srijeda, 05.11.2008.

Bravo Obama, bravo McCain!

Svi idu pod šator pobjednika. Obama je zvijezda visokog sjaja, nada za milijune ljudi u Americi i diljem svijeta i doista je dirljivo gledati vremešnog afroamerikanca sa suzama na licu, kako stojeći na Time squeru tiho i dostojanstveno, snažno proživljava ono o čemu su samo sanjati mogli u desetljećima dugog “snivanja”. U danima pred nama mnogo će se pisati i analizirati ono što se noćas dogodilo i zvijezda će biti Obama.

No, u ovom sam trenutku odslušao govor senatora McCaina u Arizoni, i ne mogu da kao fan Baracka Obame (koga sam imao priliku i upoznati na počecima njegove državničke karijere) ne iskažem osobno divljenje i poštovanje “gubitniku”, koji je s toliko državničke odgovornosti i mudrosti čestitao 44. američkom predsjedniku i pozvao Amerikance da stanu iza njega.Slušajući ga poželio sam Hrvatsku s političarima sposobnim nadići svoje uske osobne, grupne i stranačke interese, sposobne za odgovornost, ozbiljnost i iskreni rad za dobro svoje zemlje i svojih građana.

Doista je šteta što republikanci u proteklih 8 godina nisu imali kandidata McCainovog profila i predsjednika njegovog kapaciteta. Vjerujem da bi svijet danas izgledao drugačije.
Zato, bravo bravo Obama, ali i bravo McCain! Barack Obama pobjedio je dostojnog protivnika i ozbiljnog političkog vođu.

Davorko Vidović
05.11.2008. u 06:26

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>