Forum+ - umrežavanje mladih katolika intelektualaca

24.09.2012.

Studentski katolički centar Split (Skac_St) i Studentski katolički centar Zagreb (Skac_Palma) organiziraju "Forum+ 2012" – Forum mladih katolika Hrvatske se održava u Splitu od 22. do 29. rujna 2012. godine pod geslom "U svijetu, ali ne od svijeta" na kojem sudjeluje 50 mladih iz cijele Hrvatske.

Forum+ je inicijativa mladih katolika iz različitih dijelova Hrvatske, odgovor na potrebu veće povezanosti i suradnje s ciljem efikasnijeg djelovanja unutar sredina u kojima se mladi nalaze te rađanje novih ideja za poboljšanje života mladih nudeći im duhovne sadržaje kao i projekte protkane katoličkim vrijednostima. Ideja je rasla i razvijala se tijekom nekoliko godina. Zahvaljujući upornosti mladih i podršci mnogih ove će se godine po prvi puta i realizirati.

Kako je u razgovoru za Laudato.hr istaknup predsjednik Skac_St Silvio Puljić, fokus sedmodnevnog susreta je na Forumu; vrijeme i mjesto gdje će sudionici nakon svakog predavanja i radionice razgovarati, izmjenjivati iskustva, raspravljati na osnovu onoga što su prethodno čuli.

"Svakako u samom centru cijelog susreta su sudionici. Smatramo da je to jako bitno jer mladi rijetko imaju priliku na ovaj način komunicirati, braniti i dalje razvijati svoj kritički stav. Tjedni koncept zasnovan je na tri bitna elementa: 'Stanje-Primjer-Edukacija'. Prvih nekoliko dana slušat ćemo o stanju u Crkvi i društvu, poslanju laika, nakon toga slijede dva dana kada će sudionici imati priliku upoznati uspješne projekte koji su zaživili u Hrvatskoj i na globalnoj razini, a zadnja dva dana slijedi blok predavanja i radionica praktične naravi kao što su odnosi s javnošću, vještine komuniciranja...", rekao je Puljić.

Uz radni program, cijeli tjedan bit će prožet i mnogim zanimljivim sadržajima kao što su cjelodnevni izlet, zabavne večeri, rekreacija, izlasci, druženja,mini duhovna obnova, obilasci kulturnih znamenitosti...

"Za budućnost Foruma+ očekujemo stvaranje jedne jake mreže mladih katolika-intelektualaca koja se već ovim Forumom+ 2012 počinje formirati. Želja nam je da se Forum+ održava bar jednom godišnje. Tako pripreme za Forum+ 2013 počinju već u prosincu. Vjerujemo da će se kroz sedam dana Foruma izroditi još neke nove ideje i vizije u kojem smjeru bi ovaj projekt trebao ići", poručio je naš sugovornik.

Predavači na ovogodišnjem forumu su: mr. sc. don Damir Stojić (studentski kapelan u Zagrebu), prof. dr. sc. fra Ante Vučković, mr. sc. don Saša Ilijić (povjerenik za pastoral mladih Krčke biskupije), Ladislav Ilčić (predsjednik građanske udruge roditelja „Grozd“), Krešimir Miletić (voditelj građanske inicijative „I ja sam bio embrij“), Marijana Petir, Sophia Kuby (izvršna direktorica u nevladinoj organizaciji „European Dignity Watch“) te dr.sc. Božo Skoko.

Izvor: Laudato

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.