Ponočke sa Biskupima

24.12.2010.

- (IKA) - Misu polnoćku na Badnjak gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodit će po tradiciji u senjskoj katedrali Uznesenja BDM u suslavlju župnika Senja dr. Richarda Pavlića i vikara Marija Vazgeča. Katedralnim zborom ravnat će Ivan Prpić uz orguljsku pratnju Milana Dučića.
Na Božić 25. prosinca u 11 sati biskup će predvoditi misu u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u koncelebraciji župnika i gospićkog dekana mons. Mile Čančara i župnog vikara don Anđelka Kaćunka. Liturgijsko pjevanje će predvoditi zbor pod ravnanjem s. Velimire Marinović.

- (IKA) - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu polnoćku u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa. Na Božić 25. prosinca predvodit će u katedrali danju misu u 10 sati.
Na svetkovinu Svete obitelji i blagdan svetog Stjepan 26. prosinca biskup će predvoditi misu u 19 sati u katedrali.

- (IKA) - Misu polnoćku u katedrali Sv. Stošije u Zadru u petak 24. prosinca u 24 sata predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

- (IKA) - Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodit će u božićnoj noći misu polnoćku u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu.

- (IKA) – Na Badnjak 24. prosinca misu polnoćku u 24 sata u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku predvodit će šibenski biskup Ante Ivas. Prigodni koncert Mješovitoga katedralnog zbora započet će u 23.30 sati.
Na Božić 25. prosinca biskup Ivas predvodit će svečanu božićnu liturgiju u 11 sati u katedrali.

- (IKA) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Badnjak u petak 24. prosinca u ponoć misu polnoćku u zagrebačkoj katedrali.

- (IKA/TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodit će misu polnoćku u petak 24. prosinca u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu. Na svetkovinu Rođenja Gospodnjega – Božić nadbiskup Srakić predvodit će u đakovačkoj katedrali-bazilici Sv. Petra svečano misno slavlje u 10.30 sati. Ostale mise u katedrali bit će slavljene po nedjeljnom rasporedu - u 7.30, 9 i 18 sati.

- (IKA/TU) – Đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić predvodit će misu polnoćku u petak, 24. prosinca u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku. Na Božić pomoćni biskup Hranić predvodit će u osječkoj konkatedrali svečano misno slavlje u 10 sati. Ostale mise u konkatedrali slavit će se u 8.30, 11.30 i u 18.30 sati.

- (IKA) – Požeški biskup Antun Škvorčević predvodit će na Badnjak misu polnoćku u požeškoj katedrali. Na Božić, 25. prosinca biskup će predvoditi misu u 11 sati u katedrali.

- (IKA) – Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će na Badnjak 24. prosinca u ponoć misu polnoćku u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma.
Na Božić 25. prosinca nadbiskup će predvoditi svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u splitskoj katedrali.

- (IKA) – Hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk predvodit će na Banjak, 24. prosinca, polnoćku u 22 sata u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika u Hvaru. Nakon liturgijskoga slavlja vjernici će se zadržati u božićnomu čestitanju pred hvarskom katedralom uz kolače koje pripremaju hvarske domaćice.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.