Najave događanja od 27. prosinca 2010 do 2. siječnja 2011 godine

27.12.2010.

Vrijeme je između Božića i nove godine.
Mnogi mladi bit će u Roterdamu na susretu mladih u orgarnizaciji TEZE-a.
Na samu staru godinu u mnogim župama slavi se navečer misa zahvalica za godinu koja odlazi.
Na samu novu godinu raspored misa je po nedjeljnom rasporedu.
Isto tako mnoge župe će orgarnizirat doček nove godine uz misu i bdjenje. Nakon ponoći druženje.
Iz ZET-a doznajem da će u novogodišnjoj noći, noćni tramvajski promet biti pojačan tj bit će više tramvaja nego obično. Ovisno o sitvaciji na Trgu Bana Jelačića tramvaji neće vozit preko trga.
Nočni vlakovi vozit će redovno, dok u autobusnom prometu mnoge noćne linije neće vozit.
Svi prijevoznici kako doznajem na novu godinu primjenjivat će nedjeljni reducirani vozni red.
Gdje ćete i kako dočekat novu 2011 godinu odlučite sami.
Želim Vam ugodan ovaj tjedan.

- (IKA) - Tradicionalni božićni koncert u župnoj crkvi Sv. Križa pod motom "Vama za Božić" održat će 27. prosincau 19 sati HPD Klek iz Ogulina pod ravnanjem Lidije Stipetić

- (IKA) - Božićni koncert pod ravnanjem mo. Alena Kopunovića Legetina održat će se 27. prosinca u 19 sati u požeškoj katedrali Sv. Terezije Avilske.

- (IKA) – U crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama u ponedjeljak 27. prosinca u 17 sati bit će upriličen božićni koncert na kojemu će nastupiti Pločanski anđeli, Irena Prskalo, pet klapa (Luka Ploče, Štrijada-Komin, Neum, Angelus-Dračevo i Sveti Nikola-Metković), crkveni pučki pjevači iz Rogotina, crkveni zborovi župe Brist-Podaca i župe Gospe od Zdravlja iz Neuma te mješoviti zbor župe Ploče, a voditelji programa su Jurica Vukojević i Marela Bulat.

- (IKA/TU) – Crkveno pjevačko društvo „Mir" iz Belišća i ove će godine održati svoje tradicionalne božićne koncerte. U ponedjeljak 27. prosinca društvo će nastupiti u župnoj crkvi Svetog Josipa radnika u Belišću, s početkom od 19 sati, a u utorak 28. prosinca, u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Valpovu, s početkom u 18.30 sati.

- (IKA) – Novozagrebačka župa sv. Ivana apostola i evanđelista u naselju Utrina, u ponedjeljak 27. prosinca, slavi svoje župno proštenje. Svečanu misu u 11 sati predvodi o. Stjepan Fridl, DI, a središnje misno slavlje u 18.30 sati predvodi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

- (IKA) – U organizaciji više stoljeća stare Bratovštine sv.Vicence u Blatu na Korčuli, tradicionalni je božićni koncert na blagdan Nevine dječice – Mladenaca, u utorak 28. prosinca. U mjesnom Domu kulture u 19 sati nastupit će Hrvatska glazbena udruga "Sv. Vicenca", župni dječji zbor "Stope" i zbor mladih "Stope" te mješoviti župni zbor, koji će izvesti hrvatske božićne pjesme, među kojima i više božićnih i crkvenih pjesama na starim korčulanskim napjevima i narječju.

- (IKA) - KUD Frankopan održat će 28. prosinca Božićni koncert u župnoj crkvi župe Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu. Koncert će se održati nakon večernje mise, koja počinje u 18.30 sati. Ulaz je slobodan.

- (IKA) - Božićni koncert "1000 glasova Božiću" u organizaciji Zadarske nadbiskupije održava se u utorak 28. prosinca u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u Zadru u 18 sati. Koncert se održava 12. godinu zaredom, a prvi put na Višnjiku.

- (IKA) - U prigodi 15. obljetnice djelovanja Dnevnog boravka djece s poteškoćama u razvoju "Dr. Antun Bogdan" u Čakovcu, varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodit će misu zahvalnicu u čakovečkoj župnoj crkvi Sv. Nikole u utorak 28. prosinca na blagdan Nevine dječice. Misa započinje u 18.30 sati. Nakon mise druženje djece i roditelja, djelatnika, volontera i podupiratelja te ustanove nastavit će se u prostorijama Dnevnog boravka, A. Cesarca 15, u Čakovcu. U toj se ustanovi od siječnja 1996. godine skrbi o djeci s najtežim oblicima cerebralne paralize i drugih bolesti i trajnih oštećenja.

- (IKA) – Blagdan Nevine dječice, 28. prosinca, u Imotskoj krajini poznatiji kao Mladenci, već se više od pola stoljeća posebno svečano slavi u župi Sv. Luke u Podbablju pokraj Imotskoga. U crkvi Sv. Ante Padovanskoga u Drumu kraj župne kuće svečana blagdanska misa je na blagdan u utorak 28. prosinca. U 10.30 sati predslavi je fra Ivan Macut na studiju u Rimu u suslavlju sa župnikom fra Vinkom Gudeljem. Prije misnog slavlja igrokaz "Božić u mom kraju" dr. Dinka Aračića izvest će djeca i mladi, a nakon mise podjela je božićnih darova j djeci u župi.

- (IKA) – Požeški biskup Antun Škvorčević predvodi 28. prosinca u 10 sati u požeškoj katedrali misu za obitelji s petero i više djece iz Požeške biskupije, a potom u sportskoj dvorani Grabrik sudjeluje na prigodnom božićnom programu s tim obiteljima.

- (IKA) – Uz blagdan Sv. obitelji (26. 12.), nebeske zaštitnice vojarne Velika Buna pokraj Velike Gorice, vojni biskup Juraj Jezerinac u srijedu 29. prosinca u 11 sati u kapelici vojarne predslavi svečanu koncelebriranu misu.

- (IKA) - Tradicionalni božićni susret djelatnika i volontera Biskupijskog Caritasa u Varaždinu održat će se u četvrtak 30. prosinca. Susret započinje misom u 18 sati, koju će u katedrali Uznesenja BDM predvoditi varaždinski biskup Josip Mrzljak, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, u zajedništvu s mons. Ivanom Godinom, predsjednikom Biskupijskog Caritasa. Susret se nakon mise nastavlja tradicionalnim druženjem više od 50 volontera Biskupijskog Caritasa.

- (IKA) - U samostanskoj crkvi Sv. Franje uz franjevački samostan na Kaptolu na Silvestrovo u petak 31. prosinca u 18.30 sati misa je zahvalnica Bogu za sva dobra i milosti primljene u ovoj godini. Za one koji žele duhovno pripravljeni dočekati Novu godinu u 23.30 sati je misa poslije koje je cjelonoćno klanjanje pred Presvetim.

- (IKA) - Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodit će na Staru godinu u petak 31. prosinca misu zahvalnicu za proteklu građansku godinu u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 18 sati.

- (IKA/TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodit će 31. prosinca u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu misu zahvalnicu u 18 sati
Mons. Đuro Hranić, pomoćni biskup đakovačko-osječki, misu zahvalnici predvodit će u 18.30 sati u osječkoj konkatedrali.

- (IKA) - Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi misu zahvalnicu i svečani "Tebe Boga hvalimo" za proteklu godinu u petak 31. prosinca u 18 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru

- (IKA) – Požeški biskup Antun Škvorčević predvodit će misu zahvalnicu na Staru godinu 31. prosinca u 17.30 sati u požeškoj katedrali.

- (IKA) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će, posljednjega dana građanske godine, u petak 31. prosinca u 18 sati u zagrebačkoj katedrali euharistijsko slavlje zahvale za proteklu godinu.

- (IKA) - Zajednički doček Nove godine s Isusom u molitvi, misi i euharistijskom klanjanju organizira se u petak, 31. prosinca u Duhovnom centru "Dom Srca Isusova" u Dramlju kod Crikvenice koji vode Misionari Srca Isusova. Tema dočeka je "Isuse, Ti sve znaš, Ti znaš da Te volim!" Prijave i informacije na broj mobitela: 098/936-4835 ili preko web stranice www.duhovni-centar-dramalj.com. Također svake 2. i 4. nedjelje u mjesecu je seminar otvorenog tipa od 16 do 20 sati u centru.

- U petak, 31. prosinca, u 18 sati, Papa u Bazilici predvodi misu zahvalnicu za proteklu godinu. Novogodišnja misa, 1. siječnja, kada se slavi i Svjetski dan mira, započet će u 10 sati.
Velika papinska misa također je 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja. Na blagdan Krštenja Gospodinova, 9. siječnja, kojim ujedno završava božićno vrijeme, papa Benedikt XVI. krstit će nekoliko djece u Sikstinskoj kapeli.

- (IKA) – Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodi na Novu godinu, blagdan Svete Bogorodice Marije u subotu 1. siječnja svečanu misu u 10 sati u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru

- (IKA) - Na svetkovinu Marije Bogorodice, 1. siječnja, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će u 18 sati euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali.

- (IKA) - Na svetkovinu Marije Bogorodice i Svjetski dan mira, prvog dana nove godine u subotu 1. siječnja zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi svečano misno slavlje u 11 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

- (IKA) - Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodit će na Novu godinu i svetkovinu svete Bogorodice Marije u subotu 1. siječnja misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u 11 sati.

- (IKA) – Požeški biskup Antun Škvorčević predvodit će prigodom svetkovine Marije Bogorodice i Nove godine 1. siječnja misu u 11 sati u katedrali u Požegi.

- (IKA/TU) - Na svetkovinu Marije Bogorodice, 1. siječnja đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić predvodit će svečano misno slavlje u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla u 10 sati. Ostale mise u konkatedrali slavit će se u 8.30, 11.30 i u 18.30 sati.

- (IKA/TU) - Na svetkovinu Marije Bogorodice, 1. siječnja đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodit će svečano misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra u 10.30 sati. Ostale mise u katedrali bit će slavljene po nedjeljnom rasporedu - u 7.30, 9 i 18 sati.

- (IKA) – Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će na Staru godinu 31. prosinca u 18 sati tradicionalnu misu zahvalnicu Te Deum u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma.
Na Novu godinu i svetkovinu Marije Bogorodice 1. siječnja nadbiskup predvodi u splitskoj katedrali svečano misno slavlje u 11 sati.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.