s dinamom do groba!!!!

subota, 12.05.2007.

Dinamo vs. Zagreb 4:0 (1:0)

Nogometaši Dinama nastavili su pobjednički niz. “Modri” su uvjerljivo slavili u Kranjčevićevoj sa 4-0, što im je 19. pobjeda zaredom, a Eduardo je s dva pogotka stigao do titule najboljeg strijelca Hrvatske nogometne lige u povijesti (31 pogodak). Ćirinoj je momčadi ovo, pak, treći poraz u nizu. Iako su se “bijeli” u prvoj dionici dobro držali, pokleknuli su početkom nastavka.

Strateg gostiju Ivanković na klupi je ostavio umorne i ozljedama nagrižene Ćorluku i Modrića, a u prvih 11 su se našli Jertec i Tadić. “Bijeli” su također istrčali s uvelike prorijeđenim sastavom, bez poveće skupine ozlijeđenih igrača (Nadarević, Mandžukić, Lajtman...). Sve se to odrazilo, naravno, i na igru na terenu. Novi hrvatski prvaci nisu imali u prvom dijelu apsolutnu dominaciju, ali su ipak na odmor otišli s minimalnom prednošću. U 25. minuti s lijeve strane iskosa je centrirao Tomić, a pokraj uspavane obrane Tadić se sam-samcat naklonio glavom i loptu poslao u praznu mrežu.

Međutim, bilo je u prvom dijelu još zanimljivih detalja. Tako je “zicer dana” promašio već u 11. minuti Parlov. S lijeve strane je Čutura zaobišao prepreke, zatim centrirao, a sa samo pet-šest metara Parlov je uputio loptu prema Lončariću, koji je odlično reagirao i izbacio “modre”. Domaćin je krenuo samo s jednom špicom, Kruno Lovrek je veći dio prve dionice bio sam u napadu, suigrači su ga pokušavali pronaći dugim loptama, ali je bez obzira na neraspoložene igrače u veznom redu, domaćin imao još jednu priliku za izjednačenje. U 30. minuti je Pejić s lijeve strane centrirao, a Mujdža je udarcem glavom zatresao vratnicu. U igri “modrih” je ulogu Modrića preuzeo Sammir, trudio se i pokušavao povezati redove, ali nije to, naravno, bila razina kalibra hrvatskog reprezentativca.

Ipak, “modri” su mogli prelomiti utakmicu samo minutu nakon vodstva, međutim, Vrdoljak je u posljednji trenutak izbio loptu s noge Eduardu u korner. Bio bi to siguran pogodak jer je najbolji Dinamov napadač već zaobišao vratara Stojkića. Potkraj prve dionice zbog ozljeda je došlo do zamjena na obje strane. Mujkića je zamijenio Čale, a Mikulića Ibričić.

Zagrebova momčad raspala se samo nekoliko minuta nakon početka nastavka. Najprije je Tadić u dva navrata promašio zicere, a zatim su uslijedili pogoci “modrih”, u samo tri minute riješena je utakmica. U 51. minuti Tomić je ubacio loptu iz kuta, a Drpić je trzajem glave pogodio Zagrebovu mrežu. Minutu kasnije bilo je 3-0, Sammir je s lijeve strane idealno ubacio, a Eduardo je udarcem glave zatresao Stojkićevu mrežu. Bio je to kraj svih nadanja “bijelih” u promjenu rezultata, a uvjerljivu pobjedu je učinio još izdašnijom Eduardo, koji je u 73. minuti prevario bijelu obranu, u konačnici i vratara Stojkića te gurnuo loptu u neobranjenu mrežu.

IZJAVE:

MARIO ČUTURA:

- U prvom poluvremenu nismo igrali tako loše. Imali smo nekoliko prilika, mogli čak povesti preko Parlova, međutim, sve se raspalo već u dvije minute nastavka. Nismo smjeli primiti dva gola nakon prekida. Poslije se još ozlijedio Ivanković, nekako smo se krpali i jedva čekali kraj.

IVICA VRDOLJAK:

- U prvom dijelu smo dobro parirali Dinamu, imali smo nekoliko izglednih prilika, ali smo u nastavku pali. Poremetila nas je ozljeda Nikolića, potom se ozlijedio Ivanković, a ionako nam nedostaje dosta igrača zbog ozljeda. Nadam se da će se većina igrača vratiti do Intertota, onda ćemo izgledati puno bolje.

EDUARDO DA SILVA:

- Momčad je pokazala karakter, samo tri dana nakon srijede i svih onih kritika, koje su nam upućene, odigrali smo sjajnu utakmicu i deklasirali Zagreb. Naravno da sam presretan zbog rekorda koji sam srušio, ali neću reći da mi je ovo najdraže postignuće u karijeri. Oni pogoci Engleskoj ili Izraelu su u najmanju ruku jednako dragi. I još nešto, nadam se da će već za godinu - dvije neki Dinamov strijelac skinuti i moj rekord.

DARIJO JERTEC:

- Rezultat sve govori, našoj pobjedi ne može se pronaći niti najmanja mrlja. Odigrali smo kompaktno, čvrsto i rastrčano, premda se ne mogu sjetiti kada mi je posljednji put bilo ovako teško na terenu s obzirom da je vrućina bila nesnosna. Znam da mogu odigrati daleko bolje od ovoga što sam danas pokazao, samo trebam više nastupa u kontinuitetu, ovo mi je tek treća utakmica u Dinamovom dresu koju počinjem od prve minute.

JOSIP TADIĆ:

- Zadovoljan sam jer sam se još jednom upisao u strijelce, ali žalosti me što nisam postigao još po neki gol, jer sam bio u tri velike prilike. Najvažnije je ipak da smo nastavili našu pobjedničku seriju.

Lončarić 7, Mikić 6.5, Drpić 7, Schildenfeld 7, Carlos 6.5, Tomić 7, (od 62. Čale 6.5), Pokrivač 6.5, Jertec 6.5, Sammir 7.5 (od 79. Havoić -), Eduardo 7.5, Tadić 7 (od 62. Pandev 6.5)

SUDAC: Marijo Strahonja (Zagreb) 7; pomoćnici: Krmar i Čulina (Zagreb)

STRIJELCI: 0-1 Tadić (25., as: Tomić), 0-2 Drpić (51., as: Tomić), 0-3 Eduardo (52., as: Sammir), 0-4 Eduardo (73)

ŽUTI KARTONI: Labudović (Zagreb) Tomić, Eduardo (Dinamo)

IGRAČ UTAKMICE: EDUARDO

STADION: Kranjčevićeva GLEDATELJA: 5.500

- 21:39 - Komentari (4) - Isprintaj - #