Daj i dat' će ti se – druga volonterska akcija "72 sata bez kompromisa"

20.09.2012.

Pet stotina volontera u BiH podijeljenih u skupine sudjelovat će u razmjeni između više od 20 župa i organizacija, te volontirati na više od 50 projekata, pored toga oko 300 volontera će ostati u svojim župama i dočekati druge volontere, te zajedno s njima sudjelovati u trodnevnom programu druge volonterske akcije mladih pod nazivom "72 sata bez kompromisa".

Mladi koji su se prijavili za volontiranje još uvijek nisu saznali što će točno biti njihov zadatak, s obzirom da su beskompromisno, kako i stoji u samom nazivu akcije, pristali na to. Župni timovi su u pripremi programa za volontere, koji će mladima pri dočeku u župama biti predstavljen i tada će im se otkriti što će točno biti njihov projekt i trodnevni zadatak.

Cilj akcije je ne samo volontirati tri dana, nego i probuditi u mladim katolicima osjećaje humanizma i kršćanske solidarnosti, te isto tako povezati ih sa svim drugim mladima iz različitih gradova/mjesta, koji će zajedno s njima ova tri dana provesti volontirajući, odnosno besplatno služeći svima kojima je potrebno pružiti ruku i pomoći na bilo koji način. Pored toga mladi, sudjelujući u volonterskoj akciji, imaju mogućnost razvijati svoje sposobnosti i talente.

Akciju organizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II."

Izvor: kta i laudato.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.