četvrtak, 21.06.2007.

Citati poznatih osoba

"Jesi li slobodan?" - Mark Franulich

"Nitko nije savršen osim bubrega." -Mark Franulich

"Tičić je debil" - Mark Franulich

"Moj pas Moro voli kuje samo kad su tople." - Mislav de Periche

"Čita san neku knjigu, i ta ženska je ka lezbijka, i ka ovaj tip, ka, pokušava nju, ka, preobratit. I na kraju je, ka, nije preobratija. Koja glupa knjiga" - Mislav de Periche

"Ne volin ja te neke sladunjave romantične priče. Draže su mi tinejdžerske. Neznaju ni oni sami šta osjećaju" - Mislav de Periche

".... A, jeeee!" - Mislav de Periche

"Neću te plesnit jer imaš lipu facu." - Mislav de Periche

"Autor Ilijade je ili Homer, ili netko drugi istog imena." - Aldous Huxley

"Najbrži način za završiti rat je izgubiti ga." - George Orwell

"Vodite ljubav, a ne rat" - nepoznat autor, najvjerojatnije neki Francuz

Uživajte u praznicima... Pozdrav!


- 22:59 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 19.06.2007.

Tomson

Jednon davno, u posnoj zemlji Rvackoj, dopentra se Tomson na najviši vri Dinare. I Tomson gledaše u daljine za srpskin četnicin, i reče: "Nu srpske balije!", i zaurla Tomson iz sveg glasa: "Za dom spremni!"
I njegove čete navališe gonjat Srbe po čitavoj zemlji Dinarskoj. A srbi se poplašiše i pobižoše na svojin traktorin priko zelena do'ca, po izvoru vel'ke rike Cet'ne. I Dinarski junaci gonjaše za srpskin četniciman i rvackin izdajniciman, sve dok ih ne potraše iz posne Rvacke, u nji'ovu srpsku pripizdinu. Unda se Tomsonovi junaci razveseliše, pa se najedoše slan'ne. I jopet je Rvacka bila ujedinjena pod svetin Tomsonon. I saće Tompson da tuče po njizin i cilon njiovon bandon četn'čkon. Onda će Tomsonova ruka duga doseć do njizi i u Srbiji. I doće Isus, spustiće se sa neba, i z ognjen će protrat sve preostale Srbe iz Rvacke. I Isus će oslobodit Tomsonove junake od grija, pa će se unda vrata paklena otvorit prid srpskin četnicin i komunističkin izdajnicin, pa će i' progutat sami đava, pa će se peč u ognju paklenon. I jopet će zavladat mir u posnoj zemlji Rvackoj šta se proteže odavlen pa do anamo i unde. I unda će se jopet cili narod Rvacki vesel't i dičit Tomsonovin pjesman i junačkin djelin. Jeto, tako kazaše proroci davni i Škoro, i sveti Ilija šta podno Dinare gromi. I, unda, neka prokle' bude oni šta ne viruje u svetu rič Tomsonovu.

- 14:41 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Bosanske piramide

Da, da. Stara poslovica kaže: "Svi putovi vode u Mostar."
Sve se odvija u Bosni. Imamo Međunožje, pardon Međugorje, di se sveta Gospa objavljuje 3 - 4 puta na dan. U Međunožju se Gospa moli za postavljanje klime u crkvu, za gradnju hotela i slične pizdarije. Znate li da se u Međunožju Gospa ukazala više nego u svim ostalim mjestima zajedno.
Bilo je samo pitanje vremena kada će neki genijalni bosanski "znanstvenik" otkriti fantastične ogromne piramide, do 3 puta veće od Keopsove, koje su starije od 12 000 godina. To jedno otkriće, najvažnije u povijesti arheologije bi izmijenilo poznatu povijest i u potpunosti bi promijenilo naše viđenje svijeta. I sve to u Bosni. Jebote.
Ali ne bi oni to tvrdili bez dokaza. Kad pogledate burek, možete vrlo jasno vidjeti njegovu trokutastu strukturu, koja je rađena po uzoru na piramide. To znači da su bosanski preci u direktnoj vezi s piramidama. Bosanski narod je toliko velik da je utjecao na razvoj svih kultura od majanske do japanske.

- 13:51 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.06.2007.

2 Minutes to Midnight

"If the radiance of a thousand suns
Were to burst at once into the sky
That would be like the splendor of the Mighty one...
I am become Death,
The shatterer of Worlds"

Bhagavad-Gita, sveti hinduistički tekst.

Dvije minute do ponoći

30. listopada 1961. godine detonirana je Tsar bomba, najveće nuklearno oružje ikad testirano. Njegova paklena moć iznosila je 50 megatona. Za usporedbu bomba bačena na Hirošimu ima samo 20 kilotona. Dakle, Tsar bomba je više od 2000 puta jača. Bomba je bačena s visine od 10,500 metara, a detonirala je na visini od 4000. Vatrena kugla je dotakla tlo, i skoro dosegla visinu s koje je bačena. Atomski oblak je dosegao visinu od 60 i širinu od 40 kilometara. Udarna sila je uzrokovala štetu na udaljenostima i do 1000 kilometara, a vrućina je na udaljenosti od 100 kilometara mogla uzrokovati opekline trećeg stupnja. Seizmički valovi su potresli zemlju snagom 5 na Richterovoj skali, a mogli su se osjetiti i kad su treći put obišli Zemlju. Bomba je detonirana u Novaji Zemlji (na slici onačena crvenom bojom)Detonacija se mogla čuti i vidjeti u Finskoj, čak i razbijajući prozore tamo, zahvaljujući svojoj ogromnoj sili.
Nakon eksplozije sat koji upozorava na atomsku opasnost je namješten na dvije minute prije ponoći, a ponoć je nuklearni rat. A što bi bilo da uistinu dođe do rata?

Ponoć

Vatrena kugla se širi, proždirući sve na putu. Otrovni oblak se uzdiže u visine i prekrije nebo. Crna kiša se izlije po nama, a u svakoj njenoj kaplji Smrt krije svoje lice. Ona dolazi uz moć jezgre atoma. Iz nje se izlijeva sila jača od bilo čega drugog u Svemiru. To je sila jednog Sunca, ali svjetlija od tisuću sunaca. Štovali smo Sunce tisućama godina, a sad smo stvorili imitaciju, stvorili smo boga, moćnoga i sjajnoga. On je bog smrti.
Kad dođe apokalipsa otvorit će se nebo, tresti će se sami temelji zemlje. A nakon toga - grozna tišina. Tlo je zatrovano, suho, sivo, bez života. Ruševine tu leže kao nadgrobni spomenici moćnoj civilizaciji. Poviše njih crni oblaci su zakrili nebesa. Nema ničega. Samo smrt i tama.

Evo video o detonacijiI skraćena verzija za vas nestrpljive


- 19:23 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

"To see a world in a grain of sand
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
And eternity in an hour.

He who doubts from what he sees
Will ne'er believe, do what you please.
If the sun and moon should doubt
They'd immediately go out."

William Blake


Ovo je blog (da istaknemo očito). Molim vas bez spama, debilizma i nepotrebnih komentara. Svi koji budu ostavljali lance sreće i poruke tipa: "Super blog, posjeti moj!" dobit će po guzi, a njihovi komentari će biti po hitnom postupku izbrisani!

Ako ne dijelite moj smisao za cinični, sarkastični, suptilni humor, dakle ako ste glupi i zatucani, sigurno ćete se uvrijediti na NEŠTO napisano na ovom blogu. Ukoliko ne pronađete baš ništa što vas vrijeđa, onda mi javite i to će se promijeniti. Ako ste došli ovamo srati, shvaćati sve ozbiljno i općenito se praviti pametni dugim komentarima koji ništa ne znače, jer ste u startu promašili bit posta, onda otiđite, mamu vam! Naravno, svi posjetitelji bloga moraju prihvatiti mene, Funky Momka, kao vrhovnog gospodara života i smrti. Uživajte...

Linkovi

Ovo su uglavnom blogovi koje čitam. Ostatak su blogovi koje ne čitam. A ima i onih koje napola čitam, neke svako drugo slovo, a neke svako drugi redak.


Točka Tame

Crofallout

Borgman's Cube

Bog i (ne)zemljani

Valaruko

Svinjce

Recite NE! TurboFolku!

Najbolja pjesma ikad

The Court of the Crimson King

The rusted chains of prison moons
Are shattered by the sun.
I walk a road, horizons change
The tournament's begun.
The purple piper plays his tune,
The choir softly sing;
Three lullabies in an ancient tongue,
For the court of the crimson king.

The keeper of the city keys
Put shutters on the dreams.
I wait outside the pilgrims door
With insufficient schemes.
The black queen chants
The funeral march,
The cracked brass bells will ring;
To summon back the fire witch
To the court of the crimson king.

The gardener plants an evergreen
Whilst trampling on a flower.
I chase the wind of a prism ship
To taste the sweet and sour.
The pattern jler lifts his hand;
The orchestra begin.
As slowly turns the grinding wheel
In the court of the crimson king.

On soft gray mornings widows cry
The wise men share a joke;
I run to grasp divining signs
To satisfy the hoax.
The yellow jester does not play
But gentle pulls the strings
And smiles as the puppets dance
In the court of the crimson king.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se