ponedjeljak, 01.06.2009.

Čestitam!


Day after! Eto, poznati su rezultati volje sisačkih, i drugih hrvatskih građana, kada je riječ o čelnicima naših lokalnih zajednica. Bit će i vremena i prilika za nijansirane analize i ocjene, pa koristim priliku izreći prve impresije i ocjene. Zanemarit ću sve niske, nedostojne i prljave aspekte kampanje u Sisku, jer ne mislim da su oni odlučili o konačnom ishodu. Jedino, što zaslužuje punu osudu i zakonsku sankciju su prijetnje otkazima u nekim gradskim tvrtkama onima koji slučajno ne bi glasali za Pintarića. Ali riječ je o tvrtkama u kojima se ionako i od ranije zlostavlja i mobira ljude.

Pa dakle, posao je gotov i vrijeme je za čestitke.

Čestitam onoj polovici Siščana, koji su izišli na izbore i tako pokazali da im nije svejedno tko im i kako vodi grad i kome daju svoj novac na raspolaganje kroz gradski proračun. Oni svakako pokazuju, da su shvatili da je demokracija pored svih manjkavosti ipak najbolji, do sad smišljeni, sustav za društveno utjecanje.

Čestitam polovici te polovice (- 245 glasova) koja mi je dala povjerenje, birajući promjene, što je hrabro i neodložno zatražila promjene, što su se mobilizirali i pokazali hrabri, angažirani , urbani Sisak i nemirenje s postojećim. Njih nisu impresionirale gomile plakata, tv spotova, trgovačkih ugovora o podjeli fotelja, pritisci, pokušaji moje difamacije i ostali kampanjski arsenal, a koji, budimo pošteni, nije samo sisački specifikum. Taj, nemireći Sisak, ne smije rezignirati! Za grad i bolji Sisak ovi izbori nisu kraj!

Čestitam i onoj drugoj polovici, koja nije željela promjene, jer su uspjeli i spriječili promjene. Imali su i imat će Sisak po svojoj mjeri i sa ljudima po svojoj mjeri. Sasvim legitimno.

Čestitam, dakako i gradonačelniku Pintariću, što je demokratskom voljom Siščana, zaslužio da ga oslovljavamo gradonačelnikom. Izabran je imenom i prezimenom i dokazao je da je on i dobra i prihvatljiva opcija za Siščane. Nakon, deset godina nitko mu više neće moći osporavati mandat.

Čestitam od srca svim onim brojnim mladim (i starijim) aktivistima, koji su tako strasno, s toliko srca i entuzijazma, mjesecima gorili noćima i danima, kao najljepljše zvjezdice zagledani u svoje ideale, koji su se davali bez kalkulacija i iskreno. Marko, Mario, Ivane, Čile, Majo, Adrijana, Miro, Tine, Darko, Biljana, Edita, Stela, Kristina, Dario, Josipe, Romana … hvala vam što ste me toliko nadahnjivali i hrabrili! Strašna ste ekipa, koja ne smije nikada zaboraviti taj plamen i neka u vama gori što duže. Samo će vas on činiti ljudima i dalje.

Čestitam Ivanki i njenoj ekipi, Juzbi i Gajdeku, Slađani… časnome Vrbanusu, nepopravljivo zaljubljenom u Sisak, Dedi i Josi, Svjetlani, Mirjani, Milanu, Tici i Kreši, Doktoru i Vladi. Ljudi napravili smo posao. Pokazali smo da u sisku, postoji poštena politička alternativa. Mobilizirali smo deset tisuća ljudi, gotovo cijeli naš birački potencijal. Pokazali smo da kampanja može biti, jeftina i poštena, pozitivna i usmjerena na budućnost. Pokazali smo da postoje ljudi, koji ispred vlasti pod svaku cijenu, stavljaju principijelnost i političko poštenje. Da su nam na prvom mjestu dobrobit građana i boljitak Siska, a ne naše fotelje. Da ne ćemo ulaziti ni u kakve trgovačke sporazume.
Ljudi, visoko uzdignuta čela i s ponosom možemo hodati našim Siskom! Nismo se ogriješili niti o jedan, moralni, ljudski ili božiji zakon. To je puno, jako puno! To je pobjeda, na kojoj vam čestitam. Imamo, djecu, unuke, rođake, susjede. Nije nam nikako svejedno što oni o nama misle. U ovoj smo zajedničkoj priči činili jedni druge boljim ljudima i zato nemojmo biti nezadovoljni jer doista nismo poraženi. Drago mi je što sam to uspio pročitati sinoć u vašim očima.
Naš Sisak, nismo nikome predali! On i naši sugrađani će i dalje u nama imati svoje zastupnike i svoje zagovornike.

Davorko Vidović
01.06.2009. u 08:58

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>