Počinjemo...

Hola!
Hodala sam školskim hodnicima, a svi su me povlačili za ruku i već sam unaprijed znala što ih zanima; svi su željeli znati kada počinjemo s radom. Danas je napokon osvanuo veliki plakat Centra za zdravo odrastanje ''Idem i ja'', na kojem lijepo piše kako su osnovane dvije grupe: 1. dramska skupina i 2. dramska skupina, te tko je član koje skupine i kada ima prvi sastanak. No, s obzirom da su me i dalje mnogi povlačili za ruku i postavljali ista pitanja, čini se da taj plakat nije urodio plodom. Ali, sva sreća da imamo naše Didaskalije, naš blog!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Stoga, svečano objavljujem popis članova 1. dramske skupine:


1. Brigita Balon, 7.b
2. Barbara Cilento, 7.b
3. Karmela Ferarri Latus, 8.c
4. Marija Ferrari Latus, 6.c
5.Valentina Horvat, 7.a
6. Giovanna Jerolimić, 8.b
7. Antonia Juranić, 5.c
8. Adrijana Jurić, 6.a
9. Iga Jurkota Rebrović, 7.a
10. Mihaela Kobale, 7.a
11. Roberto Mužić, 6.c
12. Josipa Perić, 7.d
13. Rebeka Škoda, 6.c



Gore navedeni članovi trebaju doći
KADA? U utorak, 25.09.2007. u 17.00 sati
GDJE? U Centar za zdravo odrastanje ''Idem i ja'' (Lošinjskih brodograditelja 33, Mali Lošinj)


Također, svečano objavljujem popis glumaca 2. dramske skupine:

1. Tara Bičević, 5.c
2. Lucija Fabijanić, 5.c
3. Michelle Franjo
4. Luka Horvat, 5.c
5. Martina Ileš, 5.b
6. Ana Lozančić, 5.b
7. Monika Miočić, 5.c
8. Monika Nedoklan, 5.a
9. Damjan Stanić, 5.c
10. Jakov Vidulić, 5.b
11. Matea Vidulić, 8.a
12. Gabrijela Vukelić, 5.c


Gore navedeni članovi trebaju doći
KADA? U četvrtak, 27.09.2007. u 17.00 sati
GDJE? U Centar za zdravo odrastanje ''Idem i ja'' (Lošinjskih brodograditelja 33, Mali Lošinj)


Srednjoškolska grupa
KADA? U petak, 28.09.2007. u 17.00 sati
GDJE? U Centar za zdravo odrastanje ''Idem i ja'' (Lošinjskih brodograditelja 33, Mali Lošinj)


Držimo palčeve našim kolegama ''Njarnjarsima'' iz Daruvara na MAlom Sajmu KAzališta (festivalu MASKA). Želimo im dobru zabavu i puno ''pljeskova''!

Pozdrav svima! Matea.

20.09.2007. u 17:02 | Komentiraj (27) | Print | # | ^

Uskoro stupamo na daske što život znače...

Dragi naši glumci i glumice,
održan je prvi susret dramske družine nakon ljetnih praznika. Svi puni volje i entuzijazma krenuli smo u novu školsku godinu; u pohod na nove pobjede.
Tražili smo zgodne, lijepe, vesele, šarmantne, mlade, lude i simpatične glumce, i upravo su nam se oni javili. Budući da je mnogo zainteresiranih i da je broj glumaca porastao valja naglasiti kako je učiteljica Martina napravila nekoliko grupa - grupa osnovnoškolaca, grupa srednjoškolaca i mješovita grupa. Do petka ćete znati u kojoj ste grupi te kada ćemo se nalaziti, a imena ćemo objaviti na blogu te na oglasnim pločama u osnovnoj i srednjoj školi (pogledajte na oglasima u dežuranama).
Napunite baterije i odmorite se kako bi krenuli veselo i hrabro u svladavanje i osvajanje novih dramskih tekstova.
Zahvaljujem se svim komentatorima na lijepim i ohrabrujućim komentarima. Lijepo je znati da ima onih koji cijene naš rad i koji su nam podrška. Hvala!
Pozdrav svima i budite ludi i simpatični!
Matea.

18.09.2007. u 13:28 | Komentiraj (4) | Print | # | ^

Priprema, pozor...počinjemo!

Prvi sastanak dramske družine nakon ljetnih praznika i upis novih članova:
ČETVRTAK, 13.09.2007.
UČIONICA 21 (HRVATSKI JEZIK)
7. ŠKOLSKI SAT


Sastanak ''stare'' postave (srednjoškolci):
ČETVRTAK, 13.09.2007.
UDRUGA ''IDEM I JA''
17.00 SATI

12.09.2007. u 15:18 | Komentiraj (4) | Print | # | ^

Traže se novi glumci...

Dragi čitatelji,
odlijepite se od naslonjača, računala i tv-prijemnika i zalijepite se za dramsku grupu Osnovne škole Maria Martinolića!

Dramska družina ove će školske godine (2007./2008.) proslaviti 5.rođendan. Sve je započelo školske godine 2003./2004., kada su tadašnji petašići (sadašnji učenici 1. razreda srednje škole) s učiteljicom Martinom krenuli u osvajanje hrvatskoga jezika kroz dodatnu nastavu. Dodatna nastava pretvorila se u dramsku sekciju i zahvaljujući istoj, sadašnji gušteri (učenici 1. razreda srednje škole) naučili su glumiti kako na pozornici, tako i u školi (čitaj: odglumljene bolesti, viroze, neshvaćanje gradiva...). Gluma je važan segment u životu svakoga čovjeka. Na ovaj ili onaj način, svi mi glumimo. Učitelji ponekad glume strogoću, a mi glumimo nekoga tko nismo...jer život je kazališna pozornica i svi smo mi glumci.
No, da ne bih skrenula u krivu temu, vraćam se na ono što sam vam željela reći. Iza dramske družine već je mnogo odrađenih igrokaza. Sjećate li se igrokaza ''Ivin rođendan'', ''Tamjan i škarice'', ''Kada baka ode zubaru'', lutkarskog igrokaza ''Cipela i olovka'', te najsvježijih igrokaza ''Sretan rođendan'', ''Lice'' i ''Najslabija karika''? Nastupali smo na otvorenju naše nove škole, kada su članovi dramske skupine predstavljali povijesne ličnosti Maloga Lošinja. Nastupali smo u zabavnim programima natjecanja ''Prve pomoći'' te na primanju djece u ''Crveni križ''. Svake godine pripremimo i program za najmlađe stanovnike našega grada, djecu u vrtiću. Redovitim nastupanjem u vrtiću razveslimo one najmlađe i naše prijašnje tete. Dan škole ne može proći bez našega nastupa, a u lipnju 2007. organizirali smo i Kazališnu večer pod zvijezdama.

Budući da smo mladi, kreativni, ludi i simpatični već imamo mnogo ideja i spremne igrokaze za ovu školsku godinu. Jedino što nam nedostaje jesu glumci. Naime, većina glumačke ekipe trenutno se nalazi u srednjoškolskim klupama, pa se traže mlade snage koje će se priključiti Valentini, Mihaeli, Marinu, Ivanu, Giovanni i meni (Matei) te zajedno s učiteljicom Martinom saznati što je timski rad.

Traže se ludi i simpatični učenici 5.-8. razreda željni upoznavanja čari glumačkoga rada i shvaćanja pogleda u svijet za koji kažu da je jedna velika pozornica, spremni na red, rad i disciplinu. Poželjna je dobra memorija (za pamćenje teksta), puno strpljenja (za beskonačne probe) i volja za radom (ponekad glumiti bude itekako naporno). Svi zainteresirani mogu se javiti učiteljici Martini za vrijeme malih i velikih odmora (nipošto za vrijeme školskih satova) koja će im dati detaljnije informacije. Bude li velik broj zainteresiranih, održat će se audicija. Sve ideje dobrodošle.

Veliki pozdrav svima.
Matea.

07.09.2007. u 16:16 | Komentiraj (2) | Print | # | ^

Počela nova školska godina!

Hola!

Nakon ljetnih praznika ne očekuje se od nas da budemo raspoloženi sjesti za stol i provoditi sate uz knjige, ali što se mora - nije teško. Većina članova dramske skupine našla se u srednjoškolskim klupama, dočekali su ih novi profesori, novi zadaci, nove brige te kao i nas, nove knjige. Ispred osnovne škole danas je vladalo uzbuđenje koje se, doslovno, moglo rezati nožem. Bio je to jedan od rijetkih trenutaka kada su svi, ali baš svi, učenici naše škole stajali pred tom zgradom s osmijehom na licu. Razlog? Nepoznat. Jedino je znano kako je danas u školi bilo vrlo uzbudljivo. Nakon što smo ušli u školu i smjestili se na tribinama u holu, pozdravio nas je pedagod, čiji je zadatak (kao i uvijek) bio smiriti učenike koji, jednostavno, nisu mogli prestati pričati (prepričavale su se ljetne zgode i nezgode). Uslijedila je himna, a zatim nam je ravnateljica uputila nekoliko prigodnih riječi. Po običaju, trebala je uslijediti priredba kojom bi se otvorila nova školska godina. Međutim, zbog tragedije na Kornatima, priredba se nije održala zbog državnog dana žalosti.
Uslijedio je odlazak u učionice u pratnji razrednika. Niži razredi otišli su prvi, a zatim su se u učionice pokupili šestaši, sedmaši i osmaši. Učenici petih razreda trebali su saznati tko će im naredne 4 godine biti ''šef'' - razrednik (čisto informativno, tek toliko da znate: razrednik 5.a: Isabel Bani, razrednik 5.b (privremeno, do dolaska uč. Marijele Nedić) Dejan Nekić, razrednik 5.c: (do dolaska uč. Nikoline Ribarić) Sonja Šolaja). Ušavši u učionice dočekale su nas hrpe knjiga, a moj se novi razrednik (Jurčević) odlučio za ''šoping'' sistem - sve guraj u vrećicu. Naime, nakon što bi nas prozvao, došli bi do njegovog stola, uzeli HNOS vrećicu i u nju stavljali knjigu iz fizike, radnu bilježnicu iz fizike, zbirku zadataka iz fizike, knjige iz matematike, udžbenik iz kemije (jedna od autorica naša učiteljica iz kemije, Nikolina Ribarić)čitanku i udžbenike iz hrvatskog jezika...i tako do iznemoglosti. Vrećice su bivale sve pretrpanije i sve teže i teže; pune knjiga i pune novih znanja.
Nakon uzimanja besplatnih knjiga i obavijesti kako će roditelji morati platiti oštećenja, dobili smo raspored i dogovorili red dežurstava.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Uslijedila je priredba za doček prvašića. Zbog nacionalnog dana žalosti, priredba se nije održala u cijelosti, onako kako je bilo planirano. Naime, prvašići su trebali vidjeti kako se u školi pleše, pjeva i recitira, ali to će vidjeti tijekom narednog tjedna. A, danas su imali priliku čuti što im poručuju stariji. Kako bih ubila monotoniju, napisala sam program u rimi te tako ih pozdravila, najavila himnu i pozvala ravnateljicu koja je kao prava ''šefica'' škole uputila dobrodošlicu prvašićima, potom i gradonačelnika koji je pozdravio djecu i roditelje te iznio neke od planova vezane za našu osnovnu školu, a na kraju je i župnik udijelio djeci Božji blagoslov kako bi uspješno uz Božju pomoć krenuli na put svog školovanja. Nakon svih tih govorancija, pozvala sam učiteljicu Kseniju, učiteljicu Marlen i učitelja Sašu koji su prerezali vrpcu te time označili početak nove školske godine.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
(pozornicu je uredila učiteljica Martina Turkalj)

Učitelj i učiteljice koje sam prije napomenula, ujedno su i razrednici prvih razreda. Učiteljice 1.a su učiteljica Ksenija i učiteljica Marlen, dok je ''šef'' 1.b razreda učitelj Saša Ivanišević. Prvašići su se sa svojim učiteljima uputili u svoje učionice.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prije same priredbe posjetile su nas HTT-ovke: Alma, Atesa i Maja, a već nekoliko učenica petih razreda me pitalo kada se mogu upisati u dramsku sekciju. O upisima se ne brinite, bit ćete na vrijeme obaviješteni. Ukoliko bude velik broj zainteresiranih, održat će se audicija.

Budite dobri, pametni, lijepi, ludi i simpatični! Sretna vam bila školska godina 2007/2008!

Matea.

03.09.2007. u 17:31 | Komentiraj (13) | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



da/ne

Dizajn by: RizL@ i sTrUdL@

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

USKORO...
Nagradna pitalica!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





More Cool Stuff At POQbum.com




Koliko vas je posjetilo naš blog???

Review web analytics information here.


Obavezno posjetite!

Moj humoristički portal - niktitanik.com -

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kontakt:
matea.vidulic@gmail.com


I književnik Ratko Bjelčić ima svoj blog. Svratite na:

TRBOSFERA


Dramska skupina

Dramska skupina OŠ Maria Martinolića sastavljena je od 20-ak mladih glumaca koji pod budnim okom prof. Martine Turkalj pripremaju predstave koje su toliko smiješne da trbuh boli od smijanja.

Što su didaskalije?

U dramskim tekstovima didaskalije su upute glumcima. Ovaj će blog biti upute vama. Naime, obavjestit ćemo vas kada nas možete gledati, reći ćemo vam sve o našim predstavama, probama i nastupima. Upoznat ćemo vas i s ekipom glumaca!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Voditeljica dramske skupine - prof. Martina Turkalj

Tko su naši glumci?

Brigita Balon

Luka Baljak

Tara Bičević

Barbara Cilento

Dorotea Dumenčić

Lucija Fabijanić
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Karmela Ferrari Latus

Marija Ferrari Latus

Michelle Franjo

Luka Horvat

Valentina Horvat

Ileš Martina

Giovanna Jerolimić

Iga Jurkota - Rebrović

Mihaela Kobale

Ana Lozančić
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nikolina Martuslović

Monika Miočić

Roberto Mužić

Monika Nedoklan

Petar Sklepić (najmlađi član)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Damjan Stanić
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kristian Škoda

Rebeka Škoda

Vidulić Jakov

Vidulić Matea

Vukelić Gabrijela
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bivši članovi dramske družine...
sadašnji srednjoškolci


Martina Antoninić
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Viliam Antoninić
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dajana Drča
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ana-Marija Jordan
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Manuela Kajkara
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Josip Kovač
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Petra Vlaisavljević
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alen Bičević
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alma Husejnović
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Maja Patković
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Mihaela Petrović
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nina Popov

Atesa Vickić
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Tehničari - ekipa zadužena za razglas i scenografiju
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
(Sandi, Lovo i Marko (s njima glumica Dajana))

Foto-album

Dan škole - 19.05.2006.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Glumci: Vili, Ivan, Anamarija, Manuela, Petra, Matea, Giovanna, Dajana

Lidrano 2007.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

U Rijeci, pred dvoranom gdje se održalo županijsko natjecanje.
S lijeva na desno: (stoje) Ivan, Alma, Manuela, Matea, Nina, Alen, Maja, Mihaela, Anamarija (čuči) Giovanna


Kazališna večer - 15.06.2007.

Generalna proba

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Najslabija karika

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Danijela Trbović

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Sretan rođendan:Tihić i Lulu

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Sretan rođendan: Laura i Tihić

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Lice: Medicinska sestra i doktorica

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Lice: Ksenija, Ratko i Vlatka

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Probe su gotove: Alma, Marko, Dajana, Maja, Lovro, ''leti'' Atesa

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Petra, Martina i Nina