Križni put mladih Požeške biskupije

31.03.2011.

Tradicionalni XIII. križni put mladih Požeške biskupije održat će se u subotu 2. i nedjelju 3. travnja. Okupljanje je u Suhopolju 2. travnja između 7 i 7.30 sati kod župne crkve Sv. Terezije Avilske. Posljednja postaja je crkva Pohođenja BDM u Voćinu. U 17 sati je svečano misno slavlje.

Papina kateheza na općoj audijenciji

Alfons Liguorski se posebno brinuo za ljude odane piću, krađama i kriminalu. Strpljivo ih je učio moliti i poticao da promjene svoj život. Postao je poznat u najsiromašnijim dijelovima Napulja, gdje su se polako osnivale molitve skupine, koje su se navečer sastajale i molile po kućama, trgovinama i domovima najprije pod njegovim vodstvom, a potom pod vodstvom drugih svećenika i vjeroučitelja. Kad su postale sve veće i brojnije napuljski biskup im je omogućio da se sastaju i u crkvama. To su bili – prema Papinim riječima– pravi izvori moralnog odgoja i društvenog ozdravljenja. Sv. Alfons je primjer revnog pastira, koji je oduševio duše za evanđelje, dijelio sakramente, ujedinio ljude blagošću i dobrotom, koja je izvirala iz intenzivnog odnosa s Bogom. Imao je realističnu i optimističnu viziju o dobrima koje Gospodin daruje čovjeku. Cijenio je ne samo osjećaje uma, već i srca, nastojeći svim snagama ljubiti Boga i bližnjega. Francuskim hodočasnicima je povjerio kako njegove misli često lete u Obalu Bjelokosti, u kojoj je pučanstvo traumatizirano žalosnim unutarnjim borbama i teškim društvenim i političkim napetostima. Svima koji su izgubili nekog dragog i izloženi su nasilju Papa je izrazio svoju blizinu, a odgovornima uputio poziv da što prije zakorače putem konstruktivnog dijaloga oko zajedničkog dobra. Dramatično stanje hitno zahtjeva uspostavu uzajamnog poštovanja i mirnog suživota, rekao je Papa, koji je istaknuo kako treba u tom pravcu uložiti sve raspoložive snage. On je odlučio tamo poslati predsjednika Papinskog vijeća Pravda i mir kardinala Petra Turcsona, kako bi tamošnjem pučanstvu, posebno žrtvama sukoba, prenio Papinu solidarnost i solidarnost sveopće Crkve i potaknuo ih na promicanje pomirenja i mira.

Poštanska marka za Papin dolazak

Hrvatska pošta će 4. travnja, u povodu posjeta svetog oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj, pustiti u opticaj prigodnu poštansku marku. Motiv na marki fotografija je pape Benedikta XVI. na inauguracijskoj propovijedi 19. travnja 2005. na Trgu sv. Petra u Rimu, koju je snimio Reutersov fotograf Kai Pfaffenbach. Kako piše na stranici Hrvatske pošte, za grafičku obradu zaslužna je Ariana Noršić, dizajnerica iz Samobora, a nominalna vrijednost marke iznosi 3,10 kn što odgovara poštarini za pismo u unutarnjem prometu do 50 grama, kao i za razglednicu u međunarodnom prometu.

Marka je tiskana tehnikom višebojnog ofsetnog tiska u arčiću od 9 maraka i u nakladi od 500.000 primjeraka, a u ovom izdanju je i prigodna omotnica prvoga dana (FDC). U Poštanskom ured 10101 Zagreb žig prvog dana bit će u uporabi 4. i 5. travnja 2011. godine.

Ovim izdanjem prigodne poštanske marke Hrvatska pošta nastavlja s obilježavanjem pastoralnih pohoda Svetog Oca našoj zemlji. Dosad su na ovaj način obilježeni posjeti Hrvatskoj svetog oca Ivana Pavla II. 1994., 1998. i 2003. godine, a ovogodišnje je četvrto takvo izdanje u povodu dolaska pape Benedikta XVI. Veliki je interes sakupljača maraka i filatelista za ovakva izdanja, pa ih Hrvatska pošta tiska u većoj nakladi nego što je to uobičajeno za prigodne poštanske marke, a dosadašnja tri izdanja su rasprodana.

Mreža katolika grada Rijeke organizira križni put uživo

Prijatelji, 15. travnja Mreža katolika grada Rijeke organizira križni put uživo. Program počinje u petak s početkom u 20 sati na Koblerovom trgu i odvija se do katedrale sv.Vida. Molim da se odazovete i podržite navedeno. Ovo se radi po prvi puta javno na otvorenom prostoru, pa je važno da posvjedočimo zajedništvo. Ako imate bilo kakvih pitanja javite se incijatoru i koordinatoru ovog projekta našem Petru Perkoviću (valjda sam dobro zapamtio prezime :)) iz FSR-a.

16. travnja već tradicionalno vas pozivamo na Planinarski križni put. sve znate, ne treba duljiti. polazak je iz katedrale sv.Vida u 13.30 sati. skauti će krenuti ispred crkve sv.Križa na Srdočima, a druga skupina vjernika će krenuti sa sv.Križa (Vežica). Svi zajedno, dakle od katedrale u 13.30.

Marin Miletić

Korizmeno noćno klanjanje u PALMI - "Budni budite i molite"

Vrijeme: petak 1.4.2011.
Lokacija: BAZILIKA SRCA ISUSOVA - Palmotićeva 31

"BDIJTE I MOLITE DA NE PADNETE U NAPAST!" - Noćno klanjanje za mlade, od 21.00 do 24.00!

Ovoga puta idemo korak dalje: Klanjanje će trajati do ponoći, uz dežurstva po smjenama nakon službenog programa. Za vrijeme klanjanja postojat će i mogućnost svete ispovijedi.

- Pripremljeni program traje od 21.00 do 22.00. Potom slijedi prvi blagoslov Presvetim.

- U nastavku slijedi spontani program. Presveto ostaje izloženo do ponoći, uz dežurstva prema rasporedu za koji se prijavljujete. U dijelu spontanog programa svira se i pjeva prema vlastitom nadahnuću.

Ono što je rekao učenicima, Isus danas govori i nama: "bdijte i molite da ne padnete u napast!" Idemo to učiniti! Korizma je vrijeme kad je potrebno više bdjeti i moliti, biti s Onim koji je bdio za nas.


Smjene za dežurstva su.

22.00-22.30
22.30-23.00
23.00-23.30
23.30-24.00

U pauzama okrepa u SKAC-klubu.

Prijaviti se možete ovdje, ispod obavijesti.

Samo hrabro ;-)
Vidimo se!

Vaš pater Ike i SKAC

Klanjanje i evangelizacija na 1. petak u mjesecu

30.03.2011.

Vrijeme: 1. travanj · 19:30 - 21:30
Lokacija: Crkva sv. Marije na Dolcu, Tkalčićeva ulica

Zajednica Emanue lorganizira svaki 1. petak u mjesecu u crkvi sv. Marije na Dolcu:

19:30-20:00 - Molitvu pohvale
20:00-21:30 - Euharistijsko klanjanje

Pridruži se! Pokloni svoje vrijeme Isusu!
BTB

Susret na Kaptolu

Prvi je petak (1.4) u mjesecu i redovni susret Dopisne teologije na Kaptolu kod Franjevaca u 19:15 sati.
Kako doznajem uskoro će susret biti i u Vinkovcima.

Križni put mladih grada Splita

Vrijeme: 2. travanj · 18:00 - 21:00
Lokacija: Peristil

Više informacija:
Dekanatski Križni put mladih, koji su dva splitska dekanata prošlih godina organizirali odvojeno, ove godine će biti jedinstven za oba splitska dekanata. Dakle, pozvani su mladi iz svih splitskih župa, molitvenih zajednica, katoličkih udruga te svi studenti koji studiraju u Splitu da sudjeluju na ovoj pobožnosti po ulicama našega grada.

Početak Križnoga puta je na Peristilu u 18 h, nastavlja se centrom grada a završava kod crkvi...ce svetoga Nikole poviše Prve Vidilice na Marjanu. Blagoslovimo na taj način ulice našega grada, pokažimo jedno mlado lice Crkve te okupljeni u molitvi, pjesmi i zajedništvu oko Kristova križa duhovno se obnovimo.

Križni put predvodit će povjerenik za Pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije mr. don Jenko Bulić, a pjevat će VIS Via Crucis (Križni put) iz župe Svetoga Križa u Velom Varošu zajedno sa VIS-om Izidor iz župe Svetoga Andrije apostola na Sućidru!

Nadamo se da ćete se odazvati ovoj inicijativi mladih i doći u subotu na Peristil!

Pozdrav i Bog Vas blagoslovio!

Stanovi u Dubrovniku se iznajmljuju za 10 kuna po kvadratu

29.03.2011.

Dubrovnik daje 10 kuna za kvadrat stana. Kako bi potaknuli povratak mladih obitelji i djece u Grad, dubrovačka zaklada 'Blaga djela' osmislila je model davanja stanova na korištenje upravo po toj cijeni.

Dubrovačka stara gradska jezgra iz godine u godinu sve je praznija. Među zidinama je nekada živjelo više od 5 tisuća stanovnika, sada jedva tisuću. Prvašića u jedinoj školi između zidina nikada nije bilo manje, ove godine jedva su se organizirala dva razreda.

Kako bi se odlazak obitelji konačno zaustavio, zaklada 'Blaga djela' koja potječe još iz Dubrovačke Republike, osmislila je program, po kojemu se obiteljima slabijeg imovnog stanja, a s troje i više malodobne djece, stanovi iznajmljuju za 10 kuna po kvadratu.

Svakoj toj obitelji, prilikom useljenja, dajemo donaciju od 15 tisuća kuna da bi mogli uzeti najelementarnije stvari', rekao je Nikola Obuljen, iz zaklade 'Blaga djela'.

Obitelji u tim stanovima borave sve dok ispunjavaju uvjet od troje malodobne djece. 'Na koncu kad im istekne pravo korištenja, kad više ne budu zadovoljavali uvjete, vratiti ćemo im cjelokupni iznos najamnine uvećan za pripadajuću kamatu i još neki poticaj sa strane Zaklade', dodao je Nikola Obuljen.

Dosada su na ovaj način udomljene dvije obitelji, čiji se podaci, u skladu s tradicijom, drže u tajnosti. Inače, zaklada ukupno posjeduje 12 stanova, a do nacionalazije je posjedovala čak 7 stotina stanova, većinom unutar stare gradske jezgre.

U prodaji majice Svjetskog dana mladih :)

U Uredu HBK za mlade mogu se kupiti majice za SDM po cijeni od 20 kuna. Majice su različitih brojeva, od ženskih S i M veličina, do muških M, L, XXL veličina.

Sprijeda se nalaze kockice i logo susreta SDM, a straga geslo susreta i još nekoliko crveno-bijelih kockica. ;))

Prijave za sudjelovanje na bdijenju i nedjeljnoj misi s Papom

Prijave za sudjelovanje na molitvenom bdijenju nedjeljnoj misi s papom Benediktom XVI. 4. i 5. lipnja na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića primaju se zaključno do 3. svibnja 2011. Pristup molitvenom bdijenju bit će moguć jedino uz ulaznice za koje se potrebno prije predbilježiti i prijaviti.

Za program su predviđene i prigodne majice čija je cijena 25 kn.

Prijave preko SKAC-a se primaju do utorka 3.5. Moguće je prijaviti se na sljedeće načine:

Osobno:
- ponedjeljakom prije i poslije vjeronauka u 20:00
- utorkom 9:00 - 12:00 u SKAC uredu
- četvrtkom 9:00 - 12:00 u SKAC uredu
- petkom 20:00 - 21:00 u SKAC klubu
- nedjeljom 20:00 - 21:00 u SKAC klubu

Telefonski:
091-1271-982 (Jurica)

E-mailom:
skac.info@gmail.com (e-mailom se prijave primaju do najkasnije utorka 3.5.)

Sve informacije na:
http://www.pastoralmladih.hr/Papa-u-Hrvatskoj/Papa-novosti.aspx

Forum "Pisanje, izdavanje, prevođenje" u Svjetskoj prijestolnici knjige

Grad Ljubljana, ovogodišnja Svjetska prijestolnica knjige (the World Book Capital), organizira posebni regionalni forum „Pisanje, izdavanje, prevođenje: izgradnja kulturne raznolikosti Jugoistočne Europe“, u sklopu Svjetskog kongresa knjige (the World Book Summit).

Svake godine UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) jednom gradu dodjeljuje naslov Svjetske prijestolnice knjige kao priznanje za programe promidžbe knjiga i čitanja. Izabrani grad tako nosi titulu od 23. travnja (Svjetski dan knjige i autorskih prava) do 22. travnja iduće godine, tijekom koje organizira mnogobrojna događanja koja se odnose na knjigu i čitanje, s ciljem podizanja svijesti o pismenosti i čitanju, knjižnicama i knjižarama te uopće o prednostima kulture knjige.

Regionalni forum „Pisanje, izdavanje, prevođenje: izgradnja kulturne raznolikosti Jugoistočne Europe“ organizirat će se s ciljem promidžbe i očuvanja kulturne raznolikosti te propitivanja odnosa prema širokom spektru raznolikog kulturnog izričaja zemalja jugoistočne Europe.

Forum je organiziralo Ministarstvo kulture Republike Slovenije, uz potporu UNESCO-va ureda u Veneciji i Slovenske nacionalne komisije pri UNESCO-u.

Organiziran u obliku radionica, forum će se održati u utorak, 31. ožujka i u petak, 1. travnja 2011.

BLUDNOST ILI ČISTOĆA - 2 DIO

28.03.2011.

BLUDNOST ILI ČISTOĆA - 2 DIO

“Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!” (Mt 5, 8)

Utorak, 29. 3. 2011. u 20h u SD "Stjepan Radić" u kino dvorani Forum
Srijeda, 30. 3. 2011. u 20h kod crkve Sv. Mati Slobode

voditelj: don Damir Stojić, SDB, studentski kapelan

"Glazba i riječ" - korizmeni koncert Katedralnih madrigalista - Dubrovnik

Dubrovnik, 17.travnja 2011 - 19:00
Katedrala

Voditeljica: prof. Margit Cetinić
Uvodničar: dr.don Stanko Lasić

Predstavljanje novog web portala Šibenske biskupije

Šibenik, 18.travnja 2011 - 19:30
Gradska knjižnica Juraj Šižgorić

Predstavljači:
Mons. Ante Ivas, biskup šibenski,
Ivo Kronja, voditelj Ureda za informacije šibenske biskupije

Web stranice Šibenske biskupije pokrenute su u veljači 2006. godine. Uviđajući važnost Interneta i prateći razvoj Internetskih tehnologija uočena je nužnost obogaćenja postojeće ponude sadržaja na biskupijskoj stranici. Nova stranica je portalskog tipa. Zamišljeno je da ona bude informativne, a ujedno i formativne naravi.

"Obred Velikog petka" - korizmeni pučki napjevi Velikog petka

Šibenik, 13.travnja 2011 - 20:00
Katedrala sv. Jakova

Sudjeluju:
crkveni pučki pjevači iz Jezera
Voditelj: Ivan Bračanov

Obredima Velikog petka spominjemo se Kristove muke. Pratimo Krista na njegovu putu poniženja, trpljenja, patnje i smrti. Pokora, post, žalost i ozbiljnost daju pečat tome danu. Toga dana Crkva ne slavi euharistiju, već promišlja o smrti puna žalosti i skrušenosti. Priznavajući grijehe, izražavamo svoju spremnost na žrtvu pokajnicu, ali i duboku i čvrstu nadu koju crpimo iz Božje riječi. U molitvi zajedno molimo za sve potrebe svijeta i Crkve, osobito za one koji svojim trpljenjem nastavljaju Isusovu muku i za one koji još ne poznaju neizrecivu Božju ljubav, koju nam je Otac posvjedočio u svome Sinu koji je došao svojom smrću i uskrsnućem spasiti čitav svijet.

Noć crkvenih muzeja

Dubrovnik, 15.travnja 2011 - 18:30
Muzeji franjevačkog i dominikanskog samostana, Riznica katedrale i virtualni muzej u sv. Klari

Program događanja:

18,30 Dvorana Visia – Povijest Dubrovnika
(multimedijalna projekcija filma)

19,30 Muzej i klaustar franjevačkog samostana
(stručno vođenje)

20,00 Kvartet Sorkočević, Crkva sv. Spasa
(glazbeni program)

20,30 Muzej i klaustar dominikanskog samostana
(stručno vođenje)

21,00 Župni zbor Sv. Križa, Crkva sv. Dominika
(glazbeni program)

21,30 Riznica Katedrale
(stručno vođenje)

22,00 Zbor Amorete, Katedrala
(glazbeni program)

Ulaz u sve muzeje i na sva glazbena događanja slobodan za sve posjetitelje u vremenu od 18,30 do 23,00 sati.

Križni put na Srđ

Dubrovnik, 10.travnja 2011 - 14:00
Brdo Srđ

predvodi mons. mr. Mate Uzinić, biskup dubrovački

Na putu koji dolaskom na vrh Srđa simbolizira sjećanje na najteže dane novije dubrovačke povijesti kada je Grad bjesomučno uništavan i rušen, a njegovi građani ubijani topničkim oružjem i kad je upornost malobrojnih branitelja sprječavala još veće stradanje, Dubrovčani se iz godine u godinu dolaze pokloniti i odati počast žrtvama.

"Vjera na razumljiv i privlačan način" - predstavljanje YOUCAT-a, prvog katoličkog katekizma za mlade

Split, 9.travnja 2011 - 15:00
Nadbiskupsko sjemenište, velika dvorana

Sudjeluju:
mons. dr. Marin Barišć,
mr. sc. don Damir Stojić,
mr. sc. Petar Balta

YOUCAT – je prvi katolički katekizam za mlade koji vrijedi za cijelu Crkvu, a osobno ga je svim mladima preporučio sveti otac Benedikt XVI.
Ovaj jedinstveni katekizam pisan je jezikom mladih, originalna je i atraktivna sadržaja, suvremeno ilustriran i grafički opremljen.
YOUCAT je pristupačan, suvremen izraz katoličke vjere, a uključuje pitanja i odgovore, vrlo čitljive komentare, sažete definicije ključnih pojmova, navode iz Biblije te nadahnjujuće citate svetaca i ostalih duhovnih velikana. Hrvatski prijevod u Verbumovu izdanju izlazi istodobno kad i ostala svjetska izdanja. YOUCAT će sklopu korizmene duhovne obnove mladima će ga kao i hrvatskoj javnosti predstaviti splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišć, studentski duhovnik mr. sc. don Damir Stojić te glavni urednik Verbuma mr. sc. Petar Balta

Put križa s pučkim pjevanjem i sv. misa u Crkvi Presvetog Otkupitelja kod Otavica

Split, 10.travnja 2011 - 10:30
Crkva Presvetog Otkupitelja - grobnica obitelji Meštrović, Ružić - Otavice

Križni put i svetu misu predvodi: fra Josip Matić, župnik župe Gradac
Sudjeluju: KUD "Sveti Ilija" iz Kljaka i folklorni ansambl etno udruge "Petrovo polje"

(Posjetitelji do Otavica mogu ići besplatnim autobusom iz Splita koji polazi u 9,15 sati s autobusnog kolodvora u Sukoišanskoj ulici, ili vlastitim automobilima)

U intimnom okruženju Meštrovićevog kamenog zdanja koje je u Domovinskom ratu i samo proživjelo svoj Križni put, posjetitelji će kroz razmišljanja o Kristovom putu prema Kalvariji imati prigodu na poseban način obogatiti duh i proširiti spoznaju o vlastitoj nutrini. Križni put kojeg će predvoditi župnik župe Gradac, fra Josip Matić, a uz pratnju vjernika u autentičnim narodnim nošnjama, počinje od podnožja Glavice pa do njenog vrha na kojemu se nalazi Crkva Presvetog Otkupitelja.

Koncert Hrvatskog katoličkog radija

Split, 9.travnja 2011 - 20:00
Dvorana časničkog doma HRM - Lora

Sudjeluju:
Meri Cetinić, Tedi Spalato, Lidija Bačić,
ženska klapa Neverin, VIS Dominik (generacija 80-ih), Luka Balvan, Angels of blues, Vokalni sastav Matheus

Voditeljica programa:
Tanja Popec

Vjeronauk za mlade - SKAC

Evo teme za ponedjeljak: Ugoda, napor i obraćenje

Može li se tijelo obratiti? Kako se nositi s principom ugode koji nam je svima nekako sastavni dio još od djetinjih dana? Jesmo li još sposobni za napor? Kakva je uloga tih dviju stvari u dinamici našeg obraćenja? Jesmo li sposobni izgraditi kršćanski identitet u osobnom životu, ne samo na riječima i željama, nego i na djelu?

O tome ćemo razgovarati u ponedjeljak, 28. ožujka u 20h u Velikoj dvorani u Palmotićevoj.

Vidimo se, vaš p. Dalibor

Dobrotvorna akcija: "Pismo prijatelju u Japanu"

Hrvatska pošta će donirati 2,50 kn Crvenom križu u Japanu za svako pismo poslana kao moralna podrška i podsjetnik prijateljima u Japanu da je cijeli svijet, pa i Hrvatska, zajedno s njima u ovim teškim vremenima.

Do 17.04.2011. pošaljite* crteže, pisma, slike, molitve, pjesme i štogod mislite da bi moglo utješiti i inspirirati Japance na slijedeću adresu:

"Pismo prijatelju u Japanu"
Hrvatska pošta p.p. 300
10001 Zagreb

Mali je trud da nekom uljepšate dan... I to ne bilo kome.
Nekome koji nije imao lijepi dan već nekoliko tjedana.

Ostanite u Kristovom blagoslovu i širite ga na sve strane svijeta! :)
*Za svako pismo poslano unutar Hrvatske do 50 g je trošak 3,10 kn.

Dvodnevna duhovna obnova za srednjoškolce i studente

25.03.2011.

Dvodnevna duhovna obnova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu (Kaptol 29) za srednjoškolce i studente bit će 25. i 26. ožujka.
Susret započinje u petak u 17.30 sati, a završava u subotu nakon ručka.
Prijave i informacije primaju se na broj: 098/507- 467 (Dubravko Škrlin Hren) ili na e-mail: dubravko.sh@libero.it.

Dnevni boravak za beskučnike u Zagrebu

22.03.2011.

Na adresi: Trg Svetog Križa 1, Novi Zagreb – Siget otvara se dnevni boravak za beskućnike nedjeljom, a za što su potrebne čaše, šalice, TV, novčana pomoć, kava,čaj i sve što mislite da bi beskućnicima trebalo za boravak. Za više informacija, možete kontaktirati Josipa Kramara 097 796- 6778

Putujte s Misijskom Europskom inicijativom Kristov stol u Rim na beatifikaciju Ivana Pavla II na nedjelju Božanskog Milosrđa 1.5.2011 - uplate 2. travnja!

Zahvaljujemo na velikom interesu za ovo lijepo hodočašće i svim hodočasnicima koji su se već prijavili!

Zajednički susret, blagoslov za put, molitva i sv. misa 1. subote, na Jordanovcu - tradicionalni Cenakul, u 9h (klanjanje pred Presvetim, molitva sv. krunice, sv. misa p. Jedvaja), koji u travnju pada baš na datum preminuća skorog Blaženika Ivana Pavla II - 2. travnja!

Uplate za put (500 kn po osobi), nakon sv. mise na Jordanovcu, suobta, 2. travnja - oko 11h ili na žiro račun udruge Žiro račun 2340009-1110433489 sa naznakon za hodočašće u Rim.

Popodne, 1. svibnja, nakon Beatifikacije, imat ćemo nekoliko sati za kraći razgled Rima!

Jednodnevno hodočašće u Rim na Papinu beatifikaciju!

Dobili smo ponudu prijevoza za noć tamo, sudjelovanje na beatifikaciji i povratak sljedeće noći (slično kao što smo išli na sprovod 2005). Okvirna cijena (ovisno o broju zainteresiranih): 500 kn. Bit će malo naporno, ali svakako posebno blagoslovljeno, na posebne nakane Kristova Stola i naše osobne. Zainteresirani mogu prijaviti broj osoba koje bi putovale na naš mail: kristov.stol@gmail.comOva e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Dodatne informacije na tel: 2420-295, ili mob: 091-570-8604.

Polazak bi bio u subotu 30.04.2011 god u 19 sati,noćna vožnja u trajanju 10ak sati kroz Sloveniju i Italiju sa kraćim zaustavljanjima na odmorištimauz autocestu prema potrebi putnika i zbog odmora vozača prema zakonu.
Dolazak u Rim oko 7 sati na check point kod Laurentine odakle
se dalje u sam centar grada ide Metroom, a metro stanica se nalazi kod
check pointa.
Povratak je u Zagreb iz Rima u 20 sati i dolazak u Zagreb u ponedjeljak oko 8 sati.

Izlet na Sljeme ove subote

Vrijeme: 26. ožujka · 8:00 - 17:30
Lokacija: Ksaver - Medvednica
Orgarnizator je Zajednica mladih Jordan i Tvrtko Barun
Više informacija: Ovu subotu idemo zajedno na Sljeme!

Krećemo u 8.15h s okretišta tramvaja (br. 8 & 14) na Mihaljevcu.

Na programu:
- kratak križni put na Ksaveru
- pješačenje do vrha
- u 12h zajednička Misa u kapelici
- ručak kao "agape" (izvadimo hranu iz svojih ruksaka na zajednički stol)
- nastavak dana kroz druženje, pjesme, šale, sport...

Povedi sa sobom sestru i brata, prijateljicu i prijatelja, zeta i svekrvu, dečka i curu, zaručnika i zaručnicu... :)

Tvrtko

P.S. pridružit će nam se i ekipa s FFDI-a, ZŠEM-a i iz SKAC-a

"Dođite, kličimo Gospodinu, uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome" (Ps 95, 1) Korizmeni susreti utorkom u organizaciji Kršćanskog kulturnog centra

Kršćanski kulturni centar organizira niz zanimljivih predavanja u ovogodišnjem korizmenom razdoblju.
Danas 22. ožujka 2011. u dvorani Ženske opće gimnazije Sestara milosrdnica, Gundulićeva 10, Zagreb, s početkom u 19.30 sati. predavanje će imat mons. dr. Ivan Šaško na temu Tajna vjere u euharistijskome slavlju.

Predstavljanje Digitalnog akademskog repozitorija

Vrijeme 23. ožujka · 19:00 - 22:00
Lokacija Nacioalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb, Croatia
Više informacija
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva Vas na predstavljanje
Digitalnog akademskog repozitorija.

Digitalni akademski repozitorij (DAR) donosi izbor digitaliziranih starih doktorskih disertacija (1880.- 1952.) i bibliografske zapise disertacija Sveučilišta u Zagrebu te dostupne biografske podatke autora.
Repozitorij je otvoren i za prihvat suvremenih doktorskih disertacija i znanstvenih magistarskih radova.

Na predstavljanju repozitorija pozdravne riječi uputit će:
• Dunja Seiter-Šverko, vršiteljica dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i
• prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Repozitorij će predstaviti:
• mr. sc. Jelica Leščić, savjetnica za narodne knjižnice u Zavodu za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i
• mr. sc. Sofija Klarin Zadravec, savjetnica za digitalizaciju u Zavodu za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Klanjanje za studente i mlade

Vrijeme: 26. ožujka · 19:30 - 22:30
Lokacija: Crkva Sv. Mati Slobode, Jarun
Više informacija: Nakon svete Mise u 19,00 sati u Crkvi Sv. Mati Slobode održat će se klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu. Ove subote u korizmenom vremenom neka nam ovaj citat Gospina plača bude poticaj:
Dragi puče, sad se smili, te sa Gospom i ti cvili, na koljena dole pani, Gospodinu svom uzdahni: "Slava Tebi Svemogući, koj´ nas spasi umirući!"

KLINČA SELA-ZDENČINA - Župni križni put

Pobožnost križnog puta u posljednje tri godine, u našoj je župi neizostavna je u duhovnoj pripremiu korizmenom vremenu. Tako ćemo i ove godine, 27. ožujka obići sva sela naše župe (Klinča Sela- Petkov Breg- Pavučnjak-Goli Vrh-Donja Zdenčina-Gornja Zdenčina).

Od postaje do postaje razmišljat ćemo o geslu „Ohrabri se, brigu ti svu on može ponijeti..“. To će biti dan kojeg ćemo provesti u prirodi, u razgovoru s Bogom i ljudima, u hodu s dragim nam prijateljima.

Okupljanje će biti u 7,45 sati, ispred crkve, gdje će svaki sudionik dobiti obilježje ovog križnog puta.

U crkvi će biti prva i posljednja postaja. Pozivamo sve one koji su zainteresirani da se prijave nekom od kontakata:

Dražen: drazen.barukcic@gmail.com ,095/910 4419

Ivana: ivanicasbrega@gmail.com ,098/960 6936

Mario: mario.koluder@gmail.com ,099/468 5309

Naravno, ako se netko ne prijavi, može nam se priključiti, bilo na nekoliko postaja ili na cijelom putu! Vidimo se!

ZAGREB - Stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola

U organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi i Agencije za odgoj i obrazovanje u subotu 26. ožujka 2011. godine održat će se jednodnevni stručni skup za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke nadbiskupije i Bjelovarsko-križevačke biskupije na temu Vjeronauk u društvenom i humanističkom području suvremene škole, a s posebnim naglaskom na korištenju suvremenih medija u vjeronaučnoj nastavi.

Predavači su mons. Ivan Miklenić i doc. dr. sc. Danijel Labaš

Stručni skup održat će se u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Zagreb, Kaptol 29a, u trajanju od 9 - 15 sati.

ZAGREB - Duhovna obnova za srednjoškolce i studente

25. i 26. ožujka 2011. godine – dvodnevna je duhovna obnova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu (Kaptol 29) za srednjoškolce i studente.

Susret započinje u petak u 17,30 sati a završava u subotu nakon ručka.

Prijave i informacije na broj: 098/507- 467 (Dubravko Škrlin Hren) ili na e-mail: dubravko.sh@libero.it

ZAGREB - Susret srednjoškolaca, tema - "Teologija tijela"

Idući mjesečni susret srednjoškolaca i maturanata bit će u četvrtak, 24. ožujka s početkom u 20.15 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu (Kaptol 29a).

Naš gost će i ovoga puta biti studentski kapelan don Damir Stojić koji će zaključiti svoj govor o teologiji tijela, nauku Crkve o ljudskoj spolnosti, predbračnoj čistoći, braku.

Na kraju govora biti će mogućnost postavljanja pitanja.

VELIKA GORICA - Trodnevnica i proslava blagdana Navještenja Gospodinova

Proslava Navještenja Gospodinova 25. ožujka u istoimenoj župi u Velikoj Gorici, započinje trodnevnicom u utorak, 22. ožujka.

Sama priprema za svetkovinu bit će i svojevrsna duhovna priprema za dolazak pape Benedikta XVI. u našu Domovinu.

S početkom trodnevnice, započet će i trodnevno molitveno okupljanje oko replike slike Majke Božje od Kamenitih vrata u našoj Župi, koja ophodi župama Zagrebačke nadbiskupije, a u našu Župu dolazi u ponedjeljak, 21. ožujka za vrijeme večernje sv. Mise, koja započinje u 18,30 sati.

Vjernike će za blagdan Blagovijesti večernjim Misama u 18,30 i promišljanjima pripremati:

- utorak 22. ožujka, : fra Ilija Živković, gvardijan samostana u Odri, a Misu animira župni zbor

- srijeda 23. ožujka: vlč. Ljubo Vuković, župnik župe Sv. Josipa Radnika u Gajnicama, a sv. Misu animira zbor mladih Navještenje

- četvrtak 24. ožujka: preč. Antun Sente, st., župnik župe Sv. Nikole, biskupa, Stenjevec, a Misu animira zbor Župe sv. Nikole biskupa iz Stenjevca

Na samu svetkovinu svete Mise su u:
- 7 sati – predvodi vlč. Andrija Miličević, župni vikar
- 9 sati – predvodi vlč. Vlado Razum, župnik
- 11 sati – predvodi fra Vlatko Badurina
- 18 sati – mr. preč. Robert Šreter, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola.

ZAGREB - Križni put za obitelji na Sljemenu

Forum obiteljskih zajednica i Ured za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije organiziraju molitvu križnog puta za obitelji i vjernike grada Zagreba i okolice, a koji će se održati u subotu 26. ožujka 2011. na Sljemenu.

Molitvu križnog puta kod donje stanice žičare u 8.30 sati predvodi pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski. Nakon križnog puta predviđen je odlazak na Sljeme do kapelice Majke Božje Sljemenske, gdje će sv. misu zahvalnicu predslaviti vlč. Konrad Žižek, župnik župe sv. Ivana ap. i ev. u zagrebačkim Utrinama, a potom će uslijediti zajedničko druženje sudionika.

„Sretni smo što ćemo jedan lijepi, proljetni dan pokloniti Gospodinu i zajedništvu naših obitelji!“, stoji u pozivu organizatora.

Verica Kraš Villa

Tribina - predstavljanje knjige o dr. Franji Tuđmanu

21.03.2011.

Tribina - predstavljanje knjige o dr. Franji Tuđmanu održat će se u četvrtak, 24. ožujka u 19 sati u dvorani na Petrtićevom trgu 4. Gost tribine je dr. Nedjeljko Mihanović

Ljudskost i božanstvenost opraštanja

Svi se ponekad nađemo u situacijama u kojima nemamo snage oprostiti. Ali, onda i sami postajemo žrtve vlastitoga nepraštanja. Je li opraštanje doista uvijek moguće? Zašto nas nepraštanje muči? Je li opraštanje ludost ili mudrost; ljudska veličina ili tek slabost? Čini li nas opraštanje sretnima ili nesretnima? Što se događa kad oprostimo? Što se događa u drugima kad povjeruju u oproštenje? Tko je u opraštanju pravi pobjednik? Otkuda nam snaga za opraštenje?

Ako imaš neko pitanje, iskustvo, dilemu, nejasnoću; ako želiš još više dati šansu opraštanjui, dođi! Poslušaj, promisli, pomoli se, reci!

Ponedjeljak 21.3.2011 u 20.00.; Palmotićeva 31, Zagreb

Otkrivamo zašto je dobro biti žena, a zašto muškarac

19.03.2011.

Prenosim sa t portala

Telefonski pozivi muškaraca u prosjeku traju 20 sekundi, ne kritiziraju ih zbog kojeg kilograma viška i svi orgazmi su im stvarni, no zato žene ne gube kosu, lako se izvlače iz prometnih kazni i doživljavaju multiple orgazme. Želite li saznati još prednosti, čitajte dalje...
Pored očitih razlika između muškaraca i žena oko kojih se svi više-manje slažu, poput tvrdnji da su muškarci dobri u orijentaciji, škrti na riječima te da su vizualni tipovi. I da su žene jake na riječima, loše u orijentaciji, imaju sposobnost obavljanja više stvari odjednom. Postoje i one manje uočljive razlike i povlastice u kojima uživaju pripadnici dvaju spolova. Mi vam ih otkrivamo, a na vama je da prosudite je li lakše biti u muškoj ili ženskoj koži.

Dobro je biti muškarac zato što:

Prijatelji ih ne kritiziraju kad nabace koji kilogram viška.
Oblik njihove stražnjice ne igra ulogu u profesionalnoj karijeri i napretku.
Svi njihovi orgazmi su stvarni.
Ne trebaju svaki dan nositi torbu punu razno raznih kozmetičkih i ostalih sitnica.
Trebaju brijati samo lice .
Nitko od kolega s posla ih ne može rasplakati.
Ako imaju 35 godina i nisu oženjeni nitko od toga neće praviti problem.
Sve što imaju na licu i tijelu je posve prirodno, čak i boja kose.
Dva para cipela više je nego dovoljno.
Ako im je vruće mogu skinuti majicu.
Sugovornici nikad neće buljiti u njihove grudi kad razgovaraju s njima.
Ne moraju memorirati datume vjenčanja, rođendana djece, prijatelja i ostale rodbine.
Ako se netko na zabavi pojavi u istom outfitu kao oni, vjerojatno će postati najbolji prijatelji.
Red ispred muškog WC-a uvijek je 90 posto manji.
Spremanje za izlazak traje im deset minuta.
Telefonski pozivi traju im u prosjeku 30 sekundi.
Za vikend odmor treba im samo jedna mala torba stvari.

Zašto je dobro biti žena
Žene ne ćelave i ne gube kosu kao muškarci.
Lakše će izbjeći prometnu kaznu kad ih zaustavi policajac.
Bolesti srca rjeđe pogađaju žene nego muškarce.
Mogu iskusiti multiple orgazme.
Mogu plakati bez straha da će ih netko osuditi da su previše osjetljive.
Životni vijek žena je 80 godina, dok je kod muškaraca ta granica niža od 68 do 74 godine.
Nitko ih neće smatrati budalama i ismijati ako se rasplešu na sredini plesnog podija.
Novi komad odjeće odmah im može popraviti raspoloženje.
Lako razgovaraju o osjećajima i lakše se rješavaju frustracija.
Na stolu za masažu mogu uživati bez srama od nenadane erekcije.
Neće vas krivo gledati ako ste tatina curica za razliku od negativnih konotacija koje se vežu za pojam mamin sin.
Rijetko zalutaju jer im nije neugodno pitati smjernice.
PMS je uvijek dobra izlika za loše raspoloženje.
Ne moraju se bojati da će zakazati u seksu.

U emisiji "Budimo mladi" u ponedejeljak, 21. ožujka, u 20.30

18.03.2011.

- Kardinal Josip Bozanić susreo se sa zagrebačkim studentima u njihovom domu na Savi. Osim što im je progovorio o filmu 'Matrix', pitali su ga o osobnom obraćenju, gradnji zgrade HBK-a, don Damiru Stojiću, zapošljavanju preko veze, diskriminaciji kršćana, a poklonili su mu i iksicu.

- Saznajemo i zašto Opus dei, osobna prelatura Katoličke crkve, osniva studentske domove i po čemu se oni razlikuju od brojnih drugih domova.

Natječaj u knjižnici

Svi koji tražite posao a imate uslove javite se.

http://www.nsk.hr/Library.aspx?id=40

Studentski vjeronauk - Bludnost ili čistoća

Vrijeme: 18. ožujka · 17:30 - 20:30

BLUDNOST ili ČISTOĆA
“Blago čistima srcem; jer, oni će Boga gledati!” (Mt 5, 8)

Utorak, 22. 3. 2011. u 20h u SD "Stjepan Radić" u kino dvorani Forum
Srijeda, 23. 3. 2011. u 20h kod crkve Sv. Mati Slobode

voditelj: don Damir Stojić, SDB, studentski kapelan

IZMJENE NA TRASAMA LINIJA 3 I 3A - Rijeka

17.03.2011.

Od 14. do 28. ožujka 2011. godine na linijama 3 i 3A bit će privremeno izmijenjene trase prometovanja zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora i srednje tlačnog plinovoda u Ulici Josipa Mohorića, na raskršću kod restorana Fortunal (ex Morčić) te u Ulici Milice Jadranić.

Linija 3A privremeno će prometovati minibusom na trasi: Bezjaki - Trampov breg - Pužići - Mulci - Drnjevići - Pilepići - Zamet groblje - Grbci - Starci u oba smjera. Zbog navedenog korisnici linije 3A morati će presijedati na liniju 3 kako bi došli do centra grada. Vozni red linije 3A je izmijenjen i radnim je danom prilagođen polascima linije 3 čija je trasa također skraćena u odnosu na uobičajnu i do daljnjega ne prometuje ulicama Vladivoja i Milivoja Lenca i Josipa Mohorića. Zbog navedenog linija 3 prometuje pojašano u vršnim satima radnog dana s okretištem u Primorskoj ulici. Na liniji 3 uspostavljaju se dva privremena stajališta u smjeru A i to staro stajalište nasuprot groblja Zamet i nasuprot stajališta Grbci.

Subotom i nedjeljom linija 3A prometuje redovnom trasom i prema redovnom voznom redu.

NOVA STAJALIŠTA U INDUSTRIJSKOJ ZONI - Rijeka

Obavještavamo sve korisnike naših usluga kako su od ponedjeljka, 21. veljače 2011. godine u Industrijskoj zoni Bakar - Kukuljanovo u funkciji tri nova autobusna stajališta za linije 14 i 25. Lokacije novih stajališta su

- prodajni centar Bitechnique

- skladište Narodnih novina (nasuprot ulaza)

- skladište Plodina (nasuprot ulaza)

IZMJENA VOZNOG REDA LINIJE 18 - Rijeka

KD Autotrolej obavještava sve korisnike linije 18, a posebice polaznike Osnovne škole Kastav kako u ponedjeljak, 14. ožujka 2011. godine, na snagu stupa izmjena u voznom redu linije 18 i to na jutarnjem polasku iz Brnčića koji je prilagođen potrebama učenika. Novi polazak iz Brnčića je u 7.40 sati i bit će u Kastvu u 7.50 sati.

Izmjena na autobusnoj liniji 204 - ZET

Od subote, 19. ožujka na kružnoj autobusnoj liniji 204 Kvaternikov trg - Horvatovac - Voćarska - Kvaternikov trg bit će u primjeni novi vozni red za subotu, a nedjeljom, od 20. ožujka, linija neće prometovati. Korisnici linije 204 mogu novi vozni red pogledati na početno-krajnjem stajalištu ili na www.zet.hr

4. Križni put mladih Kotorske biskupije

Vrijeme: 26. ožujka · 10:00 - 17:00
Lokacija: Lepetane - Bogdašići
Više informacija
- za mlade iz Šušanja i Sutomora biti će organiziran prijevoz;
- kome je put naporan može nas sačekati u Gornjoj Lastvi u 12:00;
- U SLUČAJU KIŠE KRIŽNI PUT SE NE ODGAĐA!

Filmska večer - SKAC

Ove subote u SKAC klubu se održava četvrta filmska večer ove sezone. Ovog puta je na redu jedan animirani film...

Film: Tangled (2010.)

Vrijeme: subota 19.3., 20:00

Ulaz slobodan...

Vidimo se...

VegeSajam - Zagreb

16.03.2011.

Obilježavanje Svjetskog dana bez mesa u Hrvatskoj on-line izdanjem knjige i sajmom zdrave hrane

VegeSajam

- Prijatelji životinja pozivaju na degustaciju 'zelene' hrane na glavnom zagrebačkom trgu

Svjetski dan bez mesa (Meatout), pokrenut od organizacije Farm Animal Rights Movement (FARM), obilježava se prvoga dana proljeća još od 1985. godine diljem svijeta, simbolizirajući ponovno rođenje i obnovu prirode, kako bi se potrošačima pomoglo u razvitku zdravije te etički i ekološki prihvatljivije prehrane zasnovane na povrću, voću, mahunarkama i žitaricama.

U cilju upoznavanja građana s brojnim prednostima prehrane namirnicama biljnog podrijetla i širokom ponudom zdravih, bezmesnih jela i proizvoda, udruga Prijatelji životinja organizira VegeSajam zdrave hrane u subotu, 19. ožujka 2011., s početkom u 10 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Na VegeSajmu će biti prisutno deset izlagača s obiljem proizvoda od voća, povrća i mahunarki, a moći će se degustirati i vege-proizvodi poput seitana (pšeničnog mesa), tofua (sira od soje), salama, kobasica, burgera, slastica i mnogih drugih ukusnih bezmesnih jela.

Također, povodom Svjetskog dana bez mesa, Prijatelji životinja pripremili su on-line izdanje knjige 'Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan' autorice Juliet Gellatley, čime je ova zanimljiva knjiga postala besplatna i svima dostupna na web stranici www.biti-vege.com.

VegeSajam se održava povodom Svjetskog dana bez mesa, a u sklopu edukativne kampanje Zeleni ponedjeljak koju Prijatelji životinja provode u suradnji s Gradom Zagrebom. Cilj kampanje Zeleni ponedjeljak je dizanje svijesti građana o utjecaju prehrane na zdravlje i pomoć u poboljšanju njihova zdravlja i očuvanja okoliša, prelaskom barem jedan dan u tjednu na prehranu namirnicama biljnog podrijetla. Kampanjom Zeleni ponedjeljak grad Zagreb postao je prvi hrvatski grad koji se pridružio ovoj svjetskoj kampanji.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, 90 % hrvatske populacije konzumira manje voća i povrća od preporučene količine. Svaki drugi građanin umre od bolesti srca i krvnih žila, a te se bolesti u velikoj mjeri mogu spriječiti promjenom prehrambenih navika. Meso povećava razinu kolesterola, kao i rizik od nekih oblika raka, dijabetesa i pretilosti. Kroz kampanju Zeleni ponedjeljak građanima se pružaju informacije koje su potrebne da uključe zdrave promjene u svoju svakodnevnu prehranu, a građani preko web stranice www.zeleni-ponedjeljak.com mogu zatražiti i tjedno primanje zanimljivih 'zelenih' recepata.

Više informacija može se vidjeti na: www.prijatelji-zivotinja.hr.

Pater Luka Rađa piše novi blog

15.03.2011.

Kako doznajem pater Luka Rađa uz svoj redovni blog piše i novi na zajedno.blog.com.
Onaj stari i dalje redovno ažurira.
Novi piše u stilu ekumenizma.

NOVI TEČAJEVI - SKAC

14.03.2011.

STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR - Zagreb organizira nove tečajeve prema sljedećem rasporedu:

LIKOVNA RADIONICA
PETKOM, od 19.30 - 21.00. - početak: 18. 03.

TALIJANSKI JEZIK:
SRIJEDAOM, od 17.00 - 18.30. - početak: 23. 03.

PORTUGALSKI JEZIK.
ČETVRTKOM, od 17.00 - 18.30. - početak: 24. 03.

Cijena pojedinog tečaja je 70kn/ mjesečno, ili sveukupno 200 kn.

Prijave na mail: skac.klub@gmail.com

Budimo mladi - ponedjeljak, 14.3.2011. u 20:30 HKR

- Nogometna reprezentacija svećenika iz Hrvatske osvojila je drugo, a iz Bosne i Hercegovine treće mjesto na Europskom nogometnom prvenstvu svećenika u Poljskoj. Ugošćujemo najboljeg strijelca turnira fra Iliju Devića, reprezentativca BiH.
- Udruga DUHOS, Duhovnost osječkih studenata, predstavit će korizmeni projekt „40 dana u pustinji“, a reći će i je li bilo lako prikupiti 500 naslova za njihovu novu knjižnicu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
- Najavit ćemo i Susret mladih Krčke biskupije u Rabu. Povjerenik za pastoral mladih vlč. Saša Ilijić reći će zašto je geslo „Ono najsvetije u meni“, te koliko je zahtjevno u jednoj otočnoj biskupiji organizirati susret mladih.
Emisiju uređuje i vode: Diana Tikvić i Ante Novak.

V.B.Z. sajam knjiga u Tvornici od 13.-15. ožujka

Sajam u Tvornici kulture od 13. do 15. ožujka 2011. od 10 do 20 sati.

Naslovi iz naklade VBZ-a i izdanja stranih izdavača (tijekom Sajma) prodavat će se s popustima do 90%.

Kupite knjige po cijeni od 2,00 / 5,00 / 10,00 / 15,00 kuna !!!

Cilj nam je zainteresiranoj publici predstaviti najatraktivnije naslove vlastite naklade i knjige stranih izdavača uz maksimalno povoljne cijene te u ovim recesijskim i za izdavaštvo vrlo teškim vremenima što široj čitateljskoj publici ponuditi bogat izbor knjiga.
Osigurajte sebi i vašim najmilijima poklon trajne vrijednosti...

- predstavljanja recentnih publikacija
- bogat programski sadržaj
- maksimalno povoljne cijene knjiga

TVORNICA KULTURE
Šubićeva 2 / Ljudevita Posavskog 1

Stiže proljeće, a V.B.Z. ga želi učiniti sadržajnijim i u ova, siva, sumorna vremena, ljudima ponuditi na izbor više od 2000 naslova po nevjerojatnim cijenama! Samo tri dana u Tvornici... Osim najvećih hitova vlastite naklade iz područja beletristike, publicistike, duhovnosti, self-helpa... posebnost ovog sajma čini i bogata ponuda strane knjige, više od 700 naslova na engleskom jeziku, od referentne literature za studente (primjerice iz područja arhitekture), fotografije, dizajna, do priručnika na široku kućnu primjenu...

Cijene knjiga opet su pale s neba!
Samo na VBZ-ovom sajmu u Tvornici kulture.
Čekamo Vas od 13. do 15. ožujka, od 10 do 20 sati.
Knjige već od 2 kune i još tisuću naslova na popustima do 90%!
Najuzbudljiviji naslovi po nevjerojatnim popustima!
Samo u Tvornici kulture u Šubićevoj knjige padaju s neba opet za Vas.

Susret studenata s kardinalom Josipom Bozanićem

Drage studentice i studenti,

U utorak, 15.3.2011. u studentskom domu Stjepan Radić s početkom u 20 sati, održat će se pastoralni susret studenata sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem.

Moto susreta je:

I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu! (Kol 3,17)

Pozivamo vas da dođete!

Vjeronauk za mlade - SKAC

"Askeza" - nepopularna riječ... U moru negativnosti još nam je samo korizma falila. Zar nije dovoljno odricanja tako i tako? Treba li Bogu naša askeza? Međutim, je li askeza samo nešto negativno? Postoji pozitivna i negativna askeza. Što je uopće askeza? A tek "trapljenje"? O askezi i sličnim stvarima razgovarat ćemo u ponedjeljak 14. 03. 2011. u 20:00 sati u velikoj dvorišnoj dvorani crkve u Palmotićevoj.
Vaš, p. Dalibor

Korizma na Peščenici 2011

11.03.2011.

Župna korizmena duhovna obnova - Kustošija

»ŽIVOT, DAKLE, BIRAJ!« (Ponovljeni zakon 13,19)

U župi Sveti Nikola Tavelić - Kustošija se u subotu 12. ožujka 2011. održava korizmena duhovna obnova koju predvodi p. Marko Glogović.

Početak je u 10 sati.

Pozivamo sve župljane (a i one koji to nisu) da se odazovu u što većem broju - organizirano je i čuvanje djece!!!

"Dođite, kličimo Gospodinu, uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome" (Ps 95, 1) Korizmeni susreti utorkom u organizaciji Kršćanskog kulturnog centra

Kršćanski kulturni centar organizira niz zanimljivih predavanja u ovogodišnjem korizmenom razdoblju.
Predavanja će se održatvai sljedećih dana:
- 15. ožujka 2011. - prof. dr. Anton Tamarut: Proročka, svećenička i kraljevska dimenzija obiteljskog života
- 22. ožujka 2011. - mons. dr. Ivan Šaško: Tajna vjere u euharistijskome slavlju
- 29. ožujka 2011. - doc. dr. Dario Tokić: Nada u nevolji
- 5. travnja 2011. - prof. dr. Tonči Matulić: Strah Gospodnji - početak mudrosti
- 12. travnja 2011. - mr. Iva Mršić Felbar: Teologija smrti

Susreti će se održavati u dvorani Ženske opće gimnazije Sestara milosrdnica, Gundulićeva 10, Zagreb, s početkom u 19.30 sati.

S radošću očekujemo vaš dolazak!

Križni put na zagrebačkom Ksaveru

Zagreb, (IKA) – Vjernici grada Zagreba i okolnih župa podno Medvednice i korizmenih će se nedjeljnih popodneva okupljati na pobožnosti križnoga puta na Kalvariji u perivoju ispod zagrebačke samostanske i župne crkve Sv. Franje Ksaverskoga na Ksaveru. Kroz pet korizmenih nedjelja pobožnost križnoga puta je u 16, a misno slavlje u 17 sati. Predvoditelji i propovjednici su: 13. ožujka trećoredac fra Vice Blekić; 20. ožujka konventualac fra Martin Jaković, župnik na zagrebačkom Svetom Duhu; 27. ožujka dr. don Ivan Bodrožić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu; 3. travnja vojni biskup Juraj Jezerinac, a petu korizmenu nedjelju 10. travnja zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.
Na Cvjetnicu, 17. travnja, pobožnost križnoga puta prema tradiciji predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Na 3., 4. i 5. korizmenu nedjelju - 27. ožujka te 3. i 10. travnja pobožnost križnoga puta u 15 je sati za djecu. U petak 15. travnja pred Cvjetnicu (17. 4.), zvan Žalosni petak, tradicionalni je križni put za mlade grada Zagreba u 20 sati.

mladi Salezijanci sa Kustošije idu u Rijeku na duhovnu obnovu

Kako doznajem salezijanska mladež iz Zagreba ovaj vikend je na Duhovnoj obnovi u Rijeci.
Dedalje nemam.jer portal salezinaske mladeži nema rubliku najave.

KMNL i KOL Zagreb se nastavlja ovaj vikend

I ove subote na terenima u Kušlanovoj nastavlja se KMNL Zagreb.
Još malo pa gotovo KOL i ove subote ima utakmice u dvorani u Dobojskoj.
Sve je i dalje otvoreno.

"Hoćemo potpis!"

Amnesty International Hrvatske

Predstavljanje kampanje

"Hoćemo potpis!"


Smatrate li da su vam prekršena ekonomska, socijalna i kulturna prava? Kampanjom "Hoćemo potpis!" Amnesty International Hrvatske zalaže se za pristupanje Republike Hrvatske Fakultativnom protokolu uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima. Ako Republika Hrvatska potpiše i ratificira spomenuti Protokol, pravdu ćemo, umjesto na ulicama, moći potraživati pred institucijama UN-a.

Amnesty International Hrvatske ovu će kampanju predstaviti u knjižnici Bogdana Ogrizovića, u srijedu 16.ožujka s početkom u 19:30 sati.

Gost govornik: prof.dr.sc. Damir Grubiša

Srdačan pozdrav,

Ured AIH

Socijalni križni put

Nakon prošlomjesečne devetnice u povodu međunarodnog dana bolsenika evo opet jedne izvrsne socijalne akcije. Katolička udruga "Kap dobrote" tijekom Korizme organizira već tradicionalni socijalni križni put i druženje sa štićenicima socijalnih ustanova diljem Zagreba i okolice.

Termini posjeta:

11.03.2011. Dom za starije i nemoćne osobe «Centar», Crnatkova 14, Zagreb, u 10.00 sati

18.03.2011. Dom za starije i nemoćne osobe «Medvešćak», Trg D. Iblera 8, Zagreb, u 13.00 sati

26.03.2011. RJ Mirkovec - Začretje u 10.00 sati

01.04.2011. Dom za psihički bolesne odrasle osobe «Lobor-grad», Lobor, u 10.00 sati

08.04.2011. Dom za psihički bolesne odrasle osobe «Zagreb», Šestinski dol 53, Zagreb, u 14.30 sati

16.04.2011. Dom za psihički bolesne osobe, Bidružica, Desinić, u 10.00 sati

Prijave i upiti se primaju na: kap-dobrote@zg.htnet.hr

Pridružite nam se u ovoj predivnoj korizmenoj akciji...

Nedjeljom u dva

Gost emisije Nedjeljom u dva HRT 1 je don Damir Stojić. Salezijanski svećenik koji je ovoga tjedna prosvjedovao u Zagrebu zbog kršćanofobije objasnit će zašto misli da su prava kršćana u Hrvatskoj povrijeđena, a osim toga govorit će o svojem iskustvu rada s mladima, seksualnosti, položaju crkve u društvu.
- Voditelj: Aleksandar Stanković
- Urednik: Aleksandar Stanković

"TKO SAM JA DA BI TI UMRO ZA MENE" - duhovna obnova za mlade - SKAC

07.03.2011.

Vrijeme
11. ožujka u 16:00 - 13. ožujka u 16:30
Lokacija: BAZILIKA SRCA ISUSOVA Palmotićeva 31, Zagreb

Korizmena duhovna obnova za studente i mlade
U organizaciji STUDENTSKOG KATOLIČKOG CENTRA
Palmotićeva 33 – velika dvorana SKAC-a
Od petka do nedjelje (od 11.03.-13.03) u poslijepodnevnim terminima
Voditelj obnove: pater Ivan Mandurić, duhovnik SKAC-a

Geslo: „Tko sam ja da bi ti umro za mene?“

Jesi li se ikada osjetio toliko bespomoćan da si vapio za spasenjem?
Je li itko ikada umro za tebe – zato jer si tonuo u propast?
Sjetiš li se ikada da je On baš to učinio, baš za tebe – dolazi li ti to do srca?
Tko si ti da bi on za tebe umro; što on vidi u tebi da je to učinio?

Zar si toliko važan?
Tko si ti da bi te toliko volio?
Ako te je volio, ako te voli, zašto?
Zašto mu je bilo tako važno da ne propadneš?

Duhovna obnova za studente je možda prava prilika da uroneš u taj misterij?

Satnica:
Petak : 16.00-21.00
Subota: 15.00-20.00
Nedjelja: 15.00-20.00

Nemoj proći ovim svijetom da to ne znaš, da tome ne posvetiš malo vremena!

Dođi!

Tradicionalni Križni put "Putovima bl. Alojzija Stepinca"

1.dio održat će se 12. ožujka 2011. godine - prve korizmene subote, a posjetit ćemo svetišta vezana uz život bl. Alojzija Stepinca u Varaždinskom kraju.
2.dio održat će se 26. ožujka 2011. godine - treće korizmene subota, posjetit ćemo Karlovac.
Cijena za jednu subotu križnog puta iznosi 110,00 kn. U cijenu je uključena autobusna karta i zajednički ručak. Prijave i uplate primaju se u župnom uredu! Javite se što prije radi organizacije u župu Sveti Petar u Zagrebu.

Pobožnost Križnog puta u crkvi sv. Petar u Vlaškoj

U župi sveti Petar u Vlaškoj ulici u Zagrebu, pobožnost Križnog puta slavit ćemo svakog petka i nedjelje 30 minuta prije večernje svete mise.

Korizmene tribine petkom

11.3. nakon sv. mise u 18 sati povodom devete obljetnice smrti pokojnog kardinala Franju Kuharića, u 19 sati započet ćemo KORIZMENE TRIBINE PETKOM, u dvorani na Petretićevom trgu 4 u Zagrebu, predavač je dr. Tonči Matulić.
Koncelebrirana sv. misa za pokojnog kardinala Kuharića slavit će se u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.

Budimo mladi - ponedjeljak, 7.3.2011. u 20:30 - HKR

06.03.2011.

- Sabor mladih Šibenske biskupije, što može dati ovoj mjesnoj Crkvi i može li olakšati rad povjerenstvu za pastoral mladih? Govori don Marinko Mlakić.
- Raspitat ćemo se detaljno o završnici 12 katoličkih malonogometnih liga biskupija i nadbiskupija Crkve u Hrvata. Završnica se igra u Splitu dva tjedna nakon pohoda pape Benedikta XVI.
- Saznajemo i što je motiviralo povjerenika za pastoral mladih Riječke nadbiskupije Matiju Matičića da kao prvi svećenik iz Hrvatske završi program edukacije u memorijalnom centru Yad Vashem u Jeruzalemu.
Emisiju uređuju i vode: Diana Tikvić i Ante Novak.

Vjeronauk za mlade - SKAC

Ljubavi i trpljenje - kako se nositi s trpljenjem, kako mu dati smisao?
Često nam se dogodi da preko ljubavi upadamo samo u muke i boli. Dijete, posao, hobi, prijatelj, mladić i djevojka, bračni partner... jednom se nadamo, i ljubavlju privučeni, netko ili nešto nam priraste srcu. Ali umjesto da nam to donosi radost i sreću, donosi nam muke, boli i trpljenje. Zašto je to tako? Može li se bez toga? Je li onda bolje ne-ljubiti? Postoji li ljubav bez trpljenja? Trpe li i oni koji ne ljube? Trpi li se više ili manje kad se ljubi? Treba li trpljenje željeti? Jesmo li krivi za ono trpljenje koje nam se događa? Isusova ljubav i trpljenje za nas? Ima li netko koga ljubav nije povela na put trpljenja? Kako se nositi s trpljenjem, kako mu dati smisao; kako ipak živjeti ljepotu ljubljenja i ljubljenosti?
Ponedjeljak 7.3. u 20 h
Dvorana Bazilike Srca Isusova, Palmotičeva 31, Zagreb

Predstavljanje knjige „Svjedoci života i smrti Ivana Burika“

03.03.2011.

ĐAKOVO (TU) – „Svjedoci života s smrti Ivana Burika“, knjiga dokumenata koja donosi sabranu dokumentaciju o tragediji ne samo svećenika Ivana Burika, nego i Tovarnika, kao i šireg područja Srijema u Domovinskom ratu, biti će predstavljena u srijedu, 9. ožujka, u Dvorani J. J. Strossmayera na KBF-u u Đakovu (P. Preradovića 17). Organizatori predstavljanja su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik i Općina Tovarnik, a knjigu će predstaviti prof. Đuro Vidmarović, prof. Mirko Čurić, književnica Nevenka Nekić i predsjednik Udruge g. Antun Ivanković. Predstavljanje započinje u 19.30 sati.

Odabrane skladbe za Uskrs fest 2011.

U četvrtak, 3. ožujka 2011. u emisiji 'Sacro ritam' Hrvatskog katoličkog radija objavljeni su rezultati Natječaja za Uskrs fest 2011. Među pristigle 62 skladbe, stručna komisija (glazbena i tekstualna) odabrala je dvadeset njih koje će biti izvedene na festivalskoj večeri u Koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' u Zagrebu u nedjelju, 1. svibnja 2011., s početkom u 19 sati.

Danijel Leko Dani Pjesma Božjoj ljubavi Slavonski Brod
Anita Vincek Tebi vjerujem Varaždin
Sperantes i Darijo Marunčić Ivan Split
Frama Široki Brijeg Pjesma pobjede Široki Brijeg, BiH
Općinski orkestar i pučki pjevači Vrbnik Tebi, Bože neću reći ne Vrbnik, Krk
Corpus Domini Molitva anđelu Zagreb
Mir Evo ti sina Županja
VIS Izidor S Tobom, Kriste želim biti Split
Dajana Blažević Križ života Rešetari (Nova Gradiška)
Emanuel Pjesma otkupljenja Velika Gorica
In canto Pokaži mi Zagreb
Davor Terzić Blagoslovi Rovinj
Maja Tadić U svakoj pori života Rijeka
Apostoli mira Ti si moja odluka Madžarevo
Bog je ljubav i Frama Požega Lađa moje duše Požega
Otkrivenje Taj svijet Zagreb
Damir Topić i klapa Levanda Grob je prazan Samobor
Petra Lešković Dobar je Bog Zagreb
Danijel Svalina Izvor čiste ljubavi Đakovo
Nuška Drašček Ti si moj Bog Radeče, Slovenija

Na jubilarnom, 30. Uskrs festu, koji ove godine neće biti natjecateljskog karaktera, nastupit će deset debitanata: Danijel Leko Dani, Anita Vincek, Općinski orkestar i pučki pjevači Vrbnik, Corpus Domini, Mir, Dajana Blažević, In canto, Petra Lešković, Danijel Svalina i Nuška Drašček. Čestitamo svima!

Tečaj znakovnog jezika

U SKAC-u idući tjedan počinje tečaj znakovnog jezika koji vode članovi udruge "Dlan".

Početak tečaja: utorak, 8.3.

Vrijeme održavanja: utorkom, 19:00 - 20:00

Mjesto održavanja: SKAC klub

Trajanje tečaja: 3 mjeseca

Cijena: 150 kn (50 kn mjesečno)

Prijave se primaju na: skac.info@gmail.com

ZET nastavlja svaki tjedan ukidat linije nedjeljom

Tako je sada na rasporedu linija 114 Ljubljanica - Prečko koja neće prometovat nedjeljom dok će subotom po reduciranom voznom redu.

Nedjeljom neće prometovat i linija 143 Vrapčanska aleja - Orešje.

Linija 204 Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg, od ponedjeljka, 7. ožujka. Dolaskom na rotor u Petrovoj, u smjeru Horvatovca, autobus nastavlja Petrovom, Babunićevom, Voćarskom ponovno na kružni tok te Voćarskom na Horvatovac i dalje redovnom trasom. U povratku vozi redovnom trasom do rotora u Petrovoj, nastavlja Petrovom, Kamaufovom i Derenčinovom do Kvaternikovog trga. Na postojećem stajalištu Babunićeva/Voćarska autobus će se zaustavljati i u smjeru Horvatovca.

Nastavlja se suradnja HŽ putničkog prijevoza i ZET-a, u prodaji nova zajednička karta

Na temelju danas potpisanog protokola, uspostavljen je novi model suradnje ZET-a i HŽ Putničkog prijevoza te je na prodajnim mjestima ZET-a u ponudi zajednička ZET-HŽ mjesečna radnička karta.

Od 1. ožujka 2011. godine cijena zajedničke mjesečne radničke karte je 510 kuna, a godišnje 470 kuna po mjesecu.

S obzirom na to da Grad Zagreb više ne subvencionira prijevoz radnika vlakom, cijene karata formirane su na tržišnoj osnovi s popustom.

Putnici koji putuju izvan granica Grada Zagreba, uz zajedničku ZET-HŽ radničku kartu, moraju, kao i do sada, imati priključnu kartu za zonu koju koriste.

Putnicima koji imaju već kupljenu godišnju radničku priključnu kartu za tekuću godinu, ona ostaje vrijediti i dalje.

Nastavak suradnje HŽ-a i ZET-a omogućuje putnicima odabir kupnje zajedničke, ali i karte samo za ZET, odnosno samo za HŽ, prema individualnom cjeniku.

Valjanost općih (radničkih) markica ZET+HŽ za veljaču produljuje se do ponedjeljka, 7. ožujka.

Susret srednjoškolaca - Zagreb

Idući mjesečni susret srednjoškolaca i maturanata bit će u četvrtak, 24. ožujka s početkom u 20.15 sati u Nadbiskupijskom
pastoralnom institutu (Kaptol 29a).

Naš gost će i ovoga puta biti studentski kapelan don Damir Stojić koji će zaključiti svoj govor o teologiji tijela, nauku Crkve o ljudskoj spolnosti, predbračnoj čistoći, braku.

Na kraju govora biti će mogućnost postavljanja pitanja.

Planinarski križni put

Tradicionalni planinarski križni put će 8., 9. i 10. travnja doživjeti svoje 47. izdanje i to na dvije trase: Bratovština sv. Bernarda organizira križni put na trasi Kloštar Ivanić - Martinska Ves - Sisak, pod motom "Zajedno u Kristu", dok udruga Ekosspiritus očekuje mlade pod geslom "Iziđi" na trasi Karlovac - Duga Resa.

Svakako ste srdačno pozvani osjetiti zašto unatoč bolovima u nogama i znoju na svaki planinarski križni put dođe popriličan broj mladih koji obično požele doći opet.

Katolički spotovi ove subote

Ove subote nastavlja se KMNL Zagreb.
Polovica je sezone, sve je otvoreno.
KOL nastavlja i dalje sa sezonom koja je pri kraju.
Ostalo je još malo.
Svim ekipama želim što manje ozlijeda i puno sreće u daljnim utakmicama.

Kvirinovci zajedno čekaju Papu

Na jednom chatu došla je ideja da svi koji slave rođendan 4 i 5 . lipnja zajedno dočekaju Papu.
Za sada nas ima troje a čekamo i ostale.
Sve informacije kada se skupi orgarnizacijski odbor.

2000 tekst na blogu

Ovaj ljubilarni 2000 tekst na blogu koristim da se svima zahvalim što me čitate i što pokušavam ovaj blog dovest u red.
Hvala svima još jednom.

Pepelnica u splitskoj prvostolnici

Na Čistu srijedu (Pepelnicu) 9. ožujka splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će misu s obredom pepeljenja u 18 sati u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Split: Sedam petaka Gospi Žalosnoj na Kašjunima

Splitska župa sv. Stjepana pod Borovima organizira duhovnu pripravu pred križni put grada Splita „Od Gospe do Gospe“ na Marjanu koji je ušao i u Nadbiskupijski kalendar u petak pred Cvjetnicu. Priprava traje sedam petaka kod Gospe od sedam žalosti u Kašjunima koji započinju od petka 25. veljače. Svakoga petka u Kašjunima je molitva krunice u 15 sati, pobožnost križnog puta u 15.30 i misa u 16 sati. Svakoga petka bit će i prigoda za sv. ispovijed.

Korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

Ovogodišnja zajednička korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se u srijedu 16. ožujka u Gospinu svetištu Vepric. Središnja će tematika u ovoj Obiteljskoj godini i u očekivanju Svetoga Oca koji dolazi u pastoralni posjet našoj Crkvi biti usmjerena razmišljanju o obitelji. Cilj je pastoral obitelji u njezinoj cjelini; koliko u ovogodišnjim planovima i ostvarenjima u susretu sa Svetim Ocem, toliko u trajnoj suradnji s našim obiteljima, s roditeljima i mladima, za njihov duhovni rast i dostojanstven život. Rekolekcija počinje u 9.30 sati molitvenim dijelom: pokorničkim bogoslužjem koje predvodi don Jure Vrdoljak, a potom euharistijsko slavlje predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Radni dio počinje u 11.30 sati. O temi „Učinismo li što bijasmo dužni učiniti? Suvremena nesuvremenost obiteljskog pastorala u Hrvatskoj“ poticajno će izlaganje imati mr. fra Žarko Relota.

Hodočašće mladih u Međugorje

Hodočašće mladih u Međugorje

24. ožujka - 27. ožujka
Polazak iz Rovinja u 21h,
cijena 550 kn,
prijaviti se i za info zovite Eleni na 091/ 89 178 13

ČITAMO ZAGORKINA PISMA

Vrijeme: 4. ožujka · 19:00 - 22:00
Lokacija: Gradska knjižnica Čazma

Povodom rođendana Marije Jurić Zagorke (02. 03. ), najčitanije hrvatske književnice, prve hrvatske novinarke i feministice, i Međunarodnog dana žena (08. 03.), Gradska knjižnica Čazma organizira program čitanja Zagorkinih pisama njenoj prijateljici Štefici Vrbanić.

Kako su otkrivena Zagorkina pisma? Tko je Štefica Vrbanić? O čemu je Zagorka pisala svojoj prijateljici? Kako je prva novinarka u ovom dijelu Europe i najpopularnija... hrvatska spisateljica proživjela svoje posljednje godine?
Šokatnu istinu o posljednjim godinama života Marije Jurić Zagorke otkrila mi je njena dobra prijateljica Štefica Vrbanić. O svemu piše Zagorka u potresnim pismima, upućenima svojoj prijateljici, koja su najčešće potajno donosile kumice s Dolca u Štefičin stan na Marulićevu trgu. Na temelju tih pisama, doznajemo tužnu sudbinu žene koja je, umjesto poštovanja s obzirom na svoj rad i na svoje godine, doživjela zlostavljanje i besparicu, radila i pisala do zadnjega dana te na kraju umrla sama u svojoj sobi, goreći u vrućici.
Zagorkina pisma Štefici Vrbanić ispričat će tužnu priču o životu starih osoba koje, bez obzira na to koliko poznate ili nepoznate bile, postaju žrtve svojih najbližih, a društvo pritom nema volju ni snagu da ih dostojno zaštiti.

O Zagorkinim pismima govori novinarka i urednica Diana Kučinić, a pisma čita glumica i producentica Dubravka Vidović, petak 04. Ožujka 2011. U 19,00 sati

Euharistijsko klanjanje

Vrijeme: 4. ožujka · 18:00 - 19:00
Lokacija: Crkva sv. Petra, Zagreb, Vlaška 93
Zbor "Kefa" priprema i animira euharistijsko slavlje!

Ovjava rezultata Uskrsfesta 2011

Danas u emisiji Sacro ritam na HKR-u REZULTATI NATJEČAJA USKRS FESTA 2011... kojih je to 20 skladbi koje ćemo ove godine slušati i pjevati na Festivalu?!!!
Vidjet ćemo tko je sretni dobitnici nastupa na ovom najstarijim festivalom duhovne glazbe u Hrvata.

Susret Dopisne teologije na Kaptolu.

Redivni susret Dopisne teologije bit će i ovaj petak u 19:15 sati na Kaptolu kod Franjevaca.
Ovo je redovni susret svaki prvi petak u mjesecu.

Drugo klanjanje za Papin dolazak

Drugo euharistijsko klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom u sklopu duhovne pripreme mladih grada Zagreba za dolazak svetog oca Benedikta XVI. u našu domovinu bit će u subotu, 12. ožujka s početkom u 20 sati u zagrebačkoj katedrali.
Uz mlade iz župa grada Zagreba, na molitveni susret za pohod i susret s Papom pozvani su i članovi pokreta i udruga te muških i ženskih redovničkih zajednica.
Klanjanje će animirati FRAMA, a predvodit će ga fra Milan Krišto.

I ti imaš svoje parole! Dođi na klanjanje s njima u srcu!

Osobito ovih dana svatko izvikuje parole u koje vjeruje, i primjenjuje sredstva u koja se uzda. Takvo je vrijeme. Tako i STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR: poziva te pred Onoga koji ima rješenje. Vrijeme je da i mi, katolička mladež, izrazimo svoj stav - pred Presvetim! U svome srcu istakni Evanđeoske parole protiv droge, mržnje, samoće, i bezboštva, osamljenosti, ostavljenosti, duhovne bijede, beznađa, razdora, protiv bunda i nemira...

KLANJANJE I BDIJENJE: ovoga petka, od 21.00 – 23.00.

Nemoj samo šutiti! Nemoj samo čekati! Nemoj se kolebati, nemoj stati! Ako si protiv beznađa, pridruži nam se! Ako si protiv depresije, stani uz nas! Ako si protiv mržnje, budi s nama. Ako su tvoje parole: razumijevanje, radost, mir, život, prijateljstvo, pomaganje - istakni ih, donesi ih! Stanimo pred Isusa! Mi imamo sredstva, i vlast nam je dana. Pred njegovom ljubavlju budimo ovog petka. S njim ćemo biti, i vedro s vjerom pozvati ga u naš grad i naš narod, prepustiti njemu da nas povede u budućnost. Ona je u njegovim rukama.

Stanimo pred srce koje nas je toliko ljubilo. Vremena su ozbiljna, i Tvoje molitve su nam potrebne! Preuzmi i ti odgovornsot, jer mladi trebaju nas mlade, i naše molitve. Solidarno stanimo za njih pred Boga! U vrijeme kad te se poziva da budeš buntovan i rušiš, ti kreni za onim koji gradi i mir donosi; koji je gospodar života.

Dođi obvezno; pozovi prijatelje, proslijedi ovo, ustani, pokreni se... Vidimo se, pred Srcem Isusovim, koje je zastava i parola svih ljudi koji vjeruju u život. Pjevati će mo i moliti dugo u noć koliko nam srce bude htjelo!

Tvoj STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR

p.s. Oni koji sljedećega dana idu na Modrave obrezivati masline, ako žele, mogu prespavati u SKAC klubu. Takvi neka ponesu vreće za spavanje.

Karte ZET+HZ

02.03.2011.

Stare karte ZET + HŽ vrijede do ponedjeljka.
Ako se ne postigne dogovor između dvaju prijevoznika građani Zagreba koji koriste vlak morat će posebno kupovat pretplatne za vlak a posebno za ZET.
Postoji i mogučnost će biti da se svaki dan kada se koristi vlak kupi karta na blagajnama HŽ-a.

Hepicentar- Karnevalis

01.03.2011.

Vrijeme: 8. ožujka u 21:00 - 9. ožujka u 1:00
Lokacija: Boogaloo Club Zagreb

Gosti: Luka Bulić & The Cliffhangers
Stand Up
Posebni gosti: Misijska europska incijativa Kristov stol

+ DJ CroStorm

Ulaz 20 kuna

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.