Pismo iz tabora

13.08.2008.

Dragi prijatelji,
U ovoj godini svetog Pavla održat će se velika katolička duhovna obnova u Domu sportova u velikoj dvorani na Trešnjevci u Zagrebu. Zbor intervencije Duhovnog stola u Zagrebu da nije prikladno da bude isti termin kad je i zagrebačko hodočašće na Mariju Bistricu (13. i 14. rujna), termin katoličke duhovne obnove bit će tjedan dana prije, tj. od 5.-7. rujna.
Naslov te duhovne obnove obraćenja i molitve za ozdravljenje i oslobođenje glasi: GOSPODIN MOJ I BOG MOJ. To su riječi priznanja i vjere, poniznog predanja i ljubavi što ih je izrekao sveti Toma apostol, zvani “nevjerni Toma”, kad se uskrsnuli Gospodin Isus objavio njemu i apostolima dok su bili skupa. Tada je i Toma povjerovao i pao pred Isusa pošto je ugledao njegove rane na rukama, nogama i na prsima.
Raspored će biti uobičajen: u petak, prvog dana počinje u 17 sati i traje vjerojatno do 21 sat. U subotu bit će prije podne od 9 do 13 sati, a popodne od 16 do 21 sat. I u nedjelju je od 9 do 15 sati.
Duhovnu obnovu organizira kuća susreta TABOR i katolička izdavačka kuća «TEOVIZIJA».
Šaljem vam ovu obavijest jer znam da ste zainteresirani za takve aktivnosti u Crkvi, da ste već sudjelovali ili pratili molitvom i ljubavlju takve susrete. Ovo je i poziv vama i vašima da dođete i da se uključite u to djelo Duha Svetoga.
Ovo je i čin povjerenja da ćete znati drugima prenijeti tu informaciju koja je za mnoge duše gladne Boga i iskrene radosti u vjeri od velike važnosti.
Ovakva duhovna obnova već se održavala u sličnim prostorima kroz desetke godina i na određen način pomogla mnogima da krenu hrabrije u vjeru, a mnogima koji su se udaljili od vjere da opet nađu put do Isusa preko sakramenata i molitve. Računam na vas i vašu podršku u tom pogledu, a osobno se preporučam u molitve kako bi mi Duh Sveti mogao rasvijetliti dubine moga srca te da izreknem prave riječi koje će pasti u srca velikog broja ljudi koji na takve susrete dolaze.
Bog vas blagoslovio a ja vas iskreno pozdravljam: Mir i dobro!

Fra Zvjezdan Linić, ravnatelj kuće susreta TABOR.

Samobor-Tabor, uz dan Tabora, Preobraženje Gospodinovo, 6. kolovoza 2008.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.