‘Padre Bicikl’ unatoč svoje 93 godine i dalje neumorno kruži ulicama El Pasa u potrazi za potrebnima

10.05.2012.

Jednostavno se vozi na biciklu, priča s ljudima, igra se s djecom na ulici, muči se odvraćajući mlade iz raznih uličnih bandi.

Padre Harold Rahm, isusovac, već davno je shvatio koliko je važno biti blizak s narodom. Ovih dana u El Pasu, na svojoj prvoj postaji u Teksasu, inače njegovom mjestu rođenja, p. Harold slavi mise po tvornicama i firmama, tamo gdje ljudi rade, moli krunicu po ulicama grada i nastavlja zdušno svoj rad sa siromašnima. Jednostavno se vozi na biciklu, priča s ljudima, igra se s djecom na ulici, muči se odvraćajući mlade iz raznih uličnih bandi. „Uvijek tamo gdje su ljudi“ kaže. Zadnjih godina u El Pasu ga zovu ‘Padre Bicikl’.

No još prije 15-ak godina El Pasom su vladale ulične bande mladih pa je p. Harold radio po školama te je vremenom, sa svojim suradnicima, osnovao klub i centar za mlade.

Zadnjih pedesetak godina p. Harold se koristi vrlo prokušanim i uspješnim načinima zbližavanja i prihvaćanja odbačenih, siromašnih, drogiranih i mladih koji su se predali očaju. ‘Padre Bicikl’ je ovih dana napunio 93 godine, a još uvijek provodi vrijeme držeći i duhovne vježbe, pomažući tako ljudima naučiti moliti, meditirati, pomažući im kako da pronađu put do Boga.

„Ma samo pokušavam činiti moj mali djelić“, kaže, „u služenju siromašnima i svima koji su u potrebi, bilo materijalnoj, bilo duhovnoj.“

Za Bitno.net: P.N.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.