48. PLANINARSKI KRIZNI PUT. Vrhovac - Krasic - Sveta Jana. 7. ,8. i 9. listopada 2011.

23.09.2011.

Pokroviteljstvo: Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebacke nadbiskupije
Organizator: Udruga Ekosspiritus, Samobor

Dragi mladi prijatelji!

Zovemo vas na zajedništvo 48. Planinarskog kriznog puta koji ce se odvijati pod geslom: „Ti me, Gospodine, zavede i dadoh se zavesti“ (Jr 20,7) na dionici puta: Vrhovac – Krasic – Sveta Jana.

Vjerujemo da cete se dati od Gospodina i ove jeseni zavesti i provesti vikend u naporu puta, ali i radosti prijateljskog susreta, mladenackog smijeha, tisini, molitvi i euharistijama koje nas povezu u posebno zajednistvo koje je dragocjeno za hod naseg zivota.

Posebno pozdravljamo vas koji cete sudjelovati prvi puta na ovoj poboznosti koja iduce godine slavi svojih 25 godina. Radujemo se i vama koji dolazite redovito. Zelimo vas iznova oduseviti Kristom Gospodinom kojeg molimo da nas na ovom putu sve blagoslovi i obdari svojim darovima.

Radosno Vas ocekujemo!
Udruga Ekosspiritus – Samobor

OKVIRNI PLAN

Petak, 7. listopada
Polazak iz Zagreba (KD Vatroslav Lisinski) u 18.30 sati i dolazak u Vrhovac gdje će navecer biti katehetski program. Slijedi agape za koji ce svaki sudionik prinijeti za zajednicki stol svoj prilog.Nocenje u drustvenom domu.Voljeli bi kad bi zajednice na ovu pripremu poslali predstavnike.

Subota, 8. listopada
Autobusi ce krenuti po običaju u 6.00 sati iz Samobora, Zaboka, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela (proci kroz Sesvete i Dubravu), te Velike Gorice, a iz Zagreba ispred KD Vatroslava Lisinskog u 6.30. sati, te proći kroz Jastrebarsko.

Konačni raspored polaska autobusa sa tocnim stanicama bit ce objavljen u cetvrtak, 6. listopada na stranici www.ekosspiritus.hr

Prva postaja je u zupnoj crkvi u Vrhovcu kojoj prethodi dorucak, a zajednicki molitveni program pocinje u 8.15 sati s molitvom prve postaje. Nakon prvog dana hoda smjestaj ce biti u OS „Blaženi Alojzije Stepinac“ u Krasicu.
Vecernji program zapocinje u 19.30 sati.

Nedjelja, 9. listopada
Caj i polazak u 8.00 sati ispred skole. Zavrsetak u zupi Sveta Jana s misom u 18.00 sati.
Autobusi ce kretati prema mjestima polazaka u 20.30 sati.

ODLUCIO SAM/ODLUCILA SAM KRENUTI NA PLANINARSKI KRIZNI PUT. ŠTO MI JE CINITI?

Ova poboznost traje 24. godinu u organizaciji laika koji pripremaju susret. Potrebno je znati kako ovo nije tek običan hod vec susret koji zeli proslaviti Gospodina Isusa, a to ce se ostvariti kroz molitvu, slusanje i razmisljanje o Rijeci. Sredisnji dio zbivanja bit ce euharistije, a za njih cemo se pripremati kroz kateheze i meditacije kod postaja. Upoznavati cemo Lijepu nasu, ljude i krajeve, zivu Crkvu, a posebno mlade koji ce nam biti domacini.

ŠTO NOSITI?
Potrebna je vreca za spavanje i podmetac jer se nociti u skromnim uvjetima u skolskim prostorima. Stvari treba obavezno nositi u ruksaku jer će nosenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba uzeti zastitu od kise, rezervnu odjecu, vise pari carapa, dobre cipele za hod i papuce za ulazak u skolske prostorije.

STO NIKAKO NE NOSITI?
Strogo su zabranjena alkoholna pica, kao i CD i mp3 playeri.

HRANA
Dorucak i ručak u subotu ce biti zajednicki, drugo ponesite u svojoj torbi.

OSTALI UVJETI
Podrazumijeva se da cete biti spremni prihvatiti sve ono što nosi svaki križni put: zuljeve, bol u nogama i ledima, tvrdi pod, blato, mogucu kisu… Treba se dobro „naoruzati“ strpljenjem, poniznoscu, tolerancijom, kondicijom i, naravno, ljubavlju za sve nepredvidljive situacije.

PLACANJE
Ovaj susret ima cijenu od 100 kuna i pokriva troskove organizacije, prijevoz autobusom u oba smjera (60 kuna), zajednicke obroke, knjizice Planinarskog kriznog puta te zajednicko obiljezje.
Besplatno ce sudjelovati svaki treci i sljedeci član obitelji, te oni koji 8.i 9. listopada. slave rodendan.

Prijave ce biti:
= u zajednicama u zupama do ponedjeljka 3.listopada
= animatori ce prijaviti zajednice i izvrsiti uplatu u utorak 4. listopada u agenciji Samoborček na Kaptolu 6 u Zagrebu iskljucivo od 15.30 – 17.30 sati.

Informacije:
Radovan 091/ 9397 – 554
radovan.libric@zg.t-com.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.