utorak, 28.08.2007.

Pisanje fantasy-ja

Smatram da nema većeg užitka od konstruiranja vlastitoga svijeta. Od svih oblika kreativnosti, pisanja pjesama, priča, skladanja i slikanja, stvaranje jednog univerzuma, koji je potpuno osoban, je najpotpuniji doživljaj. A to utjelovljuje sve druge oblike kreativnosti. O svome svijetu možete pisati poeziju, slikati prizore... Rad na dosljednom svijetu s razvijenom i uvjerljivom religijom, demografijom i poviješću dugo traje, a postići da taj svijet bude originalan i još usto zanimljiv i zabavan je mukotrpan posao. Ali isplati se, ne samo zbog osobnog iskustva, nego i zbog toga što je možda baš vaša fikcija probudila nečiju maštu.

Dakako, fantasy ne mora imati potpun univerzum da bude fantasy, niti je konstruirani svijet stran drugim žanrovima. Ali baš u fantasy-ju dolazi do izražaja ono najvažnije kod alternativne stvarnosti - to je nezadovoljstvo sadašnjom situacijom. Mnogi će reći da je to eskapizam i ja se slažem. Zapravo ne vidim što je tako loše kod eskapizma. Ne shvaćam kako itko može biti potpuno i bez kompromisa zadovoljan sa stvarnošću, osim ako nije bezumni hedonistički idiot koji se prepušta besmislenim užicima, ali to nije moj problem (iako ću se pozabaviti tom temom u nekom od budućih postova). Opet je svijet tu da bismo ga mijenjali, ako ne u stvarnosti, onda u fikciji. Mnogi ne mogu shvatiti kako netko može svoj cijeli život žrtvovati za nešto 'izmišljeno'. Za mene to nije problem. Ja ne vjerujem u objektivnu istinu i stoga smatram da je kreativnost neprocjenjiva. Svijet koji smo mi stvorili je stvaran. U njega smo unijeli naše vrijeme, misli i osjećaje. Kako onda može biti nestvaran? On je subjektivan i važan nama, dok nekakva objektivna istina i objektivne vrijednosti ne postoje, ili su nezadovoljavajuće. Uistinu, onaj tko se okrene od subjektivnog dojma može živjeti u depresiji ili živjeti plitko.

U ovom postu ću obraditi dvije teme: konstruiranje svijeta i pisanje priča.

Svijet možemo graditi na više načina. Prvi je postupno dizajniranje s viših redova veličine, dakle počinjemo s osnovama: rase, geografija, razina tehnologije. Postupno idemo na sve manje i manje detalje. Ovakav svijet može imati vrlo mnogo detalja i biti realan i uvjerljiv. Problem je vrijeme koje je potrebno za dovršiti svijet koristeći ovu metodu, koja nije podobna ako svijet pravite za potrebe priče. Druga metoda je stvaranje iznimno detaljnog manjeg područja, poput gradića ili naselja, gdje će se odvijati cijela radnja i gdje ćemo upoznati mnoge likove i njihove međuodnose, dok je izvan granica grada svijet samo skiciran. Možemo koristiti i kombinaciju ova dva pristupa, dizajnirajući cjelokupan svijet i zatim upotpunjavati s detaljima po potrebi.

Pisci često počinju s mapom svijeta. To je veoma zabavno i može čak samo sebi biti svrha. Počinjemo s dodavanjema par točaka na prazan papir. Zatim pravimo obrise kontinenata, povučemo par krivudavih crta koje će prikazivati rijeke, nekoliko trokuta koji će prikazivati planinske lance i to je to. Točke koje smo napravili na početku će biti glavni gradovi. Kasnije dodajemo detalje poput šuma, pustinja, manjih gradova, jezera... Važno je paziti na realnost svijeta. Npr. ako se neka planina nalazi izvan planinskog lanca, onda je vulkanskog podrijetla, stare planine su okruglije i niže, dok su mlađe oštrije i općenito više; rijeke uvijek idu s višeg na niže područje, ponekad oblikujući kanjone i vodopade, ali većinom tvore riječne doline i stapaju se s drugim tijelima vode, ili isparavaju; močvare nastaju na ravnim područjima, bogatima vodom itd. Nakon što završimo mapu, potražimo inkonzistentne detalje. Umjesto da ih ispravljamo, radije ih iskoristimo. I tu leži vrlo moćan pripovjedački alat - greške. Kada ih počinimo, ne smijemo ići lakšim putem i samo ih izbrisati i popraviti, nego ih uključiti u priču - ako smo slučajno stavili grad u jezero, zašto to ne bi bilo podvodno naselje u staklenom mjehuru, ili još bolje - izgubljeni grad nekakve zaboravljene morske rase? Najpoznatiji pisac koji je koristio svoje pogreške je Tolkien. Npr. jednom je zapisao da svaki vilenjak ima jedinstveno ime, ali opet je napravio dva vilenjaka po imenu Glorfindel, jednog koji je poginuo u Prvom dobu i jednog koji je Frodu posudio konja u Trećem. Tolkien je zbog ove pogreške dodao jednu cijelu priču o vilenjačkoj reinkarnaciji. I tako se gradi fantasy svijet, stvaranjem unikatnih priča koje se uklapaju u cjelinu.

Drugi dio je samo pisanje. Pisati fantasy je teško, usudio bih se reći nešto najteže, pored horora. I dok je u hororu problem dodati dimenziju straha, a osnovnu fabulu je vrlo lako napraviti, kod fantasy-ja je baš ta fabula problem. Kako napisati roman ili kratku priču, koja će imati dinamičnu i zanimljivu radnju, s elementima misterije i neočekivanim zapletima ? Većini pisaca fantasy-ja ovo nije prioritet, jer je njihov svijet ono što je važno. Ostali kreiraju svijet samo da u njega mogu staviti priču, a njima je postići da priča bude prihvatljiva široj publici itekako važno. Opet, mnogima to ne polazi za rukom. Jedna od novijih fantasy priča, koja nije plijenila pažnju svojim detaljima, nego baš pričom je Harry Potter, ako se može nazvati fantasy-jem. Je li moguće postići oboje - da vaša priča bude dinamična i detaljna u isto vrijeme. Trik nije u smanjivanju detalja, nego u raspoređenosti. Morate znati uvesti čitatelja u vaš svijet pomoću stila pisanja, akcija likova i situacija kojima ih izlažete, dodavati naizgled nebitne detalje u sporedne događaje, koji nemaju direktnu važnost za priču. Uspijete li te sporedne događaje ukomponirati s budućim tijekom priče, dobit ćete uzbudljivu i zabavnu radnju.

Najbolje je objasniti primjerom: Imate univerzum u kojem:

- postoji velika podjela na klase
- neki su siromašni, a drugi prljavo bogati
- vlada nekakva nepoznata epidemija.

Spojite to s radnjom:

-princ izlazi iz svoje hotelske sobe i kreće prema, recimo, luci

Krivo:

Princ je izašao iz svoje prostrane hotelske sobe i krenuo prema luci. Nakon kratke šetne stigao je i sjeo da pričeka brod.

Koliko ste vi rekli o svome svijetu? Skoro ništa.

Točno:

Princ se osjećao nelagodno izlazeći iz svoje raskošne hotelske sobe. Brzo prođe kroz predvorje, gdje ga vratar skromno pozdravi i otvori mu visoka, zlatna vrata. Izađe na hladni, vlažni zrak. Šetao je prljavim ulicama, gledajući prosjake kako se skupljaju oko njega i mole za novac. Na njihovim licima i rukama izbile su ružne, zelene kraste, znakovi opasne bolesti koja je poharala zemlju. Jedan čovjek mu priđe bliže i klekne pred njega s ispruženim rukama, moleći: "Dobri gospodine, molim vas. Imam ženu, djecu..."

Suze su tekle niz njegovo zaraženo lice, ali princ nije mario. Okrene se i pokuša otići, ali ga prosjak uhvati za skute.

"Molim vas, plemeniti gospodine."

Princ ga šutne nogom, a prosjak mu pusti skute. Prestao je plakati, ali je sada izgledao ljutito. Uzdigne se i uhvati princa za vrat. Ostali prosjaci počeše urlati i navijati.

"Što se ovdje događa?" začuje se glas odnekud i iz mraka izrone tri čuvara, noseći teške štitove i halberde. Prosjaci počnu bježati, a čuvari krenu za njima. Prvoga su uhvatili onoga prosjaka koji je napao princa. Nakon što su ga bacili na tlo, izudarali ga šakama i tupim krajevima svojih halberdi, pustili su ga da pobjegne u nekakvu usku, mračnu ulicu.

Jedan čuvar se okrene prema princu: "Žao mi je što ste ovo morali vidjeti, gospodaru."

"Naučite te životinje ponašanju" hladno odvrati princ i nastavi lagano koračati prema luci.


Ovim nevažnim događajem smo uspostavili karakterizaciju princa, osnovna pravila i hijerarhiju svijeta i to ukomponirali u priču. Još jedan važna stvar je količina teksta. U detaljnom svijetu ima mnogo priča i, umjesto da ih pričate sa strane, uz glavnu priču, one bi lako mogle postati knjiga sama za sebe. Npr. skupina avanturista kreće u potragu za blagom. Ova priča ne bi utjecala na tok događaja, bar ne univerzalno, ali bi se sigurno uvukla u mitove i folklor izmišljenog svijeta i vaš bi protagonist tisuću godina nakon toga čuo za priču, izmijenjujući legende sa svojom družinom pokraj logorske vatre. Dakle, bitno je stvoriti glavne događaje, dok će oni manji doći sami, a njih može biti doslovno bezbroj. Lako će se uklopiti u priču, posebno ako vaš univerzum ima poseban i jedinstven feeling. Tada će krenuti i fanfiction, kao i mnogi profesionalni pisci koji će nastaviti gdje ste vi stali. Moguće je, čak, da vaša kreacija dobije vlastiti život i nadživi vas. Stoga, pišite fantasy, vjerujte - isplati se ;)

P.S. - Nadam se da sam bio koristan.

- 15:26 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.08.2007.

Akhenaten - humanizam i monoteizam

Akhenaten je bio faraon osamnaeste dinastije Egipta. Uspostavio je kult Atena i uzdigao ga iznad svih ostalih bogova. Bilo je uobičajeno u egipatskoj religiji da s vremena na vrijeme određeni bog postane najvažniji u hijerarhiji. To je ovisilo o odlukama svećeništva i političkim previranjima. Ali kasnije je Akhenaten stavio Atena na mjesto jedinog boga i atenizam tako postaje prva monoteistička religija.

Prije atenizma tri glavna boga su bila Ra, Amon i Horus. Ra i Amon su poistovjećeni u Amon Ra, dok je Horus prvotno bio bog neba, koji je u političke svrhe poistovjećen s bogom Ra. Aten je ujedinjenje ova tri boga u jednog vrhovnog boga Sunca. Kasnije, u devetoj godini vladavine, Akhenaten objavljuje da je Aten jedini bog. Zabranjuje idole, to jest prikazivanje boga u ljudskom obliku. Jedini dozvoljen prikaz je Sunčev disk, kao reprezentacija boga, koji je neshvatljiv i iznad svoje kreacije.

Akenaten je bio ispred svog vremena. Bio je humanist i romantičar. Čak se smatra da judaizam potječe od atenizma, te da je Mojsije bio svećenik Atena. Priča je na mjestu - Mojsijevo prognanstvo, odlazak u pustinju...

ALI: Aten nije nimalo nalik osvetoljubivom i ljubomornom Jahvi, koji traži od svog 'odabranog naroda' da čini genocid, ubojstva i silovanja. Aten je bog sličniji bogu deizma. Aten ne traži od ljudi da mu prinose žrtve, da ubijaju za njega ili da se klanjaju njegovom kipu. Atenizam je prva humana i monoteistička religija, a Akhenaten je prvi čovjek koji je imao hrabrosti suprostaviti se višegeneracijskom ustroju i okrenuti se prema humanizmu.

- 16:23 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 25.08.2007.

Simbolika

Kroz cijelu ljudsku povijest, u religiji i politici, slični ili potpuno identični simboli su korišteni u raznim dobima, mjestima i njihovo značenje se mijenjalo. Iako će nekakvi teoretičari zavjera reći da je pojava istih simbola posvuda po svijetu dokaz da postoji nekakvo tajno društvo ili slične stvari, simboli su jednostavni i imaju jednostavnu geometriju, tako da nije čudo ako su se neke kulture sjetile sličnih struktura (npr. piramide). Ali sve ima svoj razlog i izvor. Tako da piramide simboliziraju planine, a bogovi često obitavaju na planinama (Sinaj, Olimp...). Danas piramide simboliziraju ujedinjenost i moć ljudske civilizacije - građevine koje su stvorene za vječnost. Taj element mističnosti je kod mnogih izazvao razne spekulacije tipa: 'U Parizu je piramida! Masonska zavjera! Pentagon su sagradili sotonisti!'

Dakako, to su ljudi koji ne žele i ne mogu shvatiti kompliciranu povijest simbolike. Savršen primjer je pentagram. Pentagram je simbol Venere. Povezan je sa štovanjem Sotone preko Lucifera. Lucifer doslovno znači svjetlonoša, ali je zapravo poetičan naziv za Zvijezdu Danicu. Razloga za povezivanje Sotone s pojmom Lucifera ima mnogo; smatram da ima veze s umanjivanjem uloge žene u društvu i njenog prikazivanja kao slabog i povodljivog bića. U Starom Zavjetu, Zvijezda Danica je titula jednog babilonskog kralja; naziv se tek kasnije poistovjećuje sa Sotonom (najpoznatija interpretacija je sigurno u Danteovom 'Paklu').

U grčkoj i rimskoj literaturi, dakako, nema veze sa Sotonom, ili bilo kojim bićima iz judeokršćanske mitologije.

Simbol Venere je ujedno simbol ženskoga. Njegova svojevrsna suprotna verzija je obrnuti pentagram, koji se u današnje doba (budalasto) dovodi u vezu sa štovanjem vraga. Čak su i mnogi 'sotonisti' prisvojili taj simbol kao znak boga Baphometa (o njemu kasnije). Dakle, obrnuti pentagram je simbol muškoga, u antičkoj mitologiji to bi bio Mars. Dakako, Mars se tek u kasnijoj rimskoj povijesti poistovjećuje s bogom rata Aresom. U početku je bio bog plodnosti i vegetacije. Zanimljiva stvar kod muških bogova prirode je ta što vrlo često imaju rogove. Dobar primjer je Pan, koji je u Srednjem vijeku vrlo često povezivan sa Sotonom, dovoljno da i moderni prikazi vraga (kozje noge, rogovi) potječu od Pana. Opet, Crkva je imala koristi od poistovjećivanja Pana sa Sotonom. Pan je vrlo seksualan bog, a cilj Crkve je bio prikazati ljudsku seksualnost u lošem svjetlu.

Dakle, obrnuti pentagram simbolizira rogatog boga, a najpoznatiji je Baphomet. Ime potječe od templara, koji su optuženi i spaljeni zbog navodnog štovanja tog boga. Ne možemo znati jesu li oni zbilja štovali Baphometa ili su krivo optuženi, iako sumnjam da su se najsvetiji križari upuštali u herezu. Naprosto su bili moćni i bogati i stekli su mnogo neprijatelja. Samo ime Baphomet je iskrivljena francuska inačica imena Muhamed. Vrlo je moguće da su templari u svoja vjerovanja ubacili neke ideje iz Islama (ipak su proveli godine u Svetoj zemlji).

I do sada je sve jasno, ali zahvaljujući nekima (Eliphas Levi, Aleister Crowley...) koji su oblikovali i interpretirali mitove, simbole i božanstva u svoje ciljeve, istina je u veoma iskrivljenom obliku stigla do mnoštva i pseudodokazi su još i danas popularni kod većine ljudi koji žele vjerovati. Ali o tome drugi put.

Gospodin zvan Eliphas Levi 1854. izdaje knjigu 'Dogme i rituali visoke magije' u kojoj je iskoristio naziv Baphomet i dao mu ilustraciju 'rogatog boga' i simbol pentagrama na čelu (onog 'pravog' a ne 'obrnutog'). On i drugi pisci su su htjeli fabricirati boga hedonizma i antikršćanstva. Obrnuti pentagram koriste mnogi moderni 'sotonisti', najviše LaVeyani, kao simbol pobune i sličnih sranja.

Sad, zašto baš obrnuti pentagram?

'Ja, Isus, poslao sam svojega anđela da ti dade ovu poruku za Crkve. Ja sam onaj od kojega je David nastao i nasljednik njegovoga prijestolja.
Zvijezda sam Danica.'
- Otkrivenje 22:16

Čini se da je neki malo bistriji sotonist (Stanislas de Guaita) shvatio da Lucifer ima neke veze s Isusom, pa tako i sam pentagram, pa je odlučio uzeti rogatog boga kao simbol hedonizma i seksualnosti i obrnuti pentagram kao njegov simbol i suprotnost Zvijezdi Danici.

Za mene Lucifer ima romantičarsko značenje, nešto poput Prometeja (s kojim je i uspoređivan). Stradao je zbog svojih uvjerenja. Prometej je zaštitnik ljudske rase i nema nikakve veze sa Sotonom.

Još jedan klasičan 'sotonistički' simbol (iako ga danas koriste samo ufurana dječica) je Petrov križ. Njega je prvog sa sotonizmom poistovjetio famozni Aleister Crowley (poznat i po unakazivanju egipatske mitologije). Ivan Pavao II je uslikan kako sjedi na stolici u koju je urezbaren Petrov križ. Mnogi su pametnjakovići i teoretičari zavjere na ovo doslovno eksplodirali. Internetom su kružile vijesti da je papa sotonist, da je Crkva ogranak Novog svjetskog poretka i slična sranja. Zapravo, Petrov križ je klasičan papinski simbol, jer se za papu smatra da je nasljednik sv. Petra, koji je razapet naopako.

Drugi simbol koji se dovodi u vezu s Novim svjetskim poretkom je svevideće oko. Teoretičari zavjera ga povezuju s Masonima, Iluminatima, sotonistima... Oko je često simbol Boga koji promatra čovječanstvo. Najstarije svevideće oko je Horusovo oko iz Starog Egipta. Svevideće oko postoji u kršćanstvu i slobodnom zidarstvu. Čak je našlo svoje mjesto na američkom dolaru.

- 19:35 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.08.2007.

Ateizam - vjera ili?

"Calling Atheism a religion is like calling bald a hair color."
--Don Hirschberg

Istina, ateizam nije vjera. Reći da ateisti vjeruju u nepostojanje boga ne bi bilo točno. Ateizam je stanje nevjere u boga (grč. atheos - bezbožan), to jest stanje u kojem vjera ne igra faktor u životu. Sigurno, postoji i snažni ateizam, poznat i kao gnostički ateizam. Takva vrsta ateizma spada u nekakvu vrstu vjere, jer su snažni ateisti sigurni da bog ne postoji. Osobno, vjerujem da takvih ima mali postotak, jer sam pojam vjere u nepostojanje boga narušava ono za što se ateizam zauzima. Slabi ateizam ne tvrdi da bog ne postoji nego samo da nema vidljivog razloga da vjerujemo u njega. Mnogi slabi ateisti ne vole taj izraz pa se nazivaju agnosticima, sekularistima i humanistima. Smatram da su ti nazivi posljedica predrasuda prema ateistima. Bez sumnje, agnostici spadaju u ateiste. Kako? Oni sami za sebe kažu da niti vjeruju, niti ne vjeruju. Samo da razjasnim jednu stvar, ako ne vjeruješ u boga, ne znači da vjeruješ da ne postoji, jednostavno ne vjeruješ i to je to.

Ali ateizam svakako može postati poput religije, u smislu promoviranja komformizma i mržnje. Ispiranje mozga je ako od malih nogu učimo djecu da vjeruju u boga, ovoga i onoga, ali ista je stvar ako dijete učimo da bog ne postoji. Moramo mu pokazati objektivnu istinu i sva subjektivna viđenja, pa dijete samo može izabrati svoj put.

Smatram da samo provokatori i slabići izražavaju otvoreno svoja uvjerenja, jer mnogi misle da život ima smisla samo kada se nalaze u nekoj skupini i kada mogu biti netolerantni i mrziti ostale. Takvi vole mrziti, vole biti različiti i oni su ti koji započinju ideološke ratove. Smatram da bi trebalo maknuti barijere koje odvajaju ljude različitih kultura i vjera, a za mene je upravo to cilj ateizma.

Vjera je osobna stvar svakog pojedinca, ali stvarno je tužno što toliko mržnje i diskriminacije izaziva, kada je cilj svake vjere uvesti nekakva pravila i mir u zajednicu. To sve funkcionira lokalno, ali u globali dovodi do komformističke mržnje prema različitim i nepoznatim uvjerenjima.

- 19:55 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

Još malo kretenizma

Je li žena Bog?

Je li Bog stvorio ženu za muškarca ili je stvorio muškarca za ženu?

Je li Bog onaj koji određuje pravila ili bi to neka "država" (Nadsvjetska) uvodila pravila nove diktature?

Zašto neki, petljate ovo vrijeme i vrijeme od prije stoljeća i stoljeća? Pa što onda ako je zapovijed takva kakva jest? Po kojoj osnovi žene danas maltretiraju muškarce? Hoće li jednom i to nekome biti čudno? Žene su se danas (i Židovi s njima) popele na previše visoko mjesto... kakvo nisu nikad imale u povijesti čovječanstva. To neće dobro završiti!


Kakve veze imaju židovi i žene? Sačekajte pa ćete vidjeti

A muškarci (većina) nikad nisu niže pali nego sad... kad su mogli prihvatiti židovske (kroz masone) laži o ženi... i dopustiti ženi (generalnom neprijatelju) da se petlja u izvanjski svijet - muški svijet. A one se uopće ne kuže u taj svijet. Samo umišljaju ono što i Eva... da će postati kao bog, ako uspiju obmanuti muškarca i nametnuti sebe - praiskonsko - ništavilo! Interesantno je kako Biblija od prve do zadnje stranice uči da muškarac 'rađa' a djeca se vode po očevoj liniji. Tako je bilo i u starom Izraelu. A suvremeni Židovi su to sve izopačili u vođenje linije po majci?! Nije li to duboka feminiziranost kao krik protiv Božje pravde?

Interesantno kako ovi 'vjernici' izvrću Bibliju da kaže upravo što oni žele. Žena je podređena muškarcu kao što je muškarac podređen bogu

Znate li zašto su toliki psihički bolesni ? Jer negiraju Boga. Ateizam donosi bolest. Znate li da su se u konc logorima najviše ubijali - ateisti, gotovo ni jedan uvjereni kršćanin... bilo rimokatolik (po svjetlu kojeg ima) bilo - protestant ili pravoslavni! Feministicama smeta Bog... jer duboko, duboko... u mraku svoje duše osjećaju DA BOG JEST - M.U.Š.K.O. !!!

U svim drevnim knjigama, u svim religijama svijeta... Bog, Više Biće, je oslovljeno sa muškim rodom!!!

Samo "suvremeni" "mudraci" zla… pokušavaju izmisliti nekakvog ženskog "boga" ili makar — bespolnog!


Ako je Bog muško znači da ima kurac, a to znači da je Duh Sveti, koji je oplodio Mariju, kurac! (hej, to i ima nekog smisla). A što se tiče ovog s ateistima i konc logorima... pogledajte priloženu sliku.

Gott mit uns - bog s nama

Po Bibliji, žena ne može biti ni sutkinja... niti vršiti bilo koju drugu mušku funkciju! Niti se baviti politikom, vojskom itd. jer je to sve izvanjski svijet — svijet muškarca. A masoni upravo za to ženu forsiraju... zbog toga Bog... forsira zlo na glave narodima... jer šute a znaju da je to zlo. Znate li da u Izraelu oni ortodoksni Židovi neće se voziti ni jednim busom niti drugim prometalom, ako njima upravlja žena! Jer je to kršenje Božjeg zakona "Žena da ne upravlja mužem ..."! O ovoj zanimljivoj činjenici, iz Izraela, bude često puta napisa i u dnevnom ili tjednom tisku. To je kao "naprednim" zapadnjacima - feminiziranim - "čudno" i "zaostalo"! A ipak ti ortodoksni Židovi koji ne dopuštaju da ga žena vozi, su veoma obrazovani! Ali nisu sluge lažne tzv. i - samozvane "suvremenosti"!

Veliko im obrazovanje kad slušaju jednu staru knjigu bajki. Radije bih vjerovao u Crvenkapicu.

Ne kaže slučajno Weininger: da su žene i Židovi u stvari - istobitni... i da cijelo židovstvo i nije ništa drugo nego jedna velika - žena... koja ratuje protiv Kršćanstva - muškosti! A muškost je - odijeljenost, odbacivanje - tako ženama i Židovima - drage 'Zajednice' bilo : religijske, bilo bračne. Jer samo u 'zajednici' oni mogu vladati nad žrtvom. Pravi muškarac je uvijek individualan, i na vjetru života stoji - sam... prezire svaki oblik 'zajednice' bilo religijske, političke ili - bračne! (zato ljevičari /židovske sluge/ vazda hoće neku 'zajednicu' a desničari neće ni čuti)i. Svi se ovi veliki principi i prasile zrcale u svemu na zemlji... od najmanjeg do najvećeg pojma ili stvari. Od Naizgled nevažnih događaja, do ratova i svjetskih zbivanja...

Već vidim kontradikcije neke... A ovaj bi najradije pobio sve žene i židove da na kraju samo kršćani muškarci ostanu pa da se mogu igrati s malim ministrantima.

Cilj Sotone je - u ovo zadnje vrijeme - uzdizati ženu - kao i na početku. Jer mu je žena pogodniji medij, lakše upravlja njenim umom, pošto ona nema - višu svijest ! Uzdizati babe, uzdizati spiritizam! Baziran na osjećajima... a kod žena je toliko toga sazdano na - ne razumu, nego - osjećajima. I one će cmizdriti na "žalovite" filmove, usprkos spoznaji da je to - laž i djelo ljudskih ruku. Nije li to idolopoklonstvo? O muškarci vi niste svjesni koliko žene žive u nerealnom svijetu! I koliko je u njihovom mozgu pojam "realno" - nedefiniran !!!

Isus je danas i ovdje... sa svojim narodom. Isus govori i danas... tvrdo, muški, feministkinje to boli... jer Sotona a ne Isus... laska ljudima. Sotona je laskanjem odvukao u otpadništvo nebeske duhove... laskanjem je izmijenio svijest negdašnjih 'sinova Božjih' i pretvorio ih - čudovišta poroka i leglo zla!

Žene vole da im se laska... čiji je to duh. One hoće da muškarac održava sustav, da radi tehnologiju (koju će one koristiti) da muškarac stvara svijet, sredstva rada... a one će biti "ravnopravne" one hoće laž... i hoće da im muškarci lažu i glume! One same uopće nemaju pojma o tehnici, ali zato znaju vrijeđati muškarce... kad bi ostale same... ugušile bi se u svojoj mržnji, nesposobnosti, međusobnom sukobljavanju... jer sve pravne norme je stvorio - muškarac. Red, poredak, država, sigurnost - sve je muško djelo. A žene bi sanjale "više duhovne sfere" upravo kao i zavedena Eva. Pa vidimo posljedice!

U Raj će biti primljene samo one žene koje istinski shvate i prihvate obvezu pokornosti - muškarcu! Bez obzira na, do sad spomenutom, valja ponoviti: Nevažno je tko je dominantan u seksualnoj ili ljubavnoj vezi. Jer sex je uglavnom, unutarnji svijet - područje žene... tu vam priznajemo nadmoć... tu ste "glavne" izvan toga kruga, imate doista poštivati muškarca znajući da ste vi od njega a ne on od vas. I ti ženo si za njega, a ne on za tebe... A sve Bogu na slavu i hvalu...


Samo zato što se autoru diže na žene (moguće i na dječake, ali na muškarce ne, to biblija zabranjuje) ne znači da su žene seksualna bića. Sve je to u njegovom umu, kao i njegov bog i Isus. Neka ide masturbirati križem i neka svoju šovinističku mržnju ne izlijeva na netu. Zanimljivo je kako to žena nema 'višu svijest'. Slične stvari su i nacisti govorili... Ali nisam ja taj koji će govoriti ovome kretenu što je moral. Opet, BOG je na njegovoj strani.

Vi ne molite izvan crkve

i mi nećemo misliti u crkvi

- 15:47 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

Sudbina čovječanstva

Čini se da naša civilizacija ima dva smjera kojima može krenuti, a oba nas vode da postanemo kao bogovi: ili svemogući ili nepostojeći.

A pravi razlog ovog posta: da mi prorade komentari! Eto toliko.

- 13:00 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 21.08.2007.

Svemir ex nihilo

Malo ljudi je svjesno da današnje znanstvene teorije bez problema mogu podržati stvaranje materije iz ničega, dakle genezu. Možda je to teško shvatiti, ali činjenica je da čestice mogu nastati u savršenom vakuumu, kada nema dovoljno energije da nastanu. U kvantnom mikrosvijetu ne postoji zakon očuvanja energije - energija može nastati i nestati vrlo brzo i nepredvidljivo. Čestice ex nihilo se zovu virtualne čestice jer nestaju nedugo nakon što su stvorene. Istina je da energija u svemiru iznosi - nula. Upravo tako, materija se sastoji od pozitivne energije, a u neku ruku, gravitacija je negativna energija. Te dvije energije se poništavaju, tako da energija u svemiru iznosi nula. Neki fizičari smatraju da postoji važan kozmički princip koji zahtijeva da svemir ima nula energije. Svemir može krenuti linijom najlakšeg otpora, stvarajući energiju i materiju iz ničega, tako da Veliki prasak nije imao potrebu za energijom da nastane.

U kvantnoj fizici, ne postoji prazan prostor. Sam vakuum je pun slučajnih fluktuacija. Te fluktuacije stvaraju savijenost prostorvremena. To se zove pjena prostorvremena, a regije u njoj mjehurići lažnog vakuuma. Ako je savijenost pozitivna, piše Einstein, mjehurić eksponencijalno raste, a za 10 -42 sekundi naraste do veličine protona i sadrži dovoljno energije za nastanak svemira. Mjehurić počinje bez materije i energije, osim one pohranjene u samu savijenost prostorvremena, ali kako raste mjehurić raste i količina energije, dakle eksponencijalno. To ne narušava pravilo očuvanja energije, jer lažni vakuum ima negativni pritisak, tako da sveukupna energija iznosi - nula. Ovo sve potječe iz jednadžbi koje je pisao sam Einstein 1916. godine. Kako mjehurić raste, neka vrsta frikcije pretvara energiju u čestice, temperatura pada, a spontani procesi uništavaju simetriju mjehurića. Tako nastaju nasumični odnosi polja i čestica. Time inflacija prestaje i prelazimo na Veliki prasak.

Ovo možda zvuči kao znanstvena fantastika, ali mnogi ljudi su izrazili zabrinutost da bi možda CERN-ov akcelerator čestica mogao stvoriti stanje lažnog vakuuma, time stvarajući novi veliki prasak i uništavajući svemir. Doduše, mi ne bi trebali strahovati, jer su ove tvrdnje neutemeljene.

- 10:49 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.08.2007.

Ten Commandments

Najveći kreten na netu...

Preuzeto sa TenCommandments.org

The best way to understand the nature of atheism is to understand its author. satan is its author.

It's important to remain conscious of the fact that satan had his origin in heaven, and is thoroughly familiar with the fact of the existence of God, heaven, the angels, hell and etc. Thus despite what you have been previously deceptively taught and despite the deceptive dictionary's meaning of atheism, atheism is properly defined as a denial of the existence of God in the midst of full knowledge that the true God does indeed exist. Atheism knows God exists; it is quite familiar with that fact, but it says "under no circumstance or situation will I admit to God's existence."

Atheism clearly perceives the fingerprints of God on all of creation, but refuses to admit He is the Creator. Atheism perceives the divine authorship of the TEN COMMANDMENTS, but refuses to admit that God is their Author. Atheism perceives the decorousness and perfection of the TEN COMMANDMENTS, but refuses to admit they are superior to all other laws. Atheism clearly perceives the divinity of the Lord Jesus Christ, but refuses to admit His divinity. If an atheist could see the wounds in the body of Christ and actually feel them with his hands, he would deny that the wounds are there. Atheism is deliberate effort to never admit the existence of God.

Atheism is the ultimate of satanism. Ask satan does God exist and he will deny it. Ask him does satan exist and he will deny his own existence even while in your presence. Atheism holds the Bible in one hand, but deny its existence by denying its truth with the other.

In order to properly understand the nature of atheism, one must understand the natures of righteousness and sin. The two principles are antithetical to one another. Since sin is antithetical to righteousness, its very antithetical nature seeks to nullify righteousness. Since it is an antithetical principle to righteousness, it must remain true to its nature even in the most insane instances. Therefore it must hate God even though God is righteous and has given it no just cause for its hatred. It is this antithetical principle, called "the law of sin" which is at work in the hearts of atheists causing them to reject God. The law of sin is none other than the law that governs satan's kingdom.

Below are articles I've presented in effort to expose the true satanic nature of atheism, the great harm it is doing to the american society and the world community and to prove and demonstrate that atheists and all other nonbelievers in the true God are the actual criminals of the world community. I hope these articles will enable people to see that atheists are extremely dangerous people. Therefore laws should be made against them by all the governments of the world community.

* * *


So now you realize that it is atheists (and other nonbelievers) who are in favor of putting their "terminally ill" parents to death; who are in favor of murdering innocent human embryos and fetuses; who are perpetuating homosexuality, lesbianism, bestiality, pornography, pedophilia and etc; who are responsible for all the violence in the movie industry; who are responsible for all the smut on the web; who bear false witness against the existence of God; who bear the false testimony that the earth came into being by a cataclysmic explosion; who bear the false testimony of evolution; who bear the false testimony that man descended from the ape; who worship the creature rather than the Creator; who are responsible for all the moral decline in America and the world community.

Atheists and all other nonbelievers in the true God - regardless of their level of "education" and position in society - are therefore the true criminals of the world community and if there is a sane government, it should treat them accordingly.

* * *


ATHEISTS RESPONSIBLE FOR YOUTH CRIME

I'm sure you are aware of how violent America's and the world's community of youths have gotten, even at very young ages. Consider the following cases: "A 15 years old girl was strung up in a tree and a friend clubbed her to death with a rock for threatening to reveal plans by a group of teens to run away to Florida, police said. "Snitches get hurt," the friend told the victim, according to witnesses. Kimberly Jo Dotts' body was found by hikers Tuesday in a clearing called Gallows Harbor, named after a hanging in the 19th century. Her friend, Jessica Holtmeyer, 16, and Aaron Straw, 18, were arrested Wednesday, 10 days after the slaying. They were charged with homicide and are being held in the county jail. Police said more arrests were possible. An investigator said other teens were present during the attack but walked away. Police did get an anonymous call a few days before the body was found, but did not elaborate on what was said. 11 people - the two suspects, Kimberly Jo, her 24-year-old cousin, Tracy Lewis, and seven teenagers - were planning to run away to Florida, but got angry at Kimberly Jo when she backed out a! nd threatened to reveal their plans. The group toyed with Kimberly Jo by putting the noose around her neck, then removing it. At one point, she was dragged around the wooded clearing by her neck." InFoBeat News 5/22/98

"Three sixth-grade boys had a "hit list" and were plotting to kill fellow classmates on the last day of school in a sniper attack during a false fire alarm, police said. The plan was modeled after a recent ambush at a Jonesboro, Ark., school that left five dead, Lt. Dave Todd said. Police learned of the plan after they responded to a fight at Becky Davis Elementary School in rural St. Charles County Thursday. Todd said what officers found was far more serious than a schoolyard brawl. The boys planned to pull a fire alarm and shoot students as they fled the school, Todd said. He said they got the idea from the March 24 incident in Jonesboro where an 11-year-old boy and his 13-year-old friend allegedly opened fire on classmates after pulling an alarm. Four pupils and a teacher were killed and 10 people were wounded. The sniper attack was to be carried out June 6, the last day of school." InFoBeat News 5/22/98

Now do you realize who the people are who are responsible for children having gotten so violent? The answer is ATHEISTS and other non-beleivers in the true God. So you may ask how can this be? The reason why they are responsible is because they hate God and teach their children against God (which is the highest form of child abuse). For example: Atheists hate the TEN COMMANDMENTS because God is their Author. In the TEN COMMANDMENTS, God commands all mankind not to kill, not to steal, to honor our parents and so forth. Since atheists hate God and His Commandments, they teach their children and the children they have authority over against God and against His commandments. There is no other morality other than God's Moral Law. God is the Author of all morality. Since atheists teach children against God's morality, they have to in turn be teaching them to do the very things God says not to do.

Some of the many ways atheists are doing this are through anti-God and anti-moral parental attitude, violence in the movie and music industries, anti-moral attitude on the web and etc. All the anti-God and anti-moral attitudes found in these fields come from atheists and other non believers.

* * *


ATHEISM - A DOCTRINE OF DEMONS

Imagine that you could listen to or talk face-to-face with satan about any subject that has to do with God.

Then bring to remembrance anything you've heard atheists say against God. (Or if you are an atheist, you know your own sentiments and thoughts).

Now, if you try, you will find that it is impossible to imagine satan expressing sentiments about God different than what atheists express. Satan certainly is not going to speak positively about God, and neither are atheists. So, what both think and verbalize is in complete harmony with one another.

Atheism is therefore a doctrine of demons, and in many, if not all cases, atheists are demon-possessed.

So it is quite possible that when you read the writings of atheists, or heard them speaking, all you heard was demons ranting against God.

* * *


All atheists are fools (Psalms 10:4;14:1;53:1)------Sign: Karl Marx, Rene Descartes, Nicolo Machiavelli, David Hume, Immanuel Kant, Charles Darwin, Sigmund Freud, Friedrich Nietzsche, Jean-Paul Sartre, Albert Camus, Thomas Huxley, John Stuard Mill, A.J. Ayer

Jebemti, ne diraj mi Nietzschea! On je Bog!!!

* * *


Thus we see that God requires death for homosexuality just as he requires death for murder. This tells us that homosexuality is at least equal to the heinousness of murder. All homosexuals should be regarded by every society to be just as much criminals as are cold-blooded murderers.

Although homosexuality is at least as heinous as the crime of murder, it can be and is often more heinous than murder. When a person commits the crime of murder, he may not murder but one person and may never commit the crime again. Or even if he murders 10 or a 100 people, at some point his murders stop. But homosexuals often remain such their entire lives and they may commit the act hundreds of time. They may also spread the AIDs virus to many innocent people who may die from the AIDs.

The great heinousness of homosexuality does not stop with the nasty acts of gay or homosexual people, but also extends itself in many other ways into the societies. Homosexuals often like to have some kind of contact and influence on children. This is why they hang around Boy's clubs, or become school teachers and why many of them in America work at Walt Disney. Many of them are pedophiles and want to recruit or teach children to accept homosexuality. And since homosexuality is at least equal to murder, this is equivalent to teaching children to become murderers.

The terrible influence of the crime of homosexuality also extends itself in the societies by homosexuals being allowed to function in the societies, by them becoming prominent members of communities, and becoming leaders and serving in various positions of government. In this way, homosexuals seek to remove all rightful stigmatization of homosexuality from the societies by making laws in favor of homosexuality. Again, this is equivalent to murderers going unpunished and being allowed to function in the societies as prominent leaders of the societies and being allowed to serve in government to make laws in favor of murder.

* * *


THERE SHOULD BE THE DEATH PENALTY FOR HOMOSEXUALITY

Aren't you beginning to at least get a glimpse of why God commands governments to put homosexuals to death (Leviticus 20:13)? Or are you still foolishly closing your eyes, ears and hearts to the truth? By having allowed homosexuals to live and function in society, they are proving that homosexuality does indeed do immeasurable and irreparable harm to the proper social order and welfare of humankind. This is clearly seen in their insistence to adopt innocent children and to legalize same sex marriage. The curse of homosexuality is also apparent in many other ways. Because it is such a great curse to humanity, the God who created humans says put homosexuals to death (Leviticus 20:13)! They ought not to be allowed to live!

At no point in American history have there been proper laws against the existence of gays. If any society foolishly allows them to live, they will gradually endeavor to shape society in such a fashion to legitimize their evil and extend to themselves the same rights that society should only extend to worthy citizens. If allowed to live, they will seek to be educated. If allowed to be educated, they will seek employment in key fields of society and positions of public trust so as to enable them to promote their evil and nasty agenda. They will become doctors, psychologists, scientists, senators, congressmen, judges, etc. Once they attain key positions, they will seek to remove all stigma against homosexuality and seek to redefine, reeducate (deceive) and reshape society to accept their depravity. This will bring a greater curse upon America for generations than any harm any foreign enemy has brought upon America. September the 11th is pale compared to the great harm gays are doing to america.

It is clear that homosexuality is not truly a private issue that affects only those willfully involved. But it is an issue that negatively affects the whole of society.

The so-called evangelicals are none other than high hypocrites. They claim they are Christians but refuse to embrace God's prescribed punishment for homosexuality. By trying to give the appearance that they are not extremists and that they have a so-called "Christian" love and mercy for gays, they will not agree that God says homosexuals should be put to death by government. They claim that mercy should be shown to them and that God can save them. It is true that God can save, but He has never promised that He will give grace to any particular gay person, nor has He commanded any person to have a love and mercy for any gay or lesbian person. The responsibility God has given society is to hate homosexuality with a healthy hatred, regard it as a death worthy crime and for government to swiftly and faithfully carry out such a sentence upon gays and lesbians.Evo, vidimo da autor ovog sajta potiče mržnju, netoleranciju i smrtnu kaznu svima koji nemaju isti uski pogled na svijet. Pravi kršćanin katolik. Amen.

- 13:01 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 18.08.2007.

Neo-religija

Je li ljudima u prirodi potreba za mističnim i nejasnim objašnjavanjem prirode? Čini se da se samo najinteligentniji znanstvenici mogu pomiriti sa samim činjenicama. Ostali moraju i žele vjerovati. Teizam polako prolazi. Znanost je uništila vjeru u bogove i božice. Ljudima je sada to bedasto, smiješno. Ali moraju kompenzirati nečim. Tu dolazimo do pojma tehno-mita. Nadnaravna objašnjenja ne zadovoljavaju kritičke umove ateista. Njih zanimaju izvanzemaljci, izgubljene moćne civilizacije, Nibiru... Ljudi u tim tehno-mitovima vide pomirenje svojih ateističkih uvjerenja i potrebe za religijom. Uostalom, koja je razlika između Isusa i Nessie?

Možda je neo-religiju malo nezgodno nazvati religijom, ali boljeg izraza nema. Prva prva neo-'religija' je scijentologija. Zvuči kao nekakav sci-fi film, i, možda to nama izgleda smiješno, ali takva je budućnost religije. Odmakli smo se od mističnog i sada se klanjamo tehnološkom. Čini se da je religija nužno zlo. Ali zašto je više zlo, nego nužno?

- 20:37 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 17.08.2007.

Licemjerne svinje

Dragi prijatelji, danas bih s vama htio pričati o fundamentalistima. Ako ne znate tko su oni: fundamentalisti su govna lažljiva pokvarena koja žele uvjeriti vjernike, koji se oko njih skupljaju kao ovce, da su ateisti nemoralni homoseksualci i fašisti. Ne gledaju oni razum i statistike, ma kakvi. Npr. da se u prosjeku ateisti manje razvode, manje ih ima u zatvorima ili da čak 40% znanstvenika ne vjeruje u boga u usporedbi s 10% populacije. I dok većina znanstvenika ima agnostička (ne)vjerovanja, fundamentalisti su zadrti dogmatici. A što misliti o ljudima koji vjeruju da je bog stvorio zemlju prije 6000. godina?!

Nekoliko citata poznatih fundamentalista:


"Satan is a tool of God's love in the sense that he forces us to see God's loving patience."

"If you go all the way back to the days just following creation, men lived nine hundred years or more."

"There will never be world peace until God's house and God's people are given their rightful place of leadership at the top of the world. How can there be peace when drunkards, drug dealers, communists, atheists, New Age worshipers of Satan, secular humanists, oppressive dictators, greedy moneychangers, revolutionary assassins, adulterers, and homosexuals are on top?"

"Feminism encourages women to leave their husbands, kill their children, practice witchcraft, destroy capitalism and become lesbians."

"Many of those people involved with Adolph Hitler were Satanists, many of them were homosexuals--the two things seem to go together." - Pat Robertson.

* * *


"AIDS is the wrath of a just God against homosexuals. To oppose it would be like an Israelite jumping in the Red Sea to save one of Pharaoh's chariotters".

"The idea that religion and politics don't mix was invented by the Devil to keep Christians from running their own country." - Jerry Falwell

* * *


"No, I don't know that atheists should be considered as citizens, nor should they be considered as patriots. This is one nation under God." - George H.W. Bush

* * *


"Evolution is a bankrupt speculative philosophy, not a scientific fact. Only a spiritually bankrupt society could ever believe it. ... Only atheists could accept this Satanic theory." - Jimmy Swaggart

Mala napomena: Swaggart je bio uhvaćen s prostitutkom u motelu. Kasnije se ispričao i rekao da ga je obuzeo vrag... kako da ne.

- 14:53 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

Stvarnost ili..?

Upitajte se ovo: jeste li vi stvarni?

Odgovor na ovo pitanje je nemoguće dati i ne postoje dokazi koji bi potvrdili da smo dio simulacije, kao ni dokazi da nismo. Jednostavno ne možemo znati. Ali zamislite se nad brojkama. Ljudska civilizacija možda dođe do tehnološke razine dovoljno visoke da stvori simulaciju koju je nemoguće razlikovati od 'prave' stvarnosti. A mi polako idemo u tom smjeru. Da uspijemo stvoriti takve simulacije, vrtili bi njih milijarde u isto vrijeme, zbog istraživanja ili možda zabave, kao što danas imamo računalne igre. Dakle, milijarde svemira u potpunosti stvorenih ljudskom rukom, realnih do najmanjeg detalja.

Sad se upitajte ovo: što je vjerojatnije - da se nalazimo u jedinoj pravoj stvarnosti, ili da smo dio jedne od milijardi simulacija?

- 12:28 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 15.08.2007.

Nietzsche

Bog je mrtavNietzsche je mrtavNietzsche je bog

- 21:05 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

Još malo...

HOW YOU (CHRISTIAN) CAN, AND DO, HAVE DEMONS

When you are Born Again as a Christian/Believer/True Worshipper, JESUS/Holy Spirit comes to abide in your SPIRIT. Demons CANNOT get INTO your Spirit.

You are a triune being - BODY, SOUL and SPIRIT. Your SOUL is your MIND, WILL and EMOTIONS.

First is your BODY. Christians can have a sickness/disease just like the unSaved. That's caused by demons (if not caused by other factors).

Second is your SOUL. Do you have a bad temper? That's a demon. Is there mental illness in your family background? That is a demon. Do you have trouble serving God? That's a demon. Do you have problems with bad thoughts? That is a demon.

Third is your SPIRIT. Demons cannot get into your SPIRIT, but, the demons surround your SPIRIT like a glass jar surrounds its contents, and you have trouble serving the Lord JESUS the way the bible tells you to do or that you want. The contents of the jar cannot get out until you remove the lid (demons). Deliverance can get rid of the demons.BOYCE and BOICE are two demons that interfere with any electronic equipment, i.e., phone, computer, printer, automobile. If something malfunctions, command these two demons to leave your equipment, in the name of Jesus.Know this - EVERYONE has demons, ESPECIALLY CHRISTIANS. There is no Scripture that says this. It is just a matter of FACT. There is no Scripture that says you do NOT have demons. Jesus said the demons are living INSIDE of you, not OUTSIDE. Jesus also said the demons call your body their house. Do you live OUTSIDE of your house? Neither do your demons!Would you like help from being Depressed? Abused? Afraid? Tormented? Suicidal? Sick? Alcoholic? Addict? Obese? Homosexual (gay, lesbian)? Witch? Satanist? Brotherhood? Want out of the occult or a cult? Hooked on porno? Dying? Diseased? Molester? Self-Abuse? Bi-polar? Etc.? Get Saved, then cast out these demons!THE DEVIL HAS A CANDLE FOR EVERY NEED. HE MAKES IT LOOK GOOD AND SMELL GOOD JUST SO YOU CAN BRING HIS DEMONS INTO YOUR HOME. - svijeće su zlo!DOLLS, STUFFED ANIMALS, AND TOYS

You can tell a tree by its fruits. The fruits of this passion for Pokemon are want, anxiety, avarice, envy, jealousy, rage, self-exaltation, pride, conceit, and an abiding belief in evolution. The practice consumes time and interest, thus promoting idleness, disrespect, escapism, despair, and loneliness. (cf. Galatians 5:16-26)

At it's base level, Pokemon trains the sinful flesh to elevate itself to become the Master ("like God", cf. Isaiah 14:12-15).

Idolatry is the common thread. Pokemon is sold by peer-pressure, that small voice that says to the innocent: "You really don't belong unless you do this," and "This will show them how important you are."Uživajte...

- 13:06 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.08.2007.

Idiot

Lutajući bespućima interneta naiđoh na veoma debilnu stranicu. Jedan vjerski fanatik je složio listu demona, zapravo nepoželjnih osobina među kojima su:

SELF-WILL - samovolja

SUSPICION - sumnja

SELF AWARENESS - samosvijest

SKEPTICISM- skeptičnost

INTELLECTUALISM - intelektualizam

RATIONALIZATION - racionalizacija

GRIEF - tuga

FORNICATION - seks

FALSE RELIGIONS and CULTS - ovdje spada sve, čak i katoličanstvo jer je autor čini se protestant

LODGES, SOCIETIES, SOCIAL AGENCIES USING THE BIBLE and GOD AS A BASIS BUT OMITTING THE BLOOD ATONEMENT OF JESUS CHRIST - nimalo suptilno aludiraju na masoneriju

ELECTROMAGNETIC WAVES - elektromagnetski valovi (!)

MUSIC CLASSICAL

MUSIC HEAVY METAL

MUSIC RAP

MUSIC WRONG CHRISTIAN

MUSIC-ALL OTHER

MUSIC BLUES

MUSIC ROCK and ROLL

MUSIC COUNTRY - sva normalna glazba, ukratko

DEJAVU - i to je sad zlo!

Da rezimiramo: naši vrli kršćani (ovo vrijedi za sve sekte i sektice) ne žele da mi imamo slobodnu volju, ne žele racionalno i intelektualno sagledavamo stvari, jer bi to dovelo do sumnje u Boga jednoga, bradatoga. Tuga je isto zlo: ovo me podsjeća na jednu zgodu koja se deslia u školi - luđakinja koja mi je predavala vjeronauk je rekla: "Kada vam netko umre, ne smijete biti tužni jer je taj otišao u raj."
Tada je jedna ulizica rekla : "Kada je meni djed umro, nisam plakala jer sam znala da je sad u raju"

MA DAJ MOLIM TE!

Seks je isto loš, jer ako već imate razlog postojanja (penis ili vagina) nema potrebe za bogom. Iskreno, ja osobno ne vidim što je od toga primitivnije... Ajde, odlučujem se za vjeru!
Lažna vjera je svaka koja nije vaša. Time popovi koji žele vama manipulirati ne daju šansu da proučite druge vjere, jer one vode ravno u pakao gdje čeka crni đava!
EM valovi su isto zli zato što je to TEHNOLOGIJA.
Sva glazba u kojoj se ne spominje Bog je zlo, da ne bi ljudi znali da postoji još nešto osim dogme.
Deja-vu - navodi na razmišljanje, zar ne? E, vjernici nemaju pravo razmišljati!
Masone neću niti spominjat...

LINK

- 22:35 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

Crkva

Jebem ti i humor...

Crkva je zločinačko-vjerska organizacija koja živi od zaostalih i nazadnih dogmi, uz pomoć vrlo izvrnute i izopačene verzije kršćanstva, u svrhu povećavanja svog bogatstva. Samo u Vatikanu se nalazi umjetnina u vrijednosti od milijarde dolara. Kada zbrojimo sve crkvine posjede i donacije vjernika, dolazimo do poprilično velike brojke. Zašto crkva ne donira svoje posjede da pomogne siromašnima? Zato što to ne ide u korist licemjernim poglavarima crkve koji prikrivaju pedofilske zločine svojih svećenika. Kršćanska vjera je toliko manipulirana da se u samoj Bibliji nalaze samo četiri odabrana evanđelja koja su protumačena na u najmanju ruku sumnjiv način. Dodajmo tome besmislene dogme koje su očito izmišljene, spaljivanje vještica i križarske ratove i vidjeti ćemo da je Crkva apsolutno sranje.

- 17:31 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.08.2007.

Opasna bolest

Danas mi je CT-om dijagnosticiran zloćudni humor na mozgu. Šokirano sam shvatio da mi je ostalo još samo šezdeset godina života punog izlizanih viceva i opasnih praktičnih šala. Teškog srca se okrećem od beznadnih, sivih, nihilističkih tema i okrećem novi list. Od danas započinjem pisati vesele teme. Znam, tužno je to, ali netko mora.

Upozoravam vas: MOJ SMISAO ZA HUMOR JE OSAKAĆEN!

Eto, samo da znate. Ovaj blog će biti pun besmislica i iživljavanja, a šale će graničiti s uvredama. Tu i tamo će iskočiti koji dubokoumni post, ali ukupno ovaj blog će služiti za dobru staru zajebanciju.

Vrste humora koje ću koristiti:

sarkazam
satira
ironija
sarkazam
jebeno glupe šale
dosadni vicevi
deja-vu
i sarkazam


Kako bit smiješan?

Mnogi ljudi misle da su idiotizam i humor ista stvar. To možda i nije daleko od istine, ali razlika postoji i nju mogu raspoznati rijetki. Uistinu, glupost igra veliku ulogu u humoru.

npr. "Mozart je hipergalaktički majmun, poslan na zemlju sa Beta Reticuli da pokori sve plavetne kitove i raznese ih plazma topom na površini Marsa"

Da ste ovo rekli napamet u društvu, bilo bi urnebesno, ali ne zadugo. Jer kada pogledate dublje, ovo je čista glupost. To nema veze kada šalu kažete jednom, ali dvaput bi bilo dosta. Triput i dobijete šaku u nos, što može samo po sebi i biti smiješno. Pa isprobajte!

Deja-vu ili ponavljanje je isto dobro, ali samo jedan jedini put u cijelome tekstu, najbolje na početku.

Moja najdraža tehnika je kada tekst počinje ozbiljno a završava u potpunosti jebeno besmisleno.

Toliko za sada. Pozdrav!

- 18:42 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 10.08.2007.

Will-o'-the-wisp

Ja volim sarme
Priče o sablasnim svjetlima koja se pojavljuju u blizini tla, najčešće u močvarama, su duboko utkane u folklor. Te priče su toliko učestale da ih mnogi znanstvenici shvaćaju ozbiljno, iako je njihovo objašnjenje prizemnije od duhova i vila. Za močvarna područja pojava je vrlo jednostavno objašnjena: plinovi nastali raspadanjem organskog materijala uzrokuju pojavu zelenog svjetla i gore zelenim plamenom. Ali, što ako se will-o'-the-wisp pojavi na suhom tlu (ili zraku)? To se meni jučer dogodilo. Zelena kugla svjetlosti je lebdjela oko visokog grmlja ispred mog prozora. Dvadesetak sekundi kružila je vrlo blizu listova, dovoljno da ih obasja. Prvo sam pomislio na praktičnu šalu, ali svjetlo je slobodno lebdjelo u zraku, a za nešto takvoga sjaja bila bi potrebna debela žica, koja bi sigurno i sama bila obasjana, ali ja nisam vidio ništa slično. Imao sam dovoljno vremena da promotrim pojavu i znam točno kako izgleda to što sam vidio, ali nemam pojma što je. Dva najzanimljivija objašnjenja su vatra sv. Elma i kuglasta munja. Ovi fenomeni su povezani i često se pojavljuju zajedno. Moram napomenuti da su kuglaste munje danas općeprihvaćena pojava, iako nije poznato kako nastaju niti od čega se sastoje. Zasad, najbolji kandidat je plazma. Zanimljiva stvar kod vatre sv. Elma je što je zabilježeno njeno pojavljivanje na lišću i travi, što se poklapa s mojim slučajem. Ovo potvrđuje i činjenica da je nakon pola sata započela grmljavina.
Stvarno mi je drago što sam bio svjedok jednom od najčudnijih neobjašnjenih fenomena u prirodi. Nešto ovakvo je veoma rijetko, a pojavilo se pokraj moga prozora. Veoma sam uzbuđen i počašćen što su atmosferske pojave izabrale baš mene.

- 13:41 -

Komentari (27) - Isprintaj - #

srijeda, 08.08.2007.

Moral?

Kako društvo u kojem smo odgojeni utječe na razvoje naše savjesti? Postoji li savjest uopće ili je samo posljedica pravila koja smo naučili slijediti od malih nogu? Ponekad pomislim kako je naša civilizacija besmislena; nepotrebni tabui i zaostali običaji koji usporavaju razvoj znanosti i kulture. Naše društvo je ljuska koja pokriva pravu ljudsku prirodu. Sad, kakva je to priroda? Možemo li znati kako bi se ljudi ponašali izvan civilizacije? Da stavimo čovjeka samog na napušteni otok, bi li pokušao savladati prirodne sile i pokoriti zvijeri? Ili bi se prepustio divljaštvu? Kakvi su ljudi bez kočnice društva?

Pišem ovo pod dojmom 'Gospodara Muha' (toplo preporučam da pročitate knjigu ili pogledate film). Stvarno je strašno pomisliti da su možda najgore ubojice čovječnije od nas. A možda u tome i jest stvar; od početka povijesti ljudi su preživljavali napretkom i razvojem, kulturološkim prije nego evolucijom. Jer evolucija nam je dala slabu donju čeljust, tanke kosti i nezaštićeno golo tijelo. Sve ostalo smo stekli sami. Stoga, možda je cilj čovječanstva nadići ljudsku prirodu. Razvojem tehnologije izgubiti ćemo potrebu za hranom i za razmožavanjem i otići ćemo prema nebesima, ako se prije toga ne pobijemo međusobno.

- 19:51 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 07.08.2007.

Brain drain

Hrvatska je sada samostalna država i ako države već MORAJU postojati, onda je pošteno da budu samostalne. Sad, kada smo dobili samostalnost, sve je bilo lijepo, krasno. Imamo svoju državu, svoju slobodu i postali smo dio modernog zapada. Ali nije tako. Tijekom privatizacije bilo je puno ilegalnih aktivnosti, ljudi su preko veze kupovali tvrtke za sramotne svote, a onda su ih prodavali strancima. I tako je otišao hrvatski kapital. Zašto plaćamo T-Comu za vodove koje su naši roditelji, djedovi i bake plaćali i gradili? Gdje je nestala hrvatska proizvodnja oružja? Kamo idu svi mladi, bistri umovi ove zemlje? Na svako pitanje odgovor je jednostavan: u Hrvatskoj problemi postoje da se iskoriste a ne riješe. Nezaposlenost je velika i poslodavcima je to po volji. Tako mogu natjerati jednu osobu da za minimalac radi posao trojice radnika. Ako i da otkaz, netko drugi će je već zamijeniti. Što više sagledavam situaciju to mi se više čini da izlaza nema. Umjesto da gledamo prema budućnosti i napretku, postajemo sve centraliziraniji i zadrtiji. Još i dan danas, Hrvati se dijele na ustaše i komuniste, gledaju prošlost i interpretiraju događaje na svoj način. Žive u jednom velikom kolu neznanja i mržnje, gdje argumenti i edukacija gube drastično na vrijednosti. Inteligencija je u nas rijetka, ali ovdje ionako od nje nema koristi. Glas razuma je prigušen besmislenim uzvicima primitivizma. Za one koji ostanu u Hrvatskoj napretka nema, posebno ako su napredni i inovatvni. Uspjeti mogu samo bezdušni lopovi. I to me najviše smeta. Svaki pametni um odlazi iz naše domovine jer ovdje se susreće s ismijavanjem i nerazumijevanjem. Koliko je samo naših znanstvenika otišlo iz zemlje s dobrim idejama za koje nitko u Hrvatskoj nije imao vremena? Koliko je njih prodalo svoje izume u inozemstvu, a da Hrvatska od toga nije imala koristi? Naši ljudi su slijepi na kreativnost, znanje i umjetnost. Vide samo crkvu, lopatu, loptu i školu.
"Budi dobar u školi pa ćeš postati doktor ili odvjetnik. Ako ne učiš, raditi ćeš kao smetlar ili zidar..."
Je li? Tko to kaže? Škola je otrovni bršljan koji guši ljudima urođenu potrebu za znanjem.
Čudesno je kako u državi, u kojoj sve mora imati praktičnu vrijednost da vrijedi nešto, toliko ljudi dane provodi po kafićima, bez svrhe zauzimaju prostor i troše kisik.
Znate li kako je to kada gledate kako sve polako tone u živo blato, a ljudi, umjesto da se smire, nastavljaju se svađati i prepirati? Znate li kako je to kada možete ponuditi odgovor i rješenje, a nitko vas ne može i ne želi čuti, a kada vas čuju pristupaju s ljutnjom i nerazumijevanjem? I onda pomislite kako je bolje odustati, povući se, pognuti glavu i šutjeti. Ali kako će se ikada stvari promijeniti? Moramo učiniti nešto, ali ne možemo sami...

- 20:21 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.08.2007.

Duboki Svemir

Tišina i tama. Jedino svjetlo dolazi od udaljenog Sunca. Hladno je, samo točka u daljini. Čujem disanje, možda moje. Sam u dubini Svemira. Upitam se kako sam se našao ovdje. Tada počnu navirati sjećanja. Daleka plava Zemlja. Visoke bijele zgrade, čisto more, zelena drveća. Sjetim se mirisa jasmina. Iz nekog razloga to me rastuži. Sjetim se nje. Bilo nam je tako divno; mislio sam da će trajati vječno. Zašto sam odlučio otići? Zašto sam ostavio topli dom za mehaničku hladnoću svemirske stanice? Stanica. Da, stanica. Okrenuo sam se nadesno i vidio veliki rotirajući prsten. To je bila svemirska stanica 'Genesis'. Četvero ljudi će na rubu Sunčevog sustava izvršiti revolucionarno istraživanje... To nisam ja rekao. Nego tko? Zar je bitno?
Bitniji je razlog. Kakvo je to istraživanje? Eksperiment Genesis. Genesis? Postanak. Da, sada se sjećam svega. Bože, sjećam se svega. U savršenoj sferi poništiti sva gravitacijska i energetska polja, stvarajući stanje ništavila. I onda je započelo, geneza - nastanak materije iz ničega. Promijenili smo sama pravila Svemira i esencija postojanja je izgubila smisao. Svojim vlastitim rukama smo uništili svijet... i sebe. Tri života su već oduzeta. Pamtim njihova lica, kao da me gledaju i optužuju jer sam preživio. Ali neću zadugo. Protokoli za održavanje života su već isključeni. Energija polako nestaje. Kada se baterije isprazne biti ću prepušten hladnom vakuumu Svemira.
Kao da sam cijelu vječnost plutao. Postajalo je sve hladnije i hladnije; gubio sam kisik. Tada se Sunce počelo gasiti. Prestrašeno sam gledao dok moja stvarnost nestaje. Više nije bilo hladnoće ni tame ni svjetla. Jednostavno sam prestao postojati.

- 20:36 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

Ocean

Ocean je drevan. Stvaran samom rukom vječnosti, ispod kaotične površine krije tihi ponor koji nestaje u tami. Tu, u snu nalik smrti, čekaju bića, izgubljena i zaboravljena. Tu, u dubini, gdje svjetlo nikada nije došlo. Valovi mreškaju površinu, na njoj odraz neba i oblaka; zrake Sunca isprepliću se u vodi dok hladni morski vjetar nosi osvježenje i miris borova. Ali ovo more nema strašnu silu oceana; ono je plavo i prozirno. Ovo more je čovjek savladao. Ali, moje misli me nose daleko, do ledenog oceana na drugom kraju svijeta, tamo gdje nema brodova ni obale, samo crni bezdan ispod. Ispunjava me onaj iskonski strah od nepoznatog, ali i želja da otiđem tamo, da zaboravim strah. Što li se krije tu, gdje nitko nije bio? Što krije tmurna voda oceana? Tamo gdje nitko nije bio...

I u jednom trenutku sam tamo, povezan s vodom i znam sve njene tajne. Ali, onda se vratim u svoje tijelo i tajne su opet zaboravljene. Kad god pogledam prema moru moja duša žudi za odlaskom. Šetam kamenom obalom, pogleda uperenog prema horizontu, tužan što nema više misterija za otkriti. Jedina nada mi je skroviti ocean. Zaplivam u dubinu. Svaki zamah me vodi dalje od čvrstog tla, prema tami. Nakratko vidim bljeskove svjetlosti i čudna bića u dubini. Je li ovo san? Građevine na morskom dnu, ribe i hobotnice. Ili je ovo java? Prestanem plivati, ali neka sila me vodi dublje. Krećem se prema čovjekolikim bićima. Ona me prate i promatraju. Sad kad ih vidim, hvata me strah. Groteskna su i blijeda. Ali, ja se više ne mogu micati. Osjećam pritisak u glavi, neopisivu bol. Pokušam vrisnuti, ali ne ispustim ni zvuka. Gledam ta bića, njihove velike oči i grozne pipke... zatim tama. Gdje sam? Ne vidim, ne čujem! Nešto se kreće oko mene. Blizu je. Oh, Bože, ne mogu disati! Što je ovo? Gdje sam? Jesam li ja... jesam li mrtav?

- 15:02 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.08.2007.

Kul blogach

Ne tako davno, internet nije bio popularan. Imali smo samo 56k modme i neugledne web stranice. Ali, kao i sve u IT industriji, internet je polako postajao sve više i više user-friendly. Brzine su porasle i ljudi su ga počeli koristiti. Ali, još uvijek je stavljanje sadržaja na internet bilo rezervirano za iskusnije. Tada se iz neba pojavio blog - vrlo jednostavan, lak i besplatan način za uploadanje i održavanje svoje "web stranice". Blog znači weB LOG ili web dnevnik. Sama ideja zvuči odlično: za nekoliko trenutaka možete svoje misli staviti na svjetsku mrežu. Ali, nije uopće tako. Baš zbog toga što su internet usluge postale tako user-friendly, svaki idiot može otvarati blogove i zasipati ih smećem. Možda se pitate zašto to meni smeta. Stvar je u tome što je među svim tim blogovima teško naći one koji zbilja nešto i vrijede. Ali 98% blogova na ovoj domeni ide po šabloni: tisuću bigoo sličica u boxevima, nesadržajni postovi i nabijanje broja komentara. Znate kako to ide: jedno slovo - jedan komentar, lanci sreće i ASCII slike. Postovi uglavnom sadrže slatke umanjenice, l33t hax0r način pisanja i hrpu smajlića, dakako uz postanje youtube videa omiljenih zvjezdica. Čak i na mojoj brzoj vezi (10 Mbit/s) pravi je pakao otvarati te blogove. Jedan stereotipan post izgleda ovako:

Pozz, ljudi mah wave evo odluchio sam napisati josh jedan postich na blogach...nut rolleyes thumbup dans sam otishao u shkolicu burninmad i bilo je fakat dosadno headbang zijev ali bar sam mogao vidjeti svoju simpatiju... cerek tak je zgodna... kiss onda sam doshao doma i starci su me fakat izivcirali, ono... burninmad headbang mad blabla ali zbog toga ja imam svoj blogach da vama sve ispricham thumbup smokin pozz i ostavite puno komentaricha... nut wave

Primijetite korištenje ch, sh umjesto ć, č, š i korištenje emoticona na neprikladnim mjestima. Dakako, ovaj post ne vrijedi niti kao jedan cijeli komentar, a kad smo već kod komentara, oni izgledaju ovako:

Hej, super blog, posjeti moj i ostavi koji komentar.

Blogovi se dijele na više vrsta. Možda najčešća su "tužna-emo-dječica-koja-vole-mračne-stvari-i-briju-da-su-sotonjare". Onda imamo "nabrijane-curice-koje-vole-rozu-bolu-i-slušaju-Tokio-Hotel" i "fancy-cure-koje-tvrde-da-su-bogate". A gdje su pametni ljudi koji imaju nešto za reći?! To i jest smisao bloga - da bez straha kažete što vam je na umu. Imaju li ljudi koji otvaraju takve blogove uopće išta na umu? Mogu li oni svoje vrijeme trošiti na kreativan način? I moram li ja kopati po internetu da nađem nešto dobro?
Dođe mi da se zapitam što postižu ti klinci kada dobiju 500 komentara. Možda smatraju da im je blog ultra-popularan ili da su nešto korisno napravili. Stvarno mi nije jasno.

Surfajući netom, naiđem tek na pokoju oazu pameti, a sve ostalo je duga Sahara idiotizma. Možda i ne bih trebao biti tako oštar, opet većina takvih blogera nema više od 16 godina. A svi znamo kakvi su tinejdžeri. Ah, tko mi je kriv što sam preskočio adolescenciju. I sad je tu moj najveći problem. Uživam u igrama i stripovima, izmišljenim svjetovima i jezicima i volim kolektorske McFarlane igračke, pa mi kažu da odrastem, a s druge strane 90% ljudi me ne shvaća kad im nešto govorim. Zapeo sam negdje između odrasle i dječje dimenzije, ne u pubetetu, nego negdje drugo... gdje su sve stvari moguće... u Zoni Sumraka! Ja stvarno nisam normalan...

- 12:56 -

Komentari (33) - Isprintaj - #

petak, 03.08.2007.

Inteligencija

Pitanje: može li se inteligencija mjeriti? Imamo IQ testove, ali pokazuju li oni našu stvarnu inteligenciju? Da bismo odgovorili na ta pitanja potrebno je definirati pojam inteligencije. Inteligencija je, najjednostavije, sposobnost rješavanja logičkih problema. Doduše, taj odgovor nosi još više pitanja. Spadaju li kreativnost i pamćenje u inteligenciju? Sigurno ne, ali ako nemate opće znanje i sposobnost izražavanja nitko neće reći da ste pametni, pa imali vi IQ genijalca. S druge strane, upravo ljudi koji imaju visok IQ, imaju bolje pamćenje, veći vokabular i nadareniji su za kreativne zadatke. Znači da su te osobine povezane, ne nužno uvijek, ali često, što daje kredibiliteta kvocijentu inteligencije. Drugi problem je usporedba IQ-a dvojice genijalaca. Zar je onaj koji ima IQ od 250, pametniji od onoga koji ima 200? I mora li uvijek netko s IQ-om genijalca doprinijeti kulturi i znanosti na neki način? Gledajući najpoznatije figure u književnosti i slikarstvu: Van Gogha, Muncha, Shakespearea, Chopina, Mozarta, Manna ili Beethovena, teško možemo reći da su imali supervisoku inteligenciju; nadprosječnu sigurno, ali jednostavno ne ogromnu. Marylin vos Savant, koja je uvrštena u Guinessovu knjigu rekorda pod "Najviši IQ" bi sigurno bolje prošla na nekom testu od recimo Gustava Klimta ili Richarda Wagnera, ali ona nije naslikala "Medicinu" niti skladala "Gotterdammerung". Nije pridonijela umjetnosti niti znanosti. Zašto onda ima visoke zadatke na tim testovima? Zato što se kreativnost ne može mjeriti! Zapamtite da ja ovo ne pišem iz osobnih razloga (jer sam i sam dobio veoma visoku ocjenu na Mensinom testu) nego jednostavno iznosim činjenice.
Zapravo, cijela stvar oko tih visoko inteligentnih društava je absurdna i... glupa. Dođeš i platiš da ti netko kaže da si pametan. Zatim se učlaniš i plaćaš članarinu. I sad, pitam ja vas, tko tu koga?!
Ovakva mjerenja inteligencije su beznačajna. Ima puno pametnijih stvari kojima se možete baviti, recimo pisanje, crtanje... Možda neki i vide smisla u logici, jer cijeli Svemir funkcionira po šabloni, ali ljudski um nije logičan i, koliko god čudno zvučalo, nije pod našom kontrolom. Znate, protiv osjećaja se ne možete boriti; kad vas pukne neka emocija, pukne vas i u tome nema logike, samo trebate pustiti da vas bujica nosi, u ljubav, ljutnju, nešto treće... Doduše, nikada ne smijete zaboraviti činjenice. Um je varljiv i može vas dobro sjebati, ali kad nešto hoće, nije se pametno protiviti. Jer prije ćete požaliti ono što niste učinili nego ono što jeste.
Ponekad vam na pamet dođe neka ideja, koja se razvije iznenadno u vašem umu i vi se sami sebi čudite kako vam je na pamet moglo pasti nešto tako genijalno (fanatci će reći da dolazi od Sotone, ali ostavimo to za neku drugu temu). Stoga, zaboravite brojke i statistiku, izvadite olovku i papir i pustite neka vaše misli idu gdje im se prohtije.Ovo sam našao na jednom blogu:
SVEČANIK
sam postao dobrotom drugi svečanika i dobrotom drugi ljudi koji su me podržavali na mom životnom putu.Nije se dogdilo od jednom to se dogdilo kroz molitvu i razgovor želijo sa i danas žarko želim biti crkvi na raspolaganju rezultat tog jest da moj hod koji je u mogučnosti bijo zanimljiv Sada kad su se skupila iskustva otvorenog srca Duhu svetome čekam nove izazove Božija su iskustva za mene pravi izazov da budem svečanik biti svečanik znači maknuti sve što se nađe na putu do ljubavi prema Bogu čovjeku i crkvi to znači da moram reskirati hodati u određenoj životnoj nesigurnosti da bi mogao vjerovati Tamo gdje je sigrnost tamo je uvjerenje a vjera je iskorak u prazno Vjera je samo preduvjet za ljubav Svečanik vjeruje u takvu ljubav On vjeruje da čemo svi biti jedno kao što je sin u ocu i otac u sinu Vjeruje da čemo svi biti jedno Za mene je to največi izazov kao muškarcu,ocu,i pastiru vel ZLATKO SUDAC BOG VAS BLAGOSLOVIJO I DUH SVETI VOIJO
SLAVIMO GOSPODINA
MIR VAMA
don Branko


Inače je pismeno izražavanje odraz kulturnog odgoja. Koja greškica tu i tamo ne smeta, ali zbilja: u "blagoslovio" se ne čuje glas "j" niti se u "Božja" čuje glas "i". Dakle, ovo je školski primjer idiotizma. Sve je tu: fanatična vjera, nepismenost... Koji god rezultat imate na IQ testu, možete biti sretni da ne spadate u ovakvu skupinu. Ako još niste sigurni da je ovaj tip potpuni kreten, čitajte dalje. Na blogu ima hrpu slika Isusovih i Gospinih i kombinacije. Naravno, uz njih dobro idu Ante Gotovina i (kriva) slika NDH.
Taj blog nije jedini. Pročitajte ove komentare:

don branko
"zbilja sotnista želiš da te isus baci i pakao da goriš"

don branko
"vidi se kosi ako neznaš nemoj mi pisati ti si sotonista a isus če te baciti u pakao da goriš"


Naime, Isus s našim vrlim Brankom igra poker svake subote navečer i Isus je njemu rekao da će me baciti u pakao. Isto tako, don Branko zna da sam ja sotonist iako ja nikada nisam niti aludirao na sotonizam. Čini se da don Branku, kao i svakom "pravom" kršćaninu, fali tolerancije prema nekršćanskim vjerovanjima.


Croatian Patriot
"Kretenu glupi retardirani!! Koji si kurac išao srati i na mom blogu!!!
Odi lizati šupak svojim glupim komunjarama!!!!!!!"

Croatian Patriot
"Ako ti ne može ništa onaj Gospodar Munja, onda ti ja mogu stavit struju u tvoj bolesni mozak, pa ćeš se opametiti i više ne komentirati po mom blogu!!!

P.S. jebale te komunjare i četnici!!

ZA DOM SPREMNI!!! BOG I HRVATI!!!"


Stvarno, "jebale te komunjare i četnici". Ono, ne moram ovo komentirati. Još što ja nisam nikada spomenuo komunizam... Ali, očito jedan klinjo zna bolje moja politička uvjerenja od mene.


Croatian Patriot
Ne seri mi "druže Ivane"! Ja ne čitam ta sranja poput Tolkiena i Sillmarilon i Hobit i ostala sranja i mama ti puši kurac Srbima pa zato braniš komunjare!!!
Red Baron!! Jebo ti vrag mater čoravu!!! OPET KOMENTIRAŠ NEKA SRANJA NA MOM BLOGU I PRETANI ME TJERATI NA DRKANJE (ODNOSNO MASTURBIRANJE)!!!! >:-(
Mi smo Hrvati i ostali narodi religiozni, a sotonisti nisu religiozni!!!

P.S. ne čitam knijge o takvim izmišljotinama ili fantazijama!!! I ako mi još jednom budeš komentirao u mom blogu, najebat ćeš!!!!!!!!


Ovaj mi je najdraži. "Mama ti puši kurac Srbima pa zato braniš komunjare". Dragi patriota, komunizam je bio jači u Hrvatskoj nego u Srbiji za vrijeme 2. svjetskog. "Sotonisti nisu religiozni". Ne, sotonizam nije religija, ma kakvi. Kršćanstvo je jedina religija, sve ostalo je sotonizam, sigurno.


Kršćanin
Don Branko ima pravo!!
Govoriš da te isus ne može baciti u pakao samo zato što je mrtav i što pakao ne postoji?!
Isus nije mrtav, on je uvijek uz nas i ti jesi sotonist.
Ako se ne smatraš sotonistom, odi na vjeronauk u crkvi ili u školi!!!!!!!!!!!!!!


Ovaj je biser. Dakle, moram biti kršćanin da ne budem sotonist? I tko ti je rekao da ne idem na vjeronauk?

Evo, to je to za danas. Pozdrav!

- 15:28 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 01.08.2007.

Jedinstvenost

Siguran sam da svaki čovjek teži biti u neku ruku unikatan i neponovljiv. U ljudskoj je prirodi, mogli bismo reći, želja za isticanjem od ostatka. Stoga me čudi kako neki ljudi sami sebe svrstavaju u skupine, umanjujući tako svoju osobnost i individualizam. Savršen primjer su navijačke grupe poput Torcide ili BBB-a. Ljudi se sakupljaju u jedan veliki kolektiv, višeglavo čudovište koje ima neki svoj cilj i bez argumenata uništava sve što ne spada u njegovo bratstvo idiotizma. U tim grupama ne postoji individua, ljudi nemaju svoju volju, rade ono što rade ostali. Ali zašto? Zašto ljudi biraju postati dio skupine koja zatire njihovo pravo na kreativnost i izbor? Odgovor je taj da oni nemaju niti inteligencije niti talenta da sami nešto postignu, bilo to dobro ili loše i zapravo što je netko primitivniji i gluplji, bolje će se snaći u bijesnoj masi. Jer onaj najgluplji je i najglasniji. A ima mnogih sličnih njemu koji za sobom povuku ostatak rulje, u kojoj je možda i bio kakav osušeni trag zdrave pameti. Ali, sad je sve to nestalo pod valovima zaostalih urlika i pirotehnike. Nisu navijači jedini primjer; kretena ima svugdje. Pogledajmo vjerske skupine. Svako malo dođe nova sekta jer ima ljudi koji su dovoljno glupi (ali i spremni i voljni) slijediti svoga vođu. Zamislite se nad brojkama: 90% ljudi vjeruje u osobnog boga u usporedbi sa samo 7% znanstvenika u američkom NAS-u koji vjeruju. Genijalci poput Einsteina* i Hawkinga nisu vjerovali u osobnog boga, a oni su inteligentniji od 99,99% populacije.
Pa pogledajmo politiku. Rulji treba nekakav vladar, netko koga će štovati, jer sebe ne mogu zbog svojih mana. NDH je imala Poglavnika, Njemačaka je imala Fuhrera, Italija Ducea, SSSR Staljina...
Čak se i najinteligentnija osoba može naći u kolektivu, a kad jednom zapadnete pod utjecaj dogme i ideologije, možete reći zbogom pameti, dokazima i argumentima. Postajete slijepi i gluhi. Tek kad režim padne i kad se kolektiv razbije, postajete svjesni istine. Zatim dolaze sram i strah.
Ja? Ja ne želim biti dio kolektiva, ne želim da mi itko govori što da radim niti da itko utječe na mene. Radim što volim, živim što volim i, najvažnije, jesam što volim. Volim svoje odluke i sve što napravim. Briga me za većinu, za grupe, za statistiku. Pa što da 49% školaraca sluša narodnjake. Ja ih mrzim i mrziti ću ih. Pa što da ima kafić na svakom uglu, pa što da je svaki kafić pun? Ja mrzim kafiće i mrzim kavu. Nikada se nisam osjećao posramljeno zbog svojeg izbora. Možete reći da ja ništa ne radim i da samo ljenčarim, da nikada nisam takao niti školsku knjigu niti loptu. Ali, to bi bilo daleko od istine. Mrzim školu jer ona čini nešto tako zabavno i zanimljivo poput učenja u noćnu moru. Mrzim sport jer nisam sportski tip i ne volim se znojiti (ali sam uvijek spreman na partiju šaha).
Možda ne izgledam različito, ne biste me primjetili u skupini (jer imam crnu kosu i govno-smeđe oči, kao i ostalih 98% ljudi koje znam), ali moj um vrvi novim i originalnim idejama. Obožavam sanjariti i izmišljati. Ovaj svijet je preobičan da ostanemo u njemu. Nažalost, na blog stavim samo neke ideje, koje mi je lako zapisati na virtualni papir i koji imaju bar neke veze sa stvarnošću. Ali ima jedan problem s mojom maštom: nitko je ne vidi! Osim što imam problema s iznošenjem riječi i slika na papir, ljude baš briga za kreativnost i umjetnost (usuđujem se vlastite radove tako zvati, ako vam ne smeta). Jer ljudi u Hrvatskoj su neodgojene seljačine, po kojima postoje dva izbora u životu: škola ili lopata. Zato ja imam problema s nabavljanjem prazne knjige kad mi treba, ili bar kožne bilježnice. Zato ne prodaju crtaći pribor tijekom praznika. Pobogu, tko bi trošio vrijeme na kreativne radove ako nemaju praktičnu primjenu u školi? Tko bi proveo četiri jebena sata u piratskoj verziji photoshopa, bojajući svoj rad s jebenim bežićnim mišem koji ima rezoluciju od 6dpi a da za to ne dobije nekakvu korist? Pa još onda objavio rad na netu, bez vodenog žiga, da ga svaka budala moža na blog i sig staviti.
Ponekad se upitam što je ljudima. Zar im nije jasno da sam napravio nešto jedinstveno, nešto moje što mi nitko ne može oduzeti? Ne želim biti slavan niti zapamćen, pa čak niti prljavo bogat (ionako bih sav novac koji bih zaradio, da prodajem slike, potrošio na pribor). Jedino što želim je izdvojiti se od sive pozadine mutnih lica i zaboravljenih imena, da se bar netko nakon moje smrti mene sjeti i kaže: "E, to je bio poseban luđak!"
Stoga, zapitajte se po čemu ste vi posebni, po čemu se ističete. Iskoristite svoj talent i napravite nešto.


*Einstein nije vjerovao u osobnog boga (vjerski fanatici, pazite epitet osoban) nego je spominjao univerzalnog i deističkog boga koji nema veze s organiziranom religijom

- 20:24 -

Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

"To see a world in a grain of sand
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
And eternity in an hour.

He who doubts from what he sees
Will ne'er believe, do what you please.
If the sun and moon should doubt
They'd immediately go out."

William Blake


Ovo je blog (da istaknemo očito). Molim vas bez spama, debilizma i nepotrebnih komentara. Svi koji budu ostavljali lance sreće i poruke tipa: "Super blog, posjeti moj!" dobit će po guzi, a njihovi komentari će biti po hitnom postupku izbrisani!

Ako ne dijelite moj smisao za cinični, sarkastični, suptilni humor, dakle ako ste glupi i zatucani, sigurno ćete se uvrijediti na NEŠTO napisano na ovom blogu. Ukoliko ne pronađete baš ništa što vas vrijeđa, onda mi javite i to će se promijeniti. Ako ste došli ovamo srati, shvaćati sve ozbiljno i općenito se praviti pametni dugim komentarima koji ništa ne znače, jer ste u startu promašili bit posta, onda otiđite, mamu vam! Naravno, svi posjetitelji bloga moraju prihvatiti mene, Funky Momka, kao vrhovnog gospodara života i smrti. Uživajte...

Linkovi

Ovo su uglavnom blogovi koje čitam. Ostatak su blogovi koje ne čitam. A ima i onih koje napola čitam, neke svako drugo slovo, a neke svako drugi redak.


Točka Tame

Crofallout

Borgman's Cube

Bog i (ne)zemljani

Valaruko

Svinjce

Recite NE! TurboFolku!

Najbolja pjesma ikad

The Court of the Crimson King

The rusted chains of prison moons
Are shattered by the sun.
I walk a road, horizons change
The tournament's begun.
The purple piper plays his tune,
The choir softly sing;
Three lullabies in an ancient tongue,
For the court of the crimson king.

The keeper of the city keys
Put shutters on the dreams.
I wait outside the pilgrims door
With insufficient schemes.
The black queen chants
The funeral march,
The cracked brass bells will ring;
To summon back the fire witch
To the court of the crimson king.

The gardener plants an evergreen
Whilst trampling on a flower.
I chase the wind of a prism ship
To taste the sweet and sour.
The pattern jler lifts his hand;
The orchestra begin.
As slowly turns the grinding wheel
In the court of the crimson king.

On soft gray mornings widows cry
The wise men share a joke;
I run to grasp divining signs
To satisfy the hoax.
The yellow jester does not play
But gentle pulls the strings
And smiles as the puppets dance
In the court of the crimson king.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se