denisseselj.blog.hr

četvrtak, 09.01.2014.

Jedina istina o trakavici zvanoj "Izrućenje Udbaša" i "Pečat HSP-a"

Udba vrti i ne zna šta bi. Izludila je narod,novinare i Europu.
Amo od početka!
Izrućenje Perkovića je spriječila koalicija SDP,Josipović,Pusić,HDZ i Glavaš.

Kako? Da su Ustavne promjene prošle tada odluka Velikogoričkog suda o zastari ne bi bila moguća.

Zamislite ludila kod naroda! SDP gura traljavo promjene Ustava i dogovara sa Glavašem strategiju da to pred sam kraj odbije a Karamarko šuti makar sve zna kao i autor ovog teksta.

Pečat HSP-a? Trakavica oko pečata HSP-a se nastavlja, Ministar Bauk po naputku svoje partije donosi odluku da odbija upis u registar dva HSP-ova Sabora u Sisku i Osijeku.Ministar je pravno zadovoljio formu i odluku se neće moći osporiti al postavlja se pitanje zašto nije uvažio večinu u sva tri bitna tijela. Naime, ako je većina u predsjedništvu tjela biranog na Saboru najjače tijelo između dva Sabora što je točno te ako to tijelo je i izvršno te može kadrovirati te ako imamo Nadzorni odbor i Časni sud što je tu sporno????? Glavni stan? Pa to tijelo nije upisano u registar! OK! Prihvačen je kao bitan! Al dragi Ministre, Predsjedništvo postavi povjerenike,izbaci višak "tuđih" i sazove "svoj" Glavni stan i postavi "svog" predsjednika i GOTOVO! Što je problem? Nijansa! Sitnica! OK! I bit će tako! Matković će bit predsjednik HSP-a 2015 godine!

Zašto još nije??? Zato što je Glavaš bolje trgovao. Svima je u interesu da HSP stoji u statusu mirovanja. Glavaš će glasati za USTAV a i ako ne glasa sada nastupila je zastara. Dogovor je izvršio!

Na širem tržištu je dogovoren "deal" u koji je uključen i Karamarko! Svak je zadovoljan!
Kako? Perković i Mustač neće u Europu a Milanović je krivca za to Merkelici predstavio Branimira Glavaša i njegov mali HDSSB.

Epilog trakavice se nastavlja:

- Glavaš ostao domoljub
- Karamarko se nije mješao a to nitko nije primjetio
- Josipović zaštitio tekovine "antifašizma"
- Pusički ideološki dobro
- Milanović nije kriv jer je pokušao a HDSSB odustao


Dogodile su se obrnute varijante gdje su svi ostali na svojim pozicijama a PERKOVIĆ I MUSTAČ zaštičeni!

Konačno, Pravno gledajući Turudić nije u pravu a Velikogorički sud jest što hoću reć da je Turudićeva odluka politička a Velikogorička Pravna.

I to nije kraj, Vrhovni sud tu opet može vratit što će se i dogoditi pa ćete dobiti potvrdu moje teze!

Svima je njima lako dok narod ne shvati o ćemu se radi!!!

Pravaški pozdrav!!!!

- 23:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jambo dobio tele! Muško tele!

Kralj PR-a Stipe Gabrić Jambo! Na upit novinara o stanju u Gradu Metkoviću on odgovara da je njemu jedino bitno da mu se krava otelila i da je muško tele! Stipe Gabrić je još jednom pokazao da nije slućajno bio u vrhu hrvatske politike jer njeg smisao za politiku i tajming koji je vrlo bitan su savršeni. Metkovska ekipa MOST uistinu je zatekla loše stanje ali žestokim spinovima želi pokoriti političku scenu u 10 jedinici na iduće parlamentarne izbore. Svi su toga svjesni pa se sukladno tome i ponašaju. Posebno me nasmijala današnja konstatacija mog prijatelja Meke radijskog novinara koji mi je rekao da me Barba Luka zaposlio da čuvam Most. Zanimljivo je to što je Meka bio 23 godine član HDZ a pretprošle izbore i šef kampanje miljenice Luke Bebića gospođe Žane Marević. Politički gledano, mnogi u Hrvatskoj će se uskoro stidjet a mnogi se i srame što su bili dio jednog Udbaškog projekta zvanog HDZ. Po meni, Meka bi najradije volio da je istina kad se jutri probudi da nije nikad bio član HDZ-a a, da ne radu u Radio HDZ-u i da nikad nije upoznao Geca i Barba Luku a iz ljutnje meni uspješno budeći se jutri prepričava san u kojem vidi mene i Barba Luku za istim stolom.
Poštovani MOSTOVCI, Denis je MOST prije MOSTA i to je činjenica koju morate prihvatiti i s njom se svako jutro buditi!

Klikni na sliku:

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.01.2014.

POPIS DJELATNIKA I SURADNIKA KOS-a U NERETVI PREMA REKONSTRUKCIJI HRVATSKIH TAJNIH SLUŽBI.


S obzirom na "aferu" oko prikupljanja podataka o predsjedničkim kandidatima, valja se prisjetiti kako su "slične" stvari izgledale na prostorima doline Neretve.

Na prostoru doline Neretve, kako u RH, tako i u BiH, do početka 90-tih postojala je razvijena mreža Jugoslavenske vojne tajne službe pod nazivom Kontarobavještajna služba ili skraćeno KOS.
Glavni zadatak KOS-a bila je borba protiv stranih obavještajnih službi, motrenje i procjena »unutarnjeg neprijatelja«, a radilo se o paralelnom i potpuno neovisnom protuobavještajnom sustavu, prije svega u odnosu na civilnu političku policiju, tadašnju Službu državne sigurnosti (SDS), poznatiju pod ranijim nazivom UDB-a.
Jedna od najvažinijih operacija koju je KOS odigrao na ovim prostorima je oduzimanje oružja kompletne Teritorijalne obrane jer je KOS (za razliku od tadašnje civilne tajne službe) ispravno procijenio da će HDZ dobiti natpolovičnu većinu, a što bi značilo put ka otcjepljenju.

U Dolini Neretve u gradovima Ploče, Metković, Čapljina te u obližnjem Ljubuškom i Neumu, razvijene su tzv. KOG (kontraobavještajne grupe) koje su bile sastavljene od profesionalaca KOS-a, a služile su se i različitim suradnicima za pribavljanje informacija, ali i plasiranje svojih dezinformacija i aktivnosti kojima su se bavili.

Devedesetih, nakon stabiliziranja u obavještajnoj zajednici Republike Hrvatske, više tajnih službi (jer ih je postojalo nekoliko!), odlučilo je pokušati zajedničkim snagama rekonstruirati suradničku mrežu KOS-a u RH, pa su pristupili prikupljanju podataka o tome tko su bili suradnici KOS-a.
Taj posao, iako vrlo ozbiljan, nije svugdje odrađivan onako kako je to zamišljeno jer su pored stvarnih profesionalnih pripadnika KOS-a, na popis suradnika stavljani i oni koji su bili suradnici bez svog znanja (KOS je putem svojih agenata prikupljao podatke od tih osoba iako te osobe nisu znali da ih neki prijatelj špijunira u običnim razgovorima).
Također je bilo problema jer su neki popisi sastavljani na temelju paušalnih informacija.
No devedesetih taj popis je sastavljen te dostavljen svim tajnim službama na obradu. U (tada) tajnom dokumentu su se nalazili i mnoge osobe koje su živjele u različitim fazama svog života ili i danas žive na području doline Neretve, pa donosimo izvadak iz tog dokumenta tajnih službi RH za područja Metkovića, Ploča, Čapljine, ali i Neuma i Ljubuškog.

Napominjem dakle da imena na popis nije stavljao autor ovog bloga, a ime na popisu ne znači automatski da se radi o agentu KOS-a. Popis je sastavljen od tajnih službi i za prigovore i ispravke se obratite njima.

METKOVIĆ
Metković nije bio posebno zanimljiv vojnoj tajnoj službi, pa je u njemu bio vrlo mali broj agenata, a na popisu su neke osobe koji su bili agenti u drugim mjestima prije početka Domovinskog rata:

Beneta Ivan, pukovnik, zapovjednik 116 brigade (Metkovic, Ploce, Opuzen), nacelnik zapovjednistva operatvine skupine Neum, nezadovoljstvo medju vojnicima brigade, 5 brigada Osijek, ukinuo punkt HV VP u selu Tišanjska Dubrava, Šibenik
Brbora Ivo, dopukovnik HV, upravljao obranom grada Metkovića, nije dovoljno poduzeo za obranu (posljedica gubitak Slanog), član SKPJ, bivši obavještajac, veza Marinov.
Galov Vice
Marić Marko pripadnik 116 brigade, reguliranje statusa OB u remontnom zavod.
Perić Marinko, suradnik SDB s područja Čapljine. Rodom iz sela Prenja. Zaposlen u RO „Mehanika“ Metković. Nadzirao je operativnu uporabu Beno Adlofa po hrvatskom nacionalizmu. Omogućio je ugrađivanje tehničkih sredstava na radnom mjestu obrade
Rogonja Mirsad, Metković, veza porucnik Momčilo Gagić, OB

ČAPLJINA
Zbog vojnog garnizona u Čapljini, te specifičnog etničkog sastava i mnogo emigranata s tog područja, Čaplijna je ima relativno značajno mjesto u KOS-ovoj djelatnosti:

Mladen Jelčić, Neretva, operativna veza SDB Čapljina prema hrvatskim nacionalistima
Jurković Mile, boravi u BiH, suradnik SDB po hrvatskim nacionalistima,
Jurković Stipe Vijeko suradnik SDB Čapljina. Profesor povijesti u Čapljini. Suradnik od 1971 kada je služio vojsku u Zadru. Koristio nadimak Veljko.
Jurković Blago. Privatni autoprijevoznik iz Gabela polja. Angažiran 1984 pod pseudonimom „Cvitan“. Na vezi ga držao operativni djelatnik KOS-a Mirko Prelo. Radi njegove suradnje na 7 godina zatvora osuđen mu je rođak Rajko Jurković kao i još neke osobe iz Gabele. Kvalitetan suradnik
Jurković Rajko(Radojko???) iz Gabele. Za vrijeme održavanja kazne angažiran kao suradnik SDB Zenica. Nadzirao Antu Kovačevića.
Kuzmanović Ilija iz Čapljine. Koristio pseudonim „Doboj“, davao KOS-u korsina saznanja.
Najetović Džemal kapetan prve klase JNA u vojarni Čapljina.
Obad Stjepan iz Hutovo Čapljina. Suradnik kojeg je držao na vezi operativni djelatnik KOS-a Džemo Najetović. Obad se nalazio u TO BiH Čapljina.
Perić Marinko, suradnik SDB s područja Čapljine. Rodom iz sela Prenja. Zaposlen u RO „Mehanika“ Metković. Nadzirao je operativnu uporabu Beno Adlofa po hrvatskom nacionalizmu. Omogućio je ugrađivanje tehničkih sredstava na radnom mjestu obrade.
Prelo Miro. Bivši načelnik detašmana SDB u Čapljini, bio suradnik KOS-a, srpski ekstremist iz Tasovčića. U Mostaru šef detašmana SDB u Čapljini.
Prskalo Ljubo operativac SDB Čapljina.
Prusac – uz njenu pomoć prisluškivani telefoni.
Prusac Dane, suradnik SDB-a Čapljina pod pseudonimom „Cica“. Na vezi ga držao operativni djelatnik Anđelko Leka.
Rebac Ante iz sela Trebižat SO Čapljina. Direktor poduzeća APRO Comerce u Mostaru. Bio je suradnik SSUP-a i KOS-a, na vezi ga držao Babić Mile, general načelnik Odjela sigurnosti 1. VO. Beograd.
Sprečkić Ilija, zajedno bio u Australiji s Rebac Antom, operativac SDB.
SURADNIK SDS ČAPLJINA, svećenik Rimokatoličke crkve , na vezi operativcima Ljubi Prskalu i Augustinu Gašparu Anćivan • [ime svecenika nije navedeno ]

PLOČE
Vojna luka i vojarna su imale za reultat postojanje KOS-a unutar i van vojarne:

Bebić Vjekoslav, vlasnik privatnog poduzeća BKC surađuje s muslimanskim obavještajnim centrom Mostar
Berberović Ibrahim, zastavnik JNA, borbeno djelovao s mora po Pločama suradnik, JRM Crna gora.
Bezak Bruno, suradnik KOS-a pod pseudonim „Ante“. Veza Ilija Smiljani, zadatak – nadzor građanskih i djelatnih osoba u JNA za vrijeme izbora u RH.
Bošković Mato, demobiliziran kapetan fregate JRM, vlasnik privatne firmwe, direktor Luke Ploče, uhićen id SIS-a HV radi suradnje s KOS-om OA
Ćosić Haris oficir bezbjednosti bio u JRM Ploče, JRM Crna Gora.
Delić Ranko, Duje, suradnik službi JA, HRm PZ za JJ Ploče
Despot Hvalimir Croatia osiguranje Ploče, utvrđena pozicija KOS, suradnik
Grudenić Ivica, Sava, pripadnik JNA, službe bezbednosti u Pločama? Napustio JNA, Sisak, rođ 10.01.1966 u Sisku
Jusić Sulktman, Bakar, pripadnik JA, JRM 16 DML Ploče, bio u ML 161, napustio JNA, suradnik civil u Pločama.
Karlović Zdenko nastanjen u Konjicu. Angažiran kao suradnik kao vojnik u Pločama pod pseudonimom „Brzi“. Pratio ponašanje aktivnih i građanskih osoba u JNA tijekom izbora u RH
Karamatić Ante, civil u Pločama
Kordić Lazar, bivši OB JA civil u Pločama.
Krezić Marko. Suradnik KOS-a pod pseudonimom Zdravko, Hrvat iz Konjica. Angažiran kao vojnik u Pločama. Na vezi ga držao Ilija Smiljanić
Krstičević Mate civil u Pločama
Lipar Emil, poručnik fregate u JRM, zapovjednik ML-141, borbeno djelovao po Pločama, napustio JNA, sada u Australiji
Marković Zoran iz Vladičinog hana, suradnik OB Smiljanić Ilije u Pločama.
Polovina Milorad iz Subotice, suradnik OB Smiljanić Ilije u Pločama.
Rončević Ante, djelatnik HPT-a u Pločama, civil
Sejdinović Nail, propadnik JRM Ploče, odselio u Tivat, suradnik.
Šimić Zoran, Šime, poručnik bojnog broda HRM Ploče, loše vodi obranu Stonskog područja.
Smiljanić Ilija – oficir SDB, pohađao školu bezbednosti u Pančevu, surađuje s SIS centrom Ploče, OA, civil u Pločama.
Todorović Milan, Rajko, zastavnik JRM u Pločama.
Vučelić Mihajlo, Šime, civil u Pločama, suradnik.
Zmijarević Jozo, šef općih poslova MUP Ploče, na vezi KOS oko rezultata Izbora u Pločama.

LJUBUŠKI
Ljubuški je imao poveći broj navedenih suradnika iako nije imao značajnijih vojnih objekata. No izrazito nacionalistički nastrojena emigracija u velikom broju pristuna u Njemačkoj, Australiji i SAD-u, te njena aktivna „neprijateljska“ djelatnost, je imala za rezultat znatan broj osoba na popisu:

Alilović Ante usmjeren prema pojedinim svećenicima u Humcu, Općina Ljubuški, navodno jako nepouzdan i korišten samo za određene provjere
Jerko – suradnik, veza Vukojević Ratko, profesor, kasnije direktor pučke škole u Ljubuškom Klobuk
Barbarić Mile, poreznik iz Klobuka, Ljubuški, suradnik Vukojević R.
Bošnjak Mladen, koordinator HSP-a za Hercegovinu, Ljubuški, dao podatke o smrti Blaža Kraljevića
Brkić Mate, poreznik iz Gornje Vitine, suradnik Vukojević R.
Grbavac Vice, suradnik lokalnog značenja, veza Vukojević R., iz Klobuka, tajnik u školi Ljubuški
Herceg Frano
Herceg Mile, ima gostionu u Teskeri, suradnik Vukojević R.
Herceg Mile, suradnik, veza Vukojević R., iz Crvenog Grma, star preko 60 godina, tgovac, sin mu radio u SDB Čapljina
Jelić Vlado, Prolo, Ljubuški, boravio u Njemačkoj, poznaje veći broj emigranata suradnik Ivana Lasića i Stanka Čolaka, sada živi u Humcu
Kovač Mile, veterinar iz Ljubuškog, usmjeren na pojedine svećenike koji su bili interesantni za SDS, angažirao ga Ivan Granić, suradnju sa SDS-om prekinuo 1966 godine.
Krstić Nedo gostioničar iz Graba, suradnik Vukojevića R.
Krstić Zdravko suradnik SDB BiH na vezi Vukojević R.
Krstić Mladen suradnik SDB BiH na vezi Vukojević R.
Majić Ivan, suradnik SDB iz Vitine, oženjen engleskinjom, vratio se u Vitinu i bavi se poljoprivredom, 91/92 sukob s povratnicima iz emigracije Bebek Ivanom i Miljenkom, na vezi ga držao Stanko Čolak.
Mrkić Mile, Ljubuški, nije boravio u inozemstvu ali je poznavao više osoba interesantnih SDB-u i kontaktirao ih iz zemlje i prilikom putovanja.
Miličević Ante, prodavač iz Graba, suradnik Vukojević R.
Šimović ante , Anto –Ljubuški, duže vrijeme radio u Njemačkoj, korišten od SDB, suradnik Ivana Lasića i Stanka Čolaka, korišten po specijalnim zadaćama.
Skoko Bariša, prodavač iz Radišića, suradnik Vukojević R.
Skoko Ivan, matičar iz Graba.
Tica Berto – Ljubuški, boravio u Njemačkoj, poznaje veći broj emigranata posebno one s područja Ljubuškog, na vezi SDB Mostar.
Skoko Ivan, suradnik Vukojevića, radio u gostioni u Širokom brijegu.
Satnić Ante, suradnik lokalnog značaja, S. Vitina Gornja, radio u PTT Ljubuški, veza Vukojević R, obiteljske veze s Rebac Antom.

Neum
Boras Aleksandar, svećenik Rimokatoličke crkve u Neumu, najznačajniji suradnik SDB BiH prema Rimokatoličkoj crkvi. Neko vrijeme boravio u Kanadi i pokrivao emigraciju. Na vezi ga držali Ljubo Prskalo i Augustin Gašpar. Suradnik je i danas.
Pavičić Franjo Braco, pukovnik, načelnik topništva 5. brigade HV, zapovjedništvo operativne skupine Neum.
Rajić Ivica, komandir veze selo Hutovo, bio suradnik SDB u Neumu.


preneseno sa:
http://blog.dnevnik.hr/matijevici/2010/02/1627285218/popis-djelatnika-i-suradnika-kosa-u-neretvi-prema-rekonstrukciji-hrvatskih-tajnih-sluzbi.html

NADOPUNA:

Ovo je devedesetih izašlo što znači da može biti udbaško izbacivanje pojedinaca a zataškavanje nekih. Naime, autor ovog bloga je došao do saznanja da su dva svečenika s područja Neretve bili suradnici!

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2017 (2)
Kolovoz 2017 (2)
Srpanj 2017 (1)
Svibanj 2017 (2)
Siječanj 2017 (1)
Listopad 2016 (1)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (2)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (2)
Prosinac 2015 (2)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (2)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (1)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (4)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (6)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (6)
Lipanj 2013 (9)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (8)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

 • Politička doktrina!!
  Osobne karakteristike;

  -Pravaš,član HSP-a od 92g, kršćanin,hrvat,domoljub,
  demokrat,
  starčevićanski liberal,stvarni antifašist te antikomunist!
  -rođen 20.veljače 1975g u Metkoviću a živi od rođenja u mjestu Podgradina
  nedaleko Opuzena, Općina Slivno!
  -Završio srednju školu, smjer Promet
  -oženjen,otac dvoje djece
  -maloljetni dragovoljac D.R.

  Obiteljske karakteristike:
  - tipična hrvatska obitelj koja je uvijek i sa očeve i majčine strane njegovala katoličku vjeru
  te hrvatski nacinalni identitet
  -nitko od članova obitelji nije bio član K.P. te suradnik UDBE

  Političko djelovanje od prije:
  Dugogodišnji dužnosnik Hrvatske stranke prava(1992-2012)

  Trenutne političke dužnosti: Pravaš-član HSP-a

  Interesi:
  -Jačanje domoljubno-pravaškog nauka kod mladih
  -očuvanje tradicije i dostojanstva te časti hrvatskog naroda
  -jačanje pravne države posebno u lokalnim samoupravama
  -prozivanje onih čiji su osobni interesi iznad općih interesa naroda.

  Kontakt:
  Adresa:
  Podgradina 19, 20355 Opuzen
  mob: 099/ 822 6227
  e-mail: denisseselj@gmail.com


Linkovi