Autobusne i tramvajske linije prema Zagrebačkim, zaprešičkom i grobljima u okolici.

30.10.2008.

U povodu Dana svih svetih, u petak i subotu, 31. listopada i 1. studenog, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza.

TRAMVAJSKI PROMET
U petak, 31. listopada, tramvajski promet teći će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a sukladno potrebama, bit će pojačan s dodatnim kapacitetima na linijama koje voze prema većim grobljima.

U subotu, 1. studenog, na blagdan Svih svetih, na linijama 1, 2, 5, 8, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni red vožnje, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 voziti veći broj vlakova u odnosu na klasičan nedjeljni raspored.

Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište Trg bana Jelačića-jug (u Ilici, kod ulaza u Namu).

U nedjelju, 2. studenog, na Dušni dan, tramvajski će promet na linijama 1, 2, 5, 7, 8, 9, 13, 15 i 17 teći prema nedjeljnom voznom redu, a na tramvajskim linijama 4, 6, 11, 12 i 14 vozit će veći broj vlakova u odnosu na uobičajeni nedjeljni vozni red.

AUTOBUSNI PROMET
Zbog pojačanog putničkog prometa prema gradskim grobljima, ZET će, prema potrebi, do četvrtka, 30. listopada te u nedjelju, 2. studenog, uključivati dodatne autobuse koji će voziti na redovitim autobusnim linijama prema gradskim grobljima.

U srijedu i četvrtak, 29. i 30. listopada, te 2. studenoga, na liniji 263 Dubec - Sesvete - Kašina - Planina Gornja vozit će dodatni autobusi na trasi Dubec-Markovo Polje, a 31. listopada i 1. studenog bit će organizirane izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo Polje.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MIROGOJ
Izvanredne autobusne linije 199 Kaptol-Mirogoj i Kaptol-Krematorij bit će uspostavljene u petak, 31. listopada, i subotu, 1. studenog, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol-Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol-Mirogoj:

Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Mirogoj.
U povratku: Mirogoj - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.
Trasa linije Kaptol-Krematorij:

Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Mirogojska - Remetska cesta - Krematorij.
U povratku: Krematorij - Remetska cesta - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju na Mirogojskoj cesti neposredno prije raskrižja s Al. Hermana Bollea, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija 201 Kvaternikov trg - Srebrnjak vozit će u petak, 31. listopada, i subotu, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi na liniji kretat će svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije Kvaternikov trg-Srebrnjak:

Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak / Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol-Kvaternikov trg, a isto tako i izlaz. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.
Redovne autobusne linije

Linije 106 Kaptol - Mirogoj - Krematorij, 201 Kaptol - Kvaternikov trg i 238 Kaptol - Kozjak neće voziti 31. listopada i 1. studenoga od 8 do 20 sati. Linije 203 Svetice - Vinec - Krematorij i 226 Kaptol - Remete - Svetice bit će skraćene te će voziti na relaciji Svetice - Vinec - Remete (alternativno Svetice - Vinec) i Svetice - Remete (alternativno Svetice - Remete / Česmičkog).

Zbog posebne regulacije prometa, 31. listopada od 8 sati do 1. studenoga u 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 Kaptol - Britanski trg u smjeru Britanskog trga.

Trasa linije 105:

Kaptol - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva i dalje redovnom trasom. U istom vremenu u smjeru Britanskog trga bit će uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru terminala Kaptol autobusi će voziti uobičajenom trasom.

PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MIROŠEVEC
Izvanredna autobusna linija 299 Dubrava - Miroševec vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati, a vozila će kretati svake dvije do tri minute.

Autobusi će, bez usputnog zaustavljanja, prolaziti trasom:

Avenija Gojka Šuška - Oporovečka - Aleja tišine - Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) - Oporovečka - Avenija Gojka Šuška — terminal Dubrava. Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza iz terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. Izlazak putnika iz autobusa u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu (zapadna strana terminala Dubrava), a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s Oporovečkom, na srednjem prometnom traku Aleje tišine.
Redovne autobusne linije

Linije 206 Dubrava - Miroševec i 210 Dubrava - Studentski grad - Klin neće voziti 31. listopada i 1. studenog od 8 do 20 sati.

Linija 223 Dubrava - Trnovčica - Dubec 31. listopada i 1. studenog, radi posebne regulacije, vozit će izmijenjenom trasom u smjeru terminala Dubrava, kako slijedi:

terminal Dubec - Dubečka- A.Nuića - Stadlerova - Trnovčica - Klin - Koledinečka - Dankovečka - Ulica Dubrava - terminal Dubrava.
PRIJEVOZ GRAĐANA NA GROBLJE MARKOVO POLJE
Izvanredna autobusna linija 298 Dubec - Markovo polje bit će uspostavljena 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 19 sati.

Autobusi će voziti trasom:

terminal Dubec - Zagrebačka - Varaždinska - Vugrovečka - Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobne automobile između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka/Varaždinska). Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu redovite autobusne linije 274 Zagreb (Dubec) - Sesvete - Laktec, a ulazak putnika u autobuse za terminal Dubec na sjeverozapadnoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovitih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.
CIJENA PRIJEVOZA
Na izravnim autobusnim linijama Kaptol-Mirogoj, Kaptol-Krematorij, Kvaternikov trg-Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo Polje primjenjivat će se tarifa prve zone.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH
Uoči blagdana Svih svetih, u petak, 31. listopada, autobusni promet bit će organiziran na sljedeći način:

u primjeni će biti vozni red radnoga dana, dok će se na linijama 110 Savski most - Botinec, 117 Ljubljanica - Stenjevec, 118 Trg Mažuranića - Voltino, 121 Črnomerec - Karažnik, 122 Črnomerec - Susedgrad, 123 Črnomerec - Podsusedsko dolje, 126 Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić, 127 Črnomerec - Mikulići, 128 Črnomerec - Lukšići, 130 Črnomerec - Borčec, 131 Črnomerec - Bizek, 134 Črnomerec - Prečko, 136 Črnomerec - Špansko, 180 Trg mladosti - Kalamiri, 181 Trg mladosti - groblje Zaprešić, 213 Dubrava - Jalševec, 216 Kvaternikov trg - Resnik - Ivanja Reka, 219 Glavni kolodvor - Sloboština, 220 Glavni kolodvor - Dugave, 221 Glavni kolodvor - Travno, 225 Sesvete - Kozari Bok, 227 Svetice - Gornji Bukovac - Čret, 228 Svetice - Rebro - Svetice, 231 Borongaj - Novi Retkovec, 232 Dubrava - Jazbina, 234 Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište, 268 Zagreb (Glavni kolodvor) - Velika Gorica, 269 Borongaj - Sesvetski Kraljevec i 276 Kvaternikov trg - Ivanja Reka - Dumovec primjenjivati subotnji vozni red.
Autobusne linije 230 Dubrava - Granešinski Novaki i 125 Črnomerec - Gornje Vrapče pojačat će se (prema potrebi) dodatnim autobusom.
Autobusi linija 172 Zagreb (Črnomerec) - Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) - Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) - Poljanica - Gornja Bistra od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne / Gospodska.
Redovna autobusna linija 181 Trg mladosti - groblje Zaprešić pojačat će se s jednim autobusom u razdoblju od 17.30 do 20.15 sati, a linije 172 Zagreb (Črnomerec)-Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) - Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) - Poljanica - Gornja Bistra, od 8.00 do 20.15 sati.
Linija 181 - izvanredni vozni red od 17.30 do 20.30:

polasci s Trga mladosti: 17.30, 18, 18:30, 19, 19:30, 20 i 20:30 sati
polasci s groblja: 17:45, 18.15, 18.45, 19.15, 19.45 i 20.15 sati.
Na blagdan Svih svetih, u subotu, 1. studenog, autobusni promet bit će organiziran na sljedeći način:

na redovitim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se po potrebi pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.
Redovna autobusna linija 230 Dubrava - Granešinski Novaki pojačat će se s dva autobusa od 8.30 do 20 sati.
Linija 125 Črnomerec - Gornje Vrapče pojačat će se s tri autobusa (8-17 sati).
Redovita autobusna linija 177 Zagreb (Črnomerec) - Poljanica - Gornja Bistra pojačat će se izvanrednom linijom Susedgrad - Poljanica - Gornja Bistra na kojoj će voziti jedan autobus s polaskom svakih 90 minuta iz Susedgrada.
Autobusi linija 172 Zagreb (Črnomerec) - Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) - Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) - Poljanica - Gornja Bistra od 8 do 20 sati zaustavljat će se na stajalištu Aleja Bologne / Gospodska.
Izvanredna autobusna linija 181 Trg mladosti – groblje Zaprešić bit će uspostavljena u vremenu od 8 do 20.45 sati.
Linija 181 - vozni red:

polasci s Trga mladosti: 8, 8.30, 9, 9.30, 10, 10.30, 11, 11.30, 12, 12.30, 13, 13.30, 14, 14.30, 15, 15.30, 16, 16.30, 17, 17.30, 18, 18.30, 19, 19.30, 20 i 20.30 sati
polasci s groblja: 8.15, 8.45, 9.15, 9.45, 10.15, 10.45, 11.15, 11.45, 12.15, 12.45, 13.15, 13.45, 14.15, 14.45, 15.15, 15.45, 16.15, 16.45, 17.15, 17.45, 18.15, 18.45, 19.15, 19.45, 20.15 i 20.45 sati.
Izvanredna linija Susedgrad-Poljanica-Gornja Bistra - vozni red:

polasci iz Susedgrada: 8.30, 10, 11.30, 13, 14.30, 16, 17.30 i 18.55
polasci iz Gornje Bistre: 9.15, 10.45, 12.15, 13.45, 15.15, 16.45 i 18.15
ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će sve linije prema grobljima na području i u okolici grada, koje će se po potrebi pojačavati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.