ponedjeljak, 28.07.2008.

Oštećena vaza

Ograničenost naših shvaćanja, mogućnosti i postignuća možemo susresti na svakom koraku u svojem životu. U središtu ove konstatacije je pitanje kako se nosimo sa svojim ograničenostima, ali i uspjesima, svojim osobnim, drugih ljudi, znanosti...Uvijek možemo pronaći razloga zašto umanjiti nečiji uspjeh i njegovu vrijednost. Svako novo otkriće koje donosi znanost otvara beskraj novih pitanja i ograničenja. Štoviše, donosi i nove rizike i opasnosti…
Kad osjetimo svoju ograničenost i nesavršenost, čini mi se važnim i nezaobilaznim da podignemo pogled iz skučenosti svojih shvaćanja. Otkrit ćemo nešto novo u onome što nam je od Boga darovano još od početka stvaranja čovjeka. Bog je čovjeku povjerio upravljanje svijetom i u svojem stvoriteljskom naumu pozvao ga nastavi Njegovo djelo stvaranja.
To znači da sve ono novo i dobro što je plod našeg truda i zalaganja ima početak u Božjem daru. Te misli daju nam drukčiji pogled na našu nesavršenost, jer nam s jedne strane daju priliku da se radujemo uspjehu, ali nas i podsjećaju da ne zaboravimo na Boga koji je iznad svega i kojemu trebamo biti zahvalni.
Pozivajući nas na ljubav prema svakome čovjeku, Isus nam govori: "Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!" (Mt 5,48) Ove Isusove riječi potiču nas na poniznost u našem životnom hodu prema poticajima evanđelja. Čovjek, kao vrhunac Božjeg stvoriteljskog djela je na prvome mjestu sa svim svojim nesavršenostima i slabostima. Svakome od nas darovana je prilika da budemo oni koji nastavljaju Njegovo djelo na ovome svijetu.

Objavljeno u 11:50 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

0

Opis bloga

"Kao djeca svjetlosti hodite "
(Ef 5,8)

Život nam donosi mnogo
svjetla i radosti
u svakodnevnim malim
stvarima - u detaljima.
I u njima nam
Bog progovara.
sretan
Kruno















E-mail

kao.djeca.svjetlosti@gmail.com