Četvero djece ostalo siročad, ulogu glave obitelji preuzeo 12-godišnji dječak

27.10.2008.

Ova obitelj je slijedeča koju ću stavit za humanitarnu akciju Davorovih novosti. Možda za njih bude trajna akcija ovog bloga.
Htio bih da im se pomogne tj da svako tko posjeti ovaj blog donira na naznačeni račun barem 10 kuna

Prenosim iz dnevnik.hr

Prije pet godina četvero djece ostalo je bez oca, ovih dana umrla im je i majka. U podstanarskom stanu ostali su sami, a nastariji Jakov ima nepunih 12 godina. Tek treba pokrenuti akciju da se ovoj djeci izgradi dom.

http://image.dnevnik.hr/m...ormal/Mar2008//109241.jpg

Najstrašnije od svega, djeca su ih u oba slučaja pronašla nepomične u krevetu. Teško je i zamisliti koliko je tuge i dječjeg šoka tada bilo u malom podstanarskom stanu na splitskom Kamenu.

Najstariji 12-godišnji Jakov sada je glava svoje obitelji. Nešto mlađi od njega je brat Mate, koji je za posjeta naše ekipe bio u školi. Tu su i sestra Ivana te najmlađi sedmogodišnji Ivan, dijete sa posebnim potrebama.

Jakov naviše brine za malog Ivana.

'Najviše me brine jer je nemiran pa treba paziti na njega', rekao je Jakov.

Da nije bilo rodbine, dom za nezbrinutu djecu bio bi jedino rješenje. Primila ih je pod krov očeva sestra, Luca Damjanović, koja im je i ranije pomagala.

No, Damjanovići i sami jedva žive od suprugove mirovine i njene naknade sa Zavoda sa zapošljavanje. Ni kuća u kojoj žive nije njihova.

Grad Split tek razmatra mogućnost da djeci privremeno dodijeli stan na korištenje. No, teta Luca se pita što će biti kada djeca porastu. Nadaju se da bi im grad već sada mogao dati komadić zemlje te vjeruju da bi se našli i poduzetnici koji bi pomogli sagraditi malu kućicu koja bi djeci bila siguran dom. A to je i najmanjima želja.

Oni koji ovoj hrabroj djeci žele pomoći mogu uplatiti novac na broj žiro računa obitelji Božić 2330003- 3140814677 otvorenog u Splitskoj banci.

Mislim da bi ovoj sirotoj dječici trebalo pomoći zaista.
Javljaj te se ljudi.Pomozite tako vam bog pomogao.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.