SVIM SRCEM ZA DON BOSCA I HRVATSKU

02.05.2012.

Kako znamo sportaši Salezijanske mladeži su u Krakovu na igrama.
Od tamo dolaze zbilja sjajne informacije.
Evo reportaže koju preuzimam sa web stranice župe Marija Pomočnica sa Knežije u Zagrebu:

Dramaticne utakmice prepune uzbudenja igrali su hrvatski sportasi treceg dana Igara salezijanske mladezi. Mlade odbojkasice su preokrenule utakmicu protiv Dobieszczyzne i pobijedile 2:1 te izborile nastup u grupi za razigravanje od 4. do 6. mjesta. Starije djevojke su dobrom igrom osvojile prvi set protiv Kielca, a zatim bile neprepoznatljive u drugom setu i izgubile ga. Poljakinje su iskoristile psiholosku prednost i s 2:1 rastuzile nase djevojke koje ce se boriti za 4. mjesto s Lodzom i Lisabonom.

U skladu s temperaturama u Krakow vruce je bilo i na malonogometnim terenima u konkurenciji do 16 godina. knezijanci su u prvoj utakmici dana odigrali nerijeseno s tehnicki i takticki vrlo dobrim Slovencima iz Celja. Povelis u nasi preko Ivana Forka, no vec dvije minute kasnije dotadasnju dobru igru upropastili greskom i primili pogodak za konacnih 1:1. U drugoj utakmici s belgijskim Houthaallenom nasi su primili pogodak nakon 15 minuta igre. U tri, ;etiri navrata sjajno je gol nasih spasavao Matija Valecic, koji je svojim obranama zasluzio epitet igraca utakmice. U drugom poluvremenu Knezijanci su zaigrali odlucnije i prvo poveli sjajnim pogotkom Ivana Forka, a jednako dobrim golom iz daljine vodstvo Don Boscu iz Zagreba donio je Luka Pozega. Nakon par minuta dvojac koji je doveo Hrvate u vodstvu skrivio je izjednacujuci gol Belgijanaca. Luka Pozega je nepotrebno izgubio loptu u svojoj polovici, a bezazlen ubacaj suparnika Forko je nespretno pospremio u mrezu svoga vratara Matije Valecica. Do kraja nije bilo pogodaka pa su Knezijanci s velikim veseljem proslavili ulazak u polufinale. Jaruncani su u prvoj utakmici dana slavili, a poklopili su im se i drugi rezultati pa su u posljednjem kolu trebali savladati belgijski Halle. No belgijanci su bili tvrdi orah i s 1:1 rastuzili igrace Svete Mati slobode.

Zatim je uslijedila prava sapunica. Odmah su trebale biti igrane polufinalne utakmice, ali na drugome igralistu. Knezijanci su kao drugoplasirani iz grupe B trebali igrati s prvoplasiranima iz grupe A, Valencijom I. Dok su u drugom polufinalu trebali igrati Celje i Genk. No drugo igraliste je bilo puno vecih dimenzije i voditelji Don Bosca iz Zagreba i SMCa iz Celja su odbili nastupiti pod tim uvjetima. Spanjolci su inzistirali da se igra, dok su Belgijanci bili suzdrzani, pomalo i zbunjeni nakon sto su se se neocekivano nasli u polufinalu zbog rezultata drugih utakmica.

Veceras u 19:30h je sastanak polufinalnih ekipa i organizatora i znati ce se detalji odigravanja utakmica. Nas strucni stozer i igraci su odlucili ne igrati polufinale ukoliko se nece igrati na propisanim dimenzijama za mali nogomet. Bila bi to i treca utakmica ovih ekipa vruceg prvosvibanjskog dana. Neki nasi malonogometasi su izgorili u licu, neki su dobro oderali noge na umjetnoj travi i svakih par sati spricaju rane, a vratar Petar Cosic lakse je ozlijedio palac te nije konkurirao u posljednoj utakmici, no vec navedeni Matija Valecic ga je sjajno zamijenio.

Koasarkasi Bosca za vrijeme pisanja ovog clanka vode u polufinalu s deset razlike i nadomak su finala.

Nasi sportasi ce se veceras na misi posebno sjetiti prve obljetnice proglasenja blazenim Ivana Pavla II., koji je prije svog pontifikata bio Krakowski nadbiskup. Preporucamo svim citateljima da mole za nase sportase i njihove voditelje.

SVIM SRCEM ZA DON BOSCA!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.