Vrhunski akademski umjetnici na likovnoj koloniji u Zadru

28.09.2012.

Josip Botteri Dini, Tomislav Buntak, Svjetlan Junaković, Koraljka Kovač i Maja Vidović sudionici su likovne kolonije koju zajednički organiziraju Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato Corde i Falkensteiner Hotel & Spa Iadera od petka, 28. do nedjelje, 30. rujna. Umjetnici će slikati na temu krajolika, a njihova će djela biti izložena na izložbi u hotelu.

Na otvorenju izložbe u subotu, 29. rujna, s početkom u 20 sati, prisutne će pozdraviti generalna direktorica Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, gđa Yvonne Tesch, vlasnica Galerije hrvatske sakralne umjetnosti Laudato Corde, gđa Ksenija Abramović i likovni kritičar i kustos, Branko Franceschi, a u glazbenom dijelu programa sudjeluje zadarska klapa "Ardura".

Zašto je kao tema ove likovne kolonija odabrana upravo tema pejzaža pojašnjava se u uvodnoj riječi kataloga:
„Pejzaž je iz vizure sakralnog umjetnika nastavak izražavanja drugim sredstvima: priroda, od najsitnijeg bića do svemirskih prostranstava, prenosi šapat Stvaranja. Svijet i priroda, kako je opisano u Knjizi Postanka, izvorno su dobri, a svojoj će prvobitnoj dobroti biti privedeni i na kraju vremena. Biljke i životinje, palme i zvijezde, mudrije su od čovjeka, one svojim postojanjem svjedoče o vrhunskom umijeću Stvoritelja, kao i o njegovoj plemenitosti – daleko od čovjekove zbrke i nereda.“

U ugodnom okruženju prestižnog hotela posjetitelji će imati i mogućnost razgovora s umjetnicima - bit će ovo još jedan doprinos hrvatskoj suvremenoj likovnoj sceni, a ujedno i spoj odmora s užitkom u kulturi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.