Nova sezona KMNL-a i KOL-a 2005/06

30.08.2005.

Katolička malonogometna liga, katolička odbojkaška liga i katolička odbojkaška mješovita liga počinju 17. rujna 2005.

Prijave novih ekipa traju do ponoći 2. rujna ( četvrtak) na brojeve mobitela :
- za nogomet 098/1888393, 091/8876246
- za odbojku 098/1646754

Kotizacija po ekipi za svaku od liga iznosi 1200kn, a u slučaju da župa ima više ekipa u pojedinoj ligi, kotizacija iznosi 1000kn po ekipi.

Sastanak predstavnika ekipa bit će: za odbojku i mješovitu odbojku u srijedu 7. rujna, a za nogomet u četvrtak 8. rujna u 18h u prostorijama Povjerenstva za pastoral mladih u Branjugovoj 1.

Liga krizmanika počinje 1. listopada, a prijave traju do 20. rujna na brojeve mobitela 098/1888393 i 091/8876246. Kotizacija za sezonu 2005/2006 će biti 600kn po ekipi. Obavijest o sastanku dobit ćete naknadno.

Koper

29.08.2005.

Slovenija.
Gradić se nalazi blizu granice Slovenija - Italija.
Najveća slovenska luka.

Pravilnik KMNL-a

28.08.2005.

Svi koji su me tražili pravilnik KMNL-a
Uz moju najbolju volju pravilnik KMNL-a još nemam.
Kada će biti, nadam se uskoro jer sada ima više vremena jer sam među ostalim i na godišnjem odmoru.

Kava kao zdravlje: Kava - glavni izvor antioksidanasa?

27.08.2005.

Otkriće Joea A. Vinsona, profesora kemije, zbog antioksidativnog učinka kavi daje toplu preporuku.

Poznato je da kava bistri um i podiže energiju, a američki znanstvenik tvrdi i da osigurava više zdravih antioksidanasa od bilo koje druge namirnice ili pića u američkoj prehrani.



Nutricionisti, naravno, kao i u svemu, preporučuju umjerenost, jer se od previše kave može postati nervozan, a može i povisiti razine lošeg kolesterola u krvi.

Otkriće Joea A. Vinsona, profesora kemije na sveučilištu Scranton, u Pennsylvaniji, omiljenom napitku daje toplu preporuku.

"Stvar je u tome da ljudi dobivaju najviše antioksidanasa iz pića, što je suprotno onome što se čini na prvi pogled", rekao je.

Antioksidansi, za koje se vjeruje da pomažu u borbi protiv raka i imaju brojne druge povoljne učinke za zdravlje, u velikim količinama nalaze se u žitaricama, rajčicama i ostalom voću i povrću.

IskonInternet

274 zavjetno kodočašće grada Zagreba u Marija Bistricu

26.08.2005.

Ovogodišnje 274. zavjetno hodočašće grada Zagreba u Nacionalno Marijansko svetište u Marija Bistrici održati će se od 10. do 12. rujna.

Dio, koji vodi nekadašnjim hodočasničkim putevima našeg blaženog Alojzija Stepinca, predvoditi će u organizatorskom smislu članovi Hrvatskog planinarskog društva "Stanko Kempny" iz zagrebačke Kustošije na trodnevnom pohodu iz zagrebačke katedrale i natrag.

Na trodnevnom pohodu nositi će se drveni križ za mir u Domovini, a usputno obaviti pobožnost križnog puta po usputnim već utemeljenim postajama. Ovakav pristup daje poseban smisao hodočašću duhovnošću, a značajno je sjećanje na 1934.godinu, kada je zagrebačkim nadbiskupom imenovan dr Alojzije Stepinac i na njegove riječi, koje je tada izgovorio: "da će svake godine hodočastiti i preuzeo dužnost da sam pješke kao svaki drugi hodočasnik odužuje se za pružene milosti gradu Zagrebu"! To je tako i bilo niz godina, i svake godine naš Blaženik predvodio je tisuće hodočasnika preko Zagrebačke gore u Mariju Bistricu a pritom predvodio misno slavlje u "sljemenskoj kapelici"!

Nekada su na ovom hodočašću prednjačili mladi, koji su znali odhrvati se svim teškoćama, koje su doživljavali u prošlosti, posebno pri povratku u Zagreb. Bila je to istinska promidžba vjere, a za uzor su imali upravo svijetao lik najvećeg Marijinog hodočasnika, tada zatočenog kardinala Alojzija Stepinca.

I ovo zagrebačko hodočašće, koje je brojnošću u sadašnje vrijeme skoro simbolično, trebalo bi pokazati da u Zagrebu žive vjernici, što bi trebalo pokazati aktivnim sudjelovanjem u zavjetnom hodočašću i da budu nazočni u što većem broju, posebno u povratku!

Spomenuti dio zagrebačkog hodočašća jest naporan, ali sjetimo se da nema tih teškoća, koje se ne mogu savladati na svetom putu, a pritom prisjetimo se samo na riječi našeg Blaženika: "U Tebe se, Gospodine, uzdam!"

PROGRAM
Subota, 10.rujna
5 sati - prikup hodočasnika u zagrebačkoj katedrali, molitva i odlazak na hodočašće u Mariju Bistricu uz usputna razmatranja križnog puta
9 sati -hodočasnička misa na Zagrebačkoj gori, u "sljemenskoj kapelici", MB
Sljemenske Kraljice Hrvata. Nakon mise kraći odmor i nastavak hodočašća do kapele sv.Ladislava pred Marijom B.
18 sati - po prikupu svih hodočasnika, odlazak u procesiji u svetište MBB, ophod oko oltara, uz zahvalu dolaska i pozdrava MBB.
20 sati - večernja procesija sa svijećama

Nedjelja, 11.rujna
u pola 8 sati - sv.misa u Karmelu ili svetištu MBB
u 9 sati - križni put
do pola 11 sati - prikup hodočasnika kod kapelice AVE MARIA" za zavjetnu procesiju
11 sati - zavjetna procesija na mjesto otvorene crkve bl. Alojzija Stepinca
u pola 12 sati - nazočnost na svečanom zavjetnom misnom slavlju
U popodnevnim satima vrijeme za dogovorena druženja: molitva, križni put, meditacije


Ponedjeljak, 12. rujna
5 sati - nazočnost na oproštajnoj hodočasničkoj misi u svetištu MBB
Tijekom dana nastavak i završetak hodočašća uz razmatranja križnog puta. Do 18 sati dolazak do "Kaptolske škole", kićenje hodočasničkog križa
u pola 19 sati - odlazak u procesiji u zagrebačku prvostolnicu, na svečano misno slavlje, povodom završetka ovogodišnjeg zavjetnog hodočašća
19 sati -nazočnost na misnom slavlju, a poslije završetka oproštaj hodočasnika.

Dodatne obavijesti
Sve dodatne obavijesti moći će se dobiti riječju i slikom, poslije mise uočnice, u četvrtak, 8.rujna, u župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića s početkom u 19 sati. Dodatne obavijesti mogu se dobiti i preko mob. 098/313 713 od voditelja ovog hodočašća - Tomislav Pavlin.

Dobro došli na hodočašće, uz srdačan hodočasnički katolički pozdrav!

Tomislav Pavlin - Tom

Šešeljeve ludorije

25.08.2005.

Šešelj bi nam ostavio tri županije

Veliku bi Srbiju trebale činiti cijela Srbija, Crna Gora i BiH, te veći dio Hrvatske, izuzev zagrebačke, varaždinske i križevačke županije, objasnio je čelnik srbijanskih radikala.

Svjedočeći u korist obrane u procesu protiv Slobodana Miloševića, Vojislav šešelj rekao je kako je spreman poginuti za Veliku Srbiju.

Na traženje sudaca, Šešelj je objasnio da bi njezin teritorij činile "sve srpske zemlje", odnosno "cijela Srbija, cijela Crna Gora, cijela BiH i skoro cijela Hrvatska, osim tri županije - zagrebačke, varaždinske i križevačke".

Naglasio je kako koncept Velike Srbije ne znači etničko čišćenje
Hrvata i Muslimana, već bi prema programu njegovog Srpskog četničkog pokreta, tu vladalo bratsko jedinstvo Srba-katolika, Srba-muslimana, Srba-protestanata i Srba-ateista.

Dodatno je precizirao da su većina Hrvata Srbi-katolici, a svi Bošnjaci u BiH i na Sandžaku Srbi-muslimani.

Opet kopanja u gradu

24.08.2005. Ovo nije stari ZET-ov bus Zagreb - V. Gorica. Ovo je MAN koji vozi negdje u SAD-u.

Ekipo, ovaj vikend u centar idite ako baš morate.
Zbog popravka tramvajske pruge od petka u 24:00 do ponedjeljka u 4:00 tramavaji neće vozit Frankopanskom, Ilicom od Trga do Republike Austrije i Zrinjevcem.
Nočne linije 31 vozit će Črnomerac - Jukičeva - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Zapruđe - Savski most
Nočna linija 32 vozit će Prečko - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Trg Žrtava Fašizma - Borogaj
Nočna linija 34 vozit će Ljubljanica - Vodnikova - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Dubec.
Dnevne linije:
Linija 1 se ukida
Linija 6 Črnomerac - Jukićeva - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot
Linija 11 Črnomerac - Jukićeva -Glavni kolodvor - Draškovićeva - Vlaška - Dubec
Linija 12 Ljubljanica - Savska - Vukovarska - Autobusni kolodvor - Šubičeva - Dubrava
Linija 13 Žitnjak - Vukovarska - Savska - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Kvaternikov trg
Linija 14 Zapruđe - Savska - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Mihaljevac
Linija 17 Prečko - Savska - Glavni kolodvor - Trg Žrtava Fašizma - Borongaj.

Isto tako zbog radova u Grškovićevoj ulici linije 106, 201 i 226 voze obilazno preko Medvešćaka i Mirogojske ceste. s time da 106 i 226 neće vozit do arkada na Mirogoju već će skretat lijevo u Remetsku cestu. Linija 201 od Mirogojske skreće desno i staje kod Arkada na Mirogoju i uz Mirogoj vozi do Bijenićke gdje skreće lijevo na svoju redovnu trasu. Ti radovi počinju u petak 26.8 od 8 i traju do utorka 30.8 do 20 sati.

Rača 2005

23.08.2005.

Još je manje od dva tjedna do Račefesta u Sloveniji! Veliki glazbeni događaj ove će se godine održati 3. rujna, a započinje u 16:00 sati. Prema predviđenom programu mogao bi završiti u kasnim večernji satima s obzirom da koncertni dio započinje u 18:00 sati, a organizatori planiraju da će posljednji izvođač svoj nastup započeti u 24 sata.
Festival se održava već četvrtu godinu za redom. Redovito ugošćuje odlične glazbenike iz Slovenije, ali i drugih susjednih zemalja među kojima je i Hrvatska koja ove godine na Račefestu ima tri svoja predstavnika: Novo Svitanje, Laudantes i Seeker's Planet.

Osim njih na Račefestu nastupaju: Dominik (Slovenija), p. Janez Ferlež (Slovenija), Trinitas (Slovenija), Sašo in Robi (Slovenija), Svetnik (Slovenija), LINDIWE (Zambia), Hazard of Fire (Hungary), Nova zapoved (Slovenija).

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po cjeni od 800SIT, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 1000SIT (za osobe starije od 15 godina). Za sve one koji se žele dodatno informirati mogu posjetiti stranice Račafest Aktualnih vijesti biti će naravno i na Duhovna scena

Kotor

22.08.2005.

Grad sa neopisivom arhitekturom.

ZET i dalje u V. Goricu

21.08.2005. Usporedba ZET-ov stari bus i ovaj. Razlika? Ovaj vozi negdje u Americi

Prenosim iz Većernjaka

Autor Iva PULJIĆ-ŠEGO

Autobusi Zagrebačkog električnog tramvaja i ubuduće će prevoziti putnike na području Velike Gorice jer je Gradsko poglavarstvo odlučilo produljiti ugovor koji tom prijevozniku istječe 31. kolovoza iako je bivša HDZ-ova vlast najavljivala raskidanje ugovora.

Novost je i to da će se Velikogoričani od 1. rujna na relaciji Zagreb – Velika Gorica voziti u dva nova niskopodna autobusa. Ugovor sa ZET-om bit će produljen do 31. prosinca, a nakon prihvaćanja novog proračuna, kako kaže dogradonačelnica Vesna Fabijančić Križanić, najvjerojatnije će se napraviti dugoročniji ugovor sa ZET-om.

– Ugovorom o prijevozu na dulji rok motivirat ćemo ZET na obnovu voznog parka – kazala je V. Fabijančić Križanić. Dodala je da će ZET obnoviti autobuse na relaciji Zagreb – Velika Gorica, a grad će zajedno sa Zagrebom sufinancirati nove autobuse na linijama od Velike Gorice do sela u okolici grada.

Nakon obnove voznog parka, među novim autobusima naći će se i klimatizirani MAN-ovi autobusi, kaže velikogorička dogradonačelnica.

Razlog nezadovoljstvu prijašnje vlasti i mnogih Velikogoričana tim autoprijevoznikom bila je previsoka cijena prijevoza, zastarjeli i oronuli autobusi te visoke mjesečne subvencije zbog navodne nerentabilnosti pojedinih linija.

'Hrvatska nacija stvorena je od Srba katolika pod utjecajem Vatikana' naravno nova povijest po Šešelju

19.08.2005.

Biseri
'Hrvatska nacija stvorena je od Srba katolika pod utjecajem Vatikana', rekao je Šešelj. 'Doduše, postojao je mali narod koji se nazivao Hrvati, ali je uništen pod najezdom Turaka'.
Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj u petak je kao svjedok obrane na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću sucima tumačio zavjeru Zapada protiv Srba, ustvrdivši, među inim, da su "Hrvati nastali od Srba katolika".
Ostalim je narodima s prostora bivše Jugoslavije također našao srpsko podrijetlo. Muslimane je nazvao "izmišljenom nacijom", a Albance je opisao kao najokrutnije sluge i vojnike, najprije Turaka, pa Nijemaca 1940-ih a od 1999. NATO-a.

Sa IskonInterneta

Duga 2005

Već 9 puta se duga spušta sa sunčanog neba u Pučko otvoreno učilište Dragutin Novak u Ludbregu. Naravno, radi se o tradicionalnom ludbreškom festivalu Duga koji se prvi puta održao 1996. godine.

Organizatori su odabrali deset izvođača koji će 2-3 duhovne pjesme 27. kolovoza 2005. godine otpjevati Bogu na slavu na samom Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu. Festival započinje u 18.30h. Napominjemo da je Duga ove godine revijalnog karaktera i da dolaze gosti iz Slovenije i Mađarske.

*napomena: ovo nije služben redoslijed izvođenja!

1. IHTIS - Veliki Bukovec
2. STEPINČEVA MLADEŽ - Koprivnica
3. NOVA NADA - Hlebine
4. LETICIJA - Rasinja
5. VIS "Sveti Križ" - Kotoriba
6. MISTERIJ - Frama Dubrava
7. NOVO SVITANJE - Zagreb
8. SVE BOJE LJUBAVI - Zagreb
9. Andrea Szamek Nagy i Jasmina Petrović - Mađarska
10. Zbor mladih - Slovenija

Program festivala kao i obično započinje svetom misom za sve izvođače u 17h u kapeli dvorca Batthany (gdje se dogodilo čudo po kome je Ludbreg poznat), dok sam festival počinje u 18.30 sati.



Svima onima kojima Ludbreg (koji je kako kažu centar svijeta) nije predaleko svakako savjetujemo da se u subotu 27. kolovoza okupe na još jednom festivalu duhovne glazbe Duga 2005.


U ime Organizacijskog odbora
Renata Zlatić

ZA SVE KOJI BI HTJELI IĆI POSTOJI MOGUČNOST DA SE U LUDBREG IDE VLAKOM. POVRATAK JE ISTU VEČER. VLAK IZ ZAGREBA KREĆE U 14:46 I STAJE NA SVIM STANICAMA DO KOPRIVNICE U KOPRIVNICI SE PRESJEDA NA VLAK ZA LUDGREG I TAMO SMO U 17:27. POVRATAK JE U 22:54 IZ LUDBREGA SA PRESJEDANJEM U KOPRIVNICI I DOLAZAK U ZAGREB JE U 0:57. CIJENA POVRATNE KARTE JE 80 KUNA.

Povodom organizacije koncerta Marilyn Mansona

15.08.2005.

"Katolička Udruga Mladih Istre
Povodom organizacije koncerta Marilyn Mansona

Štovani,

dozvolite nam da kao Udruga koja se već 7 godina bavi mladima, trudeći se nuditi im zdrave sadržaje što pridonose razvoju osobnosti i senzibilizaciji za opće ljudske vrijednosti, izrazimo svoje mišljenje o ponudi koncerta Marilyna Mansona. Možemo razumijeti da je organizatorima komercijalno zanimljiva jedna naizgled provokativna medijska pojava poput M. Mansona, no pitamo se koliko je ona prigodna i koliko zaista vrijedi? Vrijedi li dovoljno da se za nju pripremi naša Arena? I, puno važnije od Arene, je li to dovoljno kvalitetno kao ponuda za naše mlade?

Kao razlozi za organizaciju ovog koncerta navode se inteligencija izvođača i uspješna prodaja albuma Marilyna Mansona. Inteligencija sama po sebi sigurno nije motiv za organizaciju koncerta, jer onda bi svoje koncerte u Areni održavali i nobelovci i drugi znanstvenici... Isto tako, niti uspješna prodaja albuma sama po sebi ništa ne govori, jer vjerujemo da organizator ima neke kriterije za odabir izvođača.

Medijska pojava Marilyna Mansona u SAD izaziva kontroverze i često se koncerti zabranjuju - iz jednostavnog razloga što je ovaj izvođač izraziti protivnik ratne politike Georga Busha. Kao kršćani, naravno da podržavamo antiratne poruke. No pitamo se, može li se brutalnošću i nasiljem, kojeg sugerira nastup i glazba Marilyna Mansona, uistinu pridonijeti miru i nenasilju? Ne stvara li (izrazito prosječan) heavy metal ove grupe samo još jedno novo ozračje nasilja i destruktivnosti?

Neki će navesti i njegovo ne-licemjerje kao još jedan od argumenata za njegovu kvalitetu. Svakako je pohvalno ne biti licemjer, no mišljenja smo da to nije dovoljno za organizaciju koncerta.

Smatramo da cjelokupna pojava Marilyna Mansona, posebno njegov komercijalno perverzan image, može imati više negativan nego pozitivan učinak.

Kad bi taj čovjek zaista imao za cilj promicati ne-licemjerje, inteligenciju i antiratne poruke, odabrao bi neki manje komercijalan način. Ovako, ne možemo se oteti dojmu da je to sve jedna obična predstava koja ima za cilj zaraditi na našoj djeci, sugerirajući im mrak i nasilje, u ime nečeg navodno pametnog."


Katolička udruga mladih Istre

ZET vozi normalno

14.08.2005.

E da ekipo.
Tramvaji voze svojim redovnim trasama.
Vraćaju nam se linije 8 i 13.
Nema pješaćenja.
Usput otvorio se i most mladosti.

Radno vrijeme NSB-a

13.08.2005.

I tako što je ljepo kratko traje.
Tako i NSB (NSK) kako tko voli od utorka počinje raditi u dvije smjene.
Radim danom od 8 do 21 sat a subotom od 8 do 15 sati.
Što vas nova čeka.
To su mnogo novih naslova na policama, mnoge su knjige i obnovljene.

Rekreacija biciklom u Zagrebu

12.08.2005.

Evo prijedloga za jedan laganini izlet
Park Dotrščina
Park Dotrščina smjestio se u istočnom djelu grada Zagreba sjeveroistočno od parka Maksimir i 500 m od Opće bolnice Dubrava.
Park je idealno mjesto za početnike koji žele isprobati vožnju brdskim biciklom po prirodi. Na ulazu u park nalazi se veliko parkiralište odakle možete započeti svoju vožnju. Unutar parka ima različitih tipova staza od širokih makadama do uskih staza (single track). Južni dio park je položeniji dok se u sjeveroistočnom djelu mogu naći strme i napornije staze. Park Dotrščina ima i svoje povijesno značenje te je u parku smješteno mnoštvo spomenika posvećenih žrtvama II. svjetskog rata. Unutar parka nalazi se i veliki rasadnik različitog raslinja. Na sjeveroistočnom se dijelu parka može izaći na cestu koja spaja Maksimir i Markuševac dok se na sjeverozapadnom djelu parka može izaći na cestu koja spaja Markuševac i Mihaljevac. Za vrijeme vožnje po parku treba obratiti pažnju na pješake.

Robert Rigo, 04.03.2002.

ZAPREŠIĆ VIA BAJAKOVO

11.08.2005.

Uz utakmicu Inter - Zvezda informacija:

Prvi pregled Zvezdinih navijača hrvatska policija obavila je na graničnom prijelazu Bajakovo

U susretu protiv Intera nogometaše Crvene zvezde na zaprešićkom stadionu bodrit će tristotinjak najvjernijih navijača. Devetorici nije dopušten ulazak u Hrvatsku. Utakmica počinje u 17,30 sati.


VINKOVCI - Preko međudržavnog cestovnog prijelaza Bajakovo oko 14,30 sati u Hrvatsku je u četiri autobusa ušla skupina od 297 navijača beogradske Crvene zvezde, koji putuju prema Zaprešiću, na utakmicu drugog pretkola Kupa UEFA-e s domaćim Interom.

Zbog alkoholiziranosti policija je šestorici navijača Crvene zvezde onemogućila ulazak u Hrvatsku, a trojica su vraćena kući jer nisu imali ulaznice za utakmicu.

Prema riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra PU vukovarsko-srijemske, Tomislava Iljića, hrvatskoj policiji najavljen je dolazak tristotinjak navijača Crvene zvezde, a jedan od uvjeta za ulazak u Hrvatsku bio je i posjedovanje ulaznice za utakmicu.
Hina

NADAM SE DA ĆE INTER POBJEDITI.

Ako ste u blizini

10.08.2005.

Čast nam je pozvati sve ljubitelje duhovne glazbe na koncert zbora "Eshaton", povodom blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije. Koncert će se održati u župi Uznesenja BDM Močile, Koprivnica, u nedjelju 14. kolovoza poslije sv. Mise koja započinje u 19 sati. Na koncertu će uz "Eshaton" nastupiti i gosti: "Ime ljubavi" iz Koprivnice, "Leticia" iz Rasinje te zbor "Ihthis" iz Velikog Bukovca.

Nova sezona (Navještenje B.D.M. Velika Gorica)

09.08.2005.

Polako se bliži i polovica kolovoza kad se večina od Vas vraća.
Što se tiće sportskih liga stanje je slijedeće.
Nogometaši Navještenja igraju u 3 ligi (nisam ništa uspio napravit da se nešto promjeni) dok odbojka još nema liga t.j. igra se samo jedna liga.
Najnovijih vijesti nemam.(Ono oko osnivanja MNK Selekcija KMNL-a nalazi se na ovoj stranici dolje).
I dalje će za nogomet u Gorici biti zadužen Cajner dok ću ja i dalje biti ZG predstavnik.
Što se tiće odbojke (mješovita) znate koga trebate zvati.
Moji brojevi se nisu mjenjali mada me aparat koji imam na simpi dosta zafrkava tako da sam u fazi promjene aparata. Broj na vip mreži i dalje je dostupan.

Velika Gospa u Marija Bistrici

08.08.2005.

Trodnevnica uoči blagdana Velike Gospe, slavi se 12, 13 i 14. kolovoza s početkom u 18 sati. 14. kolovoza s početkom u 20 sati bit će služba svjetla i procesija, a u 21 sat misa i bdjenje.

Mise na Veliku Gospu su u 6, 7.30, 9, 11 i 18 sati.
Središnje misno slavlje je u 11 sati . Misu predvodi nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić.

Autobusi za Marija Bisticu iz Zagreba 15. kolovoza kreću u 7, 7.45, 8.30 i u 14 sati.

Pocjetnik na prošlu sezonu (Navještenje B.D.M. V. Gorica)

07.08.2005.

Nogometaši u 1 KMNL 15 mjesto (pad u 3 ligu)
Odbojka mješovito 1 mjesto.

Pozdrav Dadi

06.08.2005.

Iako te više nema među nama, znam da si tu.
Svaki gubitak je težak ali jednom dolazi ponovni susret na nebu.
Kad si mogao dolazio si na ovaj forum. Nakon svega ostao je trag.
Frama Kozari Bok izgubila je vrijednog člana i dobila zagovornika na nebu.
Dado hvala ti što si bio među nama, bio si rado viđen pun vedrine i sada kad počne nova sezona falit ćeš nam.
Često si dolazio na humanitarne večeri H-epicentar u Papayu. Te večeri su izgubile su dragog gosta. Hvala ti što si sudjelovao i pomagao svojim dolaskom.
Jednom doći će ponovni susret.
Hvala ti Dado na svemu.

Za sve tužna vijest

05.08.2005.

Na hodočašću Framaša u Asiz u četvrtak je poginuo Dado iz Kozari Boka.
Dado je pao je sa litice na La Verni i na mjestu preminuo.
Iako sam nekoliko sati pokušavao naći informaciju na internetu toga na žalost nema.


Osnovan Malonogometni klub 'Selekcija KMNL-a'

04.08.2005.

27 ili 28.7 osnovan je malonogometni klub 'Selekcija KMNL-a' Zagreb.
Iako informacija o tome nema kao doznajem išlo se u osnivanje kluba radi nastupa u 2 HMNL.
Kako se prijava nije mogla realizirati preko sportskog društva KND-a, (jer nastup u HMNL-u imaju samo registrirani klubovi), išlo se na to.
Predsjednik kluba je Tomislav Juras.
Nadam se da će ono što su napisali toga se i pridržavat a to je
- Klub je apolutvo odgovoran KND-u (Š.D. Katolici na djelu Zagreb)
- Biranje igraći će biti STROG I PRAVEDAN, a utvrdit će ga Upravni odbor kluba, za sad nitko neće igrati tko nema minimalno 1-2 godine igranja u KMNL ligi iza sebe + još dosta stvari (ponašanje, ljudske osobine, kvaliteta, itd.).
Toliko za sada od onoga što znam.
Inaće već je palo par mail-ova između mene i gospodina Jurasa.
Nadam se da će kritike uroditi plodom i da neće biti izbor igraća po vezi već po pokazanom na terenu ma koliko dotični igrao liga.



U pijavici ozlijeđeni mještani i gosti Murtera

03.08.2005.

U nevremenu koje je oko 13 sati pogodilo šire šibensko područje najviše je stradao otok Murter, gdje su jaki vjetar i pijavica čupali drveće, prevrtali automobile i kamp-prikolice, a nekoliko je ljudi i ozlijeđeno, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava

ŠIBENIK - Pijavica je zahvatila područje Murtera, Betine, Jezera i Tisnoga. Potopljene su brojne brodice koje su bile privezane na tom području.

Više je mještana i gostiju Murtera zatražilo liječničku pomoć u mjesnoj ambulanti, a neki su zbog težine ozljeda upućeni u šibensku Opću bolnicu.

Policija tek prikupljala podatke o štetama koje će na Murteru vjerojatno biti velike. Nevrijeme je pogodilo i područje Primoštena, no tamo nema težih posljedica.

Jako nevrijeme, nezapamćena kiša i neobično jak vjetar zahvatili su danas oko 13 sati i područje općine Stankovci kod Benkovca. U nevremenu, koje je trajalo desetak minuta, oštećeni su brojni stambeni objekti.

Vjetar je čupao stabla i privremeno zakrčio promet, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Općinske vlasti pozvale su Komisiju za procjenu šteta da utvrdi kolike su štete.

Hina

Na ovom područiju je i kamp za mlade Modrave. Nemam nikakvih informacija što je i kako je dolje ali znajući koja je ekipa sada dolje vjerujem i siguran sam da su dobro.
Čim nešto saznam stavljam na ove stranice.

Gdje je velečasni Sudac

GDJE JE SUDAC Dr. Nela Sršen kaže da hrvatski karizmatik nije bio u bolnicama u Padovi
Sudac nije ni u bolnici ni u samostanu u Padovi
Autor Nevenka KOŠČIĆ





Vlč. Zlatko Sudac nije bio, niti je sada u bolnici gdje radim, a provjerila sam i u drugim zdravstvenim ustanovama. Nigdje se nije javio zbog liječanja, pa mogu odgovorno potvrditi da, ako i boravi u Padovi, nije došao zbog liječenja, nego eventualno zbog odmora kazala nam je dr. Nela Sršen, poznata hrvatska liječnica koja radi u Sveučilišnoj bolnici u Padovi i počasna hrvatska konzulica.
U toj bolnici liječe se i mnogi Hrvati oboljeli od teških bolesti, a baš zbog jednog slučaja dr. Sršen odgodila je godišnji odmor. U utorak je napokon krenula na odmor, pa smo s njom mogli samo telefonski razgovarati. U Padovi je ovih dana mirno. Čak ni oko bazilike sv. Antuna Padovanskog, ni na misi, nije bilo uobičajene gužve.

Malo Hrvata
Nismo opazili nijedan automobil ili autobus hrvatskih registracija, ali u bazilici smo pronašli patera Marka Planinića, franjevca koji je tu na službi već gotovo tri godine. Kaže da je trenutačno jedini hrvatski svećenik u Padovi, pa je često na usluzi našim vjernicima, posebno zbog ispovijedi. Slučaj je htio da pater Marko dobro poznaje vlč. Suca jer je prije odlaska u Padovu bio u creskom franjevačkom samostanu.

Vlč. Zlatko kod nas je imao seminare duhovne obnove za mlade s otoka Cresa. Na žalost, uz novinare me ne vežu lijepe uspomene. Kad je u našem samostanu u Cresu vlč. Zlatko imao seminar, izašao je u jednim novinama vrlo neobjektivan tekst o tome kako sam spriječio da se napravi prilog, a mi smo dali samo prostor za održavanje. Međutim, to ne znači da vam ja ne bih pomogao kad bih znao da je u Padovi. Volim se susresti s našim ljudima, a sada baš nema puno hodočasnika koji dolaze ciljano u baziliku sv. Antuna. Uglavnon navrate oni koji idu u Rim ili Lourdes kazao nam je među ostalim fra Marko.

Isključen mobitel
Je li vlč. Zlatko Sudac u Padovi? Ako jest, onda je odlučio prihvatiti savjete liječnika o odmoru u potpunom miru, jer mu je mobitel već više dana isključen, pa je tako isključena i jedina suvremena mogućnost komuniciranja s njim. U međuvremenu nam se javio Zdravko Jordanić iz Malog Lošinja, koji nam je kazao da je organizator duhovnih seminara za hrvatske branitelje, ali i prijatelj vlč. Suca. Vlč. Zlatko mi je puno pomogao u stresnim životnim situacijama, a kako poznaje moj slučaj, uvijek su mi kod njega otvorena vrata.

Razgovarao sam s njegovom sestrom koja mi je kazala da je sa zdravljem sve u redu i da je na odmoru u Italiji kazao nam je Z. Jordanić. Razgovarali smo s još jednom osobom bliskom vlč. Sucu koja tvrdi da on nije ni u jednom samostanu na odmoru, već da se odmara kod prijatelja u sjevernoj Italiji.


Zagrebački Caritas

Jelenu Brajšu je dekretom zbog zdravstvenih razloga razriješio s mjesta ravnateljice Caritasa zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
"Snagom ovlasti, kao vizitator u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, mons. dr. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, imenovao je Jurja Jerneića, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, privremenim upraviteljem Caritasa Zagrebačke nadbiskupije", javila je IKA.
Tajnikom toga Caritasa imenovan je Marijan Šarić, stoji u priopćenju koje je potpisao prečasni Boris Balenović, zamjenik vizitatora u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, prenosi IKA.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sredinom srpnja izdao je dekret o kanonskoj vizitaciji u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, po kojemu je vizitacija započela 1. kolovoza, a za vizitatora je imenovao pomoćnog biskupa zagrebačkog msgr. Valentina Pozaića.
U dekretu kardinala Bozanića stoji da vizitacija treba biti dovršena najkasnije do prve nedjelje Došašća 2005. te da će vizitatori, po završetku vizitacije, podnijeti iscrpno izvješće te izraditi i predložiti obnovljeni Statut za novi ustroj Caritasa.

Kotor 1

02.08.2005.

---

Kotor 2

01.08.2005.

---

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.