Naši biskupi za blagdane.

21.12.2012.

- Split, (IKA) – Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetit će na Božić 25. prosinca zatvor u Splitu, gdje će u 17 sati predvoditi misno slavlje.

- Požega, (IKA) - Na svetkovinu rođenja Gospodnjega - Božić, 25. prosinca požeški biskup Antun predvodit će misu u 11 sati u požeškoj katedrali.

- Varaždin, (IKA) - Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodit će na svetkovinu Rođenja Isusova u utorak 25. prosinca u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu božićno misno slavlje u 11 sati.

- Šibenik, (IKA) – Na svetkovinu Božića 25. prosinca svečano misno slavlje u 11 sati u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodit će šibenski biskup Ante Ivas.

- Zagreb, (IKA) – U utorak, 25. prosinca na Božić križevački vladika Nikola Kekić u zagrebačkoj grkokatoličkoj konkatedrali Svetih Ćirila i Metoda na Gornjem gradu, Ćirilo-Metodska 1, u 10.30 sati predslavi svečanu arhijerejsku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga. Pjeva mješoviti sastav Ćirilo-Metodova kora.

- Gospić, (IKA) - Središnja misa na Božić u gospićkoj katedrali je u 10 sati. Predslavi je biskup Mile Bogović.

- Zagreb, (IKA) – Na svetkovinu rođenja Kristova, Božić, 25. prosinca te vojni biskup Juraj Jezerinac predvodi u 10 sati svečanu misu u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru.

- Zagreb, (IKA) – Na svetkovinu Božića, u utorak 25. prosinca, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će misno slavlje u 10 sati u zagrebačkoj katedrali. Misu će izravno prenositi Hrvatska televizija na Prvome programu.
U 11.55 sati također na Prvom programu bit će prijenos Papine poruke i blagoslova Urbi et orbi.

- Sisak, (IKA) - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu polnoćku u sisačkoj katedrali.
Na svetkovinu Božića 25. prosinca biskup Košić predvodit će svečano misno slavlje u 10 sati.

- Dubrovnik, (IKA) - Dubrovački biskup Mate Uzinić predvodit će misu polnoćku u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike.
Na svetkovinu Božića 25. prosinca biskup Uzinić predvodit će svečano euharistijsko slavlje u 10 sati u katedrali.

- Zadar, (IKA) - Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi misu polnoćku u katedrali Sv. Stošije u Zadru.
Na Božić, svetkovinu Rođenja Gospodinova, u utorak 25. prosinca nadbiskup Puljić u zadarskoj katedrali predvodi svečanu blagdansku misu u 11 sati.

- Split, (IKA) – Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će u ponoć misu polnoćku u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma. Misi prethodi u 23.30 sati Služba čitanja.
Na Božić 25. prosinca nadbiskup predvodi svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u splitskoj katedrali.

- Đakovo, (IKA/TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodit će misu polnoćku u ponedjeljak, 24. prosinca u ponoć u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu. Na svetkovinu Rođenja Gospodnjega – Božić, u utorak, 25. prosinca đakovačko-osječki nadbiskup predvodit će u đakovačkoj katedrali svečano misno slavlje u 10.30 sati. Ostale mise u katedrali bit će slavljene po nedjeljnom rasporedu - u 7.30, 9 te 18 sati.

- Osijek, (IKA/TU) – Đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić slavit će u ponedjeljak, 24. prosinca misu bdjenja u župi Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, s početkom u 18 sati. Biskup Hranić predvodit će misu polnoćku u ponedjeljak, 24. prosinca u ponoć u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku. Na svetkovinu Rođenja Gospodnjega – Božić, u ponedjeljak, 25. prosinca, đakovačko-osječki pomoćni biskup predvodit će u osječkoj konkatedrali svečano misno slavlje u 10 sati. Ostale mise u konkatedrali slavit će se u 8.30, 11.30 i u 18.30 sati.

- Bjelovar, (IKA) – Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak predvodi 24. prosinca u 23 sata misu polnoćku u stolnoj crkvi Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru. Središnju božićnu misu biskup predslavi u katedrali u 10.30 sati.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.