dhatrina filozofija

četvrtak, 30.03.2006.

NEBO IZNAD ZAGREBA

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Nebo jučer iznad Zagreba pokazalo je sve svoje čari. Razmišljala sam zašto toliko volim nebo, more i pustinju. Pretpostavljam da je to zbog slobode koju imaju i mira koje pružaju. Mislim da jedini trenuci kada sam skroz opuštena su dani godišnjeg odmora i to jedino ako odem van Hrvatske. Onda se mogu opustiti i zaboraviti na sve obaveze koje me čekaju.
Kada sam se vratila iz Jordana i pričala prijateljima o beduinima nitko to nije mogao shvatiti.
Beduini su krasni ljudi, barem ove koje sam ja upoznala, a upoznala sam ih dosta. Neki su živjeli u pustinji sa par deva, ovaca, članovima svoje obitelji i jednim šatorom. Neki su živjeli na planini i jedino što su imali bila je jedna pećina. Neki su živjeli u malom mjestu i imali su neke od pogodnosti suvremenog svijeta kao što su kuća, auto itd., ali su svaki dan odlazili u pustinju. Kroz razgovor sa tim ljudima shvatila sam da su svi od reda visoko obrazovani. Pokušali su oni živjeti u gradu, ali nije išlo. Ljubav prema slobodi i pustinji bila je prevelika. Svi oni su u jednom trenutku došli u Amman na fakultet izdržali su i završili ga, pokušali raditi u struci i u tom velikom gradu i onda su odustali od grada i vratili su se na svoje planine i pustinje. Sjedeći na vrhu planine sa njima imala sam osjećaj kao da sam na vrhu svijeta. Gledajući u daleke vrhove planine iza kojih se vidjela pustinja objašnjavali su mi kako je to njihov život, kako je to planina koja je stoljećima u njihovoj obitelji i kako njima to nitko ne može platiti, nema tih novaca kažu. Taj mir, tu slobodu, te prirodne ljepote to njima nitko ne može platiti.
Kada gledam sebe i razmišljam o njima pitam se zašto i ja ne mogu pokupiti par stvari i otići u neku pustinju, na neku planinu. Vjerojatno zato što sam odrasla drugačije, a sada nakon 29 godina ovakvog života to mi jednostavno ne bi bilo prirodno. Sumljam da bi imala hrabrosti za tako nešto.
Zato ću ja vjerojatno nastaviti po starom. Trčat ću na posao, raditi po 12 sati na dan, dizati se u svako doba noći, spavati kada stignem, obavljat ću sve što moram, jurit ću na faks, plaćat račune, razmišljati o kreditima i onda kao da mi sve to nije dosta probat ću naći dodatni posao da bi mogla još više putovati.

- 23:18 - Komentari (14) - Isprintaj - #

PALMYRA

I tako stigle smo konačno u Palmyru.
Palmyra je povijesna atrakcija broj jedan u Siriji i jedna od svjetskih najveličanstvenijih lokaliteta. Sirijci za nju kažu da je nevjesta i srce pustinje. Ta oaza u sredini golemog ničega, usred pustinje, sa rijekom Orontes na zapadu i rijekom Eufrat na istoku lokalnom stanovništvu je poznata kao Tadmor. Ruševine većinom datiraju iz 2. stoljeća i pokrivaju nekih 10 km kvadratnih. Palmyra se spominje u nekim tekstovima koji datiraju iz 19. stoljeća prije nove ere. Od najranijih dana njen položaj ucrtao ju je u mape svih karavana koje su putovale između Mediterana i zemalja Mezopotamije i Arabije. Isto tako Palmyra je bila vrlo važna karika stare svilene ceste, povezujući Kinu i Indiju sa Evropom. Grad se uvelike razvio naplačujući velike cestarine karavanama koje su prolazile kroz grad. Priča o Palmyri ne razvršava ovdje, ali bilo bi predugo pričati cijelu povijest te stare oaze.

Jako sam bila uzbuđena dolazeći u Palmyru i sada mislim da sam previše očekivala od tog antičkog grada. Danas nije puno ostalo od veličanstvene Palmyre kakva je nekoć bila. Obzirom da sam do sada imala prilike vidjeti stvarno puno rimskih gradova i ruševina uz malo mašte dobije se dobar dojam kako su živjeli ti ljudi. Istina ruševine su porazbacane na velikom prostoru i da ostalo je par stvari koje stoje, ali meni je sve nekako izgledalo tužno. Imala sam osjećaj kao da se o tom gradu ne vodi briga kakvu zaslužuje, ali tako je sa svim povijesnim ruševinama u Siriji. Puno toga nije iskopano i malo toga je rekonstruirano. Novi grad smjestio se oko tih starih ruševina i na njima dapače. Glavna cesta prolazi ravno po sredini ruševina, lokalitet nije ograđen i možete se šetati kako i kad vas je volja. Da sam htjela vjerojatno sam mogla doći po noći i odnjeti neki stupić doma kao suvenir i nitko me ne bi vidio.
Obilazak ruševina obavile smo relativno brzo, svega par sati (da budem preciznija 5, 6).
Dobre i pristojne :), kakve jesmo, uvijek poštujemo običaje i zemlju u kojoj smo, tako da u muslimanskoj zemlji nema kratkih rukava, nema kratkih hlačica ili šosića ne daj bože, nema baš ni japankica ma koliko vruće bilo. Tih par sati je maksimum koliko smo uspjele izdržati na pijesku, na nekih 30-ak stupnjeva i obučene od glave do pete. Mozak mi je prokuhao, imala sam osjećaj kao da sam vodu pila prije tri dana, trbuh mi je kruljio neugodnom glasnoćom i taman kad smo se spremale u potragu za nekom hranom zaustavi nas neki Sirijac.
Sirijac: "Where do you come from?"
Izluđene više tim pitanjem, prokuhale i gladne šutke nastavimo hodati dalje.
Sirijac trči i viče za nama: "Where do you come from?"
Ja: "Croatia."
Sirijac: "They (pokazuje na tri čovjeka), they same Croatia."
Mršavica i ja pogledavamo se u nevjerici, ne znamo da li nam samo hoće opet nešto prodati ili govori istinu ili je lud.
Sirijac: "Come, come (vuče nas za ruke prema njima), (dere se) Croatia."
I stvarno dečki iz Hrvatske. Rade u jednoj kompaniji iz Hrvatske i imaju bazu u Palmyri, kako je svijet malen. Uglavnom skompale smo se s njima i noć je protekla hrvatski, uz puno cuge i hrane kako samo mi znamo. Cuge, da cuge u muslimanskoj zemlji. Ti dečki su tamo već godinama i promjenili su ili pokvarili su, kako se uzme, cijelo mjesto. Neki vlasnici lokala kupuju alkohol da bi ih mogli poslužiti kada dođu u grad. Drugi vlasnici to ne odobravaju tako da je selo sad u svađi zbog Hrvata, haha.
Na svakom čošku vise hrvatske zastave, ljudi pričaju par riječi hrvatskog jedna nadasve domaća atmosfera. Dok smo obilazile utvrdu na brdu iznad Palmyre mali Sirijac zaleti se prema nama i povuče me za rukav.
Pogledam ga, a on: "Kako si?"
Ja: "Dobro, hvala a ti?"
Mali sirijac: "Dobro, jebeno."
Da ne povjeruješ usred Sirije naletim na Hrvate, toči se alkohol samo za Hrvate, naše zastave svuda i mali Sirijci trče okolo i viču "Dobro, jebeno."

Hotel, hahaha, to je priča za sebe. Kako nije bila sezona i kako Sirija zbog svih događanja ovih dana ima manjak turista, u cijelom mjestu samo su dva otvorena hotela. Iako smo mi jedini gosti u hotelu prvo nastupa polusatno pregovaranje za cijenu. Sva pregovaranja vodi Mršavica koja je u tome majstor nad majstorima. Toliko je dobra u tome da joj se čak i Arapi dive. Ja sam totalno obrnuto od toga. Meni se može prodati šta god se hoće i po kojoj god se cijeni hoće. Ne ide meni to višesatno pregovaranje oko par dolara, ja izgubim živce i bude mi neugodno i jednostavno na čelu mi piše "Budala kojoj možete prodati sve šta vam padne na pamet!". Soba, kao što sam rekla mi smo jedini gosti, ali naša soba je na najzadnjem katu hotela, petog.
Recepcioner: "Oooo bags, no problem, no problem, look elevator."
Uđemo u lift i čekamo, ali ništa se ne događa.
Recepcioner: "Ooooo, sorry, broken, no problem, no problem, I help bags."
I tako sa naše dvije malo veće i dvije ručne malo manje torbice krenusmo put petog kata. Recepcioner nosi jednu veću torbu i uzdiše gore od nas koje u svakom slučaju vućemo više nego on i viče "See, no problem, no problem, easy!!!".
Ma šta je easy molim te lijepo, natovarena ko magare vućem na peti kat torbe nakon što sam cijeli dan skakutala po ruševinama kompletno obučena na plus tristo stupnjeva. Na tom putu koji je trajao satima Mršavica je još i propala, naime stala je na stepenicu i propala zajedno sa stepenicom. Soba za poludit, na krevetima floriscentno zeleni presijavajući pokrivači, u kupaoni neonsko crveno svijetlo, prozor se ne da zatvoriti, između štoka od ulaznih vrata i zida rupa od najmanje 2 cm i tako.....
Ja: "Mršavica jel si ti sigurna da je ovo hotel, a ne bordel?"
Mršavica na rubu suza, ali ne da se. Hoda po sobi gore dolje i ima viziju.
Mršavica: "Znam šta ću, u ove rupe kod vrata ugurat ću toalet papir tako da nas ne gledaju i da nam ne puše, te pokrivače ću maknuti, na prozor ću staviti deku, a neonsko crveno svijetlo u kupaoni to ću, to ću......hm, ne znam šta ću s tim...."
I tako nakon pola sata uređivanja sobe, zadovoljne i mrtve legle smo i pitale se šta će nam donjeti slijedeći dan u ovoj nadasve neobičnoj zemlji.

Hram Bel
Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Slavoluk
Image hosting by TinyPic

Dvorac Emira Ibn Maan Fakhr-al Dina
Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Kolonade
Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Amfiteatar
Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Ostale ruševine
Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Image hosting by TinyPic

Jedan od kafića gdje smo tulumarile sa našim Hrvatima
Image hosting by TinyPic


- 20:35 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 25.03.2006.

SIRIJA NASTAVAK

Što se tiče Damaska mislim da je to to.
Šoping je obavljen, tone arapske hrane (koju btw obožavam) pojedeno i krećemo dalje.
Našle smo kombi i vozača koji će nas tri dana vozikati po pustinji i krećemo na istok u pustinju pravac Palmyra.
Na putu prema Palmyri malo smo skrenule da bi vidjele Ma'alulu, staro kršćansko selo, 56 km od Damaska, smješteno na 1500 metara nadmorske visine.
Cijelo selo je izgrađeno na padinama ogromnih stijena, poznato je po dva samostana i po tome što i danas stanovnici pričaju jezik kojim je pričao Isus, aramejski.
Sve kuće izgrađene su od kamena sa ravnim krovovima, a većina stanovnika su grčki katolici.
Samostan Svete Tekle je sveto mjesto. Po legendi ona se je preobratila na kršćanstvo i bila je sljedbenica Svetog Petra koji je i razvrgnuo njene zaruke da bi se ona mogla posvetiti bogu. Njeni ostaci su unutar zidina samostana.

Image hosting by TinyPic
samostan Svete Tekle (www.homsonline.com)

Image hosting by TinyPic
aramejski (www.homsonline.com)

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Image hosting by TinyPic
Ma'alula

Seydnaya, 30 km od Damaska, selo je poznato po samostanu Svete Bogorodice izgrađenom 547. godine. Selo je okruženo vinogradima i stablima maslina.
Kažu da je Seydnaya najvažnije hodošćansko središte nakon Jeruzalema.
Samostan pohode i muslimani i kršćani. Postoje brojne priče, svjedočenja nevjerojatnih ozdravljenja ljudi nakon posjete samostanu od kojih su neka i zapisana.

Image hosting by TinyPic
Seydnaya

Image hosting by TinyPic
Seydnaya

Image hosting by TinyPic
Seydnaya

Image hosting by TinyPic
samostan Svete Bogorodice

Image hosting by TinyPic
samostan Svete Bogorodice

Image hosting by TinyPic
samostan Svete Bogorodice

Nakon toga krećemo put Palmyre.
Satima ništa oko nas samo pustinja koja je meni nešto poput mora, smirujuća i mistična.
Na cesti nikoga osim nas, par auti i kamioni za Irak kojim je naš vozač izgleda fasciniran.
"Here, here look a road to Iraq, just turn here."
"Aaaaaha, ok thanks."
"Here look, truck with tomato, Iraq."
"Aaaaaha, nice thanks."
"See truck with potato, Irag."
"Aaahaaaaa."
I tako se to nastavilo još neko vrijeme.
Mršavica: "Jel ti imaš osjećaj da bi mi mogle završiti u Iraku?"
Ja: "Misliš? Pa ne znam, malo je čudan ovaj čovjek, hm...."

S obzirom da vozač jedva govori engleski pa je svaka normalna konverzacija onemogućena odlučujemo nabiti sunčane naočale na nos i praviti se da spavamo.
Trebalo je neko vrijeme da shvati, ali uspjelo nam je.
Utonule smo u svoje misli i gledamo pustinju.
Kilometri i kilometri pijeska, jedino što remeti taj predivni pogled su vojne baze na svakih par kilometara dobro zabarikadirane u pijesku, teško primjetive.
Mršavica treba na wc, kako sad pa usred ničega smo, nema kuća, nema benzinske, nema ničega već stotinama kilometara, ali izgleda da ipak ima.
Baghdad cafe.
Dva dečka napravila kafić usred pustinje, super ponosni na kafić i ime.

"Jeste gledali fim? Odtud nam ime. Kako Vam se sviđa? Jel tako da je super? Morate se upisati u knjigu dojmova?....."

Mršavica i ja oduševljene kafićem i sad bi nas dvije zasjele i pile kavu satima opustile se, ali nije to tako jednostavno.
Vozač ima svoju volje, izgleda da je pobrkao tko je tu koga platio, nakon 10 minuta počinje kružiti oko nas.
S obzirom da je to provođenje njegove volje već polako išlo na živce jednoj i drugoj, odlučile smo ga ignorirati što puno bolje ide mršavici koja je inače totalno cool i ništa tj. rijetko šta je može izbaciti iz takta.
Ipak smo izdržale sat vremena u toj igri živaca i kad je već pritisak postao nesnošljiv odlučimo krenuti natrag u pustinju.

Image hosting by TinyPic
pustinja između damaska i palmyre

Image hosting by TinyPic
pustinja između damaska i palmyre

Image hosting by TinyPic
pustinja između damaska i palmyre

Image hosting by TinyPic
pustinja između damaska i palmyre

Image hosting by TinyPic
baghdad cafe

Image hosting by TinyPic
baghdad cafe

Image hosting by TinyPic
baghdad cafe

Image hosting by TinyPic
baghdad hotel

- 18:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 24.03.2006.

DAMASK

Za Siriju kažu da je kolijevka civilizacije. Damask i Aleppo (na sjeveru, blizu granice sa Turskom) se bore za titulu najstarijeg kontinuirano naseljenog grada na svijetu (10 000 godina).
Osjećaj da ste u nekom drugom svijetu definitivno postoji, sve to malo me je bacilo u neka druga vremena, ali ta prljavština i očita nebriga za te povijesne znamenitosti unište dojam.
Ommayad džamija simbol je Damaska iz 7. stoljeća, u njoj je smješten grob Ivana Krstitelja i mauzolej Saladina, neko vrijeme imala je kršćanski i muslimanski dio.
Stvarno prekrasna i velika, uživanje u njoj uništili su mi drekeci.
Naime cipele se, naravno, skidaju na ulazu u džamiju što meni inače ne predstavlja nikakav problem, ali ovaj put....
Kada sam shvatila da su podovi kompletno prekriveni drekecima od goluba, friškim i stvrdnutim, tada je nastao problem.
Gadljiva kakva jesam uopće nisam mogla uživati u ljepotama te prastare građevine, na vršćima prstiju skakutala sam između tih tempiranih bombi na podovima i to je bilo jedino na šta sam bila skoncentrirana.
Moj jedini cilj je bio stati u što manje drekeca i dočepati se zatvorenog dijela džamije što prije.
Mršavica me pokušava utješiti i govori: "pa dobro je odvratno, ali nije smak svijeta:", "ma kako nije smak svijeta pa ja gazim po tome i onda još moram i takve čarape staviti u cipele, kako nije smak svijeta".
Ono što me je najviše šokiralo je da oni bosih nogu, bez čarapa gaze po tome kao da to nije ništa, sjede u tome i čavrljaju.

Sklop malih uličica u starom dijelu grada prepune su dučanćica, ima svojih čari definitivno, ali opet ta prljavština.
Sve se baca na ulicu smeće, prljava voda...
Šoping baš i nije neki, Aleppo ima puno bolji bazar, manje turistički sa boljom ponudom.
Cijenkanje koje je inače sastavni dio arapskog svijeta tj. ne cijenkanje može čak i uvrijediti, uprincipu ne postoji.
Rijetki su ti koji će se cijenkati što nas je isto iznenadilo.
Stari grad okružen rimskim zidinama podijeljen je na muslimanski i kršćanski dio, dijeli ih nevidljiva granica.
Razlika između ta dva dijela starog grada je više nego očita, kršćanski dio je čišći, ulice su veće, zgrade su uređenije, žene nisu pokrivene, dapače može ih se vidjeti u suknjama.
To je fascinantno, jer sve je to na malom prostoru, kršćanska ulica je tih do muslimanske, a pravila su drugačija.
Stare kuće Damaska postoje, ali nisu uređene, vidjele smo par i oduševile smo se, građene su u kocku, na ulicu gleda samo pročelje zgrade bez prozora, sve je orijentirano na vrtove koji se nalaze u centru kuće.
U tim kućama može se osjetiti bogatsvo koje su imali. Cijeli prostor tih kuća prekriven je mozaicima. Ima ih svugdje na podu, na zidovima, stropovima. U vrtovima su nekada bile fontane, mali bazeni, prekrasni vrtovi, a unutrašnjost je bila namještena sa raskošnim lusterima, tepisima najbolje kvalitete i prekrasnim namještajem.
Naravno svaka kuća ima ženske i muške dijelove i vrtove.
Al Azem palača je primjer jedne takve kuće iz 18. stoljeća. Danas ima svrhu muzeja i jedina je koliko toliko uređena.

Image hosting by TinyPic
ommayad džamija

Image hosting by TinyPic
ommayad džamija

Image hosting by TinyPic
ommayad džamija

Image hosting by TinyPic
ommayad džamija

Image hosting by TinyPic
ommayad džamija

Image hosting by TinyPic
derviš

Image hosting by TinyPic
tradicionalno uređen turistički restoran

Image hosting by TinyPic
bazar, ulice u starom dijelu damaska

Image hosting by TinyPic
bazar, ulice u starom dijelu damaska

Image hosting by TinyPic
bazar, ulice u starom dijelu damaska, štand sa začinima

Image hosting by TinyPic
stari grad, damask

Image hosting by TinyPic
al azem palača, jedina koliko toliko uređena stara kuća damaska, danas muzej

Image hosting by TinyPic
al azem palača

Image hosting by TinyPic
al azem palača

Image hosting by TinyPic
al azem palača, kako su živjeli njihovi stari

Image hosting by TinyPic
al azem palača, kako su živjeli njihovi stari

Image hosting by TinyPic
al azem palača, kako su živjeli njihovi stari

Image hosting by TinyPic
kuća iz 18. stoljeća, damask

Image hosting by TinyPic
kuća iz 18. stoljeća, damask

Image hosting by TinyPic
kuća iz 18. stoljeća, damask

Image hosting by TinyPic
kuća iz 18. stoljeća, damask

Image hosting by TinyPic
strop kuće iz 18. stoljeća, damask

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.03.2006.

GODIŠNJI U SIRIJI


Image hosting by TinyPic

Damask noću

Godišnji u Siriji, da priznam malo čudan izbor, ali....
Mnogi poznanici prijatelji su bili u šoku, mama je bila na rubu živčanog sloma, a čovjek bi rekao da se naviknula, jer već godinama putujem sa prijateljicom "Mršavicom" po svijetu.
Sva ta putovanja su u našem aranžmanu, putovanja preko agencija nisu za nas, previše sputavaju.
I tako izaberemo zemlju, informiramo se najbolje što možemo i krenemo sa jednim koferom i Lonely Planetom u novu avanturu.
Kako Sirija? Pa nedavno je bio Jordan i u tu zemlju sam se jednostavno zaljubila tako da je Sirija došla kao logičan nastavak otkrivanja tog dijela svijeta.
Mislila sam da će biti ako ne isto onda slično, ali moje buđenje iz tog uvjerenja uslijedilo je ubrzo nakon slijetanja u Damask.
Kao dvije žene, same, bez muške pratnje, ne mogu reći da smo doživjeli neka neugodna iskustva zbog toga što smo žene, ali da smo generalno gledano bile ignorirane i da su nas stalno varali na svim mogućim područjima, jesu.
Takvo ponašanje je bilo teško za shvatiti, možda baš zbog iskustva koje smo imale u Jordanu, gdje su nas svi nosili kao malo vode na dlanu.
U Jordanu ljudi su nam prilazili na cesti, nemojte krivo shvatiti, ne samo muškarci, nego cijele obitelji, žene, vodili nas doma na ručak, večeru, na kavu.
Kada god nam je trebala pomoć jer smo se izgubile ili nešto slično za par minuta pomoć je stigla.
Sirija je totalno suprotno od Jordana.
Zapravo Sirija je desetljećima iza Jordana, ljudi su drugačiji, sve je drugačije.

Počnimo sa Damaskom. Taxi u Damasku, haha, dobiti taksi u Damasku je jednako penjanju na Mount Everest, ma nije da ih nema i nije da neće stati, nego kad stane bubne cijenu koja je 20 veća od prave cijene. Nećeš platiti toliko, ne moraš i ode.
Hoteli, a to je priča za sebe, hotel sa četiri, pet zvjezdica kakve mi u zapadnom svijetu poznajemo, ne postoje.
Njihovi najbolji hoteli su u rangu naših hotela sa dvije možda tri zvjezdice.
Dobro nema veze, tu smo dva tjedna izdržati ćemo nije problem, ali kada klima proizvodi zvukove bagera i kada po sobi hodaju nekakve ogromne neidentificirane životinje i kada vodokotlić curi cijelo vrijeme i poplavi ne samo kupaonicu nego i sobu i imaš osjećaj da je krevet noina arka, e onda je to nešto drugo.
Razgledavanje Damaska, nije problem, ako zanemarimo neartikulirane zvukove muškaraca dok prolaziš ulicom.
Dobro i na to se navikneš nakon nekog vremena, makar nervira, ali ono što nervira još više su dodiri.
Svako toliko se neki kreten odvaži i dok prolaziš pored njega se očeše o tebe i tu sam ja prolazila gore nego moja Mršavica.
Jer muslimani vole žene kao što sam ja, sa cicama i guzicom, tj. sa oblinama, a kako ja inače ne volim dodire nepoznatih ljudi bilo je samo pitanje vremena kada ću ekspodirati.
Nastavak i slike slijede.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 22.03.2006.

POČETAK JEDNE PRIČE

U jednom trenutku mi se učinilo da svi oko mene pišu blog, pa eto da i ja probam.
Sada mi se sve to čini jako komplicirano, ali vidjet ćemo.
Puno toga me muči oko pisanja bloga, zapravo čista znatiželja me je natjerala da to napravim.
Jer u biti nisam sigurna da li sam spremna dijeliti svoju intimu sa nepoznatim ljudima i šta će mi to uopće donijeti.

Image hosting by TinyPic
Boxeri su moja velika, velika ljubav. Imala sam dvije boxerice i jednostavno sam se zaljubila u tu pasminu.

Ako volite prirodu, životinje, lijepe slike evo njih nekoliko!

Image hosting by TinyPic
www.nationalgeographic.com
Tigrovi, hm, među najdražim divljim životinjama, šta nisu prekrasni!?!

Image hosting by TinyPic
www.nationalgeographic.com

Image hosting by TinyPic

Super mi ide ovo stavljanje slika na blog. Trebalo mi je doduše cijelo popodne da se počnem snalaziti i da konačno shvatim o kakvim to oni kodovima pišu i šta moram i kako napraviti, ali bolje ikad nego nikad.
I sad kad mi ide izgleda da ne mogu prestati, mislim da mi polako počinje biti jasno ćemu ta zaluđenost blogom.

Image hosting by TinyPic
www.nationalgeographic.com

- 20:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno.

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

  • OPIS BLOGA

    Copyright©2006
    Fotografije su privatno vlasništvo.
    Možete ih koristiti i distribuirati u osobne svrhe, na osobnim blogovima i webovima uz uvjet da navedete ime autora.
    Za komercijalne ili ostale svrhe uz dogovor s autorom.

    početak 22.03.2006.
    o životu općenito
    o putovanjima
    o prijateljima (Mršavici i Neuračunjivom)

    zašto dhatri? nema nekog posebnog razloga. dhatri je indijsko žensko ime, značenje zemlja.

    ako ćete pisati pišite na: dhatri29@yahoo.com

    Image hosting by TinyPic

    Free Website Counter
    Free Website Counter