27.04.2009., ponedjeljak
blog.hr integriran s Windows Live Writerom

Prije nekoliko mjeseci pokrenut je hrvatski open source projekt PlugBlog na kojem su radili studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, a projekt se odnosi na Windows Live Writer (WLW) aplikaciju. To je klijentska aplikacija koja je dio Windows Live obitelji i koja služi za objavljivanje i uređivanje blog postova. Studenti su odlučili pomoći programerima diljem svijeta kroz kreiranje detaljnih uputa, predložaka za Visual Studio i video uputa o tome kako integrirati vlastiti blog servis sa WLW. Drugi cilj projekta je također bio dokumentirati proces izrade dodataka za WLW te napraviti neke konkretne primjere dodataka. Sve informacije i rezultate ovog projekta možete pronaći na www.codeplex.com/plugblog

Na kraju projekta odlučili smo kontaktirati blog.hr servis i pomoći im da naprave integraciju s WLW. I danas ponosno predstavljamo da je blog.hr u potpunosti integriran s WLW te svi korisnici ovog servisa odsada svoje blog postove mogu pisati kroz puno bolji i produktivniji alat.

Dosta savjeta o korištenju ovog alata možete pronaći na adresi livewritertips.com, a dodatke kao što su primjerice upload videa na YouTube ili slika na Flicker možete preuzeti ovdje.

Također s ovim postom prebacujem svoj blog s adrese darkojo.bloger.hr na darkojo.blog.hr gdje ću nastaviti s tehnološkim postovima iz Microsoft svijeta.


- 10:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

 
Pretraživanje:

  travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Lipanj 2009 (3)
Travanj 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

moja malenkostZovem se Darko Jovišić i radim u tvrtci Microsoft Hrvatska. Na ovom blogu bavim se svim novostima prvenstveno vezanim za Microsoft tehnologije, ali i drugim IT novostima. Stavovi izraženi na ovom blogu su moji osobni stavovi, i ne predstavljaju službene stavove tvrtke u kojoj radim.



Bug Blog roll

Twitter Button from twitbuttons.com

Subscribe

Bookmark and Share

Microsoft ljudi:

Luka Abrus
Technology Specialist 

Ratko Mutavdžić
DPE Manager / National Technology Officer

Vjekoslav Babić
Konzultant za Microsoft Dynamics proizvode

Vibor Cipan (engl.)
UX Specialist

Ostali:

Ilija Brajković
Mirosoft Student Partner

Tomislav Bronzin (engl.)
MVP za arhitekturu

Ognjen Bajić (engl.)
MVP za Team System

Dario Fruk (engl.)

Neno Loje (engl.)
MVP za Team System

Dobriša Adamec
MVP za ASP.NET