Izvor

07.05.2012.

Zbor „Izvor“ postoji već 19 godina, a od svoje 13. godine uspješno ga vodi dirigentica i majka trojice sinova Ivana Jelinčić. Sada već prepoznatljivo ime „Izvor“, zbor nosi od 1997. godine. Članovi zbora su mladi roditelji, zaposleni i studenti, ne samo iz Zagreba,već i iz drugih krajeva Hrvatske (Slavonija, Međimurje, Dalmacija, Istra i Kvarner).

„Izvor“ pjeva svake nedjelje na misi za mlade u 11 i 30 sati u crkvi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, a aktivni su i u raznim događanjima u župi.

Bogat repertoar zbora „Izvor“ najvećim dijelom čine duhovne šansone. Već nekoliko godina, uz duhovne skladbe, zbor često izvodi gospel. Od 2007. godine „Izvor“ je održao nekoliko uspješnih gospel-koncerata. Među brojnim nastupima, ističe se gostovanje zbora na koncertu „Gospel u Komediji“ s Ivanom Kindl održanom 2008. godine. Ovaj koncert objavljen je i na albumu koji je struka 2010. godine ovjenčala nagradom Porin za najbolji album duhovne glazbe.

„Izvor“ se za Božić 2010. uključio i u Božićnu priču Ive Gamulina Giannija te s njim i Gloriom Gaynor nastupio na humanitarnom koncertu u KD Vatroslav Lisinski, a 2011. sudjelovao je u humanitarnom projektu udruge Veliko srce malom srcu pjevajući u Lisinskom s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima poput Radojke Šverko, Gibonnija, Nena Belana i drugih. Zbor je više puta nastupao i s pjevačicama Ivanom i Marijom Husar.

U Križevcima, 2012. godine, na prvom međunarodnom gospel festivalu u Hrvatskoj “Gospel Fest Križevci 2012.” „Izvor“ je osvojio nagradu gledatelja koji su svojim glasovima izabrali pobjednika večeri.

„Izvor“ je dosad objavio dva nosača zvuka, "Izvor" (2003.) i "IZVORni BOŽIĆ" (2007.) u izdanju Glasa Koncila.

e-mail: zborizvor@gmail.com

Prenešeno sa Laudato.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.