Jednostavni zavjeti Stanka Perice

11.09.2012.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna ove godine, u novačkoj kapelici sv. Stanislava na Manušu u Splitu, svoje jednostavne doživotne zavjete u Družbi Isusovoj položio je novak skolastik Stanko Perica. Zavjete je položio prije sv. Pričesti za vrijeme sv. Mise koju je predvodio p. Ante Tustonjić provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

U koncelebraciji su bili p. Stipo Balatinac, magister; p. Radojko Karaman, socij; te ostali patri iz kuće, kao i gosti p. Jure Bosančić, socij provincijala, vlč. Goran Kosić iz Stankove generacije u prvoj godini novicijata, vlč. Robert Rieman, župnik u Ravnoj Gori, a kapelan u Viškovu kada se Stanko odlučivao za Družbu, te vlč. Siniša Vujčić, prijatelj i svećenik Riječke nadbiskupije.

Zavjetima su prisustovali i Stankovi roditelji Margita i Ivan, te sestra Katarina. Bilo je još rodbine i prijatelja, od kojih izdvajamo s. Ljerku i našeg sakristana Nedjeljka Crnčevića. Sviranje i pjevanje predvodila je s. Mirta, katedralna orguljašica u sv. Duji.

Nakon Sv. Mise uslijedio je svečani ručak na kojemu se Stanko osvrnuo na protekle dvije godine u novicijatu i zahvalio svim prisutnima i zaslužnima za njegovo zvanje u Družbi Isusovoj.

Završivši dvogodišnji novicijat, Stanko će nekoliko dana provesti u rodnom Viškovu pokraj Rijeke, a s početkom akademske godine započet će studij filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Preporučamo ga u molitve, kao i ostale mlade u Družbinoj formaciji.

Prenosim: http://www.isusovci.hr/clanak/219-jednostavni_zavjeti_stanka_perice

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.