15:18:40

- Uvijek smo imali problema s nedovoljnim brojem sezonskih vatrogasaca, ali nakon tragedije na Kornatu taj je problem još izraženiji.

Zato ovih dana pokušavamo animirati naše stare članove da nam se pridruže – kaže zapovjednik DVD-a Vodica
Nakon kornatske tragedije, u kojoj je život izgublio 12 vatrogasaca sa šibenskog područja, mladi Vodičani teško se odlučuju za vatrogasni poziv, pa tamošnje Dobrovoljno vatrogasno društvo ovog ljeta ima velikih problema s popunjavanjem kadra.

Naime, uoči sezone bilo je dogovoreno kako će u vodičkom DVD-u, uz pet stalnih zaposlenika, djelovati još 12 sezonskih gasitelja, ali zbog smanjenog interesa ta su mjesta ostala upražnjena. DVD Vodice stoga je ovog ljeta ušao samo s deset djelatnika, među njima je troje stalnih vatrogasaca i sedam sezonskih.

POMOĆ IZ UNUTRAŠNJOSTI
Njima se početkom lipnja pridružilo osam profesionalnih vatrogasaca iz Koprivnice, s dva vozila i ostalom potrebnom vatrogasnom opremom.
Naime, već je ranije dogovoreno kako će, radi što bolje zaštite od požara, u Vodicama djelovati Državna interventna postrojba u čijem je sastavu trebalo biti ukupno 29 vatrogasaca.
Međutim, zbog već spomenutog problema sa sezonskim kadrom, DIP trenutno djeluje sa samo 10 vatrogasaca iz vodičkog DVD-a i osam vatrogasaca iz unutrašnjosti.

- Uvijek smo imali problema s nedovoljnim brojem sezonskih gasitelja, ali nakon tragedije na Kornatu taj je problem još izraženiji.
Zato ovih dana pokušavamo animirati naše stare članove da nam se pridruže – kaže Mate Udovičić, zapovjednik DVD-a Vodice.
Prema njegovom mišljenju, i male plaće sezonskih vatrogasaca jedan su od razloga zbog čega se mladi Vodičani sve teže odlučuju za taj poziv. Zato su Gradu uputili prijedlog povećanja plaća za 300 kuna, što je na kraju i prihvaćeno, ali čini kako ni to nije bilo dovoljno da vodički mladići u većem broju pristupe DVD-u.

- Ne treba to nikog čuditi jer mladi danas puno više mogu zaraditi konobareći u nekom od kafića ili restorana.
Malo je onih koji su spremni za 3.500 kuna riskirati vlastiti život kako bi spasili tuđu imovinu – zaključuje Mate Udovičić.
Patrik Patafta

Ovim putem još želim pozdraviti ekipu Dislokacije JVP Koprivnica, DVD Koprivnica, DVD Drnje i DVD Jagnjedovec!

- 16:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.06.2008.

Požari

Iznenadni požar buknuo je u nedjelju u Vodicama u ranim jutarnjim satima oko 04.40 unutar prizemnog objekta u vlasništvu građevinske tvrtke «Vodice» d.o.o. u ulici Put Gaćeleza.

Intervencijom vatrogasaca JVP Šibenik i DVD Vodice, požar je stavljen pod kontrolu nepuni sat vremena nakon dojave.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us



- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.