Završnica KMNL za Đakovačko - osječku nadbiskupiju

30.05.2012.

Ekipa župe sv. Nikole, biskupa, Vinkovci 2, iz regije Vinkovci pobjednica je završnice Katoličke malonogometne lige (KMNL-a) Đakovačko-osječke nadbiskupije koja je održana u subotu 19. svibnja u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci. Pobjednička ekipa u finalu je bila bolja od ekipe župe sv. Vinka Pallottija, Vinkovci 4, iz regije Vinkovci rezultatom 4:3 i kao takva predstavljat će Đakovačko-osječku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici u Sarajevu od 8. do 10. lipnja. „Imamo karakter u ekipi. Zajedno igramo već deset godina, i hvala Bogu, drugu godinu u nizu idemo na nacionalnu završnicu", rekao je voditelj pobjedničke ekipe Perica Matić.
Treće mjesto osvojila je ekipa župe sv. Ćirila i Metoda, Osijek 9, iz regije Osijek koja je u polufinalu s 9:4 pobijedila ekipu župe Bl. Alojza Stepinca, Slavonski Brod 10, iz regije Slavonski Brod. Uz ekipe regija Vinkovci, Osijek i Slavonski Brod na završnici KMNL-a Đakovačko-osječke nadbiskupije sudjelovale su još dvije ekipe iz regija Đakovo i Donji Miholjac, odnosno ekipa župe sv. Mateja, ap. i ev., Gundinci i ekipa župe sv. Mihaela arkanđela Donji Miholjac.
Najbolji strijelac je Goran Dakić iz ekipe župe sv. Ćirila i Metoda, Osijek 9 s 13 pogodaka. Za najboljeg vratara proglašen je Igor Sabo iz pobjedničke ekipe. Najbolji igrač je Ivan Tustonjić iz ekipe župe sv. Vinka Pallottija,Vinkovci 4, a fair play ekipa je ekipa župe sv. Mateja, ap. i ev., Gundinci. Pehare najboljima uručio je predsjednik Upravnog odbora KMNL-a Đakovačko-osječke nadbiskupije Tvrtko Galić. Najbolja ekipa je uz pobjednički dobila i prijelazni pehar.
Nogometnoj završnici prethodilo je misno slavlje koje je u crkvi Sv. Vinka Pallottija predvodio duhovnik KMNL-a regije Vinkovci vlč. Vedran Mešanović. Koncelebrirao je duhovnik KMNL-a regije Osijek vlč. Vjekoslav Lulić. Na misi se molilo i za dugogodišnjeg člana KMNL-a iz ekipe župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Stari Jankovci Ivana Vinkovića koji je nedavno poginuo.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.