Misu služi uz pomoć iPada, a s vjernicima se druži i na Fejsu

28.09.2012.

Brazilski svećenik kaže da se morao približiti i mladima te mu u tome pomažu gadgeti. S mladima komunicira na Facebooku te im tako pomaže riješiti probleme.

Bibliju na oltaru crkve Gospe od mira u predgrađu Rio de Janeira zamijenili su tablet i pametni telefon, a otac Jorjao (51) uz pomoć tehnologije služi mise te obavlja vjenčanja i krštenja. Svi potrebni tekstovi dostupni su mu na aplikacijama koje ima na iPadu i iPhoneu. Moderni svećenik uz brojne aplikacije često koristi i Facebook kako bi komunicirao s mladima u župi. Kaže za O'Globo kako ga mladi uvijek mogu kontaktirati i pitati za savjet kako riješiti svoje probleme i nesigurnosti. Svećenik kojeg je osvojila tehnologija mladih objašnjava da u crkvu dolazi nekoliko generacija iste obitelji te je potrebno sa svima stvoriti dobre odnose pa mu u tome pomažu i gadgeti.

Osim liturgijskih tekstova, na tabletu čuva i fotografije koje je snimio za važnih obreda ili izleta. Sjeća se da je na jednom vjenčanju obitelj zaboravila fotoaparat te ih je on slikao iPadom i ljudima poslao na mail.

- Da Isus živi danas, vjerojatno bi koristio internet, što je odličan medij za prenijeti poruku. Lako se može doprijeti do puno ljudi - dodaje svećenik Jorjao.

Izvor: 24 sata.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.