Turistički blog | Hrvatske turističke destinacije

četvrtak, 19.06.2008.

Otok Krk

Otok Krk

Otok Krk najveći je hrvatski otok i jedan od onih koji su povezani s kopnom preko mosta. Povijest je ovdje započela još kad se je obitelj Frankopan smjestila na otok i učinila velik doprinos postojećoj koloniji. Mnogo naroda i kultura je utjecalo na današnju kulturu i načina života. Osim toga, pravi stanovnici otoka njeguju staru tradiciju, kulturu i povijesne promjene, te su spremni da vam iskažu njihovu ljubav prema otoku Krku. U svakom slučaju mediteranska klima također ima svoj utjecaj na prekrasan biljni pokrov, predivnu obalu, i razne uvale prekrivene ljekovitim blatom. Zaista se može osjetiti ugodnost nevjerojatne prirode popraćene primorskim duhom.

- 09:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 17.06.2008.

Kvarner

Regija Kvarner nalazi se na sjeveru Jadranskog mora okružena raznim otocima i otočićima. Na Kvarneru nalazi se grad Rijeka koji je glavna hrvatska luka, te gospodarska i turistička ruta prema cijeloj obali Hrvatske. Prekrasna mediteranska klima i karakteristike su izradile gotovo savršenu prirodnu ravnotežu. Zadivljujuća šuma i planine u priobalnom pojasu gledaju prema moru i otocima kvarnerskog zaljeva, prikazujući zagonetnu prirodu na jedinstven način. Kvarner ima 160 godina staru turističku tradiciju i mnogo povijesne i kulturne baštine. Suština tradicije i povijesti koja se prenosila generacijama oduvijek je bila njegovana ljubavlju i strastvenošću sve do danas.

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.06.2008.

Pula

Pula, Slavoluk Pobjede

Pula je najveći grad i luka polutoka Istra. Smješten je na samom jugu poluotoka i stoljećima je glavna trgovačaka luka i gospodarska točka Istre. Ugodna mediteranska klima utjecala je na predivnu prirodu, pogodno vrijeme, zadivljujući biljni pokrov i životnjski svijet, prekrasne plaže i obalu. Grad Pula je prepun kulturnih i povijesnih ostatka koji su nekada bili najvažniji dijelovi grada, te su danas postali vrijedne znamenitosti i dio tradicije. Mnoge znamenitosti su sada zaštićene i nalaze se pod zaštitom UNESCO-a. Zahvaljujući svojoj povijesti i razvitku, Pula je danas postala najrazvijeniji istarski grad.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.06.2008.

Istra

Istra je najveći hrvatski poluotok prekriven nevjerojatnom prirodom. Podijeljena je na tri dijela: Bijela Istra je kršoviti dio; Siva Istra je prekrivena glinenom zemljom koja je veoma plodna; i Crvena Istra koja je bogata crvenom, plodnom zemljom. Veoma se je razivila u turističkom smjeru, kao što joj je razvijeno gospodarstvo i poljoprivreda. U Istri se nalaze brojni nacionalni i prirodni parkovi, zaštićene prirodne dijelove i kulturna obilježja. Veoma je poznato unikatno prirodno blago, Tartuf, vrijedna i poznata gljiva. Svako naselje u Istri ima bogate povijesne i kulturne ostatke od mnogih kolonija koje su živile na tim prostorima tisućama godina.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.06.2008.

Otok Hvar

Grad hvar

Otok Hvar najduži je otok jadranskog mora te se nalazi u srednjoj Dalmaciji, i obiluje obalnim biljem, i ostalim biljnim pokrovom. Također mu je razvijeno gospodarstvo i poljoprivreda koja je već dugo tradicija otoka i njegovih stanovnika. Hvar je poznat i kao dragulj jadranskih otoka sa svojom predivnom obalom i morem. Osim bogate povijesne i kulturne tradicije, Hvar je odredište sa veoma ugodnom klimom i mnoštvom sunčanih dana, te raznolikom sportsko-rekreacijskom ponudom.

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.06.2008.

Dalmacija

Hrvatska obala

Dalmacija je regija smještena na jugu Hrvatske koja se proteže obalom Jadrana u dužini od 400km i sadrži oko 950 otoka i otočića. U Dalmaciji se nalaze dva najveća Hrvatska jezera, zaštićeni nacionalni i prirodni parkovi, te kulturna i povijesna središta. Umjerena mediteranska klima ima povoljne utjecaje na floru i faunu, zemlja je plodna stoga je razvijena agrokultura, posebno proizvodnja vina, maslinovog ulja i sireva. Stara kultura i tradicija je zadržana i sačuvana, pa možemo viditi povijest kakva je i nekad bila.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #