Turistički blog | Hrvatske turističke destinacije

utorak, 09.12.2008.

Otok Cres

Otok Cres sa svojih mnogo uvala, laguna, spilja i plaža je oduvijek bio jedna od najdražih odmornih točaka za mnogo ljudi iz Hrvatske. Sada svoju turističku popularnost otok širi i na ostale zemlje Europe i svijeta.
Najveći od hrvatskih otoka (uz otok Krk), Cres je veoma dugačak i brdovit otok sa 250ak kilometara idilične obale. Predivne šljunčane plaže protežu se duž zapadne i južne strane otoka, dok su sjeverna i istočna strana otoka uglavnom stjenoviti. Otok Cres pravo je prirodno blago, tako je idealan za ekoturizam budući da se tamo nalaze i neke ugrožene vrste poput najveće europske ptice, Bjeloglavi Sup. Vransko jezero izvor je pitke vode na cijelom otoku, te ga ono ponovno čini posebnim.
Otok CresŠto se tiče turističke ponude, nudi nekoliko manjih hotela, al da bi se zaista osjetila kultura otoka najbolje je sjmestiti se u nekoj sobi. Kampiranje na otoku bi vas također moglo uvesti u sve najljepše čari otoka. No gdje god se nalazili, uočiti će te toplinu naselja, gradića, stanovnika, prirode, te će te se zasigurno htjeti vratiti u ljepotu ovog skrivenog blaga.

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #