Da se mene pita (al' me se ne pita)

ponedjeljak, 11.11.2013.

Silovanje nije što i sploni odnos bez pristanka?

Dosta je ukucati dnevnih.hr, 24sata.hr i slične stranice u internetski pretraživač i shvatiš kakva je stvarnost Ljepe naše, shvatiš u kakvom smeću od države živiš...I sada meni neko kaže kako je ponosan Hrvat, neznam što bi mislila, neznam što bi rekla, osim da se iz dana u dan sve više sramim u kakvoj državi živim, kakav ponos, čime da se ponosim ???

Već se nekoliko dana na internetu vrti vijest o silovanoj 17-godišnjoj djevojci u Zadru, iako ta vijest i ne dobiva pažnje koliko bi trebala zbog trenutno najvažnijeg problema ZA & PROTIV referenduma o braku.
Ja sam odlučila da ovu temu bar proguram na svom blogu, jer mi se još jednom zgadila Hrvatska dok sam čitala današnju vijest.

Evo da vas prvo upoznam sa situacijom, ako netko slučajno nije upoznat. (Informacije su prikupljene na 24sata.hr iako su više manje na svim portalima iste)

U nedjelju 3. studenog 17-godišnja zadranka je sa majkom ujutro u 8 sati prijavila višestruko silovanje u PU Zadarska. Prijavila je 5 mladića (22, 19, 18, 17 i 16) koji su proveli subotu večer s tom djevojkom u nekoliko zadarskih kafića, a zatim otišli u noćni klub Hitch na plaži Kolovare. Jedan od mladića je djevojku namamio vani i kako mediji prenose s njom imao spolni odnos bez pristanka, a nakon toga pozvao i ostalu četvoricu da isto naprave, što su oni uradili...

Znači 5 mladića se seksualno iživljavalo nad maloljetnicom i silovalo je !

Mladići su tek sljedeće subote, 9.11. privedeni i sudac istrage, Boris Radman im je odredio istražni zatvor u trajanju do mjesec dana kako sa slobode ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazeno djelo.

MENE ŽIVO ZANIMA ZAŠTO IM JE TREBALO TOLIKO DANA DA PRIVEDU TE MLADIĆE ???
ali eto.. niša novo...

Naravno oni međusobno jedan drugoga optužuju...

Današnja vijest...

Evo citiram dio današnje vijesti skinute sa 24sata.hr u kojoj sam čak dobila i odgovor zašto im je toliko trebalo da privedu mladiće:

''- Budući da smo samo sumnjali na počinjenje djela, mislim da smo brzo završili obradu. Nismo znali je li se djelo dogodilo, koliko je bilo sudionika ni lokaciju. Tek nakon razgovora sa svjedocima i istrage ustanovili smo što se zbilo - kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Mještanka, koja je te večeri bila u klubu Hitch prepričala je kako je momak koji je djevojku namamio van društvu kazao: "E, sad ću je iskajišati tako da će joj mozak izletjeti".

Policija je slučaj okarakterizirala kao spolni odnos bez pristanka, za što je po novom zakonu predviđena dvostruko manja kazna nego za silovanje. Djevojci su izmjerili 0,95 promila.
- Teško je reći što se dogodilo. Ako su djevojku napili s namjerom spolnog odnosa, onda je silovanje. A i što da je pijana pristala? To bi značilo da nema kaznenog djela? - pita se odvjetnik Branko Šerić ne ulazeći u konkretan slučaj. ''



Ovaj podebljani dio me je ostavio bez teksta, toliko da neznam ni sama što bi komentirala, ni što bi rekla, tj. tražim mišljenja od vas blogera, ja sam očito toliko neuka pa ne vidim razliku između silovanja i spolnog odnosa bez pristanka.

Mnoge djevojke se ovakav događaj i ne usude prijaviti policiji, boje se... puno toga se boje, sad kad realno pogledaš... Prožive takvu traumu, skupe hrabrosti i sve prijave policiji i na kraju dobiju ovakav ishod... Skoro pa da je i ona optužena, umjesto da počinitelji dobiju najveću moguću kaznu, da bilo kojem potencijalnom silovatelju uopće ne padne na pamet napraviti ovakav čin, oni ih još ohrabre... I kako da se nakon ovoga itko usudi prijaviti ovakav zločin?

Za kraj da rečem najvažniji dio, šuška se da su ova petorica nekakve face, tj. tate su im face...
Znali netko nešto više o tome? Vidim da su mediji suzdržani, da se mene pita ja bih na sva zvona njihova imena razglasila.


foto: http://www.057info.hr/

I sada, čime da se ponosim, što to mogu istaknuti i reći, ja sam ponosna Hrvatica?


EDIT:
Evo mali edit posta, tj. dopuna informacija copy - paste sa 24sata.hr:
''Večernji list doznaje kako je otac jednog od silovatelja bivši specijalac koji je navodno prije nekog vremena bio suđen zbog iznude.
Također, navode kako djevojka nije poznavala sve silovatelje. Navodno joj je pozlilo na zabavi te je krenula naći taksi da ode kući. Pošla je s mladićima koji su je bacili u grmlje na plaži i silovali od 23 do 4 sata ujutro. ''

Iako uopće nije važno ni koliko ima godina, ni koliko je bilo sati, pijana nije, poznaje ne poznaje mladiće. NE znači NE, cura je silovana, a pravedan zakon ne postoji...

Oznake: silovanje, spolni odnos

11.11.2013. u 21:04 • 52 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< prosinac, 2013  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (6)

Opis bloga

Razmišljanje jedne pozitivne i nadasve smirene buntovnice koja je uvik u pravu zubo
Inače nisam tvrdoglava, ali ljudi nikako da shvate da ja nikada nisam u krivu, tj. ponovimo još jednom: uvik sam u pravu... hm...valjda mi je to sudbina rolleyes

TEME: Sve što stignem, sve što me inspirira, sve što mi zaokupi pažnju... sretan

Ponekad je bolje da se raspišem na blogu od vrištanja na nekoga dok mu bubnjići ne eksplodiraju i dok ne oderem svoj ljepi glasić zubo



Flag Counter