Djeca Velike Gorice pomažu djeci Slavonije

14.07.2014.

U župi Navještenja Blažene Djevice Marije u tijeku su humanitarne akcije za pomoć djeci poplavljenih područja, ali u pripremi je i akcija u sklopu koje će mame s djecom iz Gunje i Rajevog Sela boraviti u Velikoj Gorici. Kako možete pomoći, pročitajte u nastavku.

Poplave koje su pogodile Slavoniju u svibnju ove godine ostavile su milijunske štete na mnogim domovima koja će se sanirati još dugo vremena. Iako u medijskom planu unesrećena sela pomalo padaju u zaborav, to ne znači da brojnim mještanima nije potrebna pomoć. Upravo to je i razlog što se u mnogim župama i dalje prikuplja pomoć za unesrećene, pa tako i u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. U župi Navještenja trenutno su u tijeku dvije humanitarne akcije.

Narukvice za djecu Slavonije

- Dječja kreativno-karitativna zajednica župe Navještenja BDM nema praznika ovo ljeto. Oni se nalaze dva puta tjedno te daruju svoje vrijeme i izrađuju narukvice od drvenih i staklenih perli, a sve što se sakupi namijenjeno je za djecu poplavljenih krajeva – rekla nam je vjeroučiteljica Tihana Opetuk Živković.

Narukvice se prodaju po simboličnih 10 kuna, a može ih se kupiti ponedjeljkom i četvrtkom u dvorani „Nazaret“.

- Bili bi zahvalni kad bi nam se javili ljudi koji bi mogli pomoći oko prodaje narukvice, na primjer odnijeti ih na svoj posao i ponuditi ih kolegama ili ih ponuditi prijateljima jer ih planiramo napraviti oko 5000 narukvica za pomoć Slavoniji – kaže vjeroučiteljica Tihana dodavši kako će u suradnji s ravnateljima škola koje će pohađati najveći broj djece iz poplavljenih područja, saznati kojemu djetetu što nedostaje od školske opreme ( šestar, papuče, kišobran, bojice i dr.)

U rujnu mladi Velikogoričani planiraju posjetiti djecu u Slavoniji, pripremiti im priredbu, družiti se s njima te im tom pruigodom podijeliti darove, tj. pribor koji im nedostaje stoga je svaka prodana narukvica jedno malo dobro dijelo. No, nije to jedina humanitarna kacija u župi.

Mame iz Gunje i Rajeva Sela u Gorici

- Druga akcija je dolazak mama s djecom iz Gunje i Rajevog Sela, u Veliku Goricu. Posjet planiramo od 21. do 26. kolovoza. To je projekt u kojem sudjeluje Grad Velika Gorica, Muzej Turopolja, PUOVG i župa Navještenje BDM. Planiramo mame i djecu smjestiti u obitelji te pozivamo sve koji bi tih nekoliko dana mogli primiti mamu s djecom u svoj dom, da se jave, kao i one koji bi na bilo koji način željeli sudjelovati i pomoći u ostvarivanju ove akcije – kaže vjeroučiteljica Opetuk Živković.

Ukoliko imate mogućnosti i volje pomoći, za deteljnije informacije možete se javiti gđi.Tihani na broj 098 93 69 344 ili na e-mail tihana.opetuk.zivkovic@gmail.com

Izvor: http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/10043/djeca-velike-gorice-pomazu-djeci-slavonije.aspx

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.