petak, 01.07.2005.

školske novine

Prošli post otvorio je razna pitanja, što je svakako dobro, evo malo još raznih odgovora, pojašnjenja i otizih stvari. Da ne duljim s objašnjavanjem grčkog, latinskog, glazbenog, likovnog i tjelesnog. Što se tiče astrologije treba ipaknapomena da je ona izvorište sve znanosti i religije, premda u ovom današnjem, profaniziranom obliku tako ne izgleda, nogu o tome drugom prigodom, zasad mi vjerujte na riječ, ako hoćete.
osnove ceremonijalne magike je jednostavno učenje osnovnih sastavih elemenata potrebnih za njeno provođenje. Da bi mogli napisati roman, pjesmu ili sudskuu tužbu, moramo najprije znati pisati. Tako je i s ovim, valja naučiti pokrete, stavove i druge osnovne vještine iz kojih se onda može razvijati ritual, načine govora i slično. U svemu tome jako je bitna i Yoga.
Pomoću yoge učenik ostvaruje voljnu kontrolu nad svojim najprije tijelom, to se postiže vježbama asane odnosno zauzimanjem i ustrajavanjem u raznim položajima tijela. To nam je obično poznato i u današnjim oblicima yoge prilagođene za fizičko vježbanje na zapadu, poznato i kao hatha yoga no nakon tih vježbi dolaze vježbe disanja pranayama pa zatim se iz spoja tjelesnoga stava i pravilnoga disanja to povezuje s umom mantrayoga ima toga još, naravno, tako da se yoga podučava kroz prvih pet godina školovanja, no ovo bi bile neke osnove.
u prve dvije godine školovanja uči se o osnovama seksualnosti, a kad s osnova priojeći na seksualnu magiku nisam ni sam siguran pa neka zasad ostane ovako da je vrijeme za to u petoj godini školovanja. Seksualno magička učenja se temelje na manje više svima znanoj činjenici da je najvažnija energija u čovjeku - seksualna energija te da se u trenutku orgazma u organizmu događaju značajni i u službenoj znanosti pa i školstvu, slabo razjaćnjeni procesi. Magičar je toga svjestan te procese nauči koristiti na zadovoljstvo sebe i svojih bližnjih.
Povijest magike i civilizacije je povezana jer onaj tko ne zna otkuda je došao ne zna niti kamo ide, svima onima kojima je povijest dosadna na znanje i ravnanje, s time da im možda ova povijest i ne bi bila toliko dosadna jer bi se, za promjenu, učile stvarne istine o nastanku Svijeta i Čovjeka.
Osnove kabale ostavljam za treću godinu školovanja, ako ništa da se prve dvije ne preopterete, a osim toga, poželjno je znati nešto klasičnih jezika na kojima se kabala bazira, iako je njen temelj hebrejski alfabet kojeg se može uzeti za izborni predmet. Kabala predstavlja poseban način proučavanja odnosa brojeva, slova i riječi koji tako promatrani dobivaju drugačije, poptunije značenje i omogućuje puno laganije povezivanje pojmova.
REcimo to ovako. poznati kabalist Gershom Sholem navodi kako je broj Adama, prvoga čovjeka po židovskoj predaji 45. 45 je jednako 3x15, 15 razložimo na 1+5, dakle 6 i dobijemo poveznicu 45=666 što je točno budući da 666 nije broj nikakovog "vraga" nego prije svega broj Sunca i Čovjeka.
Alkemija je još teža od kabale jer ona se koristi još teže razumljivim simbolima, a sadrži u sebi i elementa kemije kako joj i ime govori.
Sad bi još valjalo pisati i o tragačkim umijećima ali mislim da je za ovaj put dosta, recimo samo da je jedna od važnih sastavnica tragačkih umijeća - "kontrolirana ludost".
- 22:18 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>