Dijaspora blues

utorak, 02.12.2008.

Jos nekoliko uvodnih rijeci

Posjetitelji ovog bloga ce mozda prepoznati Matu, dopisnika iz "svita" na nekim korculanskim web stranicama. Isti je zbog odredjenih privatnih razloga bio malo zaspao, zamro ili ti po nasu "prisusi". Neki posebni ljudi, u stvari cure, zene, drugarice su sa nekim svojim instiktivnim djelovanjima, idejama i kreativnim utjecajima, potaknule u njemu potrebu da se opet prikljuci ovom virtualnom svijetu rijeci. Bas im hvala i ovim putem im se javno zahvaljujem na svemu, na imenu ovog bloga -Maja, i na pocasnom imenovanju za konzularnopochasnog-golly&bossy. Kako je konzularnopochasna uloga puno znacajnija od one dopisnicke, u ovom sam slucaju morao i promjenit "scukletac" kako bih zadovoljio osnovne norme konzularnog ponasanja, u sto svakako spada sira komunikacijska publika i mogucnost razumljevanja. Po ovome se vidi i potvrdjuje da je zivot kompromis i da nema bezuvjetne slobode. Ipak, poneki ce se izrazi svakako i dalje koristit i pojavljivat jer sirogogrudnost i kozmopolitizam ne mogu bez lokalnog kolorita i narijecja kao ishodista, kao samospoznaje i slobode izrazavanja kao nadahnuca. Sada kada sam obavio ove uvodno informativne obaveze, red je da se vise posvetim onome za sto je ovaj blog namjenjen. Bolje upoznavanje i bolja predodzba emocionalno materijalne uloge iseljenika u svijesti prosjecnog Hrvata (bogati ovo je ki naslov za koji esej) jedan su od prioriteta i radnih zadataka ovog virtualno konzularnog djelatnika. "Donkle" dragi zemljaci i zavicajci, do nekog drugog puta, veliki prekooceanski pozdrav od vaseg konzularnopochasnog!

- 00:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.12.2008.

Dan prvi...

Sve ima svoj pocetak.Tako i ovaj blog ima svoj prvi dan. Konzularnopocasni stupa na duznost. Nadam se da ce od ovog nesto ispast. Trudit cu se bit zanimljiv.Radit cu ovo prema potrebi, nikako to sto moram. Ipak sam ja konzularnopocasni... Dakle, proglasavam ovaj blog otvorenim!!!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2008  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Teorijske i prakticne upute za iseljenike, za one koji jos nisu sebi priznali da su iseljenici, i za one koji se nisu usudili pitati ili znati zasto to ipak jesu.

Linkovi