odmori dušu na pašnjacima Gospodinovim

ponedjeljak, 29.01.2007.

enlarge your pi-pi

Prije par mjeseci redovito sam nekoliko puta dnevno dobivao mail sa obećanjem čudotvornog postignuća, ostvarenja sna svakog muškarca, čak i onog homo, a sve za par baksa. Uglavnom sam ih brisao, a povremeno iz znatiželje i pogledao koja "tehnika" je u pitanju. Bilo je tu naravno tableta, ali ponekad su se nudile i vježbe (kak to izgledaju vježbe za q? rastezanje ili nekaj slično? pa to se ionako radi manje-više redovito), ili cjelokupni "system" koji valjda uključuje i pomagala, knjigu i ko zna kaj sve. Uglavnom, ti mejlovi su sad zamrli i već dugo ih ne dobivam, ali to ne znači da potrebe više nema. Srećom ima i drugi načina "produživanja" spolovila i nadogradnje ega: auto.

Zadnjih par mjeseci me strašno intrigira činjenica da svi auti koje sam posjedovao su uvijek bili modeli napravljeni sa ciljem što jeftinijeg prijevoza što veće količine "robe" na cilj. Trenutno imam naravno karavan. Jest da je dug, što djeluje umirujuće na ego, ali ima motor da te bog oslobodi. Na semaforima me pretiču sve korse i kliači, a ponekad i manji kamiončići. Brži sam jedino od pješaka i natovarenih mješalica, ali samo ako ga tjeram iznad 5000 rpm. A tek vožnja izvan grada.... Pretičem samo traktore i to na nizbrdici, a to i nije neki gušt.
Treba mi nešto sa puno konja i kubika i dva oooogromna auspuha, pa kad stisnem gas da osjetim kako kotači gutaju cestu. Glazba nije nužna, kao ni vanjski "sportski" izgled. To mi je onak, nekak, ne-cool.

Jedino kaj me još muči je financijska komponenta, teško da će mi neko pokloniti takav auto, a ak ga sad idem kupit ode sva ušteđevina. Sve u svemu ova ideja još dozrijeva, ali siguran sam da će se ostvariti u ne tako dalekoj budućnosti, da konačno mogu ostvariti sve svoje snove.... kako kažu reklame....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

nedjeljno jutro u maksimiru (28.01.2007) na jezeru je lagana ledena korica a patkice i labudovi grupirani kao mali brodići čekaju da otopi

- 10:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.01.2007.

...-op-op-op-op-op-...

Eto, konačno sam i to doživio, snijeg je pao. Nije baš k'o u poznatoj knjizi Mate Lovraka, ali nema veze, veselim mu se k'o malo dijete. Ne znam zapravo zašto je to tako, zima nikad nije bila moje godišnje doba, ali prvi snijeg mi uvijek tako digne raspoloženje, k'o da sam u najmanju ruku Jure Franko (hm, Ingemar Stenmark je ipak poznatiji pretpostavljam).
A volim i čišćenje auta ujutro: lagano razgibavanje, ruke mrznu, ali posao sigurno ide kraju (a ne kao ovaj koji radim gdje uvijek izroni još jedna pizdarija i nikad gotovo). A to je i lijep prelazak iz topline kreveta u radni dan, onako, malo te presiječe pa je lakše dalje. Dok nema snijega praktički sjedam u auto još pospan, pa se smrzavam u hladnom autu i brišem krmelje putem, ali kad se čisti snijeg onda se lijepo uspušem i razbudim i nije mi hladno dok se auto ne ugrije. Ma, nemam ružne riječi. Hoćemo još !!!
A kad je snijeg onda je i dobra prilika da iz niskih cipela (proljetno-jesensko-pederski model) koje inače nosim uskočim u prave vojničke čizme koje sam i kupio zato da se osjećam muškije. Grrr, di je neprijatelj da ga pojedem... Žene pazite se, danas sam opasan rofl
Dosta trkeljanja, vrijeme je za čaj party

P.S.: pročitah upravo šta dotična ima za reći o pravopisu, pa se lijepo vratih i popravih sva pogreškom mala i izostavljena slova, nedostajuće zareze i ine nedostatke brzog izražavanja, bar se tako nadam. Jbg, davno sam išao u školu, tada sam bio dobar u pravopisu, ali do danas sam već pola pravila zaboravio a ona druga polovica se izmijenila. Da li znate da se danas u školi za dvotočku kaže dvotočje? Navodno. nut

- 08:20 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.01.2007.

se lavii

Spremačica, čistačica, gospođa za čišćenje, razni izrazi koji pokrivaju istu stvar: teta koja dođe u kuću i za kojih 20-30 kuna na sat čisti ono što sam ne želiš. Npr. "žuti kamenac" sa zahoda ili kuhinjske pločice od zagorjele masti ili čišćenje jednogodišnje prašine sa ormarića i slično.
Isprobao sam ih nekoliko do sada, 4 starije, tj. preko 50 i jedna mlađa cca 25.
Ove starije, one bi brate stalno nešto pričale, svaki posao im moraš doslovno nacrtat, boje se bilo kakvih odluka, npr. dal oprat pločice odozgora prema dolje umjesto odozdola prema gore. ah.
Moram bit iskren, ova mlađa mi je najbolje "legla": radi i ne priča puno. Možda je malo manje temeljita nego ove starije, ali je i brža brate. A i ugodnija za oko kad se sagne, hihihi. srećom nisam ja takav.

I koji je sad probem? E pa ova mlađa je našla "pravi" posao, kolko posao u kiki može bit pravi, i spadoh opet na bakice sa čistačičkim mentalitetom. ah, c'est la vie.

Ovak ja to nekak zamišljam da bi trebalo izgledat:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

kurva

Slabo podnosim politiku. Jednostavno mi ide na jetra, diže mi tlak, ruši mi raspoloženje, kvari mi kvalitetu života, razbija mi vrč koji ide na vodu..... To sam primijetio još prije puno godina, dok sam kod prijatelja, vjernog čitača Feral tribjuna, redovito prelistavao te novine.
Nisam iz prve ni skužio, ali malo po malo vidio sam da kad god pročitam o nekom događaju, izjavi, prijevari naših demokratskih čelnika, da sam jednostavno u kurcu. A fala bogu, Feral se samo na tom bazirao. No da, Feral nisam počeo kupovati, ali čitao sam kasnijih godina i druge novine, i naravno osjećao se isto nakon čitanja.
I onda mi je u jednom trenutku samoprosvijetljenja sinulo: pa da, nervira me POLITIKA! Šokantno otkriće koje sam brzo okrenuo u svoju korist, zaključivši da više ne želim čitati o politici. I bome, ne čitam. Ali ipak me povremeno dokači neki trač, o Bandiću ili Sanaderu ili sličnim da ne velim čemu.
Daj mi vijesti o sportu, vremenu, prometu, čak i cro-celebrity, ali samo nemoj o tome ko je kome smjestio i kako je izašao neokrnjena ugleda iz toga. Ne želim znati o krađama i prijevarama za koje se krivci znaju a nikad neće biti kažnjeni. NE ŽELIM !!!

Politički život je zapravo jedan čudni "svemir" u kojem vrijede drugačija pravila. U "normalnom" životu da bi te drugi "normalni" cijenili, moraš imati karakteristike kao što su : poštenje, moralnost, dobrota i sl. U politici to je potpuno nepoželjno. Moraš biti lukav i bez obraza, to je ono što ti omogućuje napredak. Što veću spletku napraviš, što više TUĐIH novaca skreneš na svoj mlin (da ne velim ukradeš), to si veći gazda.

Hmm, trebao je ovo biti katarzičan post na temu politike, ali još ne osjećam njegovo blagotvorno djelovanje. Odo na kavu, možda pomogne....za neku drugu katarzu smijeh

- 08:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 16.01.2007.

mošsimislit

to je naime čuvena "poštapalica" koju moja šći i njene prijateljice vole koristiti u zadnje vrijeme, a koja mi beskrajno ide na živce. Kad to čujem, automatski mi tlak ode u crveno. A neki dan slučajno otkrih porijeklo te mudre izreke.
Naime upalio sam televizor, i dok se još nije pojavila slika, prvo što sam čuo iz zvučnika bilo je "mošsimislit". Nisam mogao vjerovat. Nisam mogao dočekat da vidim šta je to. Ispada da je to bio neki crtani film, sa nekim mladim tinejdžericama čudnih frizura stegnutim remenčićima u kečkice, predugih i trapezastih nogu i pornografskih očiju i usana. No da, i dok govore tako se prenemažu da je to za ne povjerovat. Nisam puno vremena posvetio tom uratku, tako da nisam saznao kako se crtić zapravo zove.
Ali zato sam jutros upitao kćer i ona mi je natuknula da bi to mogli biti "Bratz". Hm, da, baš tako i zvuče. Derištadski.

Sve u svemu tajna tlakodizačke izreke je konačno riješena. Mošsimislit. Aaaaaah !

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (8)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pazi citata:

  • Kapetan, englez, na brodu koji tone, šalje radio poziv u pomoć: "SOS, we are sinking!!!"
    Kapetan, švabo, na brodu u blizini, čuje poruku i odgovara: "What are you sinking about?"
    (najbolje od svega:
    ispričaš ovaj vic pravom Nijemcu, i on ga razumije rofl)

koji je najbolji ?

  • svaki dan u tjednu !

  • Hitni slučajevi: ICQ 444431495

    Muzičke i ine želje:
    dan(točka)za(točka)metak
    @
    mail(točka)com