romantika

četvrtak, 30.09.2010.

Tuga





Poput prosjaka ispred tebe stojim
Nemirne misli jutrima brojim

Očajnički pružam ruku svoju
K tebi koji ne vidiš ljubav moju

Možda sam lutalica koji izgubi pute
Moje je lice tužno i moje usne šute

S tugom u očima molim sreće mrvicu
Pogledom nijemo zovem te svom srcu

Pogledaj na tren u dušu i pramen sivi
Vidjet ćeš ženu koja s tugom život živi

| 13:27 | Komentari (11) | Isprintaj | #

petak, 24.09.2010.

Zagrljaj

Image and video hosting by TinyPic


Tiho meškoljenje njegova tijela dok se uvlači u topli krevet budi je iz tek usnulog sna.
- Spavaš ? - šapuće joj na uho.
- Više ne - smiješi se iako zna da On taj osmjeh ne vidi u mraku sobe.
- Jesi li umorna ? - pita, premda zna da je dan iza njih bio naporan a kiša ih je močila satima.
- Ne tako jako - odgovara Ona i privija se uz njegovo tijelo. Godi joj njegova toplina.
Grmljavina odzvanja u tišini noći a oni umorni, pripijeni jedno uz drugo nalaze snage za zagrljaj. Hodanje po strminama, kilometri iza njih a oni sretni jer ova noć pripada njima.
Naslanja glavu na njegovo rame i sluša. Jednolični otkucaji srca muškarca kojeg voli djeluju smirujuće. Voli naslanjati glavu na njegove grudi jer se tu osjećala sigurno i spokojno. Njegove snažne ruke vode je putovima za koje nije znala da postoje. Zavoljela je mirise prirode i smiraj visina, jer je on bio tu da je vodi i pruži joj ruku da napravi još jedan korak više.
- Spavaj i odmori, sutra nas čeka još jedna visina - šapuće joj na uho i spušta svoje tople usne na njezino čelo.
- Hvala ti što me vodiš kroz sve ovo - govori ona i uzvraća poljubac.
- Hvala i tebi što postojiš - ljubi je još jednom u čelo i tone u san.

| 18:45 | Komentari (13) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 20.09.2010.

Slučajnost 4

Heart Broken Pictures, Images and Photos



Jučerašnji posjet Darkovoj kćerki Mirjani i zetu Leonu, čija je ljubavnica bila oko godine dana, na Leu je ostavilo duboki trag posramljenosti.
Kada je upoznala Leona i upustila se u ljubavnu avanturu s njim, ni sanjala nije da će zakomplicirati svoj život. Osjećala se poželjno u zagrljaju toliko mlađeg muškarca od sebe, ne razmišljajući o tome da strast nije jedino što joj treba.
Upoznavši Darka prije nekoliko mjeseci u njoj je proradila želja da se osjeća i voljeno a ne samo poželjno. Darko joj je u tom periodu pružio ljubav i nježnost, osjećaj zrele ljubavi muškarca koji zna istinski voljeti.
U tih nekoliko mjeseci vodila je ljubav i s Darkom i s Leonom a da nije znala njihovu rodbinsku povezanost.
Jučerašnji dan u kome je upoznala Mariju i susrela Leona, i kada ju je Darko trebao predstaviti kao svoju buduću suprugu, otvorio je Lei oči i proradila joj je savjest. Trebala je napraviti hitnu odluku koga od njih dvojice odabrati.
- Možeš li danas doći do mene? - čula je poznati joj glas Leona s druge strane telefonske žice.
- Oprosti Leon, za pola sata se idem naći s Darkom na kavi, moram s njim obaviti razgovor koji je vrlo bitan - rekla je Lea tiho i promuklo.
- Dobro, javi kada završiš, čekam te, bit ću doma - rekao je glasom koji je u njoj uvijek budio strast i želju za dodirom. Teško je odolijevala Leonovim zagrljajima koji su bili toliko strastveni da je gubila razum svaki puta kada ju pogleda i dodirne.
Darko je sjedio za stolom kafića u koji često zajedno ispijaju kavu. Promatrala ga je neko vrijeme s pristojne udaljenosti s koje je nije mogao vidjeti da dolazi. Skupljala je snagu reći mu svoju odluku.
Voljela je tog čovjeka. Kada je upoznala Darka znala je da je našla ljubav svog života o kakvoj je oduvijek čeznula. Ali nije smogla hrabrosti prekinuti vezu s Leonom s kojim se viđala toliko dugo. Voljela ih je obojicu podjednako. Znala je da jednog od njih dvojice mora povrijediti i prekinuti vezu. Jučerašnji zajednički ručak kod Darkove kćerke Marije i Leonove žene, podsjetio je Leu na to da će takvih situacije biti češće. Marija je bila krhka i nježna, možda ne tako atraktivna kao Lea ali, ipak je bila žena i majka Leonovog djeteta i Darkova kćerka. Leu je sve to boljelo.
- Oprosti na čekanju - rekla je Lea dok je prilazila Darkovom stolu.
- Ništa za to - rekao je Darko nasmiješivši se. Prišao je Lei i spustio nježni poljubac na njezine meke usne.
- Darko, moram ti nešto odmah reći - odlučila je Lea prekinuti čitavu farsu oko njihove veze.
- Oprosti ako ću biti gruba - nastavila je Lea ne gledajući Darka u oči - Želim prekinuti s tobom - u jednom je dahu izgovorila, da se ne bi predomislila.
- Jel' je to zbog jučerašnje posjete mojoj kćerki ? - upitao je zbunjen Darko - Je li te netko od njih nečim povrijedio ? - nastavio je s pitanjima.
Lea je šutjela nekoliko sekundi. Sve je rekla u dahu a da nije razmislila o razlogu zbog kojeg prekida vezu s čovjekom kojeg voli.
- Ne, nije to razlog - nastavila je Lea ne gledajući ga i dalje u oči. Smišljala je munjevitom brzinom što mu reći a ne povrijediti ga. Znala je da će on pronaći način da je opravda ako bilo što navede.
- Ne volim te dovoljno da bih bila tvoja žena - nastavila je jedva susprežući suze.
Ustala je naglo sa stola i ne pogledavši ga istrčala iz kafića. Jecajući u sebi, trčala je do svog stana. U svom stanu pustila je suze da teku niz njezino lice a grč u utrobi joj je zadavao bol koju nije mogla nikako savladati. Skupljena tako na svom krevetu satima je plakala. Isplakala je sve suze i kada su presušile otišla je pod tuš i pustila hladnu vodu da teče niz njezino tijelo. Nakon tuširanja, obukla je svoju crvenu haljinu u kojoj se ocrtavalo njezino izazovno tijelo, nabacila pudera na podočnjake i hrabro krenula put Leonova stana.
- Konačno - rekao je Leon, kada se Lea pojavila na vratima - Čekam te čitavo popodne. Gledajući Leu požudno u oči prilazio je u namjeri da je zagrli i stisne uz sebe. Lea se odmakla korak natrag. Ne skidajući pogled s njegova lica hrabro je izgovorila.
- Ne, Leon, nisam zbog toga došla.
Leon je zastao i otvorio usta u namjeri da će nešto reći, međutim Lea ga je preduhitrila i nastavila.
- Došla sam ti reći da me od danas više ne nazivaš. Ne želim više biti tvoja ljubavnica.
- Oho - skeptično je mahao glavom Leon - Znači odlučila si se za mog punca, zar ne? Misliš li da će ti on biti bolji u krevetu od mene? - i dalje je cinično govorio ne skidajući pogled s Leinog lica.
- Ne, Leon, varaš se, od danas nisam više niti s tobom a niti s njim. Ne želim nastaviti ovu igru u kojoj se nalazim između dvije vatre. Jučerašnji dan bio bi nešto što bi se ponavljalo više puta u godini a ja ne želim biti između vas dvojice. Ne želim više nanositi bol nikome. Molim te ne zovi me i ne traži me. Zbogom - okrenula se na peti i nestala iz stana, zalupivši ulazna vrata za sobom.
Danima nije izlazila iz svog stana i nije se javljala na telefonske pozive. Nije željela nikog vidjeti i nikome još jednom pojašnjavati razlog svoje odluke. Isplakat će sve suze i bol će proći. Poštedjet će sebe neugodnih situacija u kojima se lomi između dvojice muškaraca. Započet će novi život. Bez ljubavi i bez strasti. Možda jednom upozna nekog u kome će pronaći i ljubav i strast. Ako i ne pronađe, živjet će mirnim životom žene koja zalazi u zrele godine i pronaći nešto u čemu će uživati a da to nema veze s muškarcima koje dijeli s nekom ženom.
Slučajnost u kojoj se Lea našla u vezi s dvojicom muškaraca, bila je dobra pouka da prije početka svake veze dobro provjeri i razmisli što želi od života. Nije više bila mlada žena koja ima dovoljno vremena za sve. Lea je bila zrela žena koja treba znati da nema vremena biti ljubavnica, već žena koju netko voli i ne dijeli s drugim.

| 17:03 | Komentari (11) | Isprintaj | #

petak, 17.09.2010.

Slučajnost 3

Image and video hosting by TinyPic


Zvono, na poznatim joj vratima, prekinulo je tišinu koja je vladala između Darka i nje dok su čekali da im netko otvori. Lagani drhtaj prošao je kroz njezino tijelo. Bojala se susreta s njegovom kćerkom i zetom.
- Ne brini, sve će biti u redu - nježno ju je grlio Darko ispred ulaza u stan.
- Vidjet ćeš da su oni tolerantni i da shvaćaju da trebam imati ženu uz sebe.
Od kako mu je žena umrla, prije desetak godina, nije imao niti jednu ozbiljnu vezu, dok nije upoznao nju. Očarala ga je svojom toplinom i nježnošću. Voljeli su se i htio je tu ljubav okruniti brakom.
Tiho je uzdahnula i u sebi molila da Leon danas ne bude kod kuće.
- Dobar dan, izvolite unutra, ja sam Mirjana - mlada žena otvorila je vrata, bila je nasmiješena dok joj je pružala ruku.
- Dobar dan, moje ime je Lea - rekla je pri tom je nehotice odmjerila Mirjanu od glave do pete.
- Uđite unutra, Leon trenutno nije kod kuće, otišao je kupiti još neke sitnice, ali vratit će se ubrzo.
Pošli su u dnevni boravak. Iva je svo vrijeme potiskivala nelagodu i prikrivala, koliko zapravo dobro poznaje svaki kutak njihovog stana. Miris tog stana bio joj je itekako poznat. Uzdahnula je i nagonski stisnula ruku svog Darka kao da traži spas od misli koje je proganjaju. Što li će reći Leonu kada se pojavi u stanu i ugleda ju s njegovim puncem. Panika joj je odvlačila pažnju s razgovora koji su sada otac i kćerka vodili međusobno. Pogledom je, i dalje, odmjeravala ženu čijeg muža uzima za sebe u trenucima kada je ona na putu. Bila je sitna i jednostavna. Ni malo atraktivna u usporedbi s Leonom koji je bio sportski građen i jako je pazio na to da je u dobroj formi.
Sebe je smatrala privlačnom ženom, iako u srednjim godinama još uvijek je privlačila pozornost i mlađih i starijih muškaraca od sebe. Uvijek našminkana i dotjerana. Svaki komad odjeće na njoj trebao je biti usklađen i ništa nije prepuštala slučaju. Time je, vjerojatno i privukla Leona, prije godinu dana na jednoj izložbi slika.
Voljela je Leona i njegovu mladost i strast koju su dijelili u ukradenim trenucima. Ali od kada je upoznala Darka njezino srce joj je govorilo da je on onaj pravi i da samo ljubav zrelog muškarca može zadovoljiti njezino srce.
Ulazna vrata stana treskom su se zalupila i u prostoriju je ušao Leon. U rukama je držao sina koji je bio njegova malena kopija. Stao je na ulazu u dnevni boravak, kao ukopan. Na trenutak Ivi se učinilo da je Leon usta ostavio poluotvorena u namjeri da nešto kaže. Polako je spuštao sinčića iz ruku a da pri tom ni jednom nije pogledao u njega već mu je pogled iznenađeno ostao prikovan samo na jednu točku, na Ivino lice. Nije točno znala koliko dugo je tako stajao i koliko dugo je trajao taj trenutak ali tišinu u prostoriji je prvi prekinuo Darko.
- Leone, da te upoznam, ovo je moja zaručnica Lea - s ponosom na licu predstavio ih je Darko. Ostali su tako ne trepćući, gledati jedno u drugo i kao da se moglo osjetiti u zraku njegovo pitanje: " Od kuda sada ti u ovome svemu "
Polagano je prišao Ivi, pružio ruku, u trenu se pribrao i shvatio da bi trebali ipak biti pristojni i upoznati se.
- Drago mi je - kratko je rekao Leon i odjurio u kuhinju kod žene, ispričavši se da joj mora pomoći.
Lea je sjela na stolicu i osjetila da joj noge podrhtavaju. Trebala je vode. Užasno se tresla i osjećala je da ovo sve nije ni malo pametno. Ali, ljubav prema Darku je bila jača od svega.
- Oprosti Lea, idem pogledati kamo je nestao moj mali unuk, odmah se vraćam - ispričao se Darko i otišao u dječju sobu.
Lea je trebala na trenutak mir da se pribere. Zatvorila je oči i uzdahnula. "Kako sam se samo našla u svemu ovome" pitala se u sebi i nervozno grizla donju usnu. Trgnula se kada je osjetila nečije ruke na svom ramenu. Podigla je pogled i susrela poznate joj plave oči Leona.
- Hoćeš li mi pojasniti sve ovo? - šapatom je pitao Leu, spuštajućii na stol hranu koju je njegova žena pripremala u kuhinji.
- Hoću, ali ne danas - rekla je drhtavim glasom.
- Onda ćeš mi reći već sutra, jer moja žena sutra putuje - rekao je Leon i pri tom se nagnuo nad njom, kao da stavlja nešto na stol i tada ju je usnama dotaknuo za vrat. Zadrhtala je od tog nježnog dodira.
Ostatak večeri prošao je dosta napeto, bar Lei se tako činilo. Imala je dojam da je odmjeravaju i Mirjana i Leon koji nije prestajao gledati Ivu ravno u oči. Sve to samo je još više stvaralo nemir u njoj.
Darko je veselo pričao svo vrijeme i jasno davao do znanja kćerki i zetu koliko voli Leu i koliko misli ozbiljno.
Lea je s vremena na vrijeme odmjeravala, ispod oka, čas Darka, čas Leona i tražila nešto čime bi sebi dokazala da jednog voli više a drugog želi manje. Nikako joj to nije polazilo za rukom. Što ih je više promatrala, to je više shvaćala da voli obojicu podjednako, ali na dva različita načina. Prema jednom je osjećala strast, dok je prema drugom osjećala ljubav.

| 22:52 | Komentari (6) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 13.09.2010.

Slučajnost 2.

Image and video hosting by TinyPic


Dok je ležala na širokom krevetu svoje sobe i zamišljeno buljila u strop, pitala se ima li smisla nastaviti dvostruku igru u koju se uplela bez namjere da se tako dogodi.
Misli joj je prekinula zvonjava mobitela. Pogledala je na zaslon ekrana i vidjela poznato ime " Darko". Savladavala se da ne zaplače u trenutku kada mu čuje glas. Ipak je odlučila ne javiti se. Prespavat će i sutra odlučiti kako riješiti situaciju u koju je zapala.
- Zvao sam te sinoć - rekao je Darko svojim nježnim glasom kojim joj je budio sva čula žene koja očajno želi ljubav.
- Oprosti, zaspala sam ranije i stišala ton - rekla je nakon nekoliko sekundi smišljanja odgovora. Sjedili su na terasi omiljenog kafića i ispijali jutarnju kavu koja im je postala ritual u kojem su oboje uživali.
- Želiš znati kako je reagirala kćer kada sam joj rekao za nas dvoje ? - upitao ju je miješajući kavu. Zvuk žličice po šalici odzvanjao joj je u glavi poput zvona za uzbunu.
- Svakako, reci - pokušala je pri tom ostati smirena.
- Pozvala nas je sutra kod sebe na ručak - uz smiješak joj je objavio vijest koju je ona dočekala s laganim šokom kojeg je teško prikrivala. Očekivala je nešto tako. U sebi se molila da je pogriješila kod procjene da je žena njezinog ljubavnika njegova kćerka.
- Nadam se da se veseliš tome - nastavio je oduševljeno, odmjeravajući svaku crtu na njezinom licu i pri tom pokušavao nešto više saznati.
- Jedva čekam da je upoznam - odgovorila je s dozom promuklosti u glasu.
Nije znala kako se izvući iz ovoga. Panično je zamišljala situaciju kada se nađe između dva muškarca koja podjednako voli. Kako pogledati ženi, čijeg muža povremeno krade za sebe, u oči. Kako reći Leonu od kuda se ona odjednom stvorila kod njih u stanu i to s njegovim tastom.
Voljela je obojicu na poseban način. Jednog strastveno i u mladenačkom zanosu iako je bila starija od njega i drugog sa svim njegovim zrelim godinama, šarmom i strpljivošću kojom ju je osvojio. Trebala je još malo vremena za razmisliti ali ovaj poziv za sutrašnji ručak nije joj ostavljao prostora za razmišljanje. Morala je donijeti odluku koja će joj na neki način slomiti srce ali, možda ga pri tom slomi još nekome.

| 19:47 | Komentari (7) | Isprintaj | #

četvrtak, 09.09.2010.

Novi Blog

planinarka Napravila sam novi blog u kome ću tjedno ( nakon što unesem neke zaostale pohode ) unositi slike i dojmove sa planinarskog pohoda na koji idem svake nedjelje a ponekad i vikend provedem u planinama. Bit će zanimljivih i lijepih slika za one koji vole prirodu. Ovdje ću povremeno iznositi svoje misli i ovo će i dalje biti moj kutak. Novi blog je još u fazi uređenja, nadam se da ću uspjeti napraviti nešto zanimljivo. Za sada je nabacan i možda ne izgleda onako kako sam zamislila ali s vremenom će postati zanimljiviji. Zahvaljujem prijatelju Euro
na ideji koja mi se stvorila u glavi nakon što sam pogledala njegova vikend izdanja Euro-vikend

| 20:37 | Komentari (9) | Isprintaj | #

utorak, 07.09.2010.

Slučajnost

Image and video hosting by TinyPic

Tišinu u njegovoj spavaćoj sobi prekinulo je pitanje:
- Nisi raspoložena danas ?
- Ne, Leon, ne osjećam se najbolje - odgovara dok oblači košulju i razmišlja o njima.Pri tom promatra njegvo mlado lice i pita se nije li ovo bilo suludo upustiti se u ljubav s mlađim muškarcem.
Bili su ljubavnici već duže od godine dana. To što je desetak godina mlađi od nje nije joj osobito smetalo, sve do sada. Oženjen i otac dvogodišnjeg sina. Željna ljubavi pala mu je u zagrljaj u trenutku slabosti. Već neko vrijeme razmišlja o tome kako da mu kaže da u njezinom životu postoji neko drugi.

- Hajde, bit će bolje - govori, dok joj prilazi i grli kao i uvijek nakon izmijenjenih nježnosti.
- Da, nadam se - odgovara. Znala je da svakim danom padaju sve dublje u ponor bez dna.
- Žena ti je opet na službenom putu ? - pita ga iako je znala odgovor.

Uvijek kada je ona na službenom putu Leon je pozove k sebi u stan i tamo vode ljubav. Ne sviđa joj se mjesto na kome se sastaju ali, želja za njegovim zagrljajem je bila jača od svega.
- Ne - odgovara joj dok oblači hlače - Njezin tata danas ima rođendan i otišla mu je u posjetu.

Zastala ja ne pola puta dok je kopčala košulju i zamišljeno se zagledala u njegovo lice. Usta su joj na pola ostala otvorena i na trenutak je zaustavila dah. Nije imala hrabrosti udahnuti da ne remeti misao koja joj je panično proletjela glavom. Prisjetila se jučerašnjeg razgovora s osobom koju je nedavno upoznala. Bio je petnaest godina stariji od nje i zavoljela je njegov šarm koji ide uz godine. Nježnost i toplina zračila je iz svakog njegovog poljupca i nije mogla usporediti njegovu zrelu ljubav s ljubavlju koju dobiva u trenutku koji krade ženi koja ode na službeni put. Trebala nekog slobodnog. Darko je bio osoba koja joj je trebala. U ušima joj je još uvijek odzvanjao njihov zadnji razgovor.

" Sutra se nećemo vidjeti" - uz poljubac na rastanku, šapnuo joj je na uho -" Imam rođendan i dolazi mi kćer s unukom u goste - nastavio joj je ljubiti lice dok joj je govorio - " Bit će to najbolji trenutak da joj kažem za nas dvoje, želim je pripremiti na to prije nego vas upoznam "

Instinkt joj je govorio da je Darko otac žene s čijim mužem provodi vrijeme dok je ona na putu. Nije znala kako da nastavi razgovor. U sobi je nastala mučna tišina. Završila je oblačenje, stala iznad Leona dok je sjedio na rubu kreveta. Hrabro ga pogledala u oči i upitala ; - Želiš li reći da je ona sada u S.... i da joj se otac zove Darko ?
- Da - zbunjeno je odgovorio i gledao u nju, ništa mu nije bilo jasno.
- Njezin otac živi sam, prezime mu je Matić, zar ne ? - odlučno je nastavila s pitanjem.
- Da, zašto si tako tajanstvena - pitao je sada već potpuno zatečen situacijom.
- Oprosti, moram ići - rekla je i brzim korakom izjurila van iz stana.
Suze su joj tekle niz lice dok je trčeći niz stepenice jurila kao da je iza nje izbio požar. Nije htjela vjerovati u to da ima vezu s dva muškarca koji imaju toliko toga zajedničkog. Ta je žena, jednom od njih kćerka a drugom supruga. "Bože ima li nesreći kraja" pitala se u sebi. Nije znala kako će nakon svega pogledati Darku u oči i reći da ga voli, ali i da voli njegovog zeta.


| 09:59 | Komentari (11) | Isprintaj | #

petak, 03.09.2010.

Zabluda



Uploaded with ImageShack.us


Uz glasnu škripu kočnica zaustavlja svoj skupocjeni auto kraj njezinog i užurbano izlazi iz njega.
- Čekaš dugo ? - pita iako zna odgovor.
- Nije bitno - odgovara zanešena njegovim pogledom - Važno da si sada tu.
- Hoćemo na kavu ? - pita a očekuje da će reći, ne.
- Ipak bih kavu - odgovara mudro i suzdržano.
Danas se prvi put nalaze na parkiralištu motela, nakon nekoliko mjeseci razmjenjivanja poruka.
U njegovim očima požuda. Svlači je očima a njoj postaje neugodno zbog toga. Željela je i ona njega ali, bojala se jer joj je ovo prvi put da ode s nekim muškarcem s kojim se prije toga nije duže zabavljala.
Oboje u zrelim godinama. Neopterećeni brakom kojeg nemaju. Ništa ih nije sprječavalo da se upoznaju. Ona je bila nježna i osjećajna, trebala je ljubav. On muškarac u srednjim godinama koji radi na sebi i želi se još uvijek dokazivati među ženama.
- Hoćemo li ? - rekao je nestrpljivo.
Bez riječi je prihvatila njegovu ruku i krenula s njim u motelsku sobu.
Bila je samo još jedna od..... Shvatila je to nakon što je vozila natrag prema svom gradu a u ruci stiskala nekoliko krupnih novčanica koje joj je ugurao u ruku dok je odlazila. Suze su tekle niz lice. Nije to tako zamišljala. Željela je samo ljubav a dobila je novac.
- "Zar sam se prodala za mrvu nježnosti "? - Jecajući je pitala sebe dok je stiskala papučicu gasa. Otvorila je prozor i pruživši ruku pustila novčanice da odlete. Gledala je u retrovizor kako se razlijeću po kolniku, obrisala zadnju suzu s lica i odlučno rekla ;
- " Kupi ti neku drugu, mene nećeš, ja svoju ljubav ne prodajem ". Povrijeđena i razočarana nastavila je život bez nade u ljubav.

| 18:39 | Komentari (10) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.