odmori dušu na pašnjacima Gospodinovim

ponedjeljak, 27.08.2007.

infoholics anonymous

Navodno su još šezdesetih godina prošlog stoljeća pioniri informacijskih znanosti izračunali da ako se uzme u obzir svakodnevni rast količine informacije kojima je čovjek izložen i njegova sposobnost apsorbiranja istih, da će u idućih 50 godina nužno doći do zasićenja. Kako je danas nemam pojma (derza, molim stručno mišljenje, da li se čovjekova sposobnost apsorpcije informacija povećala?), ali siguran sam da doživljavam upravo to: količina informacija koja mi se nudi je jednostavno prevelika za mene. Napadaju me sa svih strana. Internet, radio, televizija, novine, besplatne novine, tjednici, stručni članci, katalozi, osiguranja, telefonski prodavači, ... Iskaču iz sandučića, dočekuju me na semaforima, pred vratima, ..... Od ozbiljnih stvari koje me se baš i ne tiču, tipa požara u grčkoj, do trivijalnosti tipa rekorda u otvaranju pivskih boca u karlovcu, koje me se sigurno još manje tiču.

Ipak, ja to sve redovno apsorbiram, primam u sebe, i počeo sam osjećati i posljedice. Pažnja mi je rasuta, koncentraciju teško postižem, nestrpljiv postajem... Nije lako. Počelo me zadnjih mjeseci čak i ometati u poslu jer jednostavno se teško koncentriram na to što radim. I točno osjetim razliku. Kada dan provedem radeći posao, osjećam se puno bolje nego kad dan provedem hraneći se beskorisnim informacijama. To se tako osjeti na raspoloženju i samopoštovanju.

Reklo bi se: "Bok, ja sam D. i ja sam infoholičar". "Znam da mi škodi i pokušavam prestati."

Za početak sam izbacio uzimanje besplatnih novina, tv i radio ne slušam, dnevne novine ne kupujem. Nije dovoljno, jer internet mi je uvijek pri ruci Šit!
Moram ići na najteži korak: prestanak čitanja "novosti" sa internet portala svakog jutra. Uh, ovo je teško. Prošlog tjedna sam pao na tom testu. Ovo mi je podsjetnik da ustrajem. Držte mi fige i dajte koji savjet ako imate. Ova ovisnost me stvarno čini nesretnim i spušta mi kvalitetu života.


- 22:35 - Komentari (22) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.08.2007.

kad ono međutim

Bio on u Motovunu na MFF (Motovun Film Festival za neuke).
Upoznao neku tetu. Fina teta, sve 5. Popričali, zaplesali, razmijenili mailove i brojeve telefona, ašikovali sve u šesnaest.
Image Hosted by ImageShack.us

Ona kao ipak malo suzdržana, neke stvari zaobilazi i prešućuje, al' 'ajd', misli si on: "Nije tolka žurba da se ne može koji dan pričekat". Veli on meni: "Mala obećava".

Kad ono, međutim.
Drugi dan ispostavi se da je udana.

O kuku lele. Potonuše lađe. A ja si mislim, ..... ustvari ne mislim ništa. Događa se.

- 21:58 - Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 17.08.2007.

dva jadna konobarska

Odeš u Bosni sa dragom u restoran i konobar pita: "Štaš popit?" .... "A šta će pička?"
Vele da ima toga.

Al zato kad te dok plaćaš pita "Jel bilo dobro?" ti reci: "KURAC DOBRO!!!" ...dramatska pauza... "ODLIČNO!!!". pa nek si misli

eto.

Upravo sam nešto skužio....
ove fore nisu ni upola tako dobre kad se napišu. to treba ispričat uživo.

- 12:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 08.08.2007.

Kolan, nabijem te, bolan (+ Zrće)

Kolan je selo na Pagu, po prilici na pola puta između Paga i Novalje. Kao što je Pag grad soli, tako je i kolan selo Paškog sira. Na sve strane vise table: "sobe, sir, rakija, vino". Po prilici barem 50 komada na nešto više od kilometar puta. Ima i par bakica krajputašica koje svoje proizvode nude na štandovima, naravno, bez frižidera. Otkud im tolko sira ne znam, jer ovaca i nisam nešto vidio baš ne znam koliko. Al ajd, valjda ne lažu.
Kako sam kad je u pitanju hrana dosta picajzlast po pitanju higijene i kvalitete, svoj sir sam ipak kupio od lokalnog gazda Gligore, koji ima malu siranu, sušionicu u kojoj i prodaje, par frižidera, ak treba i zapakirano u vacu-pack.... Dobio sam čak i račun, unglaublich. Za razliku od lokalne pošte (HP da ne bude zabune) u kojoj mi baba šalteruša nije znala napisat R1 tj. sjebala ga je, opet unglaublich.
Gazda gligora mi dade čak i mali flyer sa opisom svog posla i sireva koje proizvodi, i, vidi vraga, unutra slika gazde sa precjednikom Mesićem. Tako se poso radi smokin

Jedan dan za vrijeme podnevne sieste, kad se od sunca bježi ko vrag od tamjana, posjetih i čuveno zrće. Nisam se dugo zadržao, nabio kapu i naočale i samo malo prohodao po plaži. I nisam skužio šta to tamo ima tako posebno. Plaža ko plaža, kamenčića iste vrste ima i drugdje po otoku, uz manju gužvu. U čuvenim bircevima ne čuh nikakvu muziku niti vidjeh ikakvu feštu "all-day-around" kako se to hvale po novinama. Sve u svemu, da prostite, kurac od ovce najobičniji. Parking se plaća a nema hladovine. Iznajmljivanje čamca ima malo čudna pravila. Putem natrag po dobro osunčanoj cesti su bauljale tri starije srednjoškolke, svaka sa pivom u ruci, činilo se da idu na party, samo ne znam na koji jer ja ga nisam vidio. Mislio sam vratit se navečer, al naprosto nisam imao više volje. Prepuštam to mlađima, bar na neko vrijeme.

- 09:20 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.08.2007.

zimmer frei - bilo pa prošlo, šmrc

Nakon svakih ljetnih praznika prva stvar u školi je bilo pisanje sastavka: "Kako sam proveo ljetne praznike". Kako očekivano.
Pa da rekapituliramo, prvo u brojkama: 1 riba nabodena na osti (i pojedena njami), jedna hobotnica ulovljena golim rukama (i puštena), 7 riba upecano (neke puštene a neke bogami i ne njami) 10 plitkih posjekotina i rana po raznim dijelovima tijela, auto spreman za manji servis nakon parsto kilometara po makadamu, jednom zaglavio u šljunku na plaži pa iskopavao auto golim rukama, 12 dana bez interneta, ukupni trošak cca 5KKn + paškog sira za 250 Kn.

Bio sam dakle u Mandrama na otoku Pagu. Lijep otok, ima se šta za vidjet. Od najvišeg vrha, mjesečevog pejzaža, punog kamenja i bez biljaka, do blatne močvare kolanjskog blata ima samo kilometar-dva zračne linije. Ko voli gužvu može na Zrće, ja sam samo bacio oko i nije me se baš dojmilo. Ili glavnu plažu u Pagu, koja izgleda kao plaža u Baškoj: kamenčići i čovjek na čovjeku. Ko ne voli gužvu, nać plažu gdje si udaljen 10m od slijedećih kupača nije problem. Za veću usamljenost treba brod. More toplo, dosta pjeskovito. Pag svakako preporučujem, al obavezno uz neki prijevoz. Može i bicikl, al bolje auto, ipak je komotnije.

Kako mi se mailbox napunio, ovdje ću završiti bang pa na posao. Živjeli party

- 14:38 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (8)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pazi citata:

  • Kapetan, englez, na brodu koji tone, šalje radio poziv u pomoć: "SOS, we are sinking!!!"
    Kapetan, švabo, na brodu u blizini, čuje poruku i odgovara: "What are you sinking about?"
    (najbolje od svega:
    ispričaš ovaj vic pravom Nijemcu, i on ga razumije rofl)

koji je najbolji ?

  • svaki dan u tjednu !

  • Hitni slučajevi: ICQ 444431495

    Muzičke i ine želje:
    dan(točka)za(točka)metak
    @
    mail(točka)com