Osnovan Klub putnika Moja Putovanja!

12.09.2012.

Te subote, 13. veljače 2010. godine, u točno 13 sati, 13 minuta i 13 sekundi, istovremeno smo „pustili u rad" portal Moja Putovanja i pripadajući Facebook profil. Nakon čak sedmomjesečnih priprema projekta, portal je ugledao svjetlo dana s vizijom sažetom u nekoliko riječi, u našem sloganu - „portal za sva osjetila". Prevedeno, htjeli smo ponuditi portal koji će biti putokaz za DOBRA putovanja, putovanja ispunjena doživljajima, u svakom pogledu. I htjeli smo poručiti da za vrhunski doživljaj nije potrebno ni puno novaca ni odlazak na egzotične destinacije – dovoljno je okrenuti se oko sebe, „mrdnuti" se pa makar u susjedstvo, pokrenuti se oko sebe. I spoznati da argumenata za izvrstan doživljaj imamo na svakom koraku...

I tako smo krenuli pričati priču... Da, ono što Hrvatskoj i ovim prostorima strašno nedostaje, dok nam turistički djelatnici razvikanih zemalja „prodaju" što god stignu. Krenuli smo polako, gotovo sramežljivo, da bi dvije i pol godine kasnije mogli ponosno reći da nam portal čita više od 20.000 istomišljenika, da nam Facebook stranica broji preko 12.000 fanova... I to je bio impuls. Impuls da se organiziramo, udružimo, okupimo. Da napravimo – Klub putnika!

Od nedjelje, 2. rujna 2012. godine, tako djeluje – Klub putnika Moja Putovanja. Čiji je cilj dvojak; s jedne strane poticati, razvijati i unapređivati kulturu putovanja, a s druge strane nastaviti pričati priču o turističkim destinacijama Hrvatske i regije (što je i zamišljeno područje djelovanja ovog Kluba putnika), pričati priču i širiti spoznaje o odličnim turističkim proizvodima, ponudi, posebnostima, kulturnoj i povijesnoj baštini... Pojednostavljeno, cilj MP Kluba – kako skraćeno glasi naziv našega kluba – je okupiti sve one kojima su putovanja, izleti, doživljaji na putovanjima – stil života. Koji žive život – punim plućima!

Što ćemo sve raditi? Družiti ćemo se, međusobno komunicirati, razmjenjivati ideje, organizirati i edukativne radionice, predavanja, tribine, okrugle stolove na temu turizma i putovanja. Naravno, osmišljavat ćemo i organizirati – u suradnji s našim partnerima - i tematske ture, izlete, pohode, uključivati se i u projekte drugih klubova putnika i udruga sličnih ciljeva i djelatnosti. No jednako tako, savjetovat ćemo i turističkim djelatnicima – temeljem naših iskustava – što ponuditi, kako podići turističku ponudu, osmišljavati projekte, strategije razvoja određene destinacije ili turističkog proizvoda, nastojati „popraviti krvnu sliku" hrvatskog i regionalnog turizma. A sve temeljem iskustva iz prve ruke, temeljem doživljaja samih članova Kluba putnika Moja Putovanja. Tražit ćemo najbolje za sebe, kao članove Kluba putnika, ali i – uvjereni smo – pomoći i razvoju turizma i kulture putovanja u cjelini.

Stoga, razmišljate li i vi na sličan način, doživljavate li i vi putovanja kao način života, željni širenja obzora, upoznavanja novog, nepoznatog i vrijednog – pridružite nam se. Javite se na našu info e-mail adresu info@moja-putovanja.com i postanite dijelom naše – zasad male – no s vremenom (sigurni smo) sve veće i brojnije putničke obitelji.

Nenad Kovač

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.