srijeda, 11.02.2009.

HSP s "ponosom"

Koliko je ponosa, a koliko kukavičjeg ponašanja u krađi slogana?! Večeras su kolege HSP-ovci obljepili grad Sisak malo izmijenjenim sloganom, gotovo identičnim sloganu kojega imate prigodu gledati na mojoj web stranici preko mjesec dana, koji je predstavljen javnosti na pressici koja je zabilježena u svim medijima uključujući i glavni dnevnih HRT-a, i koji je čak štoviše i naziv šesteročlane sisačke koalicije za predstojeće izbore, “Sisak ponosni”. Zanimljivo je da su u toj krađi slogana (U njihovoj varijanti “Sisak s ponosom” , koji sam baš u tom obliku neoprezno najavio još u listopadu prošle godine) HSP-ovci “posudili” i jednu SDP-ovsku staru i na svim izborima korištenu vizualnu markaciju – kosi slog (primjer dosljedne grafičke primjene možete vidjeti i u logu ovoga bloga i u logu SDP-a). Istina, njihov je slog usmjeren prema dolje, kako će vjerojatno i završiti ova nečasno započeta kampanja, a naš (SDP-ov) prema gore što će reći da i ne razumiju baš o kakvoj se poruci radi i zašto je to baš tako napisano. Ali dečkima se svidjelo pa šta!

Što se pak ponosa tiče, HSP bi kao vladajuća stranka trebao objasniti da li bi Siščani trebali biti ponosni npr. na način na koju su došli na vlast (sjetite se kupovine vijećnika i upada u gradsku vijećnicu); ili na način na koji su odreagirali na poniženje koje im je priuštio Sanader “šamaranjem” gradonačelnika; ili blamažom sa galdovačkom kanalizacijom, ili blamažom sa sportskom dvoranom; ili nakaradnim i do zla boga neodgovornim zpošljavanjem stotina svojih stranačkih podobnika na račun proračuna koji pune svi Siščani; ili sramotnim kupovanjem privatne kavane za masne novce građana Siska…. Što je to što bi kolege HSP-ovci mogli pomisliti i napraviti, a da bi bilo na ponos gradu Sisku?

Ništa i baš ništa! Sve što su radili sa svojim HDZ-ovskim koalicijskim partnerom bilo je samo velika uvreda i ponižavanje građana Siska. Stoga je više no cinično zazivati Sisak ponosni, a bez imalo skrupula i elementarnog stida tako nemaštovito i grubo potkradati druge. A ja se već ponadao da se distanciraju od svoje sramotne vladavine!

Davorko Vidović
11.02.2009. u 00:08

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>