život je kako kada

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

06.02.2016., subota

Prije odlaska

Za početak,dobro vam subotnje, sunčano jutro. Zagreb je u 8h na plus jedan. Nadalje, hvala svima za blogersko druženje, za razmjenjivanje stavova i mišljenja. Hvala onima koji su poneki moj post vidjeli i u tišini otišli. Hvala onima koji su imali poneki savjet i prijedlog. Hvala i onima koji nisu bili onako kako bih ja, a i drugi blogeri boljela da budu. Hvala moderatorima, "bagovima" koji su me sa naslovnice micala brže no što se može izgovoriti "keks", da ne rečem kaj drugo, uvijek me asocijacije dohvate. Ako ste mislili da ću se obrisati, a ne, ne ni govora. Odlazim na duže vrijeme iz Lijepe (skoro sam rekla naše) Hrvatske u isto tako lijepe (nama strane) Europske. Kada budem (a bit ću) u blizini interneta čut ćete gdje sam i možda vidjeti. Do tada Sve vas koji ćete svratiti na moj post srdačno pozdravljam.



Ovo je samo da se malo pohvalim. Recikliram stare časopise za nove pisanice.
- 09:04 - Komentari (28) - Isprintaj - #

05.02.2016., petak

Svaka noć ima svoju moć

Od kada je svijeta postoje boje. Ljudi ih koriste u razno razne svrhe.




Sve na ovom svijetu ima svoju boju, ali probitačno je nekima osobnu boju zamijeni nekom koja više donosi



i to ne samo jednom.




Ponekad je važno u "najboljoj namjeri za sebe" mijenjati često



Promjena boje je neophodna kako bi se učvrstio položaj



na vrhu.
Ali treba znati kako se svi propusti u tim slučajevima mogu oprati u vjerojatno jedinoj crkvici namijenjenoj lopovima.

P.S. tekar sada vidjeh da je ovo tristo trideset i treći post u tri godine. Ima li to kakvog značenja?



Sv. Dizme na uglu Nove Vesi i Degenove koja je sjajno obnovljena (2014. g.) na užas kaptolskih konzervativaca


- 08:26 - Komentari (7) - Isprintaj - #

04.02.2016., četvrtak

Moderne bajke

Ja stvarno ništa ne razumijem. Nekada su bajke započinjale; bila jednom.......no ova moderna započinje osnovali smo jedno -savjetodavno tijelo- ili kako god se oni zvali, potpuno su me zbunili. Gospodin Brkić kaže: " Mi ćemo predlagati kvalitetne ljude za doministre i što već to u vladi treba, a onda će vlada odabrati." E sad ja tu stvarno ne kužim koga će vlada odabrati, ako je ta grupa MOST-HDZ izabrala, makar i petero kvalitetnih, što ako se niti jedan ostalima u vladi ne svidi? Hoće li tada to -tijelo- tražiti novih pet-šest. Ministri, kaže Božo, nemaju vremena za odabir pa je onda dobro da to radi netko tko je sposobniji od izabranog ministra.
Ili je to samo još jedan maskenbal



jer iza


maske se ne može znati tko je što, a i ne vidi se baš jasno pa promakne spoznaja da sve više podanika svoj život i imovinu uvijek nosi u



nekoliko vrećica.
Možda bi se trebalo vratiti na početak bajke i zapitati staru sovu



što ona ima reći o cijelom ovom cirkusu kojeg predugo pratimo. Tko zna da li bi i za to trebalo neko posebno savjetodavno tijelo?




- 09:12 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.02.2016., srijeda

Prometno ludilo

Nisam stručnjak za promet, ne mogu reći da li je rješenje prednost ulice Kišpatićeva, (ulica prema bolnici Rebro), ali sasvim sam sigurna da je u određenim satima prijepodne (od 8.30 pa do cca 13h) i ponovo (oko 16 do 17h) poslijepodne neopisiva gužva. Križanje Maksimirska-Bukovačka bude sasvim zakrčeno i zapravo sve stoji. Nije to od jučer, to je tako već mjesecima i nikoga iz grada ili odgovornih za promet nije briga jer oni će proći pod rotirkom. Najveći problem je ako morate negdje biti na vrijeme pa i da krenete sat vremena ranije nemate sigurnost da ćete na vrijeme tamo i stići.

Danas kolona u Maksimirskoj



Raskrižje Maksimirska-Bukovačka-Svetice





Svi su ljuti, svi trube, guraju se jedni pred druge ne bi li ipak prošli. Razmišljam kako je na mom brijegu sjajno, samo ponekad se mora u tu ludnicu od prometa.
- 13:12 - Komentari (13) - Isprintaj - #

02.02.2016., utorak

I ovako i onako

Kada je sve jasno, bistro, čisto, komunikacije su bez ikakvih problema. Prihvaćaju se, proslijeđiju, odašilju sasvim jasno, bez ikakvih natruha o bilo čemu zakučastom.



Ali kada se oblaci ili magle zabluda obavijaju oko odašiljača ili primopredajnika sve objave se mogu tumačiti i ovako i onako, kako je kome tog trenutka od koristi.



- 09:11 - Komentari (9) - Isprintaj - #

01.02.2016., ponedjeljak

FONTANE

Nemam ja ništa protiv fontana, dapače, one uvijek uljepšaju grad. U vrućim ljetnim danima rashlađuju i ljude, i ptice, i zrak. Po nekom poslu spustih se jutros sa moga brijega u grad. Ne volim te jutarnje gužve, ali kad se mora onda se ništa ne pita. Kao uvijek gužva prije Kišpatićeve, ulica koja vodi prema bolnici Rebro i zbog tih jutarnjih gužvi uvijek odlazim pola sata ranije od dogovorenog vremena. Zaboravila sam fotić pa koristim mobitel. Hvatam tramvaj u zadnji čas prije zatvaranja vrata i dobro da jesam jer idući odmah iza njega je:



i odlazi u:



Obavih što sam trebala i krenem preko Kvatrića (bivši plac) prema tramvaju za doma. Od pogleda na bivši plac dojde mi muka. Nova tržnica je nekoliko metara dalje i dobro da je premještena, ali da će sam Kvatrić postati ovo, što sam gledala sa tugom, nitko ne bi ni sanjati mogao. Osim stvarno neuglednih cvjećarnica i prekrasnog cvijeća nemate što vidjeti, a trebao bi biti trg. Prosudite sami:





fontana koja služi golubovima kao WC









cvijeće i:



beznadno prazan trg
- 11:13 - Komentari (12) - Isprintaj - #