Ali, Tko bere te grančice?

10.04.2011.

Palminim granama u ruci mahahu ... – pjeva se na misama na Cvjetnu nedjelju. Slavi se tako Gospodinov svečani ulazak u Jeruzalem – i u sve naše gradove i krajeve, kojom prilikom priznajemo njegovo ustoličenje za Kralja, te ga i sami ustoličujemo u svojim sredinama. Stotine tisuća katolika diljem Domovine na Cvjetnicu će klicati hosana Gospodinu, i mahati maslinovim granama ... Zazelenit će se povorke i crkvene dvorane, i istaknuti tisućljetne prirodne male zastave mira.

Ali, Tko bere te grančice? Kako ih pakuje i doprema? Kako se osjećaju berači maslinovih grančica? Kako to čine, kako to izgleda, i tko su oni?

Pođi i ti s nama prema Dalmaciji u berbu! Idemo ih brati za Crkvu i Krista. Bit će ti lijepo. Tim više ako nisi imao nikakavu duhovno obnovu ove Korizme, obavezno dođi - još nije kasno. Sve će izgledati kao mala duhovna obnova uz rad, molitvu i pjesmu, i kao mala zabava, i kao izlet, i kao gozba.

Grančice koje uberemo, kasnije dijelimo pred crkvama, i skupljamo dobrovoljne priloge za rad ljetnoga kampa mladih Modrave. Krećemo (Ako Bog da) autobusom punim studenata, naoružanim škarama, radošću i voljom.

POJEDINOSTI:
- Polazak već u 5.30 sati iz Palmotićeve (koji žele mogu prespavati u prostorijama SKAC-a).
- Tijekom vožnje: mali duhovni nagovor, meditacija i molitva
- Dolazak oko 9.30. i početak rada
- Ručak oko 13.00
- Sv. Misa oko 16.00
- Povratak oko 18.00
- Dolazak oko 23.00

Vaša participacija za autobus je 80 kn-a. Ako netko nije u mogućnosti participirati, a želi ići, neka SVEJEDNO pođe s nama (neka u prijavi navede da nije u mogućnosti participirati, ali da želi ići!).
RUČAK JE ZAJEDNIČKI: neka svatko ponešto ponese, i stavit ćemo na zajednički stol, te zajednički i blagovati! tako ćemo imati pravi KRŠĆANSKI AGAPE - GOZBU u darivanjusvima svega što imaš.

PRIJAVE NA: modraveskac@gmail.com

Autobus ima 50 mjesta, polovica je već popunjena. Prednost ima tko se prvi javi.
Vidimo se!

Tvoj SKAC

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.