POTPUNI OPROST ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

02.11.2010.

Dragi Katolici, podsjećam:

ovih dana Bog po Katoličkoj Crkvi svijetu udjeljuje posebnu milost. Ovih dana VJERNICI MOGU IZRAVNO OTVORITI VRATA RAJA NEKOJ DUŠI U ČISTILIŠTU.

Po odredbi našeg Ordinarija na blagdan SVIH SVETIH, na DUŠNI DAN i na NEDJELJU POSLIJE Dušnog dana, mogu vjernici u svim crkvama, u javnim ili polujavnim bogomoljama dobiti potpuni oprost, koji se može namijeniti samo za pokojne.

Da se dobije potpuni oprost potrebno je:
- Od podneva 31. listopada, pa do ponoći 2. studenog, te od podneva slijedeće subote, pa do ponoći slijedeće nedjelje učiniti iduće:

- pohoditi crkvu ili bogomolju u kojoj treba:
1) izmoliti Oče naš i Vjerovanje
2) primiti sv. Pričest
3) ispovijediti se, ako je to potrebno (obavezno prije pričesti ako imamo teški grijeh na savjesti)
4) izmoliti molitvu na nakanu Sv. Oca Pape (nije propisano koju, svatko može izmoliti molitvu po osobnom nahođenju, ali je treba moliti na nakanu Sv. Oca Pape)


Stoga, mladi na Knežiji će slaviti zajedničku svetu misu na Dušni dan, gdje ćemo svi zajedno izmoliti predviđene molitve, i gdje će svatko od prisutnih imati priliku otvoriti nekome u čistilištu vrata raja.

ŠTO: sv. Misa i pobožnost za duše u čistilištu
KADA: Dušni dan, Utorak 2. Studenoga 2010., početak u 20:30h
GDJE: Kapelica uz crkvu Marije Pomoćnice na Knežiji
VAŽNO: prošle godine je bio jako veliki odaziv, pa je vjerojatno da i ove godine možemo biti spremni na gužvu, i na moguće stajanje na hodniku. U kapelicu može stati otprilike 300 ljudi. Svi koji nećete doći na Knežiju, istu pobožnost možete obaviti i sami u svojoj župi. Potaknite i druge da učine isto. Ispovijedite se ranije na svojoj župi, ili tijekom sv. mise na Knežiji (18:30h).

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.