Uskrs diljem Lijepe naše.

19.04.2011.

- Split, (IKA) - Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetiti će na Uskrs 24. travnja zatvor u Splitu, gdje će u 17 sati predvoditi misno slavlje.

- Varaždin, (IKA) - Varaždinski biskup Josip Mrzljak na Nedjelju Uskrsnuća Isusova 24. travnja predvodit će uskrsno misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 11 sati.

- Šibenik, (IKA) - Svečano uskrsno misno slavlje biskup Ante Ivas predvodit će u šibenskoj katedrali u 11 sati.

- Zagreb, (IKA) – Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Uskrs 24. travnja svečano koncelebrirano misno slavlje u 10 sati u zagrebačkoj katedrali.

- Zagreb, (IKA) U grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda na zagrebačkom Gornjem gradu na Uskrs 24. travnja u 7 sati služi se Uskrsna jutrenja sa svetom liturgijom. Svečano uskrsnu arhijerejsku liturgiju predvodi biskup Kekić u 10.30 sati.

- Sisak, (IKA) Na Uskrs biskupska misa u sisačkoj katedrali je u 10 sati.

- Split, (IKA) U nedjelju Gospodnjega uskrsnuća, 24. travnja, splitsko-makarski nadbiskup predvodit će svečano bogoslužje u 10 sati s uskrsnim blagoslovom.

- Đakovo/Osijek, (IKA/TU) Na svetkovinu Uskrsa u nedjelju 24. travnja svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali-bazilici Sv. Petra u 10.30 sati predvodit će biskup Hranić. Nadbiskup Srakić će na Uskrs u 7 sati predvoditi u đakovačkoj katedrali jutarnju misu s obredom uskrsnog blagoslova jela.
Na svetkovinu Uskrsa u nedjelju 24. travnja središnje uskrsno euharistijsko slavlje u 10 sati u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić. Na Uskrs u 7 sati pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić predvodit će misno slavlje u župi Sv. Luke, evanđeliste u Osijeku, s obredom uskrsnog blagoslova jela.

- Na Uskrs 24. travnja u 11 sati svečanu koncelebriranu misu u katedrali predvodi nadbiskup Puljić kad će podijeliti i papinski blagoslov s potpunim oprostom.

- Rijeka, (IKA) Uskrsna misa u riječkoj katedrali koju predvodi nadbiskup započinje u 11 sati, a euharistija će se slaviti i u 8 i 18 sati te u 9.30 na talijanskom jeziku.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.