Biskup Gorski otvorio novu sezonu Katoličke šahovske lige

14.12.2014.

Božićnim turnirom u šahu, i misnim slavljem 4. prosinca 2014. godine u župi Predragocjene Krvi Kristove započela je nova Katolička šahovska liga. Sveto misno slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski u suslavlju sa župnikom fra Željkom Janjićem, svećenicima dekanata, đakonima i okupljenim vjernicima.

Biskup Gorski se obratio športašima i istaknuo važnost životnog temelja i životnih vrednota, jer nije svejedno na kojem temelju gradimo kuću ili životni uspjeh. Gradimo li ga na nečem što ima propadljiv temelj, sigurno će propasti kad dođe prva životna neprilika ili športski neuspijeh. No gradimo li ga na čvrstoj stijeni tada se bez obzira na životni pad ili športsko razočarenje sigurno dižemo, jer naša uvjerenja i motivi su trajni i stabilni.
Uz šahiste bili su prisutni i stolno tenisaći koji su također odigrali tradicionalni Božićni turnir, a nagrade je podijelio predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš.

Završio je i prvi dio sezone Katoličke košarkaške lige te su najboljima podijeljene nagrade. Uručio ih je legenda hrvatske i svjetske košarke Andro Knego, dok je najuspješnijim šahistima nagrade podijelio biskup Mijo Gorski.

Nakon svetog misnog slavlja športaši su nastavili druženje u pastoralnom centru župe Predragocjene Krvi Kristove.

vlč. Marijan Spehnjak,
pastoral športaša

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.