život je kako kada

< siječanj, 2018 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

11.01.2018., četvrtak

NAKARADNO

Neki od nas su jučer na programu HRT imali mogućnost vidjeti koliko je velika izopačenost engleskih zakona, morala određenih službi, parlamenta. Tuga me potpuno dotukla gledajući dokumentarnu emisiju o, kako se izrazio bivši parlamentarac, recikliranju djece iz jedne u drugu obitelj. Nakaradno, bolesno, zlobno, zapravo nemam prave riječi za takve postupke.
Ukratko; njihov zakon iz prošlog stoljeća omogućava socijalnim radnicima da procjenjuju svaku trudnicu (čim se javi na pregled ginekologu) da li je sposobna biti dobra majka, otac isto tako, da li postoji opasnost od emocionalne, fizičke i ostalih zlostavljanja, a dijete se još nije ni rodilo. Tako odlučuju bez obzira koliko su roditelji sjajni, ali ako su siromašniji kako nisu sposobni i oduzimaju im djecu čim se rode. Zatim ih daju u udomiteljske obitelji do usvojenja. Biološki roditelji nemaju baš nikakve mogućnosti zadržati svoju djecu. Ono što slijedi je još ogavnije. Djecu putem kataloga i facebooka nude potencijalnim udomiteljima, a pravi roditelji presudom suda ostaju bez djece. Ne mogu nabrajati koje smo sve slučajeve mogli vidjeti, od nemoći roditelja do falsificiranja dokumenata od strane socijalne službe o zlostavljanju koje u liječničkim dokumentima ne postoji. Mlade majke, slabijeg imovnog stanje prije poroda bježe roditi u Francusku, Irsku jer ih tamo engleski zakon ne može dohvatiti iako ih službenici socijalne službe i tamo odlaze posjetiti i tražiti da se vrate i daju dijete na posvajanje.
Zašto se to dešava i sada u 21 st, zato što županije dobivaju određena sredstva po broju posvojene djece. Ako ne izvrše određenu kvotu odlaze u crveno i država im ništa ne uplaćuje.
Dakle nakaradna država, a kakvi su onda oni koji su te zakone donijeli ( bilo je to za Margaret Tatcher) i koji ih još uvijek provode ne vodeći ni malo računa ni o djeci ni o roditeljima.
Onda neka nam i dalje spominju zapad, a to je tek mrvica koja je isplivala.

- 08:27 - Komentari (21) - Isprintaj - #