Darius

Darius

nedjelja, 09.04.2006.

Kritizirati je lako jer to može svatko

Anderlon se pita od kuda toliko negativne energije prema Blog.hr-u potaknut Borjinim tekstovima i atmosferom koja tamo vlada među komentatorskom ekipom. Nabraja tri razloga, a među njima je naslovnica Bloga:

Ako je problem u naslovnici koja se nemarno uređuje, prihvaćam u potpunosti. Ali treba imati naumu da je Blog.hr servis kojem je prije svega cilj dati uslugu bloga, tj. omogućiti korisnicima da na jednoj pristojnoj adresi kreiraju svoj blog. To što mi radimo ili ne radimo na naslovnici je možda loše korištenje jedne mogućnosti koju smo sami uveli i koja inače nije praksa kod drugih blog servisa, a ideja je bila pomoći marketingu kvalitetnijih blogera.

Zadnjih 10-ak dana naslovnica Bloga prilično je neažurna. Nema puno vijesti. Bio sam okupiran drugim stvarima, a iskreno, nije mi se baš niti dalo zamarati se time. Možemo ovo nazvati i malim eksperimentom. Danas sam dobio nekoliko mailova i upita na ICQ što je s naslovnicom, zašto nema novih vijesti. Zanimljivo, pa ljudi čitaju vijesti, a one su, kažu, loše. Najbolje mi je kad dobijem komentar tipa "Konačno jedna dobra vijest na naslovnici". Žalosno da od stotine njih niti jedna dosad nije zadovoljila visoke kriterije takvih komentatora. Bilo je mnogo prigovora na uređivačku politiku naslovnice, a vrlo rijetko se kad dogodilo da se netko dobrovoljno priključio u pisanje vijesti. Iskustvo u dosadašnje dvije godine uređivanja naslovnice je pokazalo da koliko para toliko muzike. Oni koji imaju entuzijazma raditi besplatno, uglavnom ne rade to dobro. Da bi savladao pisanje tekstova u kratkoj formi iliti vijesti, trebaš imati mnogo iskustva. Nekad je puno lakše napisati članak nego vijest, jer trebaš znati sažeti i sve informacije staviti u par redaka. Oni koji su pak dobri, napišu par vijesti i odustanu. Potraga za vijestima je opet sasvim druga priča. Flash, točkaste i obične vijesti napišem za sat vremena kada imam materijala, ali da do vrijednog sadržaja dođem treba mi i do tri sata dnevno.

Kada smo pokretali Blog.hr nije mi bilo jasno zašto niti jedan inozemni blog servis nema vijesti. Sada mi je puno stvari jasnije. Vani znaju da ne mogu zadovoljiti potrebu i ukus najrazličitijih profila korisnika, a samim time izbjegavaju i sukob sa svojim korisnicima. Ipak, i dalje mislim da naslovnica Bloga ima sjajan potencijal jer dnevno ju otvori više od 25.000 unique posjetitelja, što je zapravo fenomen na hrvatskom webu obzirom na to koliko je često (ne)ažurirana. Kada sam bio aktivniji s vijestima, statika automatski raste, a rezultat je vidljiv već nakon nekoliko dana. Želimo i pretvorit ćemo Blog.hr naslovnicu u centralni izvor alternativnih vijesti na domaćem webu.

- 00:48 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se